Top

Tienermoeder dumpt kind: Kind en Carriere combineren

thecommocean

Hoi Ik ben Alyssa en was tienermoeder. Ik doe aan ‘kind & carriere combineren’

Alyssa, 23 jaar, ooit tienermoeder

“Ik heet Alyssa ben 23 jaar en woonachtig in het verre oosten. Zwolle om precies te zijn. Mijn kookkunsten zijn niet heel erg bijzonder en ik heb geen hobby’s. Ik brei niet en ik maak geen sudoku’s. Je kunt mij in meerdere hokjes plaatsen en ik ben er zo eentje die dat niet zo erg vind. Ik wissel van hokje zoals het uitkomt. Een voorbeeld daarvan is dat ik ondernemer ben. Ik ben ‘langstudeer’ student en ik mag mijzelf straks communicatiespecialist noemen. Mijn favoriete en meest dynamische hokje is die van tienermoeder. Jep, ik ben de eigenaresse van een 5-jarig bijdehandje: ‘de kleine keizerin’. She rocks!

Ondanks dat ik jong moeder werd, besloot ik al vrij snel dat ik geen ‘thuisblijfmoeke’ wilde worden. Ik had ambities en er zijn zat vrouwen die kind en carriere combineren. Ik regelde dus een baan, en de kleine keizerin zou ik vol vertrouwen achterlaten bij professionals die het heerlijk vinden de hele dag met baby’s en peuters te keutelen.
Guilty, ik dump mijn kind photo kleine_huppel_mijn_creche_en_oppasboek_zps2fe324a5.jpg

Anderen lazen ook
Macblogster.nl zoekt gastbloggers!

Fulltime job

De functie was fulltime, dus de keizerin moest ook best veel naar de opvang en zat dus regelmatig tussen haar ‘lotgenoten’. “Vind je dat dan niet zielig?” Nee, ik ben van mening dat wanneer de tijd die je met je kroost besteed kwalitatief goed is, je je geen zorgen hoeft te maken over de band die je opbouwt. Wanneer je weet dat je kind in goede handen is, zich geborgen voelt en niet het gevoel heeft dat het iets te kort komt, kun jij gerust aan je carrière werken. Kortom, een 

Slecht voor de ontwikkeling van je kind?

Nu, 5 jaar later, zie ik een zeer zelfstandige kleuter die open de wereld in kijkt, weinig vreest, en wilt ontdekken. Haar houding tijdens het afscheid op de eerste dag van de basisschool bijvoorbeeld: er kon met veel pijn en moeite een kusje vanaf, want mevrouw zat al vol spanning op haar stoeltje te wachten op wat juf allemaal ging vertellen. De eerste zwemles: hoppa ze sprong direct het in water en vroeg: “Zie je me wel?!” Ja, kind ik zie je.

Mijn ervaring

Deze week was het tijd voor haar eerste logeerpartijtje bij een vriendinnetje. Stiekem hoopte ik dat dit voor haar een te grote stap was en ze hier dus nog niet aan toe was. Gewoon een bewijs van dat ze echt nog niet zo hard gaat. Helaas voor mij: kus, zwaai, doei. Zij gaat sneller dan ik haar kan bijbenen. She seems to be fearless.

Anderen lazen ook
Blog beginnen? Lees eerst deze tips

Kortom, mijn ervaring is dat een kind dat opgroeit met een fulltime werkende moeder die belang hecht aan kind maar ook haar carrière, zich niet per definitie slechter ontwikkelt dan bij een moeder die ervoor kiest om thuis te blijven. K

Q| Ben je het hier mee eens? Wat is jouw ervaring, hoe combineer jij kind en carrière? Gaat dit je gemakkelijk af of voel je je schuldig? Of heb je er juist voor gekozen om niet te werken?

Yours truly,

Alyssa

Lees ook

Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Helaas ben ik niet de enige  Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection Ze werd met krullen geboren Nomalanga draws


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Crystal Hendrickx says

  zolang het kind een stabiele basis heeft maakt het volgens mij ook zeker niet uit of mama fulltime werkt ja of nee. Kan me alleen wel voorstellen dat het als fulltime werkende moeder soms erg heavy is. Kom je met een vol hoofd thuis van het werk en dan wil de spruit ook nog haar verhalen kwijt.

  Plus…ze worden al zo snel groot. Maar anderzijds zou ik graag een fijne job hebben, dus ik denk dat perfectie niet bestaat in deze situaties, zolang je je er zelf goed bij voelt, dat straal je ook uit naar je kids en daar draait het uitendelijk om. Een stabiel en tevreden rolmodel. (behalve als ik sta te strijken dan grrrr).

