About Macblogster

Beauty, Brains & Belevenissen | as seen by Macblogster | Blogger met krullen & kroeshaar die achter haar Macbook blogt over Fashion, Travel & the usual stuff | Maar dan wel een multicultureel randje.

About MacblogsterWelkom op Macblogster.nl. Mijn naam is Angela Loy. Ik ben eigenaar en hoofdredacteur van Macblogster.nl

Nadat ik in 2005 ben gestopt met online magazine FabMagazine, besloot ik na verschillende omzwervingen- waaronder de start van een rechtenstudie, het helpen opzetten van een nieuwe school, een verhuizing naar een andere stad- wederom mijn liefde voor het online redacteurschap te betuigen door middel van het creëren Macblogster.

Wat betekent Macblogster?

Macblogster is een combinatie van de woorden:
Macbook: laptop waarop ik met het bloggen startte begin 2011
blogster: een verzonnen benaming voor een vrouwelijke blogger.

fashion en beauty Musthaves‘Cool stuff’

Macblogster.nl bestaat sinds juli 2012 en heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot een lifestyle blog met nieuws op het gebied van art, beauty, fashion, lifestyle, travel en ander ‘cool stuff’. Dit alles vanuit mijn persoonlijke invalshoek en de gastbloggers die voor mij schrijven. Lekker luchtig, pretentieloos en ter ontspanning.

Lifestyle & beauty met een kleurtje

Andrelon Oil & CareMacblogster richt zich in beginsel op alle vrouwen, maar omdat ik een bos met krullen heb, ligt de focus voornamelijk op ladies met krullen of kroeshaar als het op product reviews aankomt. Daarnaast besteed ik tevens aandacht aan make-up voor gekleurde vrouwen (foundations, concealers, etc), omdat zij naar mijn mening ‘de vergeten doelgroep’ in het Nederlandse (budget) make-up landschap zijn. Anno 2013 zou dit eigenlijk ondenkbaar moeten zijn.

Mijn Award

Om dezelfde reden heb ik in het verleden FabMagazine opgericht. Behalve op beauty en fashion, kaartte ik destijds tevens maatschappelijke issues aan, waaronder homoseksualiteit bij Marokkaanse, Surinaamse en Afrikaanse vrouwen, en de vraag of gekleurde vrouwen op R&B of House feesten thuis horen. Serieuze onderwerpen als vooroordelen, aan de man gebracht met een humoristisch tintje. Voor dit initiatief ontving ik een ZAMI Award, uitgereikt tijdens het Black Magic Woman Festival.

About Macblogster

Macblogster op je smartphone

Dit was een bijzondere en leerzame periode. De ervaring die ik destijds opdeed, komt nu goed van pas bij de ontwikkeling van Macblogster.nl. Een lifestyle blog voornamelijk bestemd om te lezen op je iPad of smartphone, tijdens je pauze, op het toilet, tijdens die enkele minuten ‘me-time’ of tijdens eenzame momenten reizend met het openbaar vervoer.

Enjoy!
Angela