Skip to Content

Is macht geslachtsbepaald? Nieuw internationaal festival onderzoekt het antwoord

Ondanks (of juist dankzij) alle onstuimigheid, lanceert Tel Aviv dit jaar een nieuw Internationaal festival, REGARDING. Het festival dat jaarlijks georganiseerd zal worden, gaat in op vragen die in de huidige maatschappij van belang zijn. Regisseurs, choreografen, muzikanten, curatoren en artiesten tonen tijdens REGARDING hun eigen visie en antwoorden op deze prangende vragen.


Macht geslachtsbepaald? REGARDING Festival geeft antwoord

“Kunst moet vragen stellen en harmonie brengen. Kunst definieert de mensheid, en de mensheid is onlosmakelijk verbonden met haar eigen verleden. Wij willen het verleden aanvaarden, daarin de antwoorden zoeken op de vragen van vandaag, de vertelde verhalen analyseren en op basis daarvan toekomstige verhalen schrijven, en kunst is daarvoor zonder twijfel het beste middel. […]

Maria Nasimova, Oprichter & Artistiek Directeur van REGARDING

Macht, vrouwen en kunst

De eerste editie heeft als thema REGARDING Goddessess en onderzoekt de geslachtsbepaling van macht in de mythologie en in de hedendaagse samenleving.

Originele werken van zowel gevestigde als aanstormende artiesten gaan in op vragen als:

 • hoe en door wie wordt de macht van vrouwen ingeperkt?
 • Is macht geslachtsbepaald?
 • Wie zijn onze hedendaagse godinnen?
REGARDING goddessess festival

Lees ook: Body Art: waarom passen mensen hun lichaam aan?

REGARDING Goddessess

Door middel van workshops en verschillende kunstvormen stimuleert het interdisciplinaire festival publieke betrokkenheid en een dialoog. Het doel: klassieke onderwerpen heroverwegen en herinterpreteren met behulp van verschillende kunstvormen op onverwachte plekken in Tel Aviv.

Denk aan:

 • installaties,
 • moderne dans,
 • ballet,
 • opera,
 • klassieke en hedendaagse muziek,
 • theater,
 • visuele kunsten,
 • publieke kunsten en film

De belangrijkste onderdelen van het Internationale festival bestaat uit nieuwe producties en tentoonstellingen die voor het eerst in Tel Aviv worden getoond.

Regarding festival Tel Aviv

Maria Nasimova, Oprichter & Artistiek Directeur van REGARDING.: “We vinden het fantastisch dat we onze visie voor een interdisciplinair festival tot leven kunnen brengen in Tel Aviv en dat we een geweldige reeks speciale projecten en unieke ervaringen met ons publiek kunnen delen.”

REGARDING Goddessess vindt plaats van 20 oktober t/m 1 november 2021. Locaties zijn onder andere het Cameri Theater, Suzanne Dellal Centre, Israeli Opera House, Tel Aviv Museum of Art, Midron Yaffo Park en vele outdoor locaties.

Voor meer informatie, zie: website: REGARDING festival

TLV Opera House 2 – Dana Friedlander

TLV Opera House Tel Aviv

Heb je dit al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.