Skip to Content

Everand Scribd Review: Wat is het en Hoe werkt het?

Wist je dat er een Netflix voor boeken bestaat? Het heet heet Everand (voormalig Scribd) en wordt ook wel ’s werelds grootste online bibliotheek genoemd. Je kunt er onbeperkt duizenden boeken lezen (e-books) en luisterboeken beluisteren (audioboeken).

Het assortiment is up-to-date is en je kunt er meer vinden dan alleen maar e-boeken. Omdat ik een absolute fan ben, leg ik uit hoe het werkt en geef ik je ook nog eens een kado: 60 dagen gratis onbeperkt lezen en luisteren. Lees verder!

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat is Scribd / Everand?

Everand by Scribd is een super geweldige digitale bibliotheek dat toegang geeft tot een enorme collectie e-boeken, luisterboeken, tijdschriften en nog veel meer.

Je kunt onbeperkt lezen en luisteren naar allerlei soorten content voor een vast maandelijks bedrag. Met behulp van een app heb toegang tot deze content op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en e-readers.

Het fijne is dat je de audio books of e-books ook kunt downloaden en kunt beluisteren wanneer je bijvoorbeeld geen wifi of mobiele Internet tot je beschikking hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld luisterboeken gedownload die ik kon beluisteren tijdens een lange vlucht van 18 uur.

Harry S. Truman zei ooit: “not all readers are leaders, but all leaders are readers.” Als je van mening bent dat je tot de laatste categorie behoort (of wilt behoren), heb ik een interessant cadeau: krijg 2 maanden gratis unlimited toegang tot Everand by Scribd!

Everand Scribd kortgingscode
Je krijgt 2 maanden onbeperkt toegang wanneer je gebruik maakt van mijn persoonlijke link.

Zelf gebruik ik Everand sinds oktober 2018, toen het nog Scribd heette en uit 1 platform bestond. Inmiddels bestaat het uit 3 platformen waar je ook onbeperkt gebruik van kan maken, zolang je een lopend abonnement hebt:

 • Everand: digitale bibliotheek met e-boeken, luisterboeken, tijdschriften, podcasts en bladmuziek.
 • Scribd: een digitale documentenbibliotheek met 170+ miljoen documenten met teksten over elk onderwerp en niche.
 • SlideShare: hier kun je 15+ miljoen presentaties, documenten en infographics ontdekken. Het is een handige plek om informatie te delen en nieuwe ideeën op te doen.

Ik ben fan en gebruik Everand meerdere keren per week. Van te voren had ik niet gedacht dat ik zo’n online bibliotheek actief zou gebruiken.

Ik was namelijk van mening was dat het fijner is om een echt boek in je handen te hebben. Kortom, ik was aanvankelijk kritisch toen ik achter het bestaan van dit online boekenplatform kwam.

Everand boekcategorieën
Op Everand kun je selecteren wat je wilt lezen op basis van verschillende categorieën. Ook kun je gewoon een titel opzoeken.

Onbeperkt boeken lezen & audioboeken beluisteren

Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch een blik heb geworpen op Everand. Het assortiment is namelijk erg groot en up-to-date! Denk bijvoorbeeld aan:

 • magazines,
 • luisterboeken,
 • e-books,
 • verschillende documenten en werkboeken (die je niet in de winkel kunt krijgen)
 • en bladmuziek.

De persoon die dit heeft bedacht mogen ze wat mij betreft een award geven! Ik vind het echt ideaal.

Je kunt er o.a. verschillende Engelstalige bestsellers vinden die je kunt opslaan en categoriseren. Dit kun je via je mobiel doen, maar ook via je tablet, laptop of computer.

wat is everand?
Everand heette voorheen Scribd.

Waarom ik Scribd fijn vind om te gebruiken

Sinds ik de geneugten van Everand by Scribd heb ontdekt, lees en beluister ik meer boeken. Dit komt doordat het assortiment vrij groot is en er geen limiet is op het aantal luisterboeken dat ik kan beluisteren of lezen.

Hierdoor kan ik dus maandelijks verschillende boeken lezen of beluisteren. Zo heb ik de afgelopen maanden meer boeken verslonden dan in de jaren ervoor.

Als ik bijvoorbeeld thuis aan het opruimen ben, sluit ik mijn mobiel aan op mijn soundbar en luister ik tijdens het schoonmaken naar een luisterboek. Maar ook tijdens tijdens het reizen en wandelen beluister ik vaak een audioboek.

Of net voordat ik ga slapen. Je kunt namelijk een timer instellen waardoor het luisterboek vanzelf stopt. Hierdoor mis je niks als je in slaap valt.

