Top

Het wonder dat Gel nagellak heet: Alessandro Striplac vs Essence Gel Nails

Gel nagellak is momenteel een hype in beautyland. Niet zo gek, aangezien het beter is voor je nagels is en langer blijft zitten. Daarnaast blijft gel nagellak heel lang mooi. In de onderstaande filmpjes laat ik zien hoe je gel nagellak aanbrengt, maar ook hoe gemakkelijk je peel off gel nagellak kunt verwijderen. Daarnaast laat ik het verschil zien tussen het goedkopere Essence gel nails at home en het duurdere Alessandro Striplac . Welke is beter denk je?


Essence of Alessandro?

Als je graag nagellak draagt, maar snel last krijgt van gespleten nagels, kun je beter gel nagellak gebruiken. Dit is mijn conclusie na het veelvuldig testen van Alessandro Striplac, gel nagellak die je van je nagels kunt trekken. Omdat Essence nu ook gel nagellak in het assortiment heeft die je van je nagels kunt afpellen, besloot ik producten uit de Essence gel nails at home lijn te kopen. Ik was namelijk benieuwd of het goedkopere Essence net zo’n goede kwaliteit kan bieden als het luxere Alessandro Striplac.

Gel nagellak tegen gespleten nagels

De dag dat gel nagellak werd geïntroduceerd in nagellak land, was voor mij een zeer heugelijk moment. Zoals ik eerder liet weten, krijg ik erg snel last van gespleten nagels met als gevolg dat ik mijn nagels vaak kort moet vijlen om de schade te beperken. Uiteraard kan ik nagellak zonder formaldehyde opdoen, maar ook dit helpt niet.

tegen gespleten nagels

Alessandro Striplac gebruik je met een LED lamp

Peel off nagellak

De enige manier om nagellak langer dan 3 dagen op mijn nagels te kunnen laten zitten, is door gel nagellak te gebruiken. Mijn ervaring met Alessandro Striplac is erg positief. Tien of veertien dagen lang nagellak op, zonder dat mijn nagellak of de bovenste laag van mijn nagel afbladdert. Daarnaast vind ik het een pluspunt dat ik de nagellak er niet af hoef te weken, maar het er simpelweg af kan pellen. Hulde aan de bedenker van Striplac!

Essence gel nails at home

Essence gel nails at home gebruik je ook in combinatie met een LED lamp

Essence vs Alessandro

Gel nagellak: Alessandro Striplac vs Essence Gel Nails

Althans, laat ik niet te hard juichen. Essence heeft namelijk een goedkoper alternatief: Essence gel nails at home. Ik ben dus benieuwd of de Essence gel nails een betere optie is, rekening houdend met de fluctuerende inhoud van mijn portemonnee.

1. De kosten 

Laat ik direct met het belangrijkste aspect beginnen: de kosten. Hoeveel ben je kwijt als je beide starter kits aanschaft?

 • Essence gel nails at home starter kit, inclusief LED lamp: €34,98
 • Alessandro Striplac starterkit, inclusief LED lamp: €98,95

Losse nagellak: Essence Colour & Go nagellak  €1,60 tegenover Alessandro Striplac  €16,95.

2. Droogsnelheid 

Alessandro Striplac is duurder, maar je bent wel binnen een wip klaar. Zowel de basecoat als de nagellak is binnen 60 seconden droog! Zo kun je binnen 4 minuten 2 lagen nagellak, plus een laag base- en topcoat aan hebben gebracht, zonder enige beschadiging aan je nagels. Kortom, mooie egale nagels in een paar minuten. Dit gaat je bij Essence never nooit lukken.

Nagellak irritaties

Zwarte nagellak: Alessandro Striplac | Blauwe nagellak: Essence colour & go

Essence gel nails at home is aanzienlijk goedkoper, maar het gebruik ervan is nog steeds tijdrovend. Je kunt namelijk enkel de base- en topcoat in 60 seconden uitharden onder de LED lamp. Dit kan niet met de colour & go nagellak.

Essence colour & go nagellak swatches

v.l.n.r. Pink & Proud, Miss Universe & Go bold!

