Skip to Content

Review Estee Lauder Double Wear Mascara: Beste Uit De Test?

Lange tijd heb ik gezocht naar de perfecte mascara die daadwerkelijk hét WOW-effect creëert. Deze Estee Lauder mascara doet dit en is ook geschikt is voor korte wimpers. Toch is er een minpunt.

Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Welke dit is lees je in mijn Estee Lauder Double Wear Mascara review. Daarnaast vergelijk ik deze mascara ook met de Diorshow en Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara, want uiteraard wilde ik ook weten welke beter is.

Jij vast ook, toch? Lees gerust verder en lees wat mijn persoonlijke ervaringen zijn met deze drie mascara’s.

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

estee lauder zero smudge mascara

Trouwens, ik koop mijn Estee Lauder Double Wear mascara vaak bij:

 • Douglas wanneer ze een 25% kortingsactie hebben
 • of bij ICI Paris XL wanneer ze 40% korting geven op alle mascara’s.
 • Bol.com heeft ook goede acties

Een wauw-die-wil-ik-ook-mascara!

In mijn eeuwigdurende quest naar dé perfect verlengende en volume creërende mascara, kwam ik op een wonderbaarlijke dag terecht in een niet nader te noemen welbekende Parfumeriezaak.

Eén van de aanwezige visagisten had zulke mooie spinnenpoot-vrije wimpers, dat ik haar kwijlend verzocht te vertellen welke mascara zij gebruikte.

Haar antwoord: “oh, dat is de Estee Lauder mascara Double Wear!” Het enige wat ik toen kon denken was: “Die wil ik óók!”

Zo gezegd, zo gedaan. Vol verwachting kocht ik toen deze Estee Lauder mascara.

estee lauder no smudge mascara
Is de Estee Lauder mascara Double Wear echt een no smudge mascara?

Estee Lauder Double Wear Mascara review

Geld speelde geen rol. Ik betaal graag extra voor een goede zero smudge mascara, vooral wanneer er het volgende wordt beloofd:

 • “Extreem verlengend”,
 • “Extreme houdbaarheid”
 • en “onberispelijke wimpers”

Estee Lauder beloofd maar liefst 15 uur zero smudge. Hello klontvrije WOW-look.

Bye bye panda look zou je denken als je zulke marketingkreten hoort. Toch?

De grote vraag is: is Estee Lauder Double Wear mascara daadwerkelijk een zero smudge mascara? Kortom, doet deze mascara ook ECHT wat het belooft?

estee lauder double wear mascara review
Komt de Estee Lauder Double Wear Mascara onder je ogen terecht aan het einde van de dag? In mijn review lees je mijn ervaring met de smudgeproof belofte.

Zero smudge mascara?

Volgens Estee Lauder heeft deze no smudge mascara een toegepaste Smudge-Shield Technologie. Dit zorgt ervoor dat de mascara niet onder je ogen vlekt of uitloopt wanneer je zweet of tranende ogen hebt.

Dit gebeurt ook niet wanneer er sprake is van warm, vochtig weer. Dit kan ik bevestigen, want toen ik in Miami was heb ik niet rondgelopen met een onbedoelde Gothic look, ondanks 30ºC en veel zweten.

 • Klontvrij: check.
 • Verlengend: dubbel check.
 • Anti-panda zero smudge look: dubbel D check. 

Mascara voor gevoelige ogen

Draag je lenzen of heb je gevoelige ogen (of een gevoelige huid rondom je ogen), dan vind jet het waarschijnlijk fijn om te weten dat de Double Wear mascara geschikt is voor lens-dragers.

Estee Lauder zegt dat het getest is door oogartsen en vrij is van:

 • Paraffine,
 • Parabenen,
 • Ftalaat en Sulfaat
 • en olie-achtige Ingrediënten.

Desondanks adviseer ik je om eerst mijn mascara review uit te lezen voordat je naar de winkel rent. Zeker wanneer je gevoelige ogen hebt of lenzen draagt.

review double wear estee lauder mascara
Ook vertel ik oa in mijn Estee Lauder mascara review wat de plus- en minpunten zijn van de Double Wear no smudge mascara.

Double Wear mascara: geschikt voor korte wimpers?

Deze Estee Lauder mascara wordt voornamelijk gepresenteerd als een mascara die lengte creëert.

Het smalle borsteltje zorgt ervoor dat je wimpers goed worden gescheiden en elk wimperhaartje wordt omhult.

Dit zorgt voor een verlengend effect, hierdoor is het ook een geschikte mascara voor korte wimpers.

Vanwege de creme textuur kun je tevens gemakkelijk meerder lagen over elkaar aanbrengen. Hierdoor ontstaat er een mooie volume zonder dat je wimpers zo hard als baksteen aanvoelen.

