Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

Privacy beleid Macblogster

Privacy beleid Macblogster.nl
Versie 0.4. Deze pagina is voor het laatst aangepast op 23-9-2019

Macblogster.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan Macblogster.nl verstrekt.

Macblogster.nl, Weena 391D, 3013 AL Rotterdam, info@macblogster.nl

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website Macblogster.nl (en de subdomeinen), maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt. 

Heb je vragen over deze privacy verklaring, stuur dan een mailtje.

Veranderingen privacy beleid

Deze privacy verklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacy verklaring te raadplegen.

Gebruik van jouw persoonsgegevens 

Op de website en bij het afnemen van diensten en producten van Macblogster.nl laat je (persoons)gegevens achter. Macblogster.nl vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld de nieuwsbrief te kunnen sturen of informatie over de online cursus; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren.

Persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens Macblogster.nl verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website (denk aan reageren op en delen van artikelen, nieuwsbrief aanvragen) en van de producten / diensten die je afneemt:

  • voornaam
  • achternaam
  • mailadres
  • telefoonnummer
  • adresgegevens
  • bedrijfsnaam
  • btw-nummer
  • Kvk-nummer
  • bankrekeningnummer
  • informatie die je invult op de website, zoals een reactie op een blog artikel of een bericht in het contactformulier
  • technische gegevens zoals je IP-adres, MAC-adres en zogeheten identifiers in cookies en gegevens over jouw activiteiten op onze website

Doeleinden

Macblogster.nl verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • om je te bellen of e-mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren of antwoord te geven op vragen
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (elke mail bevat een uitschrijflink)
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren

Macblogster.nl is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

Macblogster.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt Macblogster.nl ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op om deze informatie te laten verwijderen. 

Bewaartermijn

Macblogster.nl bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk. 

  • Website data zijn maximaal 2 jaar inzichtelijk.
  • Macblogster.nl bewaart de administratie tot 7 jaar terug (wettelijke bewaartermijn Belastingdienst).
  • Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 3 maanden in het e-mailprogramma staan.

Persoonsgegevens delen met derden

Macblogster.nl verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt Macblogster.nl gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. 

Voorbeeld: Macblogster.nl maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van iDeal-betalingen, de boekhouder boekt facturen in en je gegevens liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.

Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt Macblogster.nl in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt Macblogster.nl voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen. 

NB: Macblogster.nl stuurt je in een enkel geval een interessante aanbieding van een zorgvuldig uitgezochte externe partij. Zo’n e-mail is afkomstig van Macblogster.nl; de externe aanbieder heeft geen toegang tot je gegevens.

Cookies en profilering

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Macblogster.nl gebruikt functionele, analytische en marketing cookies. 

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan Macblogster.nl jou gerichtere content sturen en bijvoorbeeld beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht. 

Bij jouw eerste bezoek aan Macblogster.nl ben je geïnformeerd over de cookies die Macblogster.nl gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een toestemming cookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookie melding krijgt. 

Je kan je toestemming op de cookie pagina altijd aanpassen of intrekken. Op die pagina staat ook het volledige overzicht met de cookies die Macblogster.nl gebruikt. Hier alleen een korte toelichting.

Zie voor toelichting tevens: Cookies wat zijn het en wat doe ik ermee

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie. 

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Macblogster.nl hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van website bezoekers. Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan. 

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surf gedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Mailchimp

Macblogster.nl gebruikt Mailchimpvoor het versturen van e-mails. Als je bijv. een e-book aanvraagt, komen je gegevens terecht bij Mailchimp. 

Mailchimp houdt bij welke pagina’s mensen op de website bezoeken. Zo weet Macblogster.nl bijv. of een e-mailcampagne succesvol is. Ook is het mogelijk om e-mails naar een specifiek deel van de mailinglijst te sturen.

Social media 

De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-bezoekers Macblogster.nl bezoeken. Op basis daarvan is het o.a. mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht.

Je kan heel gemakkelijk berichten van deze website delen. Voor de social share buttons gebruikt Macblogster.nl cookies. Macblogster.nl heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Hoe zij omgaan met gegevens, vind je in hun privacy statements.

Bekijk de privacy policy van Facebook | Twitter | LinkedIn | Google+ | Instagram | Pinterest

Als je een reactie achterlaat op Macblogster.nl, verzamel ik de gegevens getoond in het reactieformulier, je IP-adres en je browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacy beleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 

Ontvang je de nieuwsbrief, dan kun je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden voor de mails van Macblogster.nl, stuur dan een e-mail.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@macblogster.nl.

Beveiliging

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart.

Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. De kopie van je identiteitsbewijs wordt verwijderd op het moment dat er is gereageerd op jouw verzoek.

Met up to date beveiligingsmaatregelen beperkt Macblogster.nl de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd. 

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden. 

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op MAAK LINK VAN. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Macblogster.nl. 

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Rotterdam, 17 mei 2018