Top
Krullen, Beauty & Lifestyle blog

Dit is wat ik fantastisch vind aan Estee Lauder Double Wear mascara

Lange tijd heb ik gezocht naar een mascara die daadwerkelijk hét WOW-effect creëert. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Estee Lauder Double Wear mascara. Dé zero smudge mascara die overigens ook goed geschikt is voor vrouwen met korte wimpers. 

Dit is wat ik fantastisch vind aan Estee Lauder Double Wear mascara
Mascara met WOW Effect: Estee Lauder Double Wear zero smudge

Estee Lauder Double Wear Zero Smudge mascara

In mijn eeuwigdurende quest naar dé perfect verlengende en volume creërende mascara, kwam ik op een wonderbaarlijke dag terecht in een niet nader te noemen welbekende Parfumeriezaak. Eén van de aanwezige visagisten had zulke mooie spinnenpootvrije wimpers, dat ik haar kwijlend verzocht te vertellen welke mascara zij gebruikte. Het antwoord: Estee Lauder Double Wear mascara. Het enige wat ik toen kon denken was: “Die wil ik óók!” Zo gezegd, zo gedaan.

Belofte

Veelbelovend kocht ik de prijzige Double Wear mascara, mijmerend over een klontvrije WOW-look, waar ik maar liefst 15 uren mee zou kunnen rondlopen. Én dat zonder  de gevreesde panda look. Geld speelde dus geen rol. Vooral niet dankzij hoogstaande marketingkreten als “Extreem verlengend”, “Extreme houdbaarheid” en “onberispelijke wimpers.”

Klontvrij: check. Verlengend: dubbel check. Anti pandalook: dubbel D check.  De toegepaste Smudge-Shield Technologie zorgt ervoor dat de mascara niet vlekt of uitloopt bij transpiratie en warm, vochtig weer. Dit kan ik onderschrijven. Zelfs in Miami, met 30ºC, heb ik niet rondgelopen met een onbedoelde Gothic look.

Gebruiksgemak

De Double Wear mascara wordt voornamelijk gepresenteerd als een mascara die lengte creëert. Het smalle borsteltje zorgt ervoor dat je wimpers goed worden gescheiden en elk wimperhaartje wordt omhult. Dit heeft een verlengend effect. Toch is het gelukkig ook mogelijk om voldoende volume te creëren. Dankzij de crèmige structuur kun je gemakkelijk meerdere lagen over elkaar doen, waardoor er een mooie volume ontstaat, zonder dat je wimpers zo hard als baksteen aanvoelen. Het nadeel hiervan is dat je mascara sneller opraakt.

Anderen lazen ook
Make-up Newsflash #3: 5x nieuwe killer mascara's

Op de onderstaande Instagram foto heb ik mijn dochter opgemaakt. Ik heb o.a. Estee Lauder Double Wear mascara gebruikt.

‘Waterproef’

Het aanbrengen van de Estee Lauder Double Wear mascara verschilt niet van andere mascara’s. Het grootste verschil zit ’em in het verwijderen van het product. Het is wonderbaarlijk en uniek hoe gemakkelijk dit gaat. Maar zo heeft elk voordeel z’n nadeel. Zo ook de Double Wear. Het is namelijk niet waterproof. Hierdoor kun je de mascara zowat in één veeg verwijderen met een cleanser of oogmake-up remover. Of met een regenbui.

Tijdens een fikse regenbui brokkelt de mascara van je wimpers af. Wonderbaarlijk genoeg creërt dit nog steeds geen panda look, ook niet na meerdere lagen te hebben aangebracht. Er ontstaat eerder een verzopen kat look, waarbij je een aantal zwarte vlokjes op je jukbeenderen krijgt. Ook deze zijn gemakkelijk te verwijderen, dat weer wel. Een nadelige bijkomstigheid is dat mijn ogen er hevig van gingen prikken, omdat de vlokjes in mijn ogen terechtkwamen. Dit legt mijn haatverhouding met het product bloot.

Eindoordeel

Het effect en de eigenschappen van de Double Wear mascara vind ik hemels. Daarbij moet ik helaas toegeven dat ik bij het gebruik van deze mascara vaker last heb gehad van prikkende ogen. Dit ervaar ik nagenoeg niet bij andere mascara’s, als de Diorshow of ééntje van de Hema.

Double Wear mascara vs Diorshow

Toch moet ik enige nuance aanbrengen. Na de mascara een hele dag op te hebben, vanaf 07.30 uur, kreeg ik hier aan het einde van de dag last van. Ongeveer tegen 21.00 uur of 23.00 uur, omdat de mascara langzaam afbrokkelde en in mijn ogen terechtkwam. Daarbij hoefde ik geen mascara onder mijn oogleden weg te vegen. Dit gebeurde bijvoorbeeld wel bij de Diorshow, tegen het middaguur. Ook hoefde ik mijn wimpers niet bij te werken, omdat het er nog steeds zo uitzag als toen ik het ‘s ochtends opdeed.

Wimper primer

Toen ik het dilemma van de prikkende ogen vertelde aan een visagiste, adviseerde zij om vooraf een primer te gebruiken of toch op zoek te gaan naar een andere mascara. Tja, is de Double Wear mascara een ‘keeper’ of moet ik mijn zoektocht naar de Heilge Graal voortzetten? Ik ben er nog niet helemaal uit. Misschien moet ik het eerst maar eens met een primer combineren.

Pluspunt

 • Goede mascara voor vrouwen met (zeer) korte wimpers.
 • Zeer gemakkelijk te verwijderen.

Minpunt

 • Niet waterproof.
 • Droogt snel uit waardoor je sneller nieuwe mascara moet kopen. Dit voorkomt echter wel ooginfecties.

Koop Estee Lauder Double Wear Mascara

Estee Lauder Double Wear mascara kost -schrik niet- €31. Ik koop het meestal voor €23,25 tijdens de BEAUTY SALE waar vaak een 25% kortingsactie is. Dit is nog steeds prijzig. Ook kun je bij ICI Paris XL terecht aangezien als ze daar hebben, loont het om de Estee Lauder Double Wear mascara tijdens zo’n actie te kopen.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Josine says

  Goed om te weten! Sinds mijn openbaring door een ander merk te gaan gebruiken na 100 jaar sta ik overal voor open. Dat snel uitdrogen is naar mijn idee wel gerelateerd aan de duurdere merken, maar idd een goede reden om te vervangen 🙂 Liefs, Josine

 2. Ellen says

  Ik heb de Estee Lauder knock out mascara,
  en als je tranende ogen heb of er komt wat mascara in je ogen en dan vooral de onderkant dan prikken je ogen gigantisch.
  Ik vind het wel jammer want het is verder een fijne mascara. Ik gebruik m nu alleen op mijn bovenwimpers en doe een waterproof van Clinique op de onderste wimpers. Ik heb dit bij geen ander merk mascara gehad. Er zal wel een stofje inzitten wat erg irriterend is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.