Op de onderstaande Instagram foto heb ik mijn dochter opgemaakt als opdracht voor mijn visagie opleiding.

Ik heb de Estee Lauder Double Wear mascara gebruikt. Zie je het verschil?

Is het een waterproof mascara?

Het aanbrengen van de Estee Lauder Double Wear mascara verschilt niet van andere mascara’s.

Het grootste verschil zit ‘em in het verwijderen van het product. Het is wonderbaarlijk en uniek hoe gemakkelijk dit gaat!

Maar zo heeft elk voordeel een nadeel. Zo ook deze Estee Lauder mascara. De Double Wear mascara is namelijk niet waterproof.

Het voordeel hiervan is dat je de mascara zowat in één veeg kunt verwijderen met een cleanser of oogmake-up remover.

Het nadeel is dat een fikse regenbui deze no smudge mascara ook met gemak verwijdert. Gelukkig kun je dit wel op een simpele manier oplossen.

double wear mascara review
Lees hier of de Double Wear mascara blijft zitten tijdens een regenbui.

Wat gebeurt er met deze mascara tijdens een regenbui?

Tijdens een fikse regenbui brokkelt de mascara van je wimpers af. Wonderbaarlijk genoeg creëert dit nog steeds geen panda look, ook niet wanneer je meerdere lagen mascara hebt aangebracht.

Daarentegen krijg je een aantal zwarte vlokjes op je jukbeenderen. Ook deze zijn gemakkelijk te verwijderen, dat dan weer wel. De verzopen kat look moet je dan even voor lief nemen.

Met de zwarte vlokjes kan ik leven aangezien deze zeer gemakkelijk te verwijderen zijn. Denk aan een zakdoekje die je toevallig in je jaszak hebt.

double wear estee lauder
Zie hier het effect van de Estee Lauder Double Wear op mijn wimpers

Wimper primer (mascara primer)

Wat ik minder prettig vind is dat mijn ogen prikken wanneer de vlokjes in mijn ogen terechtkomen. Ik kan me voorstellen dat je dit helemaal niet prettig vindt.

Vooral wanneer je lenzen draagt of gevoelige ogen hebt. Gelukkig kun je dit oplossen door een wimper primer te gebruiken, oftewel een mascara primer.

Zo’n primer zorgt ervoor dat je mascara langer blijft zitten doordat je mascara beter hecht. Een ander voordeel van een wimper primer is dat het meestal ook verzorgende ingrediënten heeft.

Je brengt eerst je mascara primer aan, laat het 30 seconden drogen en brengt daarna je mascara aan. That’s it.

voorbeeld mascara primer
Zie hier een voorbeeld van een mascara primer. Dit is de Max Factor wimper primer die ik op dit moment gebruik

Double Wear mascara: kopen of laten liggen?

Als er een Estee Lauder mascara is die ik regelmatig koop, dan is het de Double Wear mascara. Ik heb al meerdere exemplaren gekocht en cadeau gegeven.

Dit is de mascara die ik op vakantie meeneem, omdat het zweet en warmte overleeft. Zelfs dan blijft het lang zitten zonder onder mijn ogen te eindigen.

Ook tijdens vliegreizen die ruim 15 uur duren, blijft deze mascara zitten zonder mijn ogen te irriteren of zwarte vegen onder mijn ogen te creëren. Zelfs nadat ik met de mascara heb geslapen in mijn vliegtuigstoel.

Op het moment dat mijn ogen wel beginnen te prikken, kan ik het zeer gemakkelijk verwijderen zonder dat ik met rode ogen of zwarte vegen eindig. Kortom, dit is dus ook een fijne travel mascara.

estee lauder double wear review
Wat mij betreft is de Double wear mascara de beste uit de test. Het is dus een mascara die regelmatig koop.

Pluspunten

 • Creëert lengte en je kunt meerdere lagen aanbrengen zonder dat je wimpers keihard worden.
 • Zero smudge, komt dus niet onder je ogen terecht!
 • Blijft lang zitten.
 • Separeert wimpers (enigszins moeilijk bij wimpers die altijd in elkaar verstrikt zijn)
 • Zeer gemakkelijk te verwijderen!

Minpunten

 • De mascara in de tube droogt redelijk snel uit waardoor je sneller nieuwe mascara moet kopen. Het voordeel hiervan is dat je geen ooginfecties oploopt, omdat je je mascara op tijd vervangt.
 • Prikt wanneer het in je ogen terechtkomt (althans dit is bij mij het geval).
estee lauder mascara review
Een pluspunt van de Double Wear Estee Lauder mascara is dat het een no smudge mascara is.

Enige nuance is wel op z’n plaats: ik krijg pas prikkende ogen aan het einde van de dag. Dus wanneer ik de Double Wear om 07.30 uur aanbreng, krijg ik last van prikkende ogen tegen ongeveer 21.00 uur of 23.00 uur.

Dit gebeurt vooral wanneer ik de mascara langer bezit en het aan vervanging toe is. De mascara brokkelt dan langzaam af en komt in mijn ogen terecht.

Let wel, om 23:00 uur hoef ik geen mascara onder mijn ogen weg te vegen. Dit moet ik bijvoorbeeld wel doen bij de onderstaande mascara’s en dan vaak al tegen het middaguur.

double wear estee lauder review
Ondanks bovengenoemde minpunten zou ik mijn geld toch weer opnieuw uitgeven aan deze smudgeproof mascara.

Ondanks deze minpunten vind ik de Double Wear mascara erg fijn. Vooral vanwege de lengte die het creëert en de zero smudge eigenschappen.

In de herfst, wanneer er vaak regenstormen zijn, doe je er beter aan de Double Wear te combineren met een mascara primer of simpelweg een waterproof mascara te gebruiken.

Andere lazen ook: Zie hier wanneer je je make-up moet vervangen wanneer je infecties en puistjes wilt voorkomen

estee lauder mascara review
Zoals je kunt zien is het borsteltje van de Double Wear mascara erg smal. Hierdoor kun je je wimpers gemakkelijk separeren.

Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara vs Double Wear Mascara

Omdat ik benieuwd was of ik minder last zou ervaren van bovengenoemde minpunten besloot ik de Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara te kopen en te testen.

Deze mascara is zelfs populairder dan de Double Wear. Ik wilde dus graag weten, welke is beter?

estee lauder double wear mascara vs Sumptuous Extreme Mascara
Double Wear Mascara vs Sumptuous Extreme Mascara: welke is de beste?

Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara en Double Wear Mascara zijn beide populaire Estee Lauder mascara’s. Hier zijn de vijf grootste verschillen tussen de twee:

1. Volume en lengte:

Beide mascara’s staan erom bekend volume en lengte aan je wimpers toe te voegen. De Sumptuous Extreme Mascara heeft een dikker borsteltje, dus als je korte en dikke wimpers hebt kan te groot zijn.

Wat dat betreft is de Double Wear mascara een winnaar, aangezien het dankzij het smallere borsteltje ook volume en lengte creëert bij korte wimpers.

mascara estee lauder review
Links: het smalle Double Wear mascara borsteltje. Rechts: het dikkere Sumptuous Extreme mascara borsteltje.

2. Smudgeproof formule

Double Wear Mascara staat bekend om zijn long-lasting formule. Het belooft langere wimpers en volume gedurende de dag zonder te vervagen of te vlekken. De formule is echt smudgeproof en zeer geschikt voor bril- en lensdragers.

De formule van Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara is iets dunner en natter, waardoor het langer duurt voordat het opdroogt. Ook heeft deze mascara geen zero smudge formule waardoor het aan het einde van de dag toch onder je ogen terecht kan komen.

Dit gebeurde mij regelmatig en dit vond ik erg vervelend. Vooral met het oog op het bedrag dat ik voor deze mascara heb neergelegd. Ook vond ik het resultaat ook niet spectaculair. Niet veel spectaculairder dan mijn essence mascara’s.

estee lauder Sumptuous Extreme Mascara review
De Estee lauder Sumptuous Extreme Mascara is ook één van de meestverkochte Estee Lauder mascara’s.

3. Ingrediënten

Beide mascara’s zijn geschikt voor de gevoelige huid, glutenvrij en vrij van parabenen, aceton en lactose. Verder is er nog wel wat verschil:

 • Double Wear Mascara: vrij van parrafine. Zonder Sporen Van Noten en Ftalaat-Vrij.
 • Sumptuous Extreme Mascara: vrij van sulfaten. Zonder Sporen Van Noten, Ammoniak Vrij, Ftalaat-Vrij.

4. Hoeveelheid mascara

Het verschil zit ‘m niet alleen in de formule, maar ook in de hoeveelheid mascara die je krijgt. Ondanks dat je voor beide mascara’s hetzelfde bedrag betaalt, krijg je niet dezelfde hoeveelheid mascara.

 • Double Wear Mascara: 6 ml inhoud
 • Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara: 8 ml inhoud

5. Gemakkelijk te verwijderen

De Double Wear Mascara heeft een dikkere textuur die zorgt voor meer volume. Ondanks de dikkere formule is het toch gemakkelijker te verwijderen dan de Sumptuous Extreme Mascara.