Omdat het gewone nagellak is, kun je de nagellak niet uitharden onder de LED lamp. Uiteraard heb ik geprobeerd of de lak sneller zou drogen door het gebruik van de LED lamp. It didn’t work. Met andere woorden, je zult moeten wachten totdat de colour & go nagellak is opgedroogd. En dat keer twee lagen. Kortom, je zult als vanouds minuten stil moet zitten om je nagellak niet te verpesten.

3. Het afpellen

Het voordeel van zowel Essence gel nails at home als Alessandro Striplac is dat je het kunt verwijderen zonder je nagels te hoeven weken in een gel nagellak remover. Dit is gunstiger voor je nagels. Het enige dat je hoeft te doen is het lostrekken van de nagellak.

Mijn ervaring is dat het het verwijderen van Alessandro Striplac gemakkelijker is. In 1 of 2 pogingen kon ik de gel nagellak gemakkelijk van mijn nagels af trekken. Bij het gebruik van Essence moest had ik meerdere pogingen nodig en moest ik mijn nagellak er van afschrapen.
Gel nagellak Essence gel nails at home

Essence gel nails at home

Waarschijnlijk komt dit doordat enkel de Essence basecoat peel off eigenschappen heeft. De nagellak en topcoat die je naderhand aanbrengt, hebben deze eigenschap niet. Alessendro werkt daarentegen met een peel off twin coat (base- en top coat in 1) en een peel off gel nagellak.

Elk voordeel heb z’n nadeel

Echter elk ‘voordeel heb z’n nadeel; het feit dat de Striplac er zo gemakkelijk van afgaat, kan ook nadelig zijn. Als je je nagels niet goed ontvet of de Striplac twin coat en gel nagellak niet goed aanbrengt, kan de Striplac gemakkelijk loslaten. Zo vond ik ‘een plakje’ gel nagellak terug op mijn matras, toen ik de volgende ochtend wakker werd. Niet grappig voor €16,95 per nagellak.

Elk nadeel heb z’n voordeel

Essence gel nagellak is misschien moeilijk te verwijderen, maar het blijft daarentegen zitten waar het zit. Desondanks is ook bij de gel nails van Essene het geval “oefening baart kunst”, want de peel of gel base van Essence blijkt te krimpen als je het niet secuur aanbrengt.

Is peel off nagellak schadelijk voor je nagels?

Gel nagellak kun je alleen lostrekken van je nagel, als het daadwerkelijk een peel off formule betreft. Gellac, Sensationail en OPI Gelcolor kun je bijvoorbeeld niet van je nagels afpellen. Voor zover ik weet kan dit enkel bij Alessandro Striplac, evenals Essence gel nails at home.

Gel nagellak Alessandro Striplac

Alessandro Striplac losgetrokken van mijn nagel

Het los trekken van gel nails lijkt in het begin eng, omdat het lijkt alsof je een deel van je nagel mee trekt, maar tot op heden heb ik dit nog nooit meegemaakt. De ‘schade’ die je op mijn nagel kunt zien, was na een dagdeel al niet meer zichtbaar. Mijn nagels bleven stevig.

5. Kleurassortiment & beschikbaarheid

Alessandro Striplac telt sinds kort 48 gel lakjes tegenover 49 Essence Colour & Go nagellakken. Alhoewel, enige nuance is hier wel op z’n plaats omdat het een oneerlijke vergelijking betreft. De Colour & Go nagellakken kun je namelijk geen gel nagellak noemen, omdat het doodgewone nagellak is.

Alessandro Striplac

Beschikbare kleuren Alessandro Striplac

Battle of the drugstores

Omdat Essence bij elk Kruidvat of Trekpleister filiaal te koop is, is Essence gemakkelijker verkrijgbaar. Alessandro Striplac is daarentegen enkel verkrijgbaar bij Bol.com, Alessandro nagelstudio’s, geselecteerde drogisterijen en luxe parfumerieën. Echter welke luxe drogisterijen en parfumerieën dit zijn, is moeilijk te achterhalen via de website van Alessandro. Een gemiste kans!