Everand by Scribd review: Netflix voor luisterboeken & e-books

’s Werelds grootste online bibliotheek

Zo kan ik bijvoorbeeld fictie afwisselen met boeken gericht:

 • op persoonlijke ontwikkeling,
 • Bloggen
 • Social Media marketing
 • etc…….
Everand review

Mijn persoonlijke luisterboeken Top 10

Mijn persoonlijke Everand by Scribd luisterboeken top 10 is op dit moment:

 1. Think & Grow Rich – Napoleon Hill
 2. Think like a freak– Steven D. Levitt
 3. You’re a badass at making money – Jen Sincero
 4. Boss Bitch: a simple 12 step plan to take charge of your career – Nicole Lapin
 5. Year of Yes – Shonda Rhimes
 6. How to win friends & influence people – Dale Carnegie
 7. I know how she does it: how succesful women make the most of their time – Laura vanderkam
 8. Becoming (het boek van Michelle Obama)
 9. The Last Black Unicorn – Tiffany Haddish
 10. Re-Awaken The Giant within – Tony Robbins

Hoe werkt Everand by Scribd?

Hoe dan ook, als je gek bent op boeken, ongeacht of je leest of luistert, dan is Everand echt jouw ding. Net als bij Netflix werkt het met een maandelijkse lidmaatschap.

Je betaalt €10,99 per maand voor een unlimited Everand abonnement. Wanneer je per jaar betaalt, krijg je korting. Betaling gaat via:

 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Paypal
 • of Credit Card (Visa, Mastercard en Amex).

Als je besluit om Everand via deze link 2 maanden gratis uit te proberen, dan profiteren we allebei. Jij kunt 2 maanden gratis luisteren of lezen en ik 1 maand. Het is dus een win-winsituatie voor ons allebei!

Lees jij liever een boek of beluister je ook graag luisterboeken?

Anderen lazen ook

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ester Baauw

Tuesday 8th of October 2019

Hoi Angela, Is het alleen engelstalig of ook nederlands. Groet Ester

Macblogster

Wednesday 9th of October 2019

Hoi Ester, het is voornamelijk Engelstalig. Er staan tevens andere talen op, maar zelf ben ik nog geen Nederlandse boeken tegengekomen. Het materiaal dat ik hier beluister of lees, is nog niet vertaald in het Nederlands. Denk dan met name aan werkboeken van bepaalde workshops die gegeven worden door buitenlandse coaches.

Frederique

Tuesday 18th of June 2019

Ik kende het niet, wat een goede tip, ik ga er zeker even rondneuzen. Ik ben nog van de oude stempel met papieren boeken e.d maar ik sta nu open voor verandering. Dit komt vooral doordat ik (als alleenstaande moeder met 3 kids die altijd met de trein op vakantie ga) echt moet gaan besparen op zwaar spul in onze koffers. De ruimte is beperkt en vooral het gewicht speelt mee dus dan kan zo'n online bieb echt een oplossing bieden!

Macblogster

Tuesday 18th of June 2019

Hoi Frederique, dit is herkenbaar. Ik ga eigenlijk nooit op vakantie met de trein, maar met het vliegtuig en dan mag je maar een bepaalde hoeveelheid meenemen. Zware boeken zijn dan niet echt handig. Ik vind dit echt een uitvinding. Ik ben benieuwd wat jij er uiteindelijk van vindt, waarschijnlijk wil je niet meer anders.

Missynicolekatje

Saturday 27th of April 2019

Ik vroeg me af of dat gratis is ik hou namelijk wel van lezen.

Macblogster

Saturday 18th of May 2019

Hoi MissyNicoleKatje, je kunt 2 maanden gratis lezen. Naderhand betaal je voor de dienst als je er gebruik van wilt blijven maken. Dit werkt hetzelfde als bij Netflix. Als je de tekst leest kun je deze exacte informatie terug vinden.

Liset

Monday 15th of April 2019

Ik ben zelf meer van de echte boeken lezen en ben dan ook lid van de bieb :). Op zich zou dit zeker heel handig zijn als je veel e-books leest. Handige tip in ieder geval!

Macblogster

Monday 15th of April 2019

Als dat je ding is, blijf dat vooral doen. Ik heb ook jaren gezegd dat ik van de "echte boeken" was totdat ik het gemak van e-books ontdekte en later het gemak van luisterboeken. Ik heb nog wel echte boeken in huis, maar nu gaat mijn voorkeur uit naar e-books. Geen zware tas meer en ik heb 100 boeken binnen handbereik.

MC Kleuver

Saturday 13th of April 2019

Laatst heb ik ook een Paypal account aangemaakt, reuze handig. Ik ben niet overtuigd of deze online bibliotheek iets voor mij zou zijn. Ik ben bang dat er voor mij niets tussen zit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.