Skip to Content

Review: Alessandro Striplac Starter Kit vs Essence Gel Nails

Draag je graag nagellak, maar krijg je snel last van gespleten nagels? Mijn ervaring is dat je dan liever gel nagellak kunt gebruiken die je met een LED lamp aanbrengt. In dit blog artikel vergelijk ik daarom het goedkopere Essence gel nails at home met de Alessandro Striplac Starter Kit. Welke zal beter zijn denk je?

Gel nagellak is momenteel een hype in beautyland. Niet zo gek, aangezien het beter is voor je nagels is en langer blijft zitten. Daarnaast blijft gel nagellak heel lang mooi. In de onderstaande filmpjes laat ik zien hoe je gel nagellak aanbrengt, maar ook hoe gemakkelijk je peel off gel nagellak kunt verwijderen.

Gel nagellak tegen gespleten nagels

De dag dat gel nagellak werd geïntroduceerd, was voor mij een zeer heugelijk moment. Zoals ik eerder liet weten krijg ik erg snel last van gespleten nagels. Zelfs nagellak zonder formaldehyde helpt niet. Mijn nagels worden dus snel broos en breken vervolgens af. Erg vervelend.

tegen gespleten nagels
Alessandro Striplac gebruik je met een LED lamp

Essence gel nails at home

Ik kan dus niet langer dan 3 dagen nagellak dragen. Wil ik langer dan 3 dagen nagellak op mijn nagels hebben, dan is de enige mogelijkheid: gel nagellak gebruiken. In vergelijking met ‘normale nagellak’ is gel nagellak niet goedkoop.

Wil ik dus meerdere mooie kleuren hebben, dan moet ik diep in mijn buidel tasten. Ik werd dan ook erg blij toen ik erachter kwam dat essence nu ook gel nagellak verkoopt die je kunt aanbrengen met een LED lamp.

Peel off gel nagellak

Er zijn meerdere merken gel nagellak, zoals bijvoorbeeld Sensationail. Toch gebruik ik liever Alessandro Striplac omdat je dit gemakkelijk van je nagels kunt verwijderen, zonder dat je met Aceton aan de slag hoeft. Het is namelijk peel off gel nagellak. Hulde aan de bedenker van Striplac!

Essence of Alessandro?

Er zijn weinig merken die dit momenteel hebben, maar dankzij Essence kun je nu dus ook voor weinig geld peel off gel nagellak kopen. Ik besloot dus de Essence gel nagellak te kopen omdat ik benieuwd was of het goedkopere Essence van net zulke goede kwaliteit is als het luxere Alessandro Striplac.

Mijn ervaring met Alessandro Striplac is erg positief. Dankzij deze nagellak kan ik 2 weken lang nagellak op hebben zonder dat ik gespleten nagels krijg. Ook ziet mijn nagellak er. na 2 weken nog steeds uit alsof ik het pas heb opgedaan. De vraag is dus of Essence dit kan evenaren.

Essence vs Alessandro
Gel nagellak: Alessandro Striplac vs Essence Gel Nails

1. De kosten 

Laat ik direct met het belangrijkste aspect beginnen: de kosten. Hoeveel ben je kwijt als je de Essence of de Alessandro Starter Kit aanschaft?

Voor een losse nagellak ben je het volgende kwijt:

Kijk je naar de prijs (en je portemonnee) dan is Essence de absolute winnaar. Wanneer je naar de droogsnelheid kijkt, dan kom ik tot de conclusie: goedkoop = duurkoop.

Essence gel nails at home
Essence gel nails at home gebruik je ook in combinatie met een LED lamp

2. Droogsnelheid 

Alessandro Striplac is duurder, maar je bent wel binnen een wip klaar. Zowel de base coat als de nagellak is binnen 60 seconden droog! Zo heb je binnen 5 minuten 2 lagen nagellak aangebracht, plus een laag base- en topcoat. Ook nog eens zonder enige beschadiging aan je nagels.

Dit lukt je met de Essence nagellak never nooit zoals je op de onderstaande foto kunt zien:

Nagellak irritaties
Zwarte nagellak: Alessandro Striplac | Blauwe nagellak: Essence colour & go

Essence gel nails at home is aanzienlijk goedkoper, maar het gebruik ervan is nog steeds tijdrovend. Je kunt namelijk enkel de base- en topcoat in 60 seconden uitharden onder de LED lamp. Dit kan niet met de colour & go nagellak, aangezien dit gewoon ‘normale nagellak’ is.

Essence colour & go nagellak swatches
Essence Colour & Go nagellak

Omdat de Essence Colour & Go gewone nagellak is, kun je de nagellak niet uitharden onder de LED lamp. Uiteraard heb ik geprobeerd of de lak sneller zou drogen door het gebruik van de LED lamp. It didn’t work. Helaas pindakaas!

Dit betekent dus dat je eerst moet wachten totdat de Colour & Go nagellak is opgedroogd. En dat keer twee lagen. Kortom, je zult als vanouds lange minuten stil moet zitten om je nagellak niet te verpesten.

3. Het afpellen

Het voordeel van Essence gel nails at home en Alessandro Striplac is dat je het kunt verwijderen zonder je nagels te hoeven weken in Aceton. Het enige dat je hoeft te doen is de nagellak lostrekken van je nagels.

Gel nagellak Alessandro Striplac
Alessandro Striplac losgetrokken van mijn nagel

Mijn ervaring is dat het het verwijderen van Alessandro Striplac gemakkelijker gaat. In maar 1 of 2 pogingen kan ik de Striplac gemakkelijk van mijn nagels af trekken. Bij Essence is dit een stuk moeilijker.

Ik heb zeker meerdere pogingen nodig en ik moet echt de nagellak ervan afschrapen. Dit komt waarschijnlijk doordat alleen de Essence base coat een peel off lak is. De nagellak en topcoat hebben geen peel off eigenschappen.

Dit is niet zo tof, want door het afschrapen bestaat er alsnog een kans dat je je nagels beschadigt.

Gel nagellak Essence gel nails at home
Essence gel nails at home

Alessendro werkt daarentegen wel met een peel off base- en top coat en een peel off gel nagellak.

Elk voordeel heb z’n nadeel

MAAR elk ‘voordeel heb z’n nadeel. Het feit dat de Striplac er zo gemakkelijk van afgaat, kan ook nadelig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je nagels niet goed ontvet of de gel nagellak niet goed aanbrengt, kan de Striplac gemakkelijk loslaten. Wanneer je €16,95 per nagellak ben je hier niet blij mee.

Elk nadeel heb z’n voordeel

Essence gel nagellak is misschien moeilijk te verwijderen, maar het blijft daarentegen zitten waar het zit. Toch is ook bij Essene het geval “oefening baart kunst”, want de peel of gel base van Essence krimpt als je het niet secuur aanbrengt.

Is peel off nagellak schadelijk voor je nagels?

Gel nagellak kun je alleen lostrekken van je nagel als het ook echt een peel off formule betreft. Gellac, Sensationail en OPI Gelcolor kun je bijvoorbeeld niet van je nagels afpellen. Voor zover ik weet kan dit enkel bij Alessandro Striplac, evenals Essence gel nails at home.

Het los trekken van gel nails lijkt eng in het begin. Dit komt omdat het lijkt alsof je een deel van je nagel meetrekt, maar tot op heden heb ik dit nog nooit meegemaakt. De ‘schade’ die je op mijn nagel kunt zien (zie foto boven), was na een dagdeel al niet meer zichtbaar. Mijn nagels bleven ook gewoon stevig.

5. Kleurassortiment & beschikbaarheid

Alessandro Striplac telt sinds kort 48 gel lakjes tegenover 49 Essence Colour & Go nagellakjes. Alhoewel, enige nuance is hier wel op z’n plaats omdat het een oneerlijke vergelijking betreft. De Colour & Go nagellakken kun je namelijk geen gel nagellak noemen, omdat het doodgewone nagellak is.

Alessandro Striplac
Beschikbare kleuren Alessandro Striplac

Battle of the drugstores

Omdat Essence bij elk Kruidvat of Trekpleister filiaal te koop is, is Essence gemakkelijker verkrijgbaar. Alessandro Striplac is moeilijker verkrijgbaar:

  • Bol.com,
  • Alessandro nagelstudio’s,
  • geselecteerde drogisterijen
  • en luxe parfumerieën. 

Welke luxe drogisterijen en parfumerieën dit zijn, is moeilijk te achterhalen via de website van Alessandro. Een gemiste kans!

Essence colour & go kleuren
Een deel van de beschikbare Essence colour & go kleuren

Doordat ik bovenstaande informatie niet kon achterhalen via het Internet, heb ik bij het PR bureau geïnformeerd naar de verkooppunten in Nederland. Toen pas bleek dat Striplac te koop is bij Parfumerie La Bourse aan de Coolsingel. Dit is de enige plek in heel Rotterdam!

Welke is beter?

Concluderend, welke Starter Kit is beter? Tja, de vraag is of je voor snelheid gaat of voor goedkoop:

  • Snelheid: Alessandro Striplac, flawless nails zonder enige beschadiging.
  • Budget: Essence gel nails at home, betaalbaar en overal verkrijgbaar.

Mijn voorkeur

Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar Alessandro Striplac en dan voornamelijk vanwege de snelheid waarmee je je nagels kunt lakken. Dit is voor mij één van de meerwaarden voor het gebruik van gel nagellak. Dit mis ik bij Essence.

Alessandro Stroplac gel nagellak
Mijn persoonlijke favoriet: Alessandro Striplac

Ik ben zeer enthousiast over Striplac (noem me gerust fan), maar een groot nadeel vind ik de beperkte verkrijgbaarheid en het feit dat de Striplac flesjes niet doorzichtig zijn. Hierdoor kun je niet zien wat voor kleur je koopt.

Striplac gel nagellak Love Secret
Zoals je kunt zien, wijkt de kleur af van het label.

De label op het flesje geeft een indicatie van de kleur, maar doordat de daadwerkelijke kleur lichter of donkerder kan zijn, weet je niet exact welke kleur je koopt. Helaas zijn er online weinig swatches te vinden en zijn er in de winkel geen nagellak wiel of testers verkrijgbaar.

Ben jij bekend met Alessandro Striplac of Essence gel nails at home?

Heb je dit ook gezien?

verschillende soorten concealers
vaseline op je gezicht dit is het resultaat

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marie

Friday 1st of June 2018

Dankzij je artikel weet ik nu wat ik ga kopen. Dank je wel! :-) Leuk artikel ook.

Sylvia

Tuesday 14th of June 2016

Je kunt de striplac goedkoper kopen in Duitsland, bijvoorbeeld bij Karstadt.

MacBlogster

Thursday 16th of June 2016

Goed om te weten, bedankt voor de tip. Het wordt weer eens tijd om naar Duitsland te gaan!

Jo-Anneke Van Der Molen

Friday 21st of August 2015

Herome nagelverharder

MacBlogster

Friday 21st of August 2015

Werkt bij mij niet of tijdelijk.

Crystal Hendrickx

Thursday 20th of August 2015

Welke remover gebruik je?

MacBlogster

Friday 21st of August 2015

Ik gebruik geen remover. Ik gebruik een peel off base. Waardoor ik het eraf kan trekken. Daarom blijven mijn nagels heel. Zie review.

Samira Houb

Thursday 20th of August 2015

Sinds ik een zet van Herome heb gaat het top

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.