Nagelverzorging: beautiful nails in 8 stappen

Vanwege het warme weer, zie ik allerlei bijzondere en mooie nagellak kleurtjes voorbij komen. Als je van nagellak houdt, is het belangrijk je nagels te beschermen. Hiermee voorkom je gespleten nagels of andere vormen van nagelbeschadiging. In dit blog artikel lees je hoe je in 8 stappen je nagels kunt verzorgen en beautiful nails creëert.

Nagelverzorging in 8 stappen

Stap 1 Benodigdheden

Leg alle benodigdheden van te voren klaar:

 • glasvijl
 • handcrème
 • nagellakremover (zonder aceton)
 • nagelriemolie/crème
 • basecoat
 • nagellak
 • top coat

Stap 2 Reinigen

Begin met het schoonmaken van je handen. Verwijder eventuele nagellakresten met nagellakremover zonder aceton.

Stap 3 Vorm

Knip je nagels niet, vijlen is beter, dan beschadigen ze niet. Tip: vijl je nagels in ovale vorm, want puntige nagels breken sneller.

nail care en nagellak: tried & tested

Lees ook: Nagellak & nail care: tried & tested

Stap 4 Beschadigde nagels

Heb je nagels die snel scheuren? Doe ze na het vijlen in een badje met lauwwarm water en een klein scheutje nagelolie. Druk voorzichtig de nagelriemen iets naar achter en maak je nagels vervolgens vetvrij met een wattenstaafje en wat nagellakremover.

Stap 5 Basecoat

Breng een dun laagje basecoat aan. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt, zo blijven je nagels kleurloos. Of kies voor een nail hardener. Dit versterkt en gaat het splijten en inscheuren van je nagels tegen.

Stap 6 Nagels lakken

Is je basecoat goed opgedroogd? Dan kun je beginnen met lakken. Zorg ervoor dat je de laagjes niet te snel en te dik achter elkaar aanbrengt, zo voorkom je luchtbelletjes onder de nagellak. Kun je niet kiezen uit al die leuke nagellak kleurtjes? Lak je nagels dan in verschillende zomerkleuren! Colour blocking is dé modetrend en houdt zich lekker niet aan de regels. Zin in pimpelpaars met knaloranje en fluogroen? Doen!

Nagelverzorging in 8 stappen

Lees ook: Only You Banana Split & Wasabi

Stap 7 Topcoat

Breng de topcoat aan op het moment dat het laatste laagje nagellak net niet helemaal droog is. Zo creëer je een toplaag die met gemak een weekje blijft zitten zonder dat de nagellak beschadigt!

Stap 8 Nagelverzorging

Blijf je handen en nagels verzorgen met een lekkere voedende handcrème! Masseer je nagelriemen en nagels, hiermee zorg je ervoor dat je nagelriemen soepel blijven en dat er geen velletjes ontstaan. Doe dit ook altijd nadat je met schoonmaakmiddelen en/of warm water in aanraking bent geweest, deze drogen je handen uit.

Nail care 112: Herome & Alessandro Nail Spa

Lees ook: Nail care 112

Bronnen:
Beautyteam MOOI (gratis tijdschrift van Etos) | Beautyscene

 • http://twitter.com/BEAUTYFREAKS_/status/495503829220458497/ BEAUTYFREAKS (@BEAUTYFREAKS_)

  Nagelverzorging: beautiful nails in 8 stappen http://t.co/DsDzAOlipe

 • Lisa Bloem

  Goede tips!!

 • Ike

  Goede info! Dit merk nagellakjes blijft wkn lang mooi op mijn nagels!;-)

 • Barbara

  Een leuk artikel, het herinnerd me er aan dat ik mijn handen vaker moet verwennen. Laat ik dit vanavond maar eens goed maken met me zelf.

 • http://www.pinkit.nl Bianca

  Wat een handig artikel ik ga de tips van de week eens uit proberen x