  • Alyssa OG says

   Dank je voor de reactie. Het is soms ook heavy. Maar je krijgt er veel voor terug. Ik vind wat ik doe erg leuk en als ik gelukkig ben en goed in mijn vel zit, kan ik ook een beter moeder voor mijn dochter zijn. Ik vind een perfect georganiseerd huishouden dan weer minder belangrijk want ik luister liever naar de avonturen van mijn dochter dan dat ik bijvoorbeeld de ramen iedere week zeem. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

 2. Annelies says

  Tja, Waar gaat dit verhaal nu eigenlijk over? Is dit niet hoe alle carrieremoeders denken?

  Ik zie een zwetsverhaal dat niets meer is dan je schuldgevoel een plaats geven. Je bent een egoist and it shows.

  Ga lekker verder met je belangrijke carriere, knipper nog een paar keer met je ogen en je kind is groot. Een kind met bindingsangst en waarschijnlijk net zo’n egoist als jij.

  En waar is papa eigenlijk? Laten we het daar maar niet over hebben.

  • MacBlogster says

   Annelies, wat schrik ik van jouw reactie! Los van dat ik het totaal niet eens ben met je ongefundeerde reactie, schrik ik meer van de zeer onaardige en respectloze manier waarop je reageert. In mijn optiek zegt dit een hoop over de negatieve vibe waarin jij je bevind. Want waarom zou je überhaupt zo reageren?

   Wat is belangrijker kwantiteit of kwaliteit? Vaak thuis zijn met je kind, wil niet zeggen dat je kind meer quality time krijgt. Vrouwen die ervoor kiezen om fulltime moeder te zijn: much respect. Maar ook much respect in het kwadraat voor vrouwen die ervoor kiezen om te gaan werken.

   Ik zelf ben ook lange tijd alleenstaande moeder geweest op dezelfde leeftijd als Alyssa. Ook heb ik ervoor gekozen om te werken en af te studeren in het buitenland (ik volgde een studie in NL en Engeland). Ik heb mijn dochter moeten achterlaten bij mijn moeder in Nederland. Dit heb ik met veel pijn in mijn hart gedaan. Maar voor mij stond voorop dat ik moest afstuderen. Zonder studie geen goede baan, dus geen goede toekomst voor mijzelf, en dus automatisch niet voor mijn dochter. Het meest belangrijke vond ik dat ik een voorbeeld voor mijn dochter zou zijn: “geef NOOIT op en wees zelfstandig genoeg om voor jezelf te zorgen.” Daar ben ik trots op. Trots dat ik MIJN normen en waarden overbreng op mijn dochter.

   Wie zorgt ervoor ik elke ochtend op sta, kan ademen, mijn rekeningen kan betalen, leuke stedentrips met mijn dochter kan maken, haar kan laten lachen en met haar kan knuffelen? Niet degenen die vinden dat werkende vrouwen egoïstisch zijn, niet haar afwezige papa. Maar IK. De werkende vrouw. Dus hulde aan alle werkende of carrièrevrouwen. Annemarie van Gaal, Michelle Obama, Neelie Kroes, etc, etc.

   Mijn dochter ging vanaf 10 maanden naar de crèche. Hier heeft ze leuke contacten aan overgehouden. Inmiddels is ze 14 jaar, zijn we naar een andere stad verhuisd en heeft ze nog steeds contact met een aantal crèche gangers van toen. Daarnaast was het een über-sociaal en vrolijk kind, wat praktisch ‘geremd’ moest worden in haar enthousiasme naar anderen toe :-). Ik herken veel in het verhaal van Alyssa. En ben alleen maar trots op haar. Trots dat zij zelfstandig probeert te zijn, haar dromen probeert waar te maken, haar eigen weg in het leven vindt op een leeftijd waarop de meesten reizen of aan het feesten zijn in Lloret de Mar. Ik vind dit een mooi voorbeeld voor haar kind.

   Een moeder die blij is met wat zij doet, straalt dit uit naar haar omgeving en haar kind. Of ze er nu voor kiest om thuis te blijven of te werken.

  • thecommocean says

   Annelies. Dank je wel voor je reactie (oprecht) Ik vind het jammer dat je niet je mening uit maar direct een waardeoordeel geeft. Het is nogal zwart/wit terwijl er een groot grijs gebied is tussen de thuisblijfmoeder en de moeder die meer met zichzelf bezig is dan met haar kind. Ik ben blij dat ik er destijds niet voor heb gekozen om een bijstandsmoeder te worden omdat ik mijn kind nu kan geven wat ik vind dat goed voor haar is. Nogmaals, ieder zijn eigen keuzes en ik heb respect voor ieders mening. Zoals Angela ook nog bendrukt gaat het erom dat je de tijd die je met je kind hebt, kwalitatief goed besteed. Daarbij heb ik in mijn stuk niets gezegd over mijn verdere thuissituatie. Nu is dat ook helemaal niet de essentie van het verhaal maar mijn advies aan de lezers is te proberen om vooroordelen niet te laten gelden als waarheid. Annelies, ik wil je dolgraag het fijne vertellen van mijn situatie om jouw waardeoordeel hopelijk wat af te kunnen zwakken maar dan graag privé.

 3. Larissa says

  Ik heb nog geen kind maar mijn vrienden wel. Sommige zijn alleenstaande moeders en ik benijd ze niet. Werken, opvoeden en ook nog eens aan jezelf toekomen. Drukke boel. Of thuisblijven of werken beter is denk ik afhankelijk van je kind en persoonlijkheid.

 4. Anne-Marie Verhaak-van de Klok says

  Via jouw moeder naar deze blog gestuurd, wat kan je leuk schrijven! Geen doorsnee type maar wat doe je het goed!
  Aan de weg timmeren en een keizerinnetje opvoeden ga er maar aanstaan op zo'n jonge leeftijd! Veel succes en lees graag meer op deze site!

 5. Gigi Guerreiro op Facebook says

  @ Larissa Dit is zo een mentaliteit van jaren 50!!! Wij zijn gellukig verder. Dit is anno 2013. Vrouwen zijn een onderdeel van een economische samenleving. Met dit soort idee gaan wij nooit vooruit. Wat nog erger is in dit soort mentaliteit is de indotrinatie van de schuld gevoel. Ben je een werkende vrouw/ moeder? Oh dan ben een slordig moeder…Je kunt moeder zijn en je kunt werken!!! Dit balans kan gevonden worden.

 6. Gigi Guerreiro says

  Alyssa,

  Ten eerste wil ik je zeggen. Je bent NIET Guilty en je dump jou kind niet.

  Als ik dit stuk lees, zie ik een zelfstanding jong vrouw met veel karakter. Die weet wat ze wil. Je bent een perfect rolmodel voor jou dochter. Ik wens je heel veel succes! You go girl!

 7. Dhini says

  Ik vind zo knap dat werk en als moeder kan combineren. Ik bewonder alle moeder die werk en die thuisblijven. Vrouwen zijn sterk. Super woman

 8. Bianca says

  Sinds ik moeder ben werk ik vanuit huis, dat is natuurlijk een “luxe” die niet voor iedereen mogelijk is. Ik vind dat iedereen zelf moet weten hoe en wat en het moederschap combineren met een baan kan best zwaar zijn…gelukkig is er een mogelijkheid tot opvang en oppas 🙂

 9. Nicole Orriëns says

  Superfijn dat het zo goed gaat met je kind. Zelf geloof ik niet in het concept van quality time met je kind. Maar dat is ieder voor zich! En als het voor jou en je kind goed werkt, dan is dat top.

 10. Marjolein says

  Chapeau, super geschreven en iedereen zijn eigen keuze. Je kiest voor jezelf en dat vind ik tof. Ik werk ook 36 uur en het is een struggle maar doe het heel graag. I ktel als moeder ook mee en het woord egoïstisch is echt kolder! Ik voed 3 zeer eigengereide, fijne kindjes op die alle liefde van de wereld krijgen en waar ik een goed voorbeeld aan geef. En dan heb ik het nog niet over de financiële afhankelijkheid gehad

 11. Laura says

  Ieder zijn eigen keuze hierin! Je moet doen wat goed voelt en als jij hier gelukkig mee bent, dan heb je dus de juiste keuze gemaakt.

  Ik persoonlijk werk nu drie dagen en bij mijn oudste werkte ik nog vier dagen en eigenlijk heb ik er spijt van dat ik toen ook niet drie dagen ben gaan werken omdat ze zo snel groot worden en ik ze zo graag wil meemaken in hun kinderjaren.

  Dus bij mijn tweede heb ik een andere keuze gemaakt dan bij mijn eerste 🙂

 12. Danielle says

  Ik lees hier een sterke moeder in met heel veel oog voor het belang van haar kind. Iedereen wil het beste voor zijn kind en doet dat op zijn eigen manier. als het uit liefde voor je kimd is, is er geen goede of slechte manier!
  Ik heb er voor gekozen om vanuit thuis voor mezelf te beginnen zodat ik zelf de kids naar school kan brengen en ophalen en de jongste gewoon thuis kan blijven. Ik doe veel in de avonduren daarom. Misschien ook niet altijd de beste keuze maar wel een die bij mij past en waar wij tevreden over zijn. 🙂

 13. MC Kleuver says

  Knap hoe je alles probeert te combineren. Ik hoop zeker dat dat voor jou werkt, maar nog meer voor ‘de kleine keizerin’. Als je maar doet wat je denkt dat goed is, dan zal dat wel goed komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar