Top
Producten voor mooie krullen

Leaders are readers: ’s werelds grootste online bibliotheek (incl. cadeau)

Wist je dat er een Netflix voor boeken bestaat? Het heet heet Scribd en wordt ook wel ’s werelds grootste online bibliotheek genoemd. Je kunt er o.a. duizenden online boeken lezen (e-books) en luisterboeken (audioboeken) beluisteren. Het assortiment is up-to-date is en je kunt er meer vinden dan enkel boeken. Omdat ik een absolute fan ben, geef ik je een cadeau, lees verder…..

Cadeau

Harry S. Truman zei ooit: “not all readers are leaders, but all leaders are readers.” Als je van mening bent dat je tot de laatste categorie behoort (of wilt behoren), heb ik een interessant cadeau: ik mag je namelijk 2 maanden gratis toegang bieden tot Scribd!

Liever een ‘echt boek’

Zelf gebruik ik Scribd sinds oktober 2018 en gebruik het meerdere keren per week. Van te voren had ik niet bedacht dat ik zo’n online bibliotheek actief zou gebruiken. Ik was namelijk van mening was dat het fijner is om een echt boek in je handen te hebben.

Heb jij 's werelds grootste online bibliotheek al ontdekt? Duizenden luisterboeken en online boeken lezen

Kritisch

Kortom, zoals ik al aangaf: ik was aanvankelijk kritisch toen ik achter het bestaan van Scribd kwam. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch een blik heb geworpen op het boekenplatform. Het assortiment is namelijk erg groot en up-to-date! Denk bijvoorbeeld aan:

 • magazines,
 • luisterboeken,
 • e-books,
 • verschillende documenten en werkboeken (die je niet in de winkel kunt krijgen)
 • en bladmuziek
Anderen lazen ook
Dark girls: inspirerend glossy fotoboek met zwarte vrouwelijke rolmodellen

’s Werelds grootste online bibliotheek

De persoon die dit heeft bedacht mogen ze wat mij betreft een award geven! Ik vind Scribd echt ideaal. Je kunt er o.a. verschillende Engelstalige bestsellers vinden die je kunt opslaan en categoriseren. Dit kun je via je mobiel doen, maar ook via je tablet, laptop of computer.

Heb jij 's werelds grootste online bibliotheek al ontdekt? Duizenden luisterboeken en online boeken lezen

Als ik bijvoorbeeld thuis ben en aan het opruimen ben, sluit ik mijn mobiel aan op mijn soundbar en luister ik tijdens het schoonmaken naar een luisterboek. Maar ook tijdens tijdens het reizen en wandelen beluister ik vaak een audioboek. Of net voordat ik ga slapen. Je kunt namelijk een timer instellen waardoor het luisterboek vanzelf stopt. Hierdoor mis je niks als je in slaap valt.

Duizenden luisterboeken & e-books: geen limiet

Sinds ik de geneugten van Sribd heb ontdekt, lees en beluister ik meer boeken. Dit komt doordat het assortiment vrij groot is en er geen limiet is op het aantal boeken dat ik kan lezen. Hierdoor kan ik dus maandelijks verschillende boeken lezen of beluisteren. Zo heb ik de afgelopen maanden meer boeken verslonden dan in de afgelopen 2 jaar.

Meer boeken lezen dankzij Scribd

Zo kan ik bijvoorbeeld fictie afwisselen met boeken gericht:

 • op persoonlijke ontwikkeling,
 • Bloggen
 • Social Media marketing
 • etc…….
Heb jij 's werelds grootste online bibliotheek al ontdekt? Duizenden luisterboeken en online boeken lezen

Mijn boeken top 10

Mijn persoonlijke Scribd boeken top 10 is op dit moment:

 1. Becoming (het boek van Michelle Obama)
 2. The Last Black Unicorn – Tiffany Haddish
 3. Boss Bitch: a simple 12 step plan to take charge of your career – Nicole Lapin
 4. Year of Yes – Shonda Rhimes
 5. I know how she does it: how succesful women make the most of their time – Laura vanderkam
 6. You’re a badass at making money – Jen Sincero
 7. Re-Awaken The Giant within – Tony Robbins
 8. Think & Grow Rich – Napoleon Hill
 9. Think like a freak– Steven D. Levitt
 10. How to win friends & influence people – Dale Carnegie
Anderen lazen ook
3 Boeken die mijn leven positief hebben veranderd

Gratis online boeken lezen & luisterboeken beluisteren

Wil je ook online boeken lezen en luisterboeken beluisteren? Het goede nieuws is dat ik jou 2 maanden gratis toegang tot Scribd mag geven!