Essence colour & go kleuren

Een deel van de beschikbare Essence colour & go kleuren

Doordat ik bovenstaande informatie niet kon achterhalen via het Internet, heb ik bij het PR bureau geïnformeerd naar de verkooppunten in Nederland. Toen pas bleek dat Striplac te koop is bij Parfumerie La Bourse aan de Coolsingel. Dit is de enige plek in heel Rotterdam!

Welke is beter?

Concluderend, welke gel nagellak kit is beter? Tja, de vraag is of je voor snelheid gaat of voor goedkoop:

 • Snelheid: Alessandro Striplac, flawless nails zonder enige beschadiging.
 • Budget: Essence gel nails at home, betaalbaar en overal verkrijgbaar.

Mijn voorkeur

Mijn voorkeur gaat uit naar Alessandro Striplac, vanwege de snelheid waarmee je je nagels kunt lakken. Dit is voor mij één van de meerwaarden voor het gebruik van gel nagellak. Dit mis ik bij Essence. Waarom zou je speciaal een LED lamp aanschaffen, als je bijvoorbeeld kunt werken met de normale peel off base die ze ook in het assortiment hebben, en een topcoat die een gel look geeft?

Alessandro Stroplac gel nagellak

Mijn persoonlijke favoriet: Alessandro Striplac

Ik ben zeer enthousiast over Striplac (noem me gerust fan), maar een groot nadeel vind ik de beperkte schaal waarop het wordt verkocht en het feit dat de Striplac flesjes niet doorzichtig zijn. Hierdoor kun je niet zien wat voor kleur je koopt. De label op het flesje geeft een indicatie van de kleur, maar doordat de daadwerkelijke kleur lichter of donkerder kan zijn, weet je niet exact welke kleur je koopt. Helaas zijn er online weinig swatches te vinden en zijn er in de winkel geen nagellak wiel of testers verkrijgbaar.

Striplac gel nagellak Love Secret

Zoals je kunt zien, wijkt de kleur af van het label.

Overigens, Striplac is online te koop, houdt er echter rekening mee dat je verzendkosten moet betalen als je minder dan €25 besteedt.

Lees ook

verschillende soorten concealers oliesoorten waar je haar blij van wordt vaseline op je gezicht dit is het resultaat 5 geboden voor verzorgen krullen

Ben je benieuwd naar nog meer essence make-up waar ik een review over heb geschreven? Lees:

Anderen lazen ook
Black Up Contouring Stick: the big stick every girl likes

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Grote kans dat je het niet meer aanraakt :-). Echter OPI droogt redelijk snel, dus de combi peel off basecoat en naderhand OPI er overheen kan ook. Ik combineer het nl graag met Essie, maar nothing beats Alessandro to be honest, het is toch sneller.

 1. Megisa says

  Hey!
  Nou, gister dus die van Essence opgedaan. Ik ben wel benieuwd hoe het bij mij gaat met het eraf halen.

  Die van Striplac ziet er mooi uit. Ze hebben ook best mooie kleuren.

  Maar eigenlijk kun je de lamp van essence toch ook met andere gellakjes gebruiken? Of denk je van niet?

  • Paula Taal says

   De lamp van essence is niet sterk genoeg voor sommige kleuren van alessandro . Mijn ervaring. Het wattage is te weinig ik heb een zwaardere lamp gekocht en dat werkt beter.
   Trouwens als je al jaren allesandro striplack gebruikt dan beschadig je je nagels wel degelijk als je het eraf trekt , dus ik week het eraf.

   • MacBlogster says

    Dank je voor je aanvulling. Ik heb gebruik de lamp van Alessandro. Ik wist niet dat de lamp van essence niet zo sterk is. Jammer. Ik zie ze ook niet meer in het assortiment. Dit zal waarschijnlijk 1 v/d redenen zijn.

 2. Amarens says

  Ik zet Magnetic gellak en vind dit superspul, het is gewoon verslavend zo mooi dat je je nagels hebt en lang houdt. Maar eraf is tijdrovend, dit zou gemakkelijker moeten kunnen. Diverse mensen trekken het er gewoon af maar met risico op nagelbeschadiging. Bij mezelf is het iig keihard.
  Dan klinkt die Alessandro wel interessant, zeker als basis!

 3. Diana says

  Ook ik heb last van nagels die splijten en vind ze daardoor dus te kort. Ik zet bij mezelf tips en daar over heen de gel van Essence.. werkt perfect!!

 4. jolanda says

  Heb je bij de Essence lak de primer gebruikt? Zo ja, is dit waarschijnlijk de reden waarom die beter op je nagel bleef zitten. Ik heb ze beide en wissel ze af, de primer gebruik ik al ik ze langer wil laten zitten. Deze droogt je nagel uit waardoor de peeloff laag beter blijft zitten. Als basis neem ik altijd 1 van deze twee en daarna ook andere gellakken bv die van sensationail(ook als topcoat) Flesjes van gellak zijn altijd ondoorzichtig omdat er geen licht bij mag komen. Zelf haal ik mijn Alessandro in Veenendaal, daar kan je elke kleur proberen.

  • MacBlogster says

   Hoi Jolanda, ik heb inderdaad eerst de primer van Essence gebruikt. Mijn pads van Alessandro zijn uitgedroogd en kan ik niet meer gebruiken, waardoor ik nu de primer van Essence gebruik. Ik bemerk dat dit ervoor zorgt dat ik de gel nagellak van Alessandro ook moeilijker kan verwijderen, al gaat het nog steeds gemakkelijker dan met de nagellak van Essence.
   Fijn dat je alle kleuren kunt uitproberen, dat is toch wel een must met ondoorzichtige flesjes.

   • Jolanda says

    Hoi, Essence heeft ook een cleanser.Als ik jou was zou ik die kopen, die vervangt de pads van Alessandro.Dit doet de primer niet. Dus eerst een cleanser, wil je ze dan droger waardoor de lak beter blijft zitten dan de primer. Zijn twee verschillende producten.
    Leuk dat je reageert op mijn berichtje.

    • MacBlogster says

     Je hebt helemaal gelijk. Ik heb de cleanser en niet de primer van Essence. De primer heb ik bewust niet gekocht, omdat ik het niet noodzakelijk achtte. De cleanser van Essence vind ik inderdaad handiger, dus die blijf ik gebruiken, is ook een stuk goedkoper 🙂
     Leuk dat jij reageert op mijn blog artikel 🙂

  • Sonja says

   Hallo Jolanda,
   Waar in Veenendaal koop je de Alessandro. Heb me rot gezocht maar niet gevonden.
   Groet, Sonja

 5. Melanie says

  Ik heb de kit van Essence gekocht, zodat de eerste aanschafkosten niet zo hoog waren en combineer deze met sneldrogende nagellakken van andere merken en de allessandro striplac om toch snel resultaat te houden. Dit werkt heel erg goed! De allessandro striplac is best prijzig, maar ik vind ze erg mooie kleuren en glans hebben. Voordeel bij Essence is weer dat ze een mooie set lak hebben voor een french look. Allessandro heeft dit naar mijn weten niet.

  • MacBlogster says

   Hoi Melanie, goed plan. Dat zou ook mijn advies zijn: lamp kopen van Essence, evenals de cleanser. Thanx voor de french manicure tip.

 6. Jolieke says

  Ik heb nu sinds 3maanden de Alessandro striplac, super tevreden over!! inmiddels 8 kleurtjes in bezit en ze zijn allemaal even mooi.

   • MacBlogster says

    Hoi Axelle, misschien eerst een dunne laag aanbrengen, 60 sec lamp aan. Daarna 2e laag. Als dit niet werkt, adviseer ik je contact op te nemen met Alessandro zelf. Misschien heb je dan een ‘slechte’ nagellak. Ik heb het nog niet meegemaakt.

   • Yvonne says

    Is het niet de plaklaag die je voelt? Na elk laagje 60 seconden uitharden, dan de cleanser erover. Dan moet het toch echt goed zijn. Vreemd! Ik ben heel blij met de lakken van striplac. Ik gebruik het met de cleanser van Essence, werkt prima! Striplac is wat dikker dan Sensationail, maar toch vind ik Striplac fijner lakken. Met Sensationail maak ik snel lakfoutjes, met Striplac is dat niet gebeurd.

    • MacBlogster says

     Hoi Yvonne, bedankt voor je aanvulling!
     Ik gebruik ook de cleanser van Essence. Af en toe de peel off base van Essence, maar die van Alessandro vind ik prettiger.
     Sensationail gebruik ik zelf niet omdat je het eraf moet weken met een remover. Ik vind het juist prettig dat dit niet hoeft bij Essence & Alessandro.

     • Yvonne says

      Ja klopt, dat vind ik ook veel prettiger van Striplac t.o.v. Sensationail. Sensationail gebruik ik nu alleen nog op mijn teennagels! 🙂 Teennagels kunnen immers veel meer hebben en tenen in de folie wikkelen is makkelijker dan vingernagels, omdat je je handen dan vrij hebt. Striplac werkt op alle fronten perfect! Heerlijk om het gewoon te kunnen verwijderen zonder aceton. 🙂 Ik heb nu Peppermint Patty op, die mintblauw/groene tint. Prachtig! Wel echt twee laagjes kleur nodig, dat wel. 🙂

   • maud says

    Bij de ‘droogstappen’ voelt de lak steeds nog wel nat aan… Na de laatste topcoat de ‘plaklaag’ eraf halen met cleanser, en dan zouden ze droog aan moeten voelen.

 7. Bibie says

  De basecoat (peel off ) van essence is prima te combineren met de organische gellac van het merk Eden.
  Na de basecaot van essence de kleur Van Eden 30 seconden uitharden onder de ledlamp, en vervolgens 30 seconden voor de topcoat (ook van het merk Eden Gellac).
  keuze uit 132 kleurtjes.
  Eden is te koop via internet.
  Ik ben zeer tevreden . In minder dan een kwartiertje zijn mijn nagels prachtig gelakt.

 8. Missvv says

  Welke kleuren van alessandro striplac zou je kunnen aanraden die erg mooi zijn? Ik heb een bestelling gedaan maar wil mogelijk nog kleur wijzigen … Heavens nude nr 4 of shimmer shell nr 7 wat is mooier ?

  • MacBlogster says

   Dat is een moeilijke vraag, omdat smaak persoonlijk gebonden is, maar als je mijn mening vraagt: heavens nude (4) vind ik iets te nude. Je ziet nauwelijks verschil met de kleur van je nagels. Wel handig als je met nail art aan slagen gaat. Ik zou dus sowieso voor kleur nr 7 gaan, omdat je die kleur iets beter ziet. Ook mooi om te combineren met nail art. Succes met je keuze!

 9. Yt says

  Oké lades, help. Ik heb een lamp en ik heb striplac. Ik heb ook een basecoat aangebracht maar drogen wil de boel niet onder de lamp. Welke stappen moet ik ondernemen en wat heb ik nodig aan primers etc? Help!!!!

 10. Annemarie says

  Ik had even een vraagje.
  Ik ben nu sinds een paar dagen in het bezit van een essence startkit en ook van sensationail.
  Nou ben ik overall heel tevreden vooral over het peeloff effect, maar wat minder over de hardheid van essence. Nou vroeg ik me af zou het werken wanneer je de peeloff base van essence gebruikt en dan de sensationail als topcoat? Zodat het toch harder wordt maar minder beschadigd met het verwijderen?

  • MacBlogster says

   Hoi Annemarie, ik heb dit nog nooit geprobeerd dus ik kan je geen advies geven. Je zou het kunnen uitproberen, of je het er later goed af kunt pellen betwijfel ik, maar je weet maar nooit. Je zou ook de Striplac kunnen kopen ipv Sensationail.

 11. An says

  leuke blog, weet iemand welk merk van gel nagellak van het langst mooi blijft . Striplac zegt op de site 10 dagen Sensationail 2-3 weken…

  • MacBlogster says

   Als je Striplac goed aanbrengt, blijft het 10 dagen zitten. Als je mazzel hebt, kan het langer blijven zitten (14 dagen).
   Sensationail blijft langer zitten, OPI ook. Echter als je het eraf haalt, zul je een speciale remover moeten gebruiken. Striplac kun je er gewoon vanaf pellen, vandaar dat het minder lang blijft zitten.

   • Saartjee says

    Hi Angela,
    Helaas kan ik nergens een vergelijking vinden tussen Striplac en Sensationail. Waar gaat jou voorkeur naar uit? En wat zijn de voor- en nadelen van beide? Ik zit echt in dubio. HEt scheelt namelijk toch 20 euro in prijs, echter heb ik begrepen dat je toch meer inhoud krijgt bij alessandero. Bedank!

    • Macblogster says

     Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Sensationail is gemakkelijker te verkrijgen en heeft meer kleurmogelijkheden. Qua kwaliteit vind ik de 1 niet beter dan de ander.
     De beste combinatie vind ik zelf:
     1. peel off twincoat van Striplac (of zelfs de peel off gel nagellak van essence)
     2. Sensationail gel nagellak
     3. twincoat striplac

     Succes!

 12. Dascha says

  Hoi, kan ik de peel off base van essence gebruiken, dan gwn nagellak van OPI en dan gellak laagje van essence?

 13. donna says

  Ik heb vandaag de Solid Lac gekocht, mijn nagels voelen terug stevig en de kleur is prachtig, het was ook heel makkelijk om aan te brengen, loopt niet uit, benieuwd hoelang ze blijven zitten.

 14. wendy says

  Ik merk steeds dat, hoe dik ik of dun ik de laag essence basecoat erop doe, dat die krimpt en er gekke putjes in komen. Wat die ik fout ?

  • MacBlogster says

   Hoi Wendy, zowel de base coat van Essence als de Twin coat van Striplac hebben de neiging om te krimpen. Die van Essence krimpt sneller heb ik op verschillende websites gelezen.
   Je zou eventueel alle vingers per 2 kunnen opharden onder de lamp. Ik merk zelf wel dat als ik mijn duim eerst lak en daarna de overige vingers, de lak van mijn duim inderdaad is gekrompen. Mijn oplossing hiertegen is sowieso dunne lagen aanbrengen en als 1e mijn 2 duimen lakken en dan direct opharden onder de lamp.

 15. wendy says

  Vandaag een potje twincoat van Striplac gekocht. Wow, das echt wel veel beter dan Essence. Nu maar eens een mooie kleur uitzoeken alhoewel ik niet echt van de kleurtjes ben. Wie gebruikt er gewone lak over de laatste laag van de twincoat ? Gaat dat goed en hoe verwijder je dat dan weer zonder de gellak ook te verwijderen ?

  • MacBlogster says

   Ik heb afgelopen week normale nagellak gebruikt op de volgende manier:

   Linkerhand:
   1. peel off base coat essence
   2. 2 laagjes normale nagellak
   3. Twincoat aangebracht als top coat

   Rechterhand:
   1. peel off base coat essence
   2. 2 laagjes normale nagellak

   Het resultaat hiervan:

   Linkerhand:
   Nagellak begon te chippen na 2 dagen. Ik kon de nagellak niet verwijderen met nagellak remover vanwege de twincoat top coat. Daarnaast vind ik de peel off base coat van Essence heel vervelend/moeilijk om te verwijderen.

   Rechterhand:
   Nagellak begon te chippen na 2 dagen. Meer dan bij de linkerhand. Omdat ik geen twincoat had aangebracht als top coat, kon ik de nagellak zeer gemakkelijk verwijderen met nagellak remover. Ook hier geldt weer, dat ik de peel off basecoat van Essence heel vervelend/moeilijk vind om te verwijderen.

   Aan de linkerhand heb ik dus lelijke nagellak waarvan de helft is afgebladderd. En aan mijn rechterhand heb ik een doorzichtige glanzende base coat laag.

 16. Lelie says

  Hooi, ik volg op Instagram van die mensen die nagellakken en dan doen ze zo’n kleurtje erom heen of gewoon wit voor alle dingetjes weg te halen aan de zijkant en dat trek je er dan zo af! Weten jullie meschien waar je dag kan kopen??

  Groetjes van mij,
  Ik hoop dat jullie hierop reageren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar