Oppepper nodig? Let’s Daytox!

Spread the love

Heb je last van een mentale of fysieke dip of kan jouw gestel gewoon wel een oppeppertje gebruiken? Dan is het boek Daytox van Kyra de Vreeze echt iets voor jou! Een fijn boek over hoe je op een fijne manier een detox kunt doen, zonder het gevoel te hebben dat je jezelf van alles onthoudt. Het boek staat boordevol overheerlijke en tevens gezonde recepten. Ook staan er veel interessante weetjes in het boek en zijn er yoga oefeningen om in shape te blijven, wat weer goed is voor jouw state of mind. Dus je wordt er echt een wijzer en rijker mens van! Ik ben ervan overtuigd dat je Daytox gelijk aanschaft wanneer je door mij belichte highlights hebt gelezen.

Tekst: gastblogger Irmgard Boschveld

DaytoxWaarom een daytox?

Daytox, oftewel detoxen, gaat over tijdelijk een eenvoudig eet- en leefpatroon toepassen om jezelf op lichamelijk of geestelijk vlak te reinigen. Zie het als een soort vasten. Je kiest zelf of je de nadruk wil leggen op het geestelijke of lichamelijke aspect. Zelf zou ik graag wat meer in balans willen zijn, maar tegelijkertijd mogen er ook wel wat pondjes af. Na een detox kuur voel je jezelf helder, schoon en energiek, je kunt je beter concentreren en bent positief geïnspireerd. Denk nu niet gelijk, “ach vasten, dat is toch alleen voor gelovigen of voor mensen die zich terugtrekken in een ver weg gelegen zonnig oord?” Nee vasten, doe je vanaf nu gewoon thuis met het zeven dagen daytox boek.

Verwennerij

Detoxen is niet alleen maar jezelf van alles onthouden en streng zijn voor jezelf. Je mag jezelf best verwennen met bijvoorbeeld een heerlijke massage, een sauna (doet wonderen voor je bloedcirculatie) of een ontspannende yoga oefening. Draai muziek met een beat langzamer dan je hartslag, daar wordt je rustig van. Verwen je huid eens met een overheerlijke scrub van honing, kokosrasp en rietsuiker. Dit kun je zelf maken. Heb je het gevoel dat je misselijk wordt tijdens jouw daytox? Druppel dan wat munt olie op je slapen en onder je neus en de misselijkheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Bovendien heeft munt olie ook nog eens een ontspannende werking.

Wonderdrankje made at home

Start niet gelijk rigoureus met daytox, maar begin met een pretox, zodat je lichaam langzaam aan wordt voorbereid op wat komen gaat. Een pretox kan al bestaan uit minder koffie, bijvoorbeeld twee in plaats van 5 kopjes, minder vlees, alleen kip, minder suikers, dus geen snoep of jam. Bouw zo af dat je aan het eind van de week geen koffie meer drinkt. Wat ten alle tijden genuttigd kan worden is groente (liefst gestoomd) en drink veel water en/of kruidenthee. Drink elke ochtend lauwwarm water, want dat bevordert de stoelgang en citroensap draagt bij aan de verwijdering van zuren en afvalstoffen uit het lichaam. Wist je trouwens dat je door lauwwarm water te drinken het lichaam ontlast?

Super food

DaytoxDat ik met zout moet opletten in verband met mijn hoge bloeddruk wist ik al een poosje. Maar dat kalium de bloeddruk verlaagd, is nieuw voor mij. Bananen, avocado, sperziebonen, tomaten, aardappelen, meloen, spinazie, gedroogd fruit zoals rozijnen en abrikozen, paranoten en pistachenoten bevatten veel kalium. Nou, is dat leerzaam of niet? Ik dacht het wel! Allemaal producten die ik gelukkig erg lekker vind, dus dit helpt mij naast voldoende bewegen en mijn zoutinname beperken om mijn bloeddruk op pijl te houden. Als je dan toch zout eet, kies dan tenminste voor zeezout in plaats van keukenzout, dat is een veel gezondere keuze.

Weetje:

Wist je dat het smeren van vocht inbrengende crèmes tegen de droge huid niet helpt? Crèmes kunnen geen vocht inbrengen, want onze huid is namelijk niet ‘lek’. Als dat wel zo zou zijn, zouden we namelijk vollopen met water als we een bad zouden nemen. Het is zodoende veel beter om goede voeding te eten en goed te drinken. Een laagje olie aanbrengen op de huid, houdt wel soepel en minder droog. Kokoswater bevat veel mineralen en is perfect om het verloren vocht weer aan te vullen. Bovendien bevat het veel antioxidanten. Dit is goed voor de huid en reiniging van het lichaam.

Het boek Daytox is te koop bij Bol.com.

Q | Ben jij ook toe aan een daytox? Zo ja, dan ben ik erg benieuwd waarom en wat je van dit boek vindt. Sowieso wens ik je veel succes met jouw daytox!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

  1. Thanks voor de tip Angela! 🙂 Ga het boek zeker kopen.
    Ikzelf zeg altijd: een lifestyle aannemen is beter dan een levenlang hier en daar diëten. Onthoudt je zelf niet van lekkere dingen, maar gooi ook niet teveel troep in je kostbare lichaam!