Dit is er te vinden in Scribd

Binnen deze 2 maanden Scribd heb je gratis toegang tot de online bibliotheek. Je vindt er:

 • e-books (online boeken lezen)
 • audioboeken (luisterboeken),
 • tijdschriften & overige documenten (waaronder dus Curly Girl handbook in pdf vorm)
 • bladmuziek (van klassiek tot modern – ik vind het jammer dat ik geen piano meer heb)!
Heb jij 's werelds grootste online bibliotheek al ontdekt? Duizenden luisterboeken en online boeken lezen

Meer info over Scribd

Hoe dan ook, als je gek bent op boeken – ongeacht of je leest of luistert – dan is Scribd echt jouw ding. Net als bij Netflix werkt het met een maandelijks lidmaatschap. Je betaalt $8,99 per maand voor een audioboek- en ebook abonnement. In euro’s betaal je dus € 8,00.

Als je besluit om 2 maanden gratis uit te proberen via deze link, dan kan ik een maand gratis luisteren of lezen. Kortom, een win-win situatie voor ons beiden.

Betaling gaat via Paypal of credit card. Zelf betaal ik mijn maandelijkse lidmaatschap via Paypal. Dit is een zeer handige tool, bedacht door Elon Musk. Ik gebruik het om zonder extra kosten producten te kopen in het buitenland. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het openen of hebben van een Paypal account.

Lang leve het Internet voor initiatieven als dit!

Q | Zou jij ook toegang willen hebben tot zo’n online bibliotheek?

Lees ook

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Oh wat leuk!! Ik had hier nog nooit van gehoord, ik vindt dit heel leuk bedacht alleen denk ik niet dat ik hier veel gebruik van zou maken. Ik ben dol op boeken lezen maar doe het veel te weinig..

 2. Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar wat makkelijk. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds liever gewoon echte boeken lees en deze bij de bieb haal. Maar als hier verandering in komt, is dit een prima alternatief.

 3. Wat een gaaf idee. Een online bibliotheek! Ik lees graag, alleen op het moment niet veel. Ik heb zelf nog stapels fysieke boeken liggen. Dat vind ik toch ook wel zo zijn charme hebben.

 4. Laatst heb ik ook een Paypal account aangemaakt, reuze handig. Ik ben niet overtuigd of deze online bibliotheek iets voor mij zou zijn. Ik ben bang dat er voor mij niets tussen zit.

 5. Ik ben zelf meer van de echte boeken lezen en ben dan ook lid van de bieb :). Op zich zou dit zeker heel handig zijn als je veel e-books leest. Handige tip in ieder geval!

  • Als dat je ding is, blijf dat vooral doen. Ik heb ook jaren gezegd dat ik van de “echte boeken” was totdat ik het gemak van e-books ontdekte en later het gemak van luisterboeken. Ik heb nog wel echte boeken in huis, maar nu gaat mijn voorkeur uit naar e-books. Geen zware tas meer en ik heb 100 boeken binnen handbereik.

  • Hoi MissyNicoleKatje, je kunt 2 maanden gratis lezen. Naderhand betaal je voor de dienst als je er gebruik van wilt blijven maken. Dit werkt hetzelfde als bij Netflix. Als je de tekst leest kun je deze exacte informatie terug vinden.

 6. Ik kende het niet, wat een goede tip, ik ga er zeker even rondneuzen. Ik ben nog van de oude stempel met papieren boeken e.d maar ik sta nu open voor verandering. Dit komt vooral doordat ik (als alleenstaande moeder met 3 kids die altijd met de trein op vakantie ga) echt moet gaan besparen op zwaar spul in onze koffers. De ruimte is beperkt en vooral het gewicht speelt mee dus dan kan zo’n online bieb echt een oplossing bieden!

  • Hoi Frederique, dit is herkenbaar. Ik ga eigenlijk nooit op vakantie met de trein, maar met het vliegtuig en dan mag je maar een bepaalde hoeveelheid meenemen. Zware boeken zijn dan niet echt handig. Ik vind dit echt een uitvinding. Ik ben benieuwd wat jij er uiteindelijk van vindt, waarschijnlijk wil je niet meer anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.