Skip to Content

Depressieve gevoelens & 140 kilo overgewicht: zo ziet Chantelle er nu uit

Chantelle had last van depressieve gevoelens en 140 kilo overgewicht. Dankzij deze gebeurtenis veranderde zij haar leven 180 graden.

Depressieve gevoelens

Wat denk je als je de vrouw op de onderstaande foto ziet? Wist je dat zij doodongelukkig was en schulden had? Kun jij je voorstellen dat zij als moeder van 3 kinderen depressieve gevoelens had en vaak genoeg zelfmoord wilde plegen? Toch besloot ze op een dag haar leven te veranderen. 

Van 140 kilo & depressief naar sexy & succesvol: Chantelle deed het
Van 140 kilo & depressief naar succesvol & feeling gooed: Chantelle deed het

Met toestemming deel ik haar TEDTALK (28-09-2017, Rotterdam) op Macblogster.nl. Dit met het doel jou te inspireren.

– Onderstaande tekst: Chantelle | vertaling: Angela, Macblogster

Mijn leven is niet wat ik mij ervan had voorgesteld

Ik neem je mee terug in de tijd, terug naar vrijdag 24 oktober 2014. De dag waarop ik mijn 33ste verjaardag zou moeten vieren, maar ik voel me dood. Het is de dag waarop ik officieel mijn dieptepunt heb bereikt.

Ik woog 140 kilo

Mijn leven is alles behalve dan wat ik me ervan had voorgesteld. Ik had zulke geweldige plannen, maar hier ben ik:

 • diep in de schulden,
 • ernstig depressief,
 • ik weeg meer dan 140 kilo (morbide obesitas)
 • en mijn moeder neemt niet eens de moeite om mij te bellen op mijn verjaardag.

Notabene haar eigen kind…. Ik wil deze dag gewoon vergeten, ik wil dat mijn hersenen stoppen met denken.

Van 140 kilo & depressief naar sexy & succesvol: Chantelle deed het
Van 140 kilo & depressief naar sexy & succesvol: Chantelle deed het

Dit is mijn oplossing

Ik kijk naar links, naar mijn vitrinekast en zie er flessen drank staan. Ik drink geen alcohol, maar toch besluit ik naar de kast te lopen. Er staan flessen drank in die ik ooit als kerstgeschenk heb gekregen. Ze zijn bedoeld voor bezoek.

Toch pak ik een aantal flessen en zet ze op de salontafel. Ik laat mijn zware lijf op de bank vallen en begin de flessen 1 voor 1 achterover te slaan. God, het is walgelijk! Maar ik zeg tegen mezelf dat het mijn medicijn is en dat ik mijzelf daarna beter zal voelen.

“Ik wil dit niet!”

Ik sta op van de bank en roep hardop:”Chantelle, you’re drunk!” Al waggelend loop ik naar boven, naar bed waar mijn partner al ligt te slapen. Als ik in bed stap wordt hij wakker. Hij vraagt verbaasd of ik heb gedronken.

Op dat moment realiseer ik me dat ik mijn tanden nog niet heb gepoetst, dus ik ga ik naar de badkamer. Daar aangekomen word ik plotseling overweldigd door emoties. Ik kan het niet langer volhouden en stort neer op de grond. Huilend roep ik:

“Ik wil dit niet! Ik wil dit niet!

Waarom? Waarom?

Ik wil dit allemaal niet!”

Ik word in de slaapkamer geroepen

Laten we verder terug in de tijd gaan. Terug naar het jaar 1984 in Rotterdam, het jaar waarin ik 3 jaar oud ben. Ik zit op de grond en kijk tv. Mijn ouders zijn in de slaapkamer. Omdat de deur open is hoor ik ze zachtjes praten. Plots roept mijn moeder mij: “Lucy (mijn koosnaampje), kom hier.” Ik loop gehoorzaam de slaapkamer in.

“Trek je kleren uit”

Mijn moeder en vader liggen naakt op bed. Mijn vader op zijn rug en mijn moeder tussen zijn benen. Ze zegt: “Lucy, trek je kleren uit en kom hier.” Op die leeftijd doe je wat je ouders van je vragen. Dus ik trek mijn kleren uit….

Ik was gehoorzaam, maar ongelukkig

En daar lig ik dan op de grond in de badkamer…. op vrijdag … 24 oktober 2014. Gebroken…. in de steek gelaten. “Waarom papa, waarom kon je niet op een andere manier van me houden???

Mama, waarom beschermde je me niet? 12 Jaar lang heb ik ervoor gezorgd dat pappie je niet heeft verlaten. Ik deed precies wat hij wilde. Ik deed alles wat hij van me wilde, zoals een gehoorzaam klein meisje doet. Ik wilde het niet! Ik wilde het niet mama! Waarom hield je niet van mij mama??”

En toen kwam het… Ik gaf over en gooide alle alcohol, alle negatieve emoties alle pijn die ik in mij had, opgekropte woede, angst, schaamte en frustratie uit mijn  lichaam. Alles kwam er uiteindelijk die avond op 24 oktober 2014 uit. De alcohol had ervoor gezorgd dat ik geen controle meer had. En controle hebben is erg belangrijk voor iemand zoals ik.

De 1e stappen naar verandering

De 4 dagen erna was ik zo ziek als een hond! Ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld, maar tegelijkertijd voelde ik mij bevrijd. Na deze 4 dagen pakte ik mijn telefoon en zette de 1e stappen naar verandering.

Ik was klaar met de ketenen die me tegenhielden en me beletten te leven. Ik was klaar met valse loyaliteit. Bovenal was ik meer dan ook klaar met zelf-sabotage en mijn depressieve gevoelens. Ik belde mijn dokter en vroeg om hulp. Iets wat ik nog nooit eerder had gedaan.

68 Kilo afvallen & een onderneming starten

Eindelijk was het tijd om de talloze plannen te realiseren die ik had:
 • gewicht verliezen,
 • en een eigen bedrijf starten.

Gedurende een periode van 3 jaar wilde ik 68 kilo afvallen. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben op de goede weg!

Ik wilde mijn plannen realiseren

5 Maanden na mijn inzinking was mijn bedrijf Maid in Full – Home & Business Management een feit! Ik stond geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dankzij mijn schoonmaakwerkzaamheden en krantenwijk kon ik genoeg geld bij elkaar sparen voor mijn:

 • 1e visitekaartjes,
 • een paar schoonmaakschorten,
 • flyers
 • en geld voor openbaar vervoer zodat ik naar mijn klanten kon gaan.

Eindelijk deed ik wat ik wilde en leefde ik hoe ik wilde leven. Ik koos eindelijk voor mijzelf! Ik stopte met overleven en begon te leven.

Waarom zou ik ook niet gelukkig mogen zijn? Ik was en ben zoveel meer dan wat er met mij is gebeurd, ik ben geen slachtoffer maar een F*KING WARRIOR!!!

Zelf-sabotage & depressieve gevoelens

Mijn ouders zouden niet langer de baas over mij zijn, ik weigerde mijn leven nooit meer uit handen te geven aan:

 • aan anderen,
 • zelfmoordpogingen,
 • overgewicht,
 • depressieve gevoelens,
 • zelf-sabotage,
 • of verwaarlozing

Niets of niemand zou mij meer beletten het leven te leiden dat ik moest leiden.

“Ik realiseerde mijn droom!”

Wat begon met:

 • schoonmaakwerk,
 • een krantenwijk
 • en werk vanuit mijn kleine keuken

groeide uit tot een succesvol bedrijf met maar liefst 187 klanten in heel Nederland!

Een bedrijf met:

 • meer dan 100 schoonmakers,
 • verschillende dienstverleners
 • en zoveel andere waardevolle samenwerkingsverbanden.

Mijn bedrijf Maid in Full opende zoveel deuren waardoor ik een 2e en 3e onderneming kon starten, en zelfs mijn eigen stichting heb opgericht.

Ik weigerde op te geven en nu ben ik eindelijk aan het ontdekken hoe mooi het leven kan zijn. Door het realiseren van mijn droom om in het openbaar te spreken, ben ik nu in staat om anderen te helpen.

Hét beslissende moment

Mensen vragen me altijd wat hét beslissende moment was en wat mij motiveerde om een verandering teweeg te brengen. Dit waren absoluut mijn kinderen. Het was mijn drang om een ​​betere moeder te worden dan mijn eigen moeder ooit is geweest. De intense drang om een rolmodel voor mijn kinderen te zijn.

Maar meer dan wat dan ook deed ik alles voor een speciaal persoon, iemand waaraan ik alles te danken heb: mijzelf. Kleine Lucy.

“Lucy, lieve kleine meid. Je hebt zo lang en zo hard gevochten. Je hield me tegen toen ik alleen maar wilde opgeven. Het spijt me heel erg dat ik niet naar je heb geluisterd toen je het leven wilde ervaren en wilde dat ik van je hield. Ik hoop dat ik je trots heb gemaakt en dat ik vandaag de vrouw en moeder ben die je altijd hebt willen worden. Ik draag je bij me met alles wat ik doe.

Ter ere van jou probeer ik altijd de beste versie van mijzelf te zijn. Ik beloof dat jouw pijn en alles wat je hebt meegemaakt, nooit voor niks geweest zal zijn. Lucy, ik weet nu hoe ik je moet liefhebben, waarderen en respecteren. Je kunt eindelijk loslaten. Ik laat je vrij zodat je niet meer hoeft te lijden.”

Geef niet op!

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Ik hoop dat als je overweegt op te geven, je bemoediging kunt vinden in mijn verhaal en mijn woorden.

Geef alsjeblieft niet op! Je bent het aan die kleine jongen of het kleine meisje in je verplicht om alles te geven wat je hebt. Maak ze trots!

– Chantelle –

Tips & Tricks van Chantelle

Ben je op zoek naar Tips voor het opstarten van je eigen onderneming. Zie hier enkele tips die Chantelle geeft.

Dit fragment is opgenomen in 2016 tijdens Speaker’s Night in Almere, georganiseerd door PassieQ.

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lisa

Sunday 1st of December 2019

‘Van 140 kilo (..) naar sexy’ Jammer die tekst. Slecht voor het zelfbeeld van vrouwen die ook zwaar zijn. 140 kilo wordt dus gezien als lelijk en zeker niet sexy oid.

Macblogster

Sunday 1st of December 2019

Hoi Lisa, voel jij je op een vervelende manier persoonlijk aangesproken door de titel? Dat is niet de bedoeling. Bij dezen een vraag aan jou: welke titel zou volgens jou beter bij de tekst passen, kijkend naar haar persoonlijke ervaring die ze omschrijft?

Marsha

Wednesday 28th of November 2018

Wow wat een verhaal zeg! Heel veel respect voor deze dame!

Laura

Monday 17th of September 2018

Vreselijk om te lezen... maar wat een sterke vrouw. Niks dan respect voor dit verhaal

Renata

Monday 17th of September 2018

Wow het gebeurt niet zo vaak, maar ik heb jouw verhaal in een adem doorgelezen - knap hoe je je leven ineens een andere wending hebt gegeven :)

lodi

Monday 17th of September 2018

wat een afschuwelijk verhaal. En wat is ze als een sterke vrouw hier uit gekomen, dat had ook heel anders kunnen zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.