Top

Deze essence mascara’s kun je met een gerust hart kopen

Welke essence mascara’s kun je het beste laten liggen als je op zoek gaat naar een goede budget mascara? En welke kun je met een gerust hart kopen? Uiteraard is dit afhankelijk van de wensen die je hebt, maar om ervoor te zorgen dat je een goede keuze kunt maken, vertel ik je welke essence mascara’s Macblogster approved zijn.

Deze essence mascara's kun je met een gerust hart kopen
essence mascara’s v.l.n.r. the False lashes mascara, get big lashes volume boost mascara, I love Extreme volume mascara, Volume Stylist

Het is geen geheim dat mijn meest favoriete mascara Lancome Grandiose is. Ik schreef er dan ook een review over. Een tijd lang kocht ik getrouw deze wonderbaarlijke mascara in de 40% sale bij ICI Paris XL. MAAR omdat er ondanks de korting toch nog een prijskaartje aan hangt, besloot ik op zoek te gaan naar de Lancome Grandiose van de drogisterij. Vanwege mijn positieve ervaringen met essence mascara, kwam ik uit bij dit budget merk en kocht enkele mascara’s.

essence mascara’s

Ik kocht de volgende essence mascara’s in willekeurige volgorde:

 1. the False lashes mascara
 2. get big lashes volume boost mascara
 3. I love Extreme volume mascara
 4. Volume Stylist

Dit zijn allen mascara’s die volume beloven te creëren.

Deze essence mascara's kun je met een gerust hart kopen
essence mascara’s v.l.n.r. the False lashes mascara, get big lashes volume boost mascara, I love Extreme volume mascara, Volume Stylist

Favorieten

Ik kan je nu al vertellen dat de volgende mascara’s mijn favoriet zijn:

Favoriet zijn:
1. essence I love Extreme volume mascara
2. essence the False lashes mascara

essence I love Extreme volume mascara

essence I love Extreme volume mascara creëert een fijne volume en geeft tevens enige lengte. Het mascaraborsteltje is dan ook vrij dik. Op de onderstaande Instagram foto kun je zien dat dit duidelijk geen mascara is waarvan je je hoeft af te vragen of je ‘s ochtends mascara hebt opgedaan, mocht je je dit op de 1 of andere manier niet meer kunnen herinneren….

Anderen lazen ook
Oogschaduw aanbrengen zonder gedoe & zonder blut te worden

Enfin, essence I love Extreme volume mascara blijft gedurende de dag goed zitten. Het komt aardig in de buurt van Lancome Grandiose. Dit is dan ook de mascara die ik nu dagelijks op heb. Een klein punt van aandacht is: Lancome creëert meer lengte en volume, maar helaas geldt dit principe ook voor de bijbehorende prijs. Kortom, dit is best een goed alternatief.

 • Pluspunt: volume & lengte
 • Minpunt: droogt redelijk snel uit

essence the False lashes mascara 

essence the False lashes mascara is een iets subtielere variant dan de I love Extreme volume mascara. Met nadruk op IETS. Ook deze mascara verlengt mijn wimpers en de volume is prettig. In vergelijking met essence I love Extreme volume mascara, ligt de nadruk meer op het verlengen van de wimpers en het separeren ervan. Dit mascaraborsteltje is smaller in vergelijking met bovengenoemde mascara.

Kortom, deze mascara heeft the best of both worlds. Een nadeel is echter de klontvorming. Voor de prijs hoor je mij echter niet piepen, het is een kleine moeite om naderhand een wimperborstel te gebruiken om mogelijke klontjes te verwijderen.

 • Pluspunt: volume, lengte & separeren
 • Minpunt: klontvorming

Essence Get Big Lashes

What’s up met deze mascara? In vergelijking met de I love Extreme volume mascara vind ik Essence Get Big Lashes tegenvallen. Als ik deze mascara opdoe heb ik het idee dat ik minstens 4 lagen moet aanbrengen om enig effect te zien. Ik houd van volume en dat creëert deze mascara niet, ondanks dat er “volume boost” op de huls staat. Als je voor ‘naturel make-up’ gaat, dan is dit je nieuwe BFF. Ikzelf zal deze mascara niet meer kopen. Ik vind het een lachertje.

 • Pluspunt: naturel (= “huh, heb jij mascara op?”-naturel). Handig voor als je lichte wimpers hebt.
 • Minpunt: geen volume. Als je donkere wimpers hebt, gebeurt er niet veel.
Deze essence mascara's kun je met een gerust hart kopen
essence mascaraborsteltjes v.l.n.r. the False lashes mascara, get big lashes volume boost mascara, I love Extreme volume mascara, Volume Stylist

Essence Volume Stylist

Essence Volume Stylist blijft volgens de huls 18 uur zitten. Dit kan wel kloppen, want de mascara vind ik ‘s avonds moeilijk te verwijderen. Desondanks had ik enkele dagen geleden een onbedoelde smokey eye aan het einde van de dag.

Al met al heeft deze mascara best een mooie dekking, maar ook hier geldt weer: klontvorming. Wel krijg je mooie subtiele wimpers voor een every day look. Een goede naturel look dus. Aangezien ik hier nooit behoefte aan heb zal ik deze mascara tevens overslaan.

 • Pluspunt: naturel. Handig voor als je lichte wimpers hebt.
 • Minpunt: klontvorming, moeilijk te verwijderen.

Koop essence mascara’s

essence wordt verkocht bij Kruidvat en Trekpleister. De grootte van het mascara assortiment is sterk afhankelijk van de grootte van de drogisterij.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar