Skip to Content

Scribd review: Netflix voor luisterboeken & e-book + kado

Wist je dat er een Netflix voor boeken bestaat? Het heet heet Scribd en wordt ook wel ’s werelds grootste online bibliotheek genoemd. Je kunt er onbeperkt duizenden boeken lezen (e-books) en luisterboeken beluisteren (audioboeken). Het assortiment is up-to-date is en je kunt er meer vinden dan enkel boeken. Omdat ik een absolute fan ben, geef ik je een kado, lees verder…..

Gratis onbeperkt boeken lezen & audioboeken beluisteren

Harry S. Truman zei ooit: “not all readers are leaders, but all leaders are readers.” Als je van mening bent dat je tot de laatste categorie behoort (of wilt behoren), heb ik een interessant cadeau. Ik mag je namelijk 2 maanden gratis unlimited toegang bieden tot Scribd! Gebruik deze link.

Beluister je liever Nederlandstalige audio boeken? Maak dan 2 weken gratis gebruik van Storytel. Ook daar kun je onbeperkt audiobooks beluisteren en lezen voor een vast bedrag per maand.

Liever een ‘echt boek’

Zelf gebruik ik Scribd sinds oktober 2018 en gebruik het meerdere keren per week. Van te voren had ik niet bedacht dat ik zo’n online bibliotheek actief zou gebruiken. Ik was namelijk van mening was dat het fijner is om een echt boek in je handen te hebben.

Scribd review: onbeperkt luisterboeken beluisteren & boeken lezen

Scribd review

Kortom, zoals ik al aangaf: ik was aanvankelijk kritisch toen ik achter het bestaan van Scribd kwam. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch een blik heb geworpen op het boekenplatform. Het assortiment is namelijk erg groot en up-to-date! Denk bijvoorbeeld aan:

 • magazines,
 • luisterboeken,
 • e-books,
 • verschillende documenten en werkboeken (die je niet in de winkel kunt krijgen)
 • en bladmuziek
 • filmhuis film
 • documentaires

’s Werelds grootste online bibliotheek

De persoon die dit heeft bedacht mogen ze wat mij betreft een award geven! Ik vind Scribd echt ideaal. Je kunt er o.a. verschillende Engelstalige bestsellers vinden die je kunt opslaan en categoriseren. Dit kun je via je mobiel doen, maar ook via je tablet, laptop of computer.

Scribd review: Netflix voor luisterboeken & e-book + kado

Als ik bijvoorbeeld thuis ben en aan het opruimen ben, sluit ik mijn mobiel aan op mijn soundbar en luister ik tijdens het schoonmaken naar een luisterboek. Maar ook tijdens tijdens het reizen en wandelen beluister ik vaak een audioboek. Of net voordat ik ga slapen. Je kunt namelijk een timer instellen waardoor het luisterboek vanzelf stopt. Hierdoor mis je niks als je in slaap valt.

Duizenden luisterboeken & e-books: geen limiet

Sinds ik de geneugten van Sribd heb ontdekt, lees en beluister ik meer boeken. Dit komt doordat het assortiment vrij groot is en er geen limiet is op het aantal luisterboeken dat ik kan beluisteren of lezen. Hierdoor kan ik dus maandelijks verschillende boeken lezen of beluisteren. Zo heb ik de afgelopen maanden meer boeken verslonden dan in de afgelopen 2 jaar.

Meer boeken lezen dankzij Scribd

Zo kan ik bijvoorbeeld fictie afwisselen met boeken gericht:

 • op persoonlijke ontwikkeling,
 • Bloggen
 • Social Media marketing
 • etc…….
Scribd review: onbeperkt luisterboeken beluisteren & boeken lezen

Mijn luisterboeken top 10

Mijn persoonlijke Scribd luisterboeken top 10 is op dit moment:

 1. I know how she does it: how succesful women make the most of their time – Laura vanderkam
 2. You’re a badass at making money – Jen Sincero
 3. Boss Bitch: a simple 12 step plan to take charge of your career – Nicole Lapin
 4. Becoming (het boek van Michelle Obama)
 5. The Last Black Unicorn – Tiffany Haddish
 6. Year of Yes – Shonda Rhimes
 7. Re-Awaken The Giant within – Tony Robbins
 8. Think & Grow Rich – Napoleon Hill
 9. Think like a freak– Steven D. Levitt
 10. How to win friends & influence people – Dale Carnegie

Jouw kado: gratis online boeken lezen & luisterboeken beluisteren

Wil je ook online boeken lezen en luisterboeken beluisteren? Het goede nieuws is dat ik jou 2 maanden gratis toegang tot Scribd mag geven!

Beluister je liever Nederlandstalige luisterboeken? Maak dan 2 weken gratis gebruik van Storytel. Ook daar kun je onbeperkt audioboeken beluisteren en boeken lezen voor een vast bedrag per maand.

Scribd review: onbeperkt toegang

Binnen deze 2 maanden Scribd heb je gratis unlimited toegang tot de online bibliotheek. Je vindt er:

 • e-books (online boeken lezen)
 • audioboeken (luisterboeken),
 • tijdschriften & overige documenten (waaronder dus Curly Girl handbook in pdf vorm)
 • bladmuziek (van klassiek tot modern – ik vind het jammer dat ik geen piano meer heb)!
 • Je krijgt ook nog gratis toegang tot een filmhuis en documentaire app!
Scribd review: Netflix voor luisterboeken & e-book + kado

Meer info over Scribd

Hoe dan ook, als je gek bent op boeken – ongeacht of je leest of luistert – dan is Scribd echt jouw ding. Net als bij Netflix werkt het met een maandelijks lidmaatschap. Je betaalt $8,99 per maand voor een unlimited audioboek- en ebook abonnement. In euro’s betaal je dus € 8,00.

Als je besluit om 2 maanden gratis uit te proberen via deze link, dan kan ik een maand gratis luisteren of lezen. Kortom, een win-win situatie voor ons beiden.

Betaling gaat via Paypal of credit card. Zelf betaal ik mijn maandelijkse lidmaatschap via Paypal. Dit is een zeer handige tool, bedacht door Elon Musk. Ik gebruik het om zonder extra kosten producten te kopen in het buitenland. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het openen of hebben van een Paypal account.

Lang leve het Internet voor initiatieven als dit!

Q | Lees jij liever een boek of beluister je ook graag luisterboeken?

Deze boeken wil je ook lezen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ester Baauw

Tuesday 8th of October 2019

Hoi Angela, Is het alleen engelstalig of ook nederlands. Groet Ester

Macblogster

Wednesday 9th of October 2019

Hoi Ester, het is voornamelijk Engelstalig. Er staan tevens andere talen op, maar zelf ben ik nog geen Nederlandse boeken tegengekomen. Het materiaal dat ik hier beluister of lees, is nog niet vertaald in het Nederlands. Denk dan met name aan werkboeken van bepaalde workshops die gegeven worden door buitenlandse coaches.

Frederique

Tuesday 18th of June 2019

Ik kende het niet, wat een goede tip, ik ga er zeker even rondneuzen. Ik ben nog van de oude stempel met papieren boeken e.d maar ik sta nu open voor verandering. Dit komt vooral doordat ik (als alleenstaande moeder met 3 kids die altijd met de trein op vakantie ga) echt moet gaan besparen op zwaar spul in onze koffers. De ruimte is beperkt en vooral het gewicht speelt mee dus dan kan zo'n online bieb echt een oplossing bieden!

Macblogster

Tuesday 18th of June 2019

Hoi Frederique, dit is herkenbaar. Ik ga eigenlijk nooit op vakantie met de trein, maar met het vliegtuig en dan mag je maar een bepaalde hoeveelheid meenemen. Zware boeken zijn dan niet echt handig. Ik vind dit echt een uitvinding. Ik ben benieuwd wat jij er uiteindelijk van vindt, waarschijnlijk wil je niet meer anders.

Missynicolekatje

Saturday 27th of April 2019

Ik vroeg me af of dat gratis is ik hou namelijk wel van lezen.

Macblogster

Saturday 18th of May 2019

Hoi MissyNicoleKatje, je kunt 2 maanden gratis lezen. Naderhand betaal je voor de dienst als je er gebruik van wilt blijven maken. Dit werkt hetzelfde als bij Netflix. Als je de tekst leest kun je deze exacte informatie terug vinden.

Liset

Monday 15th of April 2019

Ik ben zelf meer van de echte boeken lezen en ben dan ook lid van de bieb :). Op zich zou dit zeker heel handig zijn als je veel e-books leest. Handige tip in ieder geval!

Macblogster

Monday 15th of April 2019

Als dat je ding is, blijf dat vooral doen. Ik heb ook jaren gezegd dat ik van de "echte boeken" was totdat ik het gemak van e-books ontdekte en later het gemak van luisterboeken. Ik heb nog wel echte boeken in huis, maar nu gaat mijn voorkeur uit naar e-books. Geen zware tas meer en ik heb 100 boeken binnen handbereik.

MC Kleuver

Saturday 13th of April 2019

Laatst heb ik ook een Paypal account aangemaakt, reuze handig. Ik ben niet overtuigd of deze online bibliotheek iets voor mij zou zijn. Ik ben bang dat er voor mij niets tussen zit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.