Skip to Content

3 Mindset boeken die je leven positief zullen veranderen

Ben je op zoek naar boeken die inspireren en gericht zijn op persoonlijke zelfontwikkeling? Dit zijn 3 mindset boeken die je leven positief zullen veranderen (net zoals dit bij mij gebeurde).

De boeken die ik hier o.a. zal bespreken zijn:

 • You’re a badass (NL editie): hilarisch en stimuleert om je life goals waar te maken.

Beluister je liever audioboeken over zelfontwikkeling? Via deze link kun je 2 weken gratis gebruik maken van Storytel . Dit is namelijk interessant wanneer je maandelijks meer dan 1 (audio)boek verslindt.

1. You’re a badass – Jen Sincero

Youre_a_bad_ass_review

Als je mij via Instagram volgt heb je You’re a badass (NL editie) ongetwijfeld meerdere malen via mijn Instastories voorbij zien komen. Ik kreeg dit hilarische mindset boek als afscheidscadeau van een oud-collega, nadat ik mijn ontslag had ingediend.

Het boek vertelt op humoristische wijze over:

 • de Wet van Aantrekkingskracht
 • en hoe je actie kunt ondernemen om je doelen te verwezenlijken, door alle twijfel heen. 

You’re a badass is allesbehalve saai of te theoretisch. Het is recht voor z’n raap en erg grappig. Hierdoor heb ik het in een ruk uitgelezen.

Waarom wil je mindset boek dit lezen?

Heb je het gevoel dat je een duw in de rug nodig hebt, omdat je erg twijfelt en dus niet achter de je doelen en dromen aangaat? In You’re a badass legt Jen Sincero uit hoe je je gedachtengang positief kunt veranderen. 

Op momenten dat de moed mij in mijn schoenen zonk als nieuwe ondernemer, inspireerde dit mindset boek mij om door te gaan. De inhoud werkt motiverend, vooral wanneer je last hebt van negatieve stemmen in je hoofd.

Pluspunten

 • vlot geschreven,
 • leest gemakkelijk weg,
 • bron van herkenning,
 • hilarisch!
 • Stimuleert om je financiën, relaties en carrière een boost te geven,
 • mooie kennismaking met de Wet van Aantrekkingskracht.

Minpunten

 • sommigen vinden het taalgebruik grof of storend. Bijv: “je brein is je bitch” of “angst is voor losers.”
 • wanneer je al bekend bent met de Wet van Aantrekkingskracht dan lees je weinig nieuwe dingen.

2. Master Your Mindset – Michael Pilarzcyk

Master_your_mindset_review

Wat ik zo fijn vind aan Master Your Mindset, is het 12 stappenplan dat je helpt bij het daadwerkelijk ondernemen actie. Er staan concrete vragen in die verduidelijking geven. Dit vond ik erg prettig en heeft mij geholpen belangrijke keuzes te maken.

Aanvankelijk was ik niet van plan om Master your Mindset te lezen aangezien ik niet zo’n fan was van de voormalige radio-dj-turned-writer. Toch heb ik zijn boek gelezen. Ook beluister ik nu maandelijks de podcasts van Michael Pilarzcyk en Cindy Koeman. Ik heb er veel aan gehad. Dit had ik niet verwacht.

Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes [..] Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Deze methode wordt toegepast door veel succesvolle mensen; ondernemers, artiesten en topsporters.”

Niet meer handelen op basis van angst

De subtitel van dit mindset boek is: “Leef je mooiste leven.” Op het moment dat ik het kocht had ik hier absoluut behoefte aan. Ik zat namelijk in een aantal vervelende situaties waarvan ik het idee had dat ik er weinig invloed op kon uitoefenen:

 • Ik had het idee dat ik vast zat en niet vooruit kwam;
 • ik had het niet meer naar mijn zin op mijn werk. Ik verveelde me en miste de nodige uitdaging;
 • een juridisch geschil met mijn ex vanwege de verkoop van ons huis.
 • de pijn en onzekerheid die mijn dochter dagelijks ervaart naar aanleiding van een post traumatische stress stoornis – het gevolg van een ongeluk;
 • de gesprekken met artsen, raadsman en de verantwoordelijke voor het ongeluk. De emotie en lichamelijke stress die dit teweeg bracht. Ik had telkens het gevoel dat ik moest overgeven, maar ik wilde niet dat mijn dochter dit zag omdat ik wist dat dit haar meer stress zou bezorgen;
 • de verschillende operaties die mijn dochter moest ondergaan, vervolgens school miste en alles weer moest inhalen;
 • mijn gevoel van eenzaamheid. Ik zorgde (mentaal) voor anderen, maar wie zorgde ervoor mij op dat vlak?
 • En ga zo maar door…. Stress, stress, stress en nog eens stress;

Verlamd door verdriet

Master Your Mindset lag al een aantal maanden in huis en ik begon pas met lezen toen ik figuurlijk verlamd was door verdriet. Ik besloot toen om “dan maar” dat boek te lezen. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Door het lezen van Master Your Mindset besloot ik opnieuw de regie over mijn eigen leven te nemen.

Doordat ik toen actie ondernam op basis van wat ik wilde, in plaats van keuzes maken uit angst of frustratie, zijn er een aantal dingen positief veranderd.

Waarom wil je mindset boek dit lezen?

Wil je concrete veranderingen doorvoeren in je leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Master Your Mindset kan je hier bij helpen. Ook zorgt het boek ervoor dat je je bewust wordt

Pluspunten

 • Daar waar You’re a badass inspireert om enthousiast aan de slag te gaan, geeft Master Your Mindset de handvaten om een ‘verander plan’ te maken.
 • Concrete inhoud waar je mee aan de slag kunt.

Minpunten

 • Het 1e gedeelte van het boek gaat voornamelijk over het faillissement en de mentale reis die Michael Pilarczyk naderhand zelf heeft afgelegd. Houd hier rekening mee. In het 2e gedeelte krijg je (pas) concrete handvaten waar je zelf mee aan de slag kunt.
 • Ben je bekend met het werk van Tony Robins? Dan vind je dit waarschijnlijk oude wijn in nieuwe zakken. Tenzij je je laat inspireren door het verhaal rondom het faillissement van Michael Pilarczyk.
 • Zelf vind ik dat Michael Pilarczyk af en toe belerend kan overkomen. Dat is zijn stijl en werkt voor een groep mensen. Voor sommigen ook niet en dat is oké.

3. Een ongewoon gesprek met God – Neale Donald Walsch

3 Boeken die mijn leven positief hebben veranderd
3 Boeken die mijn leven positief hebben veranderd

De inhoud van dit zelfontwikkeling boek is verre van wat je ervan verwacht. Het maakt korte metten met het standaardbeeld dat je hebt van:

 • relaties en liefde,
 • leven en dood,
 • wat je hier überhaupt op aarde doet,
 • goed en kwaad,
 • hemel en hel – en dus ook God en de duivel.

Destijds vond ik het best shocking om te lezen, maar ergens vond ik het toch ook weer aannemelijk. Na het lezen van dit boek keek ik in elk geval anders tegen bepaalde overtuigingen aan.

Niet zoals je verwacht

Ik las Een ongewoon gesprek met God op aanraden van een vriendin, Elles, toen ik 25 jaar was. Ik ben inmiddels 41 jaar en ben opnieuw begonnen met het lezen van deze bestseller. De inhoud sloeg destijds in als een bom. Niet eerder kwam ik in aanraking met ‘dit soort informatie’ als in het boek. Dit boek heeft dan ook de subtitel: “het boek dat je leven zal veranderen.”

Tip: zelfontwikkeling boeken die je ook wilt lezen

Door het lezen van bovengenoemde mindset boeken zit ik nu in een totaal andere flow. Ik voel me aanzienlijk krachtiger dan voorheen en meer doelgericht. Uiteraard is dit het ene moment meer aanwezig dan op andere momenten.

Wat me in elk geval duidelijk is geworden dat zelfontwikkeling iets is waar je het beste dagelijks of in elk geval wekelijks mee bezig kunt zijn. Daarom staan de onderstaande boeken ook op mijn leeslijst:

Heb je dit ook gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sanne

Thursday 14th of February 2019

Het 2e boek en derde boek vind ik wel interessant. Soms hebben we toch een duwtje nodig en vaak helpen die boeken dan ook echt.

Deborah

Sunday 10th of February 2019

Ik kwam hier via het FB draadje en vind de keuze van je boeken er leuk. Ze sluiten nl helemaal aan bij mij. Ze hebben mij nieuwsgierig gemaakt en heb ze daarom op mijn lijstje gezet. Thnx voor de tips!!

Macblogster

Sunday 10th of February 2019

You're welcome. Ik hoop dat je ze net zo 'useful' vind als ik.

Fernanda dos Reis

Friday 23rd of November 2018

Bedankt voor de tips. Het boek "you're a badass" vond ik echt heel inspirerend. Het boek las ik ook nog eens terwijl ik was gestart met de training Loopbaanzelfsturing. Vorige week de laatste training gehad en het boek uitgelezen. Had geen perfecter moment kunnen uitkiezen want in combinatie mer de training weet ik nu concreter welke richting ik op wil.

MacBlogster

Friday 23rd of November 2018

Hoi Fernanda, wat goed om dit te lezen! Hope all works out well for you, vast en zeker!

Pearl

Monday 5th of November 2018

Bedankt voor deze tips! Ik ben vooral nieuwsgierig naar het 1e en ‘t 3e boek. Het is mooi om te lezen hoe boeken mensen diep van binnen kunnen raken en inspireren!

Amanda

Thursday 25th of October 2018

Mooie boekentips! Met name boek 1 en 3 wekken mijn interesse. Ik ga ze op mijn verlanglijstje zetten voor Kerstmis :-)

MacBlogster

Saturday 27th of October 2018

Nice to hear. Blij dat ik je heb kunnen inspireren op dat vlak ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.