Nagelverzorging: beautiful nails in 8 stappen

Today it’s all about beautiful nails! Nail art tutorials, nagellak reviews en tips om gespleten nagels tegen te gaan. Deze 1e nail blog gaat over een 8-stappen-feel-good-thuismanicure voor verzorgde nagels. Voor in je eentje of gezellig met wat vriendinnen. Niet alleen gezellig, maar ook effectief als je met een goede nagelverzorging wilt starten.

nagels

Stap 1 Benodigdheden

Leg alle benodigdheden van te voren klaar:

  • glasvijl
  • handcrème
  • nagellakremover (zonder aceton)
  • nagelriemolie/crème
  • basecoat
  • nagellak
  • top coat

Stap 2 Reinigen

Begin met het schoonmaken van je handen. Verwijder eventuele nagellakresten met nagellakremover zonder aceton.

Stap 3 Vorm

Knip je nagels niet, vijlen is beter, dan beschadigen ze niet. Tip: vijl je nagels in ovale vorm, want puntige nagels breken sneller.

Stap 4 Beschadigde nagels

Heb je nagels die snel scheuren? Doe ze na het vijlen in een badje met lauwwarm water en een klein scheutje nagelolie. Druk voorzichtig de nagelriemen iets naar achter en maak je nagels vervolgens vetvrij met een wattenstaafje en wat nagellakremover.

Stap 5 Basecoat

Breng een dun laagje basecoat aan. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt, zo blijven je nagels kleurloos. Of kies voor een nail hardener. Dit versterkt en gaat het splijten en inscheuren van je nagels tegen.
nagels

Stap 6 Nagels lakken

Is je basecoat goed opgedroogd? Dan kun je beginnen met lakken. Zorg ervoor dat je de laagjes niet te snel en te dik achter elkaar aanbrengt, zo voorkom je luchtbelletjes onder de nagellak. Kun je niet kiezen uit al die leuke nagellak kleurtjes? Lak je nagels dan in verschillende zomerkleuren! Colour blocking is dé modetrend en houdt zich lekker niet aan de regels. Zin in pimpelpaars met knaloranje en fluogroen? Doen!

Stap 7 Topcoat

Breng de topcoat aan op het moment dat het laatste laagje nagellak net niet helemaal droog is. Zo creëer je een toplaag die met gemak een weekje blijft zitten zonder dat de nagellak beschadigt!

Stap 8 Nagelverzorging

Blijf je handen en nagels verzorgen met een lekkere voedende handcrème! Masseer je nagelriemen en nagels, hiermee zorg je ervoor dat je nagelriemen soepel blijven en dat er geen velletjes ontstaan. Doe dit ook altijd nadat je met schoonmaakmiddelen en/of warm water in aanraking bent geweest, deze drogen je handen uit.

Bronnen:
Beautyteam MOOI (gratis tijdschrift van Etos) | Beautyscene

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge