Internet dating avontuur 2

Tekst: gastblogger & Internet dater Anna

Ik ken mezelf een beetje, en zoals altijd slaat na enthousiasme de twijfel toe. Juist toen ik druk aan de interactie was op datingsite Parship, ging ik op vakantie. Aan één kant jammer, want ik had juist heel leuk contact met een erg frisse wind, maar ook goed voor de bezinning. Zonder smartphone op vakantie en dus geen contact mogelijk. Zal ik dat Internet dating uiteindelijk toch gaan meemaken?

Wil ik dit risico nemen?

Terwijl ik in het hotel, op het strand en in de restaurants kijk naar de stellen om mij heen, vraag ik me af waarom ik ook alweer mijn sociale status c.q. burgelijke staat wilde heroverwegen. Bittere moeders, mentaal absente vaders, stellen die urenlang oogcontact en gesprekken vermijden. Het grappige is dat ze vol medelijden naar mij kijken omdat ik alleen met kind op vakantie ben. Twee jaar geleden zat ik er ook nog zo bij en nu heb ik een fantastische vakantie met z’n tweetjes. Wil ik dat risico wel nemen? Wil ik mijn kind daaraan blootstellen? Of bestaan er relaties waarin die ijzige fase niet aanbreekt?

Eén lousy berichtje! 

Bij terugkomst is de datingsite even niet eerste prioriteit, en wanneer ik dan weer eens een blik werp, valt me op dat als je zelf geen actie onderneemt en een tijdje niet online bent geweest, je blijkbaar gauw vergeten bent. Één lousy berichtje! Heren, wat is dat nou?! Moet ik dan alles zelf doen? De hoog opgeleide heren van Parship zijn blijkbaar erg verlegen of een beetje gemakzuchtig.

“Is ‘ie nou eigenlijk wel mijn type?”

Gelukkig is het mailcontact met die leuke meneer na de vakantie al heel gauw weer opgepakt en er volgt zowaar een date. Gelukkig was hij zenuwachtiger dan ik, maar nadat dit gauw was verdwenen, hebben we een lange avond met wijntjes op een terrasje vol weten te praten. Zeker een avond die een vervolg verdient….En dan toch weer die eeuwige twijfel. “Is ‘ie nou eigenlijk wel mijn type?”

Internet dating met “Rudeboi81″??

Omdat mijn lidmaatschap nog maar een maand loopt, werp ik weer eens een blik op het aanbod, in het kader van je geld niet enkel op één paard zetten. Maar de moed zakt me in de schoenen. Ik merk dat het me toch eigenlijk wel erg stoort dat je alléén de gecensureerde wazige foto (de vetvlek) en zijn beroep ziet…. Ik weet ook wel dat uiterlijk niet alles zegt, maar een vlotte foto nodigt wel uit tot het openen van een profiel. Een vetvlek niet. Een naam of nickname dan weer wel, maar die staan er niet bij. Jammer, want dat kan ook al zoveel zeggen. Bij mannen op andere datingsites die zichzelf “Beertje1972” of “rudeboi81” noemen sla ik al gauw over!

[dropcap]M[/dropcap]aar waarop baseer je het wel of niet aanklikken van een profiel wanneer je niet getriggerd wordt? Laat ik toch maar weer eens wat random profielen gaan openen en mijn tweede date met meneer frisse wind afwachten……”

Wordt vervolgd…….