DIY Beauty: blush aanbrengen verschillende gezichtsvormen

Voor wangen zo fris als na een vroege ochtendwandeling of zo expressief als wanneer je bloost, is blush de finishing touch voor je gezicht. Een goed aangebrachte blusher accentueert je jukbeenderen en verfraait je gezichtsvorm. Maar hoe breng je dit op een juiste manier aan zonder op een clown te lijken?

1. Waar moet ik blush aanbrengen?

De juiste plek om blush aan te brengen is afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, je gezichtsvorm en natuurlijk de trends. Hoe hoger je het aanbrengt, hoe langer je gezicht lijkt, terwijl een laag aangebrachte blush je gezicht korter maakt.

blush aanbrengen

In het bovenstaande plaatje kun je zien welke blush techniek het beste bij je gezichtsvorm past. Als je een lang gezicht hebt,  breng je blusher aan door heel dicht bij je oor te beginnen en de blush te laten vervagen over je jukbeenderen richting je neus. Je stopt op 2 vingers afstand vanaf je neus. Een vierkant gezicht kun je verzachten door blush horizontaal aan te brengen op je jukbeenderen.

2. Welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Vrouwen met een blanke huid kunnen beter (licht) roze, (licht) brons of abrikoos kleurige blush aanbrengen. Bij vrouwen met een donkere huid zijn vooral warme tinten erg mooi zoals goudbruin en koraal, maar ook paars, oranje of warm roze is geschikt.

blush aanbrengen
v.l.n.r: NARS poeder blush €29 | Essence ready for boarding Lip & Cheek Cream €2,49 | Bourjois poeder blush 34 Rose D’or €10,90 | Maybelline Dream mousse blush Peach Satin €9,99 | MAC blush: Soft Ice Cream Mineral Blush Duo €22,50

3. Welke make-up brushes heb ik nodig? 

Poeder blusher breng je aan met een blush of contour kwast. Voordat je de kwast op je huid zet, klop je altijd eerst het teveel aan poeder eraf. Blush hecht heel goed, gebruik niet teveel want het is erg moeilijk te verwijderen.

blush aanbrengen

Creme blusher en een vloeibare blusher (meest geschikt voor vrouwen met een normale of droge huid) kun je het beste met je vingers of een stippeling brush aanbrengen. Een stippling brush zorgt ervoor dat een subtiele blush krijgt. Klop de blush met je wijsvinger of stippling brush op je wang en vervaag de blush vanaf je jukbeenderen in de richting van je kaken.

blush aanbrengen

Q | Heb je het juiste resultaat bereikt…..? Ik ben benieuwd welke blush kleur(en) jij het liefst gebruikt.

 • Lydia Merks

  goed dat je die plaatjes erbij hebt gedaan. Kan ik eindelijk zien hoe ik het moet aanbrengen. Je wenkbrauw stukje vond ik ook handig. Bedankt hoor

  • Mirachi

   Tegenwoordig zijn er zoveel blush kleurtjes, ik vind het altijd mooi om te zien maar ik gebruik het niet omdat ik niet weet hoe ik het moet gebruiken. Nu wel, ik ga het zeker proberen nu alleen nog kopen. Weet wat voor merk ik het beste kan kopen?

   • http://macblogster.wordpress.com Suzanne van Duijn

    Bedankt voor de reacties, erg leuk om te zien dat jullie mijn beauty posts handig vinden. Binnenkort komt er een stukje over zomer make-up.
    Welke merken je zou kunnen gebruiken is afhankelijk van hoe intens je de kleur wilt en natuurlijk je budget. Zelf gebruik ik het liefst Make up Studio, M.A.C of Make Up Forever omdat deze zeer kleur-intensief zijn en prettig in gebruik. Maar L’oreal, Essence, Maybeline en Catrice zijn ook aan te raden en makkelijk te verkrijgen bij de drogist of parfumerie.
    Make-up van Hema ook prima, al zou je daar misschien dan iets meer van moeten gebruiken om de juiste kleur te krijgen. Mocht je een speciale kleur willen maar kan je deze nergens vinden dan kun je ook een blush laten customizen bij Ego Cosmetics.
    Veel succes!
    Suzanne

 • Mildred

  Handig!

 • Lisa

  Handig dit

 • TMZ

  Bedankt voor de tips! ik kan ze heel goed gebruiken ik zie nu dat ik het al die tijd verkeerd heb gedaan. thanx!

 • Ike

  Die van MAC & Bourjois zijn perfect! Die gebruik ik nl. ook!;-)

 • Barbara

  Zonder dat ik het wist heb ik het altijd goed gedaan. Ook fijn om te weten :-) Poeder blush is meer mijn ding. Zo’n mouse lijkt me handig, maar plakkerig en erg aanwezig op je huid.

 • Sabrina

  Wat een duidelijk artikel. Ik volg al jarenlang allerlei beautyblogs, maar nergens is het ooit zo duidelijk met afbeeldingen uitgelegd :) Top!

  • http://macblogster.nl/ Macblogster

   Fijn om te horen!