Skip to Content

4x essence mascara die je met een gerust hart kunt kopen

Vraag jij je ook af welke essence mascara je het beste kunt kopen? Omdat ik mij dit ook afvroeg, besloot ik dit te onderzoeken. Ik wilde namelijk weten welke mascara’s ik met een gerust hart kan kopen. Je leest de uitkomst in mijn essence mascara review.

Baal je er ook zo van dat essence mascara altijd zo snel uitverkocht is in de winkel? Gelukkig kun je ze tegenwoordig ook online kopen bij:

De 4 beste essence mascara's die je met een gerust hart kunt kopen
essence mascara’s v.l.n.r. the False lashes mascara, get big lashes volume boost mascara, I love Extreme volume mascara, Volume Stylist

Mijn favoriete mascara

Het is geen geheim dat mijn meest favoriete mascara Lancome Grandiose is. Voordat ik deze Lancome mascara gebruikte, kocht ik meestal een mascara van essence.

Omdat ik Lancome Grandiose vele malen beter vind, besloot ik over te stappen. Sindsdien kocht ik geen budget mascara’s meer.

De beste essence mascara ever

Op een dag vertelde een vriendin heel enthousiast over mascara die zij en haar dochter al een tijdje gebruiken. Volgens haar was dit de beste essence mascara ever. Het was zelfs beter dan duurdere mascara’s.

Uiteraard werd ik nieuwsgierig en vroeg mij af:

“zal er een essence mascara zijn die zelfs beter is dan Lancome Grandiose?”

En zo begon mijn zoektocht naar de Lancome Grandiose van de drogisterij.

essence mascara review

Om een goede vergelijking te kunnen maken, kocht ik verschillende mascara’s. Uiteindelijk behaalden deze mascara’s mijn top 4 (in willekeurige volgorde):

 1. The False lashes mascara
 2. Get big lashes volume boost mascara
 3. I love Extreme volume mascara (volgens een vriendin de beste mascara ever)
 4. Volume Stylist 18 hr Curl & Hold mascara
De 4 beste essence mascara's die je met een gerust hart kunt kopen
De 4 beste essence mascara’s v.l.n.r. the False lashes mascara, get big lashes volume boost mascara, I love Extreme volume mascara, Volume Stylist

essence I love Extreme volume mascara

Dit is “de beste essence mascara ever” volgens die ene vriendin waar ik het net over had. Dit is niet zo gek want essence I love Extreme volume mascara creëert een mooie volume en geeft ook lengte.

Dit komt doordat het mascaraborsteltje dik is en de haartjes niet dicht op elkaar staan. Zie foto onderaan.

Op de onderstaande Instagram foto draag ik essence I love Extreme volume mascara.

Je kunt duidelijk zien dat dit geen mascara is waarvan je je ’s ochtends hoeft af te vragen of je mascara hebt opgedaan. Voor het geval je je dit op de 1 of andere manier niet meer kunt herinneren….

Enfin, essence I love Extreme volume mascara blijft gedurende de dag goed zitten. Het komt aardig in de buurt van Lancome Grandiose. Dit is dan ook de essence mascara die ik nu dagelijks op heb.

Een klein punt van aandacht is: Lancome creëert meer lengte en volume, maar helaas geldt dit principe ook voor de bijbehorende prijs. Kortom, dit is best een goed alternatief.

 • Pluspunt: volume & lengte
 • Minpunt: droogt redelijk snel uit

essence the False lashes mascara 

essence the False lashes mascara is een iets subtielere variant dan de I love Extreme volume mascara. Met nadruk op IETS. Ook deze mascara verlengt mijn wimpers en de volume is prettig.

In vergelijking met essence I love Extreme volume mascara, ligt de nadruk meer op het verlengen van de wimpers en het separeren ervan. 

Dit mascaraborsteltje is smaller in vergelijking met die van bovengenoemde mascara. Kortom, deze mascara heeft the best of both worlds. Een nadeel is echter de klontvorming.

Voor de prijs hoor je mij echter niet piepen, het is een kleine moeite om naderhand een wimperborstel te gebruiken om mogelijke klontjes te verwijderen.

 • Pluspunt: volume, lengte & separeren
 • Minpunt: klontvorming

Essence Get Big Lashes

Als je voor ‘naturel make-up’ gaat of lichte wimpers hebt, dan is essence Get Big Lashes jouw nieuwe BFF. Dit is namelijk een subtiele mascara waarmee je het VA-VA-VOOM effect gemakkelijk kunt opbouwen.

Hierdoor kun je deze mascara zowel overdag als ’s avonds dragen, mocht je hier onderscheid in maken of een werknemer hebben die het niet zo tof vindt dat je ‘all glamed up’ op het werk verschijnt.

 • Pluspunt: “huh, heb jij mascara op?”-naturel.
 • Minpunt: geen volume. Als je donkere wimpers hebt, gebeurt er niet veel als je maar 1 laag aanbrengt.
Deze essence mascara's kun je met een gerust hart kopen
essence mascaraborsteltjes v.l.n.r. the False lashes mascara, get big lashes volume boost mascara, I love Extreme volume mascara, Volume Stylist

Essence Volume Stylist 18 hr Curl & Hold mascara

Volume Stylist 18 hr Curl & Hold mascara blijft volgens de huls 18 uur zitten. Dit kan wel kloppen, want in de avond moet ik moeite doen om deze mascara te verwijderen. Kortom, deze mascara blijft goed zitten.

Deze mascara heeft een mooie subtiele dekking voor een every day look, maar ook hier geldt weer: klontvorming.

 • Pluspunt: naturel. Handig voor als je lichte wimpers hebt. Blijft goed zitten.
 • Minpunt: klontvorming, moeilijk te verwijderen.

essence mascara die Lancome Grandiose waardig is

Zoals ik je aan het begin van mijn essence mascara review aangaf, was het mijn missie om de Lancome Grandiose van de drogisterij te vinden.

Als je het mij vraagt, zijn dit de 2 beste mascara’s van essence die Lancome Grandiose waardig zijn:

 1. essence I love Extreme volume mascara (deze komt het meest dichtbij de Lancome Grandiose)
 2. essence the False lashes mascara

Deze mascara’s zijn goede alternatieven voor mijn favoriete Lancome mascara. Toch zal ik Lancome Grandiose blijven kopen, omdat deze essence mascara’s het resultaat toch net niet evenaren.

Waarom? Deze mascara’s drogen sneller uit. Hierdoor moet je sneller een nieuwe mascara kopen.

Daarnaast heb ik met deze essence mascara’s sneller last van prikkende ogen in de avond. Met Lancome Grandiose krijg ik hier alleen last van wanneer mijn mascara na een aantal maanden aan vervanging toe is.

essence Lash Princess False Effect mascara

Denk je nu: “waarom heeft ze essence Lash Princess False Effect mascara niet heb meegenomen in haar mascara review?” Zie hier mijn uitleg:

 1. Ten 1e: deze mascara is continu uitverkocht. Ik wilde een review schrijven over mascara’s die je nog wel kunt vinden.

2. Ten 2e: er is al voldoende over de Lash Princes mascara geschreven. Wil je toch graag een review over deze mascara lezen, dan adviseer ik je deze 2 reviews te lezen. Ze geven allebei een ander (en eerlijk) beeld:

Waar kun je essence online kopen?

essence kun je online kopen bij:

Ook kun je dit budget merk kopen bij Kruidvat en Trekpleister. Let wel, de grootte van het mascara assortiment is sterk afhankelijk van de grootte van de drogisterij.

Deze make-up tips wil je ook lezen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Emie Budde | emiebudde.com

Tuesday 10th of November 2020

Bedankt voor de mention, daar word ik echt héél blij van :-). En leuk blog ook, Essence mascara's zijn the best.

Macblogster

Tuesday 10th of November 2020

Hoi Emmie, you're welcome ;-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.