Koekjes bakken met glazuur: recept & inspiratie
 
Bereidingstijd
Bak/kook tijd
Totaal
 
Basisrecept voor het bakken van koekjes.
Author:
Recipe type: Koekjes en gebak
Ingrediƫnten
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 400 gram bloem
  • 1 ei
Instructie
  1. Meng de boter en suiker tot het 1 massa is geworden.
  2. Voeg de eetlepel met vanille essence toe.
  3. Meng het ei erdoorheen.
  4. Voeg daarna het bloem toe en kneed het tot een bal.
  5. Laat de bal in huishoudfolie gewikkeld een uur in de koelkast rusten.
  6. Verwarm na een uur de oven op 180 graden.
  7. Bestrooi je werkvlak met bloem en plaats de bal van bloem er op.
  8. Bestrooi de bal ook met bloem en rol het tot een plat stuk deeg van ongeveer 1 tot ½ cm dik.
  9. Steek de koekjes uit met een koekjesvorm.
  10. Plaats bakpapier op een bakplaat en de leg de koekjes erop. Laat ruimte tussen de koekjes.
  11. Bak de koekjes ongeveer 13 minuten totdat de randjes goudbruin worden.
  12. Haal de koekjes uit de oven. Let op: de koekjes zijn nog zacht, ze worden vanzelf harder.
  13. Laat de koekjes afkoelen. Als ze zijn afgekoeld kun je ze decoreren met glazuur (of opeten).
Recipe by Macblogster at http://macblogster.nl/koekjes-bakken-en-versieren-met-glazuur/