Skip to Content

Tienermoeder dumpt kind: Kind en Carriere combineren

thecommocean

Hoi Ik ben Alyssa en was tienermoeder. Ik doe aan ‘kind & carriere combineren’

Alyssa, 23 jaar, ooit tienermoeder

“Ik heet Alyssa ben 23 jaar en woonachtig in het verre oosten. Zwolle om precies te zijn. Mijn kookkunsten zijn niet heel erg bijzonder en ik heb geen hobby’s. Ik brei niet en ik maak geen sudoku’s. Je kunt mij in meerdere hokjes plaatsen en ik ben er zo eentje die dat niet zo erg vind. Ik wissel van hokje zoals het uitkomt. Een voorbeeld daarvan is dat ik ondernemer ben. Ik ben ‘langstudeer’ student en ik mag mijzelf straks communicatiespecialist noemen. Mijn favoriete en meest dynamische hokje is die van tienermoeder. Jep, ik ben de eigenaresse van een 5-jarig bijdehandje: ‘de kleine keizerin’. She rocks!

Ondanks dat ik jong moeder werd, besloot ik al vrij snel dat ik geen ‘thuisblijfmoeke’ wilde worden. Ik had ambities en er zijn zat vrouwen die kind en carriere combineren. Ik regelde dus een baan, en de kleine keizerin zou ik vol vertrouwen achterlaten bij professionals die het heerlijk vinden de hele dag met baby’s en peuters te keutelen.
Guilty, ik dump mijn kind photo kleine_huppel_mijn_creche_en_oppasboek_zps2fe324a5.jpg

Fulltime job

De functie was fulltime, dus de keizerin moest ook best veel naar de opvang en zat dus regelmatig tussen haar ‘lotgenoten’. “Vind je dat dan niet zielig?” Nee, ik ben van mening dat wanneer de tijd die je met je kroost besteed kwalitatief goed is, je je geen zorgen hoeft te maken over de band die je opbouwt. Wanneer je weet dat je kind in goede handen is, zich geborgen voelt en niet het gevoel heeft dat het iets te kort komt, kun jij gerust aan je carrière werken. Kortom, een 

Slecht voor de ontwikkeling van je kind?

Nu, 5 jaar later, zie ik een zeer zelfstandige kleuter die open de wereld in kijkt, weinig vreest, en wilt ontdekken. Haar houding tijdens het afscheid op de eerste dag van de basisschool bijvoorbeeld: er kon met veel pijn en moeite een kusje vanaf, want mevrouw zat al vol spanning op haar stoeltje te wachten op wat juf allemaal ging vertellen. De eerste zwemles: hoppa ze sprong direct het in water en vroeg: “Zie je me wel?!” Ja, kind ik zie je.

Mijn ervaring

Deze week was het tijd voor haar eerste logeerpartijtje bij een vriendinnetje. Stiekem hoopte ik dat dit voor haar een te grote stap was en ze hier dus nog niet aan toe was. Gewoon een bewijs van dat ze echt nog niet zo hard gaat. Helaas voor mij: kus, zwaai, doei. Zij gaat sneller dan ik haar kan bijbenen. She seems to be fearless.

Kortom, mijn ervaring is dat een kind dat opgroeit met een fulltime werkende moeder die belang hecht aan kind maar ook haar carrière, zich niet per definitie slechter ontwikkelt dan bij een moeder die ervoor kiest om thuis te blijven. K

Q| Ben je het hier mee eens? Wat is jouw ervaring, hoe combineer jij kind en carrière? Gaat dit je gemakkelijk af of voel je je schuldig? Of heb je er juist voor gekozen om niet te werken?

Yours truly,

Alyssa

Lees ook

Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Helaas ben ik niet de enige  Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection Ze werd met krullen geboren Nomalanga draws


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mieke | mieksmind

Monday 9th of July 2018

Ik heb geen kinderen dus ik kan geen ervaringen delen. Maar ik ben naar mening dat je een kind en carrière wel kunt combineren.

MC Kleuver

Friday 6th of July 2018

Knap hoe je alles probeert te combineren. Ik hoop zeker dat dat voor jou werkt, maar nog meer voor 'de kleine keizerin'. Als je maar doet wat je denkt dat goed is, dan zal dat wel goed komen.

Danielle

Friday 6th of July 2018

Ik lees hier een sterke moeder in met heel veel oog voor het belang van haar kind. Iedereen wil het beste voor zijn kind en doet dat op zijn eigen manier. als het uit liefde voor je kimd is, is er geen goede of slechte manier! Ik heb er voor gekozen om vanuit thuis voor mezelf te beginnen zodat ik zelf de kids naar school kan brengen en ophalen en de jongste gewoon thuis kan blijven. Ik doe veel in de avonduren daarom. Misschien ook niet altijd de beste keuze maar wel een die bij mij past en waar wij tevreden over zijn. :)

Laura

Friday 6th of July 2018

Ieder zijn eigen keuze hierin! Je moet doen wat goed voelt en als jij hier gelukkig mee bent, dan heb je dus de juiste keuze gemaakt.

Ik persoonlijk werk nu drie dagen en bij mijn oudste werkte ik nog vier dagen en eigenlijk heb ik er spijt van dat ik toen ook niet drie dagen ben gaan werken omdat ze zo snel groot worden en ik ze zo graag wil meemaken in hun kinderjaren.

Dus bij mijn tweede heb ik een andere keuze gemaakt dan bij mijn eerste :)

Marjolein

Friday 6th of July 2018

Chapeau, super geschreven en iedereen zijn eigen keuze. Je kiest voor jezelf en dat vind ik tof. Ik werk ook 36 uur en het is een struggle maar doe het heel graag. I ktel als moeder ook mee en het woord egoïstisch is echt kolder! Ik voed 3 zeer eigengereide, fijne kindjes op die alle liefde van de wereld krijgen en waar ik een goed voorbeeld aan geef. En dan heb ik het nog niet over de financiële afhankelijkheid gehad

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.