Skip to Content

Mijn toilettas: favoriete make-up & beauty producten

Onlangs liet ik weten een aantal dagen rond te hangen in Parijs, in verband met mijn zoektocht naar hotspots. Tijdens zo’n zoektocht is het uiteraard van belang om er representatief en fashionable uit te zien. Behalve een koffer gevuld met kleding en schoenen, nam ik dus tevens een toilettas mee gevuld met de nodige beauty- en make-up producten. Producten die ik momenteel zeer vaak gebruik of aan het uitproberen ben. Ik ga op reis en ik neem mee:

Macblogster Skin Care

Gezichtsreiniging

Mijn gezichtsreiniging begint met Purity made simple van Philosophy (240ml, €18,26). Purity made simple is een crème-achtige reiniger die vuil en make-up verwijdert, zonder de huid uit te drogen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de 12 essentiële oliën die zijn toegevoegd. Ik ben fan, zeker omdat ik naast deze reiniger geen aparte make-up reiniger hoef te gebruiken. En het mooie is, a little goes a long way. Twee keer mijn gezicht wassen met een dot Purity made simple en mijn mascara is nagenoeg weg!

Purity made simplele philosophy

Na het gebruik van Purity made simple, gebruik ik de TIME DEFIANCE conditioning toner van ARTISTRY (250ml, €41,52) om mijn poriën nauwer te maken. Een review over de conditioning toner, kun je hier lezen.

Hydraