Skip to Content

Estee Lauder Double Wear Mascara review: Zero smudge?

Lange tijd heb ik gezocht naar een mascara die daadwerkelijk hét WOW-effect creëert. Deze Estee Lauder mascara doet dit en is ook geschikt is voor korte wimpers. Toch is er een minpunt. In mijn Estee Lauder Double Wear Mascara review lees je wat dit is en wat de simpele oplossing is.

Trouwens, ik koop mijn Estee Lauder Double Wear mascara vaak bij:

 • Douglas wanneer ze 25% korting geven
 • of bij ICI Paris XL wanneer ze 40% korting geven op alle mascara’s.

In mijn eeuwigdurende quest naar dé perfect verlengende en volume creërende mascara, kwam ik op een wonderbaarlijke dag terecht in een niet nader te noemen welbekende Parfumeriezaak.

Estee Lauder Double Wear Mascara review: Zero smudge?

Wauw, die wil ik óók- mascara!

Eén van de aanwezige visagisten had zulke mooie spinnenpoot-vrije wimpers, dat ik haar kwijlend verzocht te vertellen welke mascara zij gebruikte.

Haar antwoord: “oh, dat is de Estee Lauder Double Wear mascara!” Het enige wat ik toen kon denken was: “Die wil ik óók!” Zo gezegd, zo gedaan. Vol verwachting kocht ik de Estee Lauder mascara.

Estee Lauder Double Wear Mascara review

Al mijmerend over een klontvrije WOW-look, waar ik maar liefst 15 uren mee zou kunnen rondlopen. Én dat zonder de gevreesde panda look.

Geld speelde dus geen rol. Vooral niet dankzij hoogstaande marketingkreten als:

 • “Extreem verlengend”,
 • “Extreme houdbaarheid”
 • en “onberispelijke wimpers”

Ik moet zeggen, de toegepaste Smudge-Shield Technologie zorgt ervoor dat de mascara niet vlekt of uitloopt wanneer je zweet. Ook niet wanneer er sprake is van warm, vochtig weer.

Dit kan ik echt onderschrijven. Zelfs in Miami, met 30ºC, heb ik niet rondgelopen met een onbedoelde Gothic look.

 • Klontvrij: check.
 • Verlengend: dubbel check.
 • Anti-pandalook: dubbel D check. 

Estee Lauder mascara geschikt voor korte wimpers

Deze Estee Lauder mascara wordt voornamelijk gepresenteerd als een mascara die lengte creëert.

Het smalle borsteltje zorgt ervoor dat je wimpers goed worden gescheiden en elk wimper haartje wordt omhult. Dit heeft een verlengend effect. Kortom, een geschikte mascara voor korte wimpers.

Zero smudge Estee Lauder mascara

Toch is het gelukkig ook mogelijk om voldoende volume te creëren. Dankzij de crèmige structuur kun je gemakkelijk meerdere lagen over elkaar doen.

Hierdoor ontstaat er een mooie volume zonder dat je wimpers zo hard als baksteen aanvoelen.

Op de onderstaande Instagram foto heb ik mijn dochter opgemaakt. Ik heb o.a. Estee Lauder Double Wear mascara gebruikt:

Estee Lauder Double Wear Mascara review: waterproof?

Het aanbrengen van de Estee Lauder Double Wear mascara verschilt niet van andere mascara’s. Het grootste verschil zit ‘em in het verwijderen van het product.

Het is wonderbaarlijk en uniek hoe gemakkelijk dit gaat! Maar zo heeft elk voordeel z’n nadeel. Zo ook deze Estee Lauder mascara.

Het is namelijk niet waterproof. Hierdoor kun je de mascara zowat in één veeg verwijderen met een cleanser of oogmake-up remover. Of met een regenbui.

Wat gebeurt er met deze mascara tijdens een regenbui?

Tijdens een fikse regenbui brokkelt de mascara van je wimpers af. Wonderbaarlijk genoeg creëert dit nog steeds geen panda look, ook niet na meerdere lagen te hebben aangebracht.

Er ontstaat eerder een verzopen kat look, waarbij je een aantal zwarte vlokjes op je jukbeenderen krijgt. Ook deze zijn gemakkelijk te verwijderen, dat weer wel.

Een nadelige bijkomstigheid is dat mijn ogen er hevig van gingen prikken, omdat de vlokjes in mijn ogen terechtkwamen. Dit legt mijn haat-liefde verhouding bloot met deze Estee Lauder mascara.

Diorshow vs Estee Lauder mascara

Mijn eindoordeel: kopen of laten liggen?

Ik vind deze mascara geweldig! Toch zijn er een paar minpunten waarvan je op de hoogte moet zijn. Gelukkig zijn hier simpele oplossing voor.

Pluspunten

 • Blijft lang zitten.
 • Zero smudge!
 • Goede mascara voor korte wimpers.
 • Zeer gemakkelijk te verwijderen.

Minpunten

 • Niet waterproof.
 • Droogt snel uit waardoor je sneller nieuwe mascara moet kopen. Het voordeel hiervan is dat je geen ooginfecties oploopt omdat je je mascara sneller vervangt.

Andere lazen ook: Deze 7 tips voorkomen dat je puistjes krijgt door je make-up of make-up kwasten

Het effect en de eigenschappen van de Double Wear mascara vind ik hemels. Daarbij moet ik helaas toegeven dat ik bij het gebruik van deze mascara vaker last heb gehad van prikkende ogen.

Dit ervaar ik nagenoeg niet bij andere mascara’s, zoals bij Diorshow of ééntje van de Hema.

Double Wear mascara vs Diorshow

Toch moet ik enige nuance aanbrengen. Na de mascara een hele dag op te hebben, vanaf 07.30 uur, krijg ik hier pas aan het einde van de dag last van. Ongeveer tegen 21.00 uur of 23.00 uur. De mascara brokkelt dan langzaam af en komt in mijn ogen terecht.

Aan het einde van de avond

Let wel, om 23:00 uur hoef ik geen mascara onder mijn oogleden weg te vegen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel bij de Diorshow of andere mascara’s, tegen het middaguur.

Ook hoef ik mijn wimpers niet bij te werken wanneer ik de Double Wear mascara gebruik. Het ziet er ’s avonds nog steeds zo uit als toen ik het ’s ochtends opdeed.

Anderen lazen ook: 4x essence mascara die je met een gerust hart kunt kopen

Oplossing: mascara primer

Toen ik het dilemma van de prikkende ogen aan een visagist vertelde, adviseerde zij om vooraf een wimper primer te gebruiken. Hierdoor zou ik een geen last meer hebben van prikkende ogen.

Waar kun je Estee Lauder Double Wear Mascara kopen?

Ik koop mijn Estee Lauder Double Wear mascara vaak bij:

 • Douglas wanneer ze 25% korting geven
 • of bij ICI Paris XL wanneer ze 40% korting geven op alle mascara’s.

Heb j deze mascara reviews ook gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ellen

Tuesday 6th of June 2017

Ik heb de Estee Lauder knock out mascara, en als je tranende ogen heb of er komt wat mascara in je ogen en dan vooral de onderkant dan prikken je ogen gigantisch. Ik vind het wel jammer want het is verder een fijne mascara. Ik gebruik m nu alleen op mijn bovenwimpers en doe een waterproof van Clinique op de onderste wimpers. Ik heb dit bij geen ander merk mascara gehad. Er zal wel een stofje inzitten wat erg irriterend is.

MacBlogster

Tuesday 6th of June 2017

Balen zeg. Heb je geprobeerd een primer te gebruiken?

Josine

Wednesday 5th of April 2017

Goed om te weten! Sinds mijn openbaring door een ander merk te gaan gebruiken na 100 jaar sta ik overal voor open. Dat snel uitdrogen is naar mijn idee wel gerelateerd aan de duurdere merken, maar idd een goede reden om te vervangen :-) Liefs, Josine

MacBlogster

Wednesday 5th of April 2017

Hoi Josine, welke mascara heb je 100 jaar lang gebruikt? ;-)

MacBlogster

Friday 30th of March 2012

Bedankt voor je tip! Die ga ik de volgende keer proberen, helaas heb ik het borsteltje nl al weggegooid :-(

MacBlogster

Wednesday 28th of March 2012

Wat een goede tip. Daar had ik nog niet aan gedacht. Thanx!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.