Ook op dit gebied vind ik de Double Wear een duidelijke winnaar aangezien ik het gemakkelijk te verwijderen vond.

Wanneer ik de Sumptuous Extreme Mascara verwijderde, vond ik de volgende ochtend alsnog wat mascara onder mijn ogen. Zelfs wanneer ik Double Cleansing toepaste.

Mijn conclusie

Kortom, als je het mij vraagt, vind ik de Double Wear de beste Estee Lauder mascara als ik een keuze moet maken uit deze twee. Hoewel ik de Double Wear meerdere keren opnieuw heb gekocht zal ik de Sumptuous Extreme Mascara niet nog een keer kopen.

Omdat ik het niet wilde opgeven, vroeg ik mij af hoe de Double Wear mascara zich verhoudt ten opzichte van de Diorshow mascara. Een andere high end mascara die wordt gezien als het beste der beste op mascara gebied.

DIOR Diorshow Mascara
Vind laagste prijs
iciparisxl.nl
Recente update: 17 april 2024 - 03:52

Double Wear mascara vs Diorshow mascara

Over de Diorshow Mascara wordt gezegd dat het een transfer-proof mascara die 24 uur lang op je wimpers blijft zitten. Mijn ervaring is dat dit wel meevalt, en heb ik het over de originele Diorshow, dus niet varianten die naderhand op de markt zijn gebracht.

Ik krijg geen prikkende ogen van deze Dior mascara, wat wel gebeurt is dat ik tegen het middaguur alweer last krijg van Panda ogen, omdat er mascara onder mijn ogen terechtkomt. Erg irritant, vooral omdat deze mascara duurder is dan de Double Wear mascara.

Double Wear mascara vs Diorshow mascara
Double Wear mascara vs Diorshow mascara

Pluspunt is dat ik wel hele volle wimpers krijg van de Diorshow mascara. Wat dat betreft is het een fijne mascara wanneer je lange wimpers hebt. Omdat het borsteltje ook weer vrij dik en groot is, is het een lastig borsteltje om te gebruiken wanneer je korte wimpers hebt.

Wat ook opvalt is dat ondanks de Diorshow duurder is, het niet per se geschikt is wanneer je een gevoelige huid of ogen hebt. Voor de prijs had ik verwacht dat het net zoals de Estee Lauder mascara vrij zou zijn van bijvoorbeeld parabenen, aceton en lactose. Dit is niet het geval.

Al met al, geef ik mijn geld liever uit aan Estee Lauder Double Wear Mascara dan aan die van Dior. Grootste reden heeft te maken met smudgeproof formule van Estee Lauder die gemakkelijker te verwijderen is en vriendelijker is voor mijn huid.

Ook hoef ik mijn wimpers niet bij te werken wanneer ik de Double Wear mascara gebruik. Het ziet er ’s avonds nog steeds zo uit als toen ik het ’s ochtends opdeed.

Ik hoop dat je iets aan mijn mascara review hebt gehad en ben benieuwd naar wat jouw favoriete Estee Lauder mascara is. Vertel het me in de comments.

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Anderen lazen ook

iciparisxl.nl
debijenkorf.nl
amazon.nl
bol.com
Recente update: 17 april 2024 - 03:52

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ellen

Tuesday 6th of June 2017

Ik heb de Estee Lauder knock out mascara, en als je tranende ogen heb of er komt wat mascara in je ogen en dan vooral de onderkant dan prikken je ogen gigantisch. Ik vind het wel jammer want het is verder een fijne mascara. Ik gebruik m nu alleen op mijn bovenwimpers en doe een waterproof van Clinique op de onderste wimpers. Ik heb dit bij geen ander merk mascara gehad. Er zal wel een stofje inzitten wat erg irriterend is.

MacBlogster

Tuesday 6th of June 2017

Balen zeg. Heb je geprobeerd een primer te gebruiken?

Josine

Wednesday 5th of April 2017

Goed om te weten! Sinds mijn openbaring door een ander merk te gaan gebruiken na 100 jaar sta ik overal voor open. Dat snel uitdrogen is naar mijn idee wel gerelateerd aan de duurdere merken, maar idd een goede reden om te vervangen :-) Liefs, Josine

MacBlogster

Wednesday 5th of April 2017

Hoi Josine, welke mascara heb je 100 jaar lang gebruikt? ;-)

MacBlogster

Friday 30th of March 2012

Bedankt voor je tip! Die ga ik de volgende keer proberen, helaas heb ik het borsteltje nl al weggegooid :-(

MacBlogster

Wednesday 28th of March 2012

Wat een goede tip. Daar had ik nog niet aan gedacht. Thanx!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.