Skip to Content

essence gel eyeliner review: creamy & smudgeproof?

Is de essence gel eyeliner de moeite waard om te kopen, blijft het de hele dag zitten en is het smudge proof? Ik zocht het uit.

essence kun je online kopen bij Boozyshop.

Van de week was ik in de Kruidvat en helaas moet ik bekennen dat ik gretig werd van al het essence make-up. Het assortiment is kleurrijk en nog belangrijker: het is super betaalbaar. Kortom, een goed argument om het te kopen en uit te proberen.

essence gel eyeliner review: creamy & smudgeproof?
essence gel eyeliner: creamy & smudgeproof?

essence gel eyeliner review

Ik kan er een lang verhaal van maken, maar laat ik dit vandaag niet doen. essence gel eyeliner is wat mij betreft zeker een blijvertje.

Het is goedkoop, goed gepigmenteerd en redelijk creamy. Hierdoor is het gemakkelijk om mee te werken.

gel eyeliner vs eyeliner pen

Ondanks dat ik nog geen ervaring had met het aanbrengen van eyeliner met behulp van een eyeliner brush, ging het de 1e keer best redelijk.

Ik had aanvankelijk gedacht dat het moeilijk zou zijn, maar dit viel hartstikke mee. Al met al is het niet moeilijker dan het gebruik van een eyeliner pen.

De essence gel eyeliner ga ik dus vaker gebruiken op het moment dat mijn liquid eyeliner op is.

Essence gel eyeliner swatch met shimmering effect
essence gel eyeliner swatch: London baby (donkerbruin)

Pluspunten

Zonder dat ik het door had, heb ik een donkerbruine gel eyeliner gekocht. Omdat het donkerbruin is, oogt het minder hard dan wanneer ik een zwarte eyeliner gebruik. Het lijkt dus iets subtieler.

Als je naar de kleur in het potje kijkt, lijkt het nagenoeg zwart. Dit kun je goed zien op de swatch foto’s.

Daarnaast deze essence gel eyeliner heeft geen matte finish, het heeft eerder een sheen finish.

Een ander pluspunt is overigens dat de eyeliner de hele dag blijft zitten, aangezien het waterproof en smudgeproof is.

Essence gel eyeliner review: face swatch

London’s calling

Behalve donkerbruin eyeliner gel, bevat het essence assortiment tevens gel eyeliners in de kleuren:

  • grijs (Miami’s ink)
  • en zwart (Midnight in Paris)
essence gel eyeliner kleuren

Het resultaat

Op de onderstaande foto kun je het subtiele effect van de essence gel eyeliner zien. Zoals je op de foto’s kunt zien, heb ik een redelijk dun lijntje aangebracht.

Overigens, op de foto draag ik geen foundation, geen concealer en ook geen primer. Wel Paula’s Choice mascara.

Het resultaat

Waar kun je deze essence gel eyeliner kopen?

Tegenwoordig is de essence gel eyeliner niet meer verkrijgbaar. In plaats hiervan is de cushion eyeliner aan het assortiment toegevoegd. Dit is een spons in een potje doordrenkt met eyeliner vloeistof, overgewaaid vanuit Azië.

essence kun je online kopen bij:

Heb je dit al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MacBlogster

Sunday 23rd of October 2016

Ik vind de potloden van wisselende kwaliteit. Ik heb er een aantal in huis. Sommige doen niet onder voor de wat duurdere merken, maar sommige vind ik best slecht. @MayraBelfor

Mayra Belfor

Saturday 22nd of October 2016

Ik heb ze ook alle2 al eens gebruikt en ik heb de zelfde ervaring. Ik vind ook dat de blush op een gegeven moment gaat korrelen. De lippotloden van essence vind ik ook fijn.

Burak

Wednesday 25th of July 2012

Loved this review!!! I have a qtsouien for you which eye liner do you prefer do you like the first pencil you showed better or the one you can twist to sharpen keep the reviews coming!

Dymphi

Tuesday 3rd of April 2012

Essence heeft goede produchten... Ik heb als visagiste en als make up liefhebster al vele soorten en merken geprobeerd. Ik ben erg fan van de foundation... smeert goed uit, en dekt oneffenheden goed zonder een laag pancake achter te laten. Ook heel fijn is dat het niet erg afgeeft en een hele dag blijft zitten. De mascara gebruik ik ook graag, en in de oogschaduw zit voldoende pigment, in tegenstelling tot veel duurdere merken. En natuurlijk de vele trendy kleurtjes nagellak voor in de slippertjes!

MacBlogster

Tuesday 3rd of April 2012

Hoi Dymphi, aangezien ik geen foundation gebruik, heb ik dit nog niet uitgeprobeerd. De mascara moet ik ook nog proberen. Een andere dame, die regelmatig voor de camera's staat, gaf ook aan dat de mascara van Essence top is. Dit maakt me toch erg benieuwd. De nagellak vind ik ook erg fijn!

Sheila

Sunday 1st of April 2012

hoi ange, Ik ben al jaar en dag fan van essence, maar dan voornamelijk van hun lipglosh en de soft touch mousse make up(foundation, num 3, matt honey). Qua luchtigheid lijkt hij erg op de blush maar deze is veel fijner. De mousse smeert poederig op en heel licht, hij dekt goed maar blijft er natuurlijk uitzien. Zeker als je hem even ophebt ziet 't er heel natuurlijk uit, heb er al veel geprobeerd, Mac, Black up, Maybeline etc. Maar voor 3,99 blijf ik bij deze! Ik had ook blush gekocht maar vindt het ook niks, als 't is ingedroogd en je wrijft er licht over met een vinger (of wang) wordt het korrelig.... Leuk en leerzaam, deze make up try out met foto's!

MacBlogster

Sunday 1st of April 2012

Oh, dat klinkt ook review waardig, de foundation. Zelf gebruik ik het niet graag- dus zelden, maar als het er natuurlijk uit ziet, ben ik wel benieuwd. Er zijn van die momenten dat ik er bleek uitzie & dan kan een beetje foundation als magic werken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.