Top
Producten voor mooie krullen

5 tips om geld te sparen & minder haarproduct te gebruiken (zelfs als je droog haar hebt)

Als je haar niet tegen zware haarproducten kan, lees dan vooral deze geweldige tip over de lightweight haarproducten van WeColour Dark Bamboo & Argan Silk. Je bespaart ook nog eens geld als je meer dan 1 product koopt.

Zoals de titel belooft geef ik je 5 tips waardoor je voortaan minder haarproduct gebruikt. Dit zorgt ervoor dat geld bespaart, vooral omdat de gemiddelde prijs van haarproducten voor krullen hoger ligt dan €10 à €15. Behalve 5 tips krijg je ook nog eens een geweldige tip over 2 betaalbare lightweight haarproducten van WeColour. Ik heb speciaal een nieuw filmpje voor je opgenomen. Laat me weten wat je er van vindt!

Dure haarproducten & droge krullen

De aanleiding voor deze tips is het feit dat mijn haar snel droog wordt. Mijn krullen absorberen haarproducten zeer snel. Kortom, mijn (vaak dure) haarproducten raken dus snel op. Omdat ik (nog) geen geldboom in mijn tuin heb, ging ik op zoek naar manieren om minder haarproducten te gebruiken, zonder dat ik droog haar krijg. Lees hier 5 tips waarmee je geld bespaart omdat je minder haarproduct hoeft te gebruiken. Het is echt mogelijk, kijk maar naar het eindresultaat!

5 tips om geld te sparen & minder haarproduct te gebruiken: WeColour Dark Bamboo & Argan Silk

Dus wat heb je er aan als je dit leest?

Je krijgt:

 • 5 tips om voortaan minder haarproduct te gebruiken & dus geld te besparen;
 • info over 2 lightweight haarproducten die je krullen niet verzwaren;
 • een tip over haarproducten die vrij zijn van sulfaten & parabenen).
 • Weet dat dit een betaalde samenwerking betreft. Wat je hier leest is echter mijn eigen mening. Ik heb de haarproducten meerdere keren getest op verschillende manieren. Wat je hier leest is dus mijn uiteindelijke conclusie.

Dit is trouwens hoe mijn haar er uitzag nadat ik de producten van WeColour had gebruikt in combinatie met de Yari Curl Activator Cream:

5 tips om geld te sparen & minder haarproduct te gebruiken: WeColour Dark Bamboo & Argan Silk

Family size verpakkingen zijn mijn ding

Maar nu eerst de aanleiding waarom ik dit blog artikel heb geschreven. Ik denk namelijk dat je mijn ervaring herkent: je hebt een leave-in conditioner gekocht van bijna 30 euro en binnen 2 weken is de fles leeg! Oké, misschien overdrijf ik, maar hierdoor hanteerde ik het volgende motto:

“als een haarproduct niet minstens 3 families kan voorzien van gehydrateerd haar, is het meestal niet aan mijn portemonnee besteed.”

Krullen die ‘zuipen’

Hulde dus aan familiy size verpakkingen, want mijn haar is een grote familie van verschillende krulpatronen. Een grote familie die ook nog eens graag zuipt. De Cetearyl Alcohol is niet aan te slepen…. (veelvoorkomend ingrediënt in haarproducten 😉 ). Kortom, je snapt dus waarom ik graag family size verpakkingen kocht. Toch veranderde deze overtuiging toen ik benaderd werd door WeColour.

Geschikt voor elk krul

WeColour is een Nederlands bedrijf dat zich focust op het maken van haarverf en haarproducten die zo puur mogelijk zijn. Zij benaderden mij omdat ze mij wilden laten kennismaken met hun volgende haarproducten:

5 tips om geld te sparen & minder haarproduct te gebruiken: WeColour Dark Bamboo & Argan Silk

Gevoelige hoofdhuid

Ze benaderde mij vanwege hun overtuiging dat hun haarproducten geschikt zijn voor elk krul, dus ook mijn type haar. Zelfs als je een gevoelige hoofdhuid hebt of fijn futloos haar hebt dat snel vettig wordt, kun je bovengenoemde haarproducten gebruiken. Klinkt best interessant toch? Precies!, Kortom, ik besloot ik hun producten te testen, maar toen ik de doos ontving twijfelde ik. 

Ik schrok me kapot!

I’ll be honest: ik schrok zelfs. Ik had namelijk verwacht dat de verpakkingen aanzienlijk groter zouden zijn. Zoals ik zojuist al zei: I’m a family-size-kinda-girl. Toen ik dus de, in mijn ogen, kleine verpakkingen zag, was ik dan ook kritisch. Ik ging er eigenlijk op voorhand al vanuit dat deze producten niet geschikt zouden zijn voor mijn haar.

Tegen alle verwachtingen in

Mijn haar is namelijk veel voller dan dat van de gemiddelde persoon met Europees haar. Ik was op voorhand dus overtuigd dat beide producten enkel gericht waren op mensen met Europees haar. “Die Dark Bambo en Argan Silk zijn beiden leeg na het 2 keer gebruikt te hebben,” dacht ik. Tot mijn verbazing bleek dit niet het geval te zijn.

Waarom ik je deze tips geef

In ‘natural hair land’ is het een ongeschreven regel dat je veel haarproduct moet gebruiken als je mooie pluisvrije krullen wilt hebben. Doordat ik toch besloot om exact de WeColour instructies op te volgen, ervoer ik iets nieuws: ik kan ook een mooi resultaat krijgen zonder veel haarproduct te gebruiken. Ik realiseerde mij dat ik dus best wat geld kon besparen, want laten we eerlijk zijn: kwalitatief goede haarproducten voor krullend haar zijn niet per sé goedkoop. Zo ontstond dus het idee om je 5 tips te geven waarmee je voorkomt dat jouw haarproducten snel opraken. Geld besparen wil je vast en zeker ook, toch?

Extra geld besparen

Komt goed uit, want WeColour geeft je namelijk altijd korting als je meer dan 1 haarproduct koopt. En dat terwijl je ook direct tijd bespaart:

 • Tijdsbesparing: WeColour Dark Bamboo is een ideale kant-en-klaar alternatief voor het DIY Ghassoul kleimasker. Een hoofdhuid- en haar detox in minder tijd. Argan Silk is een haarserum dat ook als leave-in conditioner gebruikt kan worden als jouw haar geen zware producten kan verdragen.
 • Geldbesparing: als klant krijg je 6 euro korting als je bijvoorbeeld 2 verpakkingen Dark Bamboo koopt. Bij aanschaf van Argan Silk krijg je een korting van 4 euro als je 2 verpakkingen koopt.

Tip

Hieronder volgt mijn review van de WeColour haarproducten. Wil je direct de andere tips lezen waarmee je geld kunt besparen, klik dan hier. Bekijk ook mijn filmpje zodat je ziet hoe ik de tips uitvoer.


5 tips om geld te sparen & minder haarproduct te gebruiken (zelfs als je droog haar hebt)

Leuk die korting, maar doen die haarproducten ook wat?

Ondanks dat ik aanvankelijk schrok, zijn de Dark Bamboo en de Argan Silk mij goed bevallen. Het viel me op dat mijn krullen erg zacht aanvoelden na gebruik van beide producten. 

Dark Bamboo Clay shampoo & conditioner treatment

 • Bevat klei met bamboe en fungeert als reinigend haarmasker
 • bevat geen sls, parabenen en resorcinol.
 • Textuur: zachter en romiger dan bijvoorbeeld Ghassoul klei. Het is niet korrelig waardoor het gemakkelijker is te verspreiden over je haar.
 • Geur: niet overdreven aanwezig. Het doet me denken aan een luxe geurkaars. Heerlijk.

Argan Silk Leave-in Rich Argan Cream

 • een UV-filter;
 • hydrateert, voedt en zorgt voor een zijdezachte glans;
 • beschermt tegen vocht en hitte (ook van föhn en stijltang tot een temperatuur van 230°C);
 • bevat geen sls, sulfaten, parabenen, resorcinol en peg;
 • tevens geschikt voor de gevoelige huid en gekleurd haar;

Dark Bamboo icm hair steamer

In het filmpje zie je dat ik een hair steamer gebruik nadat ik de Dark Bamboo Clay shampoo & conditioner treatment in mijn haar heb gedaan. Na het gebruik van de hair steamer voelde mijn haar erg zacht en gehydrateerd aan. Het was alsof er een haarcrème in mijn haar zat. Het gebruik van Argan Silk naderhand, zorgde er tevens voor dat mijn haar zacht bleef. 

Mijn ervaring: Argan Silk Leave-in Rich Argan Cream 

Na Argan Silk op verschillende manieren te hebben getest, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de Argan Silk als onderdeel van de LOC methode. moet gebruiken, wil het als leave-in conditioner werken. Ik heb heb namelijk hoog poreus haar dat gehydrateerd blijft als ik in lagen werk. Dus:

 • Argan Silk (L)
 • Olie (O)
 • Curl Activator, haarcrème, haarmousse of haargel (C)

Als ik enkel Argan Silk in combinatie met een voedende haargel of curl activator gebruik, dan blijven mijn krullen 2 of 3 dagen gehydrateerd. Als ik een olie toevoeg of alsnog een leave-in conditioner gebruik, dan kan ik meerdere dagen vooruit. In het laatste geval werkt de Argan Silk voornamelijk als een serum, een extra beschermingslaag voor mijn krullen.

Beschadigd haar

Als je zeer beschadigd haar hebt, is dit een boost voor je haar. Als dit niet het geval is, vind ik het persoonlijk zonde om nog eens een leave-in conditioner te gebruiken in combi met de Argan Silk. Gebruik dan liever een olie.

Voortaan geld besparen

Door deze 2 WeColour haarproducten te gebruiken ben ik duidelijk buiten mijn comfort getreden. Ik had namelijk niet gedacht dat het ook voor mijn type krul geschikt zou zijn. Door buiten mijn comfort zone te treden kwam ik erachter dat ik mogelijk voortaan ook minder haarproduct kan gebruiken. Lees de onderstaande tips als je wilt weten hoe je geld kunt besparen door minder haarproduct te gebruiken. Als je mijn filmpje bekijkt zie je hoe ik de 5 tips toepas. 

(Heb je mijn review nog niet gelezen? Lees mijn WeColour review hierboven zodat je weet wat mijn ervaring met hun producten is).

5 tips om geld te sparen & minder haarproduct te gebruiken

Bekijk tegelijkertijd het bovenstaande filmpje zodat je ziet hoe ik deze stappen uitvoer:

 1. Overschot creëert ruimhartigheid

  Probeer dus geen family size verpakkingen te kopen als je het product in je eentje gebruikt. Het klinkt absurd, maar hoe minder je hebt, hoe zuiniger je bent is mijn ervaring.

 2. Gebruik een weegschaal

  Gebruik een weegschaal om daadwerkelijk te zien hoeveel product je gebruik. Gebruik de hoeveelheid die de instructie aangeeft. Als je een weegschaal gebruikt zul je zien dat de hoeveelheid uiteindelijk vaak voldoende is. Is dit toch niet het geval, dan kun je 2 dingen doen:

  – voeg 2 theelepels water toe en meng het geheel

  – of voeg nog 1 keer dezelfde hoeveelheid toe (of de helft). Bijvoorbeeld: als je volgens de instructie 20ml moet gebruiken, voeg je 10ml of 20ml extra toe.

 3. Verdeel en heers

  Verdeel je haar in 4 parten en breng daarna het haarproduct aan per part.

 4. Roots only applicator

  Gebruik een Roots Only Applicator zodat je het haarproduct goed over je hoofd kan verdelen.

 5. Gebruik een borstel

  Borstel het product door je haar heen zodat je het goed verspreid over je krullen.

En klaar is Kees! 


Koop WeColour haarverzorging

Ben je geïnteresseerd in haarverzorging van WeColour? Zie hun webshop voor meer informatie en actuele prijzen. Prijzen liggen in elk geval onder de 20 euro. WeColour verkoopt trouwens ook haarverf die minder schadelijk is voor je haar.

Pluspunten

 • Zacht haar!
 • Lightweight haarproducten.
 • Niet plakkerig!
 • Lekkere geur.
 • Dark Bamboo: kant-en-klare klei oplossing, je hoeft zelf niet te DIY-en.
 • Argan Silk: extra bescherming. Herfst en winter: tegen pluizig haar & hitte van föhn. Zomer: tegen UV-stralingen.
 • Geldbesparing: 6 euro korting als je 2 verpakkingen Dark Bamboo koopt. 4 euro korting als je 2 verpakkingen Argan Silk koopt.

Minpunten

 • het zal iets psychisch zijn, maar de verpakking oogt toch te klein. Hierdoor wekt het een bepaalde angst op: “het gaat snel op.” Als je echter de bovenstaande 5 tips opvolgt, zal dit niet snel gebeuren.

Ingrediënten WeColour Dark Bamboo

Aqua (water), kaolin, cetearyl alcohol, decyl glucoside, glycerin, maltodextrin, cera alba (beeswax), charcoal powder, piroctone olamine, cetrimonium chloride, dimethi-cone, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, parfum (fragrance).

Ingrediënten WeColour Argan Silk

Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba (Beeswax), Behenamidopropyl Dimethylamine, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Linalool.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Hoi Angela,
  Ik werd helemaal blij tijdens het lezen van je review, tot ik bij de ingrediënten kwam; er zitten siliconen in allebei de produkten.
  Mijn haar wordt daar net stro van.
  Ik wacht weer een nieuwe review van je af😀

 2. Ik kan me voorstellen dat wanneer je lastig haar hebt, dit best lastig en ook duur kan zijn. Ik heb makkelijk haar, gebruik alleen shampoo en weet ondertussen ook dat ik maar een heel klein beetje nodig heb, om het te laten schuimen en schoon te krijgen.

  • Hoi Lodi, leuk je reactie. Ik lees er indirect in dat je denkt dat mijn haar “lastig” is. Ik zie mijn haar niet als lastig, ik zie het juist als veelzijdig. Ik kan er dus heel veel mee doen. Ik denk dat dit lastiger is met jouw haar. In dat opzicht zou ik jouw haar lastig noemen 🙂 De hamvraag is: wat zie je als ‘de norm’. Het is maar waar je naar kijkt, waar je bekend mee bent en waar je in gelooft. Ik heb inderdaad meer haarproducten nodig, maar eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf) 🙂 *I come in peace*

  • Ik kende het merk dus niet. En het verf ook niet. Heb je dit zelf al eens gebruikt?
   Ik ga dit namelijk ook proberen op het haar van mijn dochter, zij heeft ook Europese krullen. Ik ben dus benieuwd.

 3. Ik vind jouw haar zo onwijs mooi! Het volume, de textuur. Wat is lang stijl haar toch eigenlijk maar saai haha 🙂 De producten lijken mij ook erg fijn, het eindresultaat bewijst dat wel!

 4. Wat een prachtig haar heb je, kan mij voorstellen dat dat op een bepaalde manier verzorgt moet worden. Wij gebruiken hier alles troepvrij; tandpasta, douchegel, shampoo…het is tegenwoordig gelukkig niet lastig meer. Genoeg mooie merken die niet alleen lief zijn voor je lijf maar ook voor de natuur!

 5. Hi Angela. Goede revieuw weer. En idd your curls are poppin😉 Denk je dat deze producten ook goed zou kunnen werken op combi 3c, 4a en 4b krullen?

  • Hoi Carla, dank je. Mijn haar is ook een combi van verschillende krullen. Ik denk dat je de shampoo sowieso kunt gebruiken. De Argan Silk ook, afhankelijk van de behoefte van je krullen. Als jouw haar bijv behoefte heeft aan lichte haarproducten dan is de Argan Silk zeker fijn. Je kunt het dan combineren met een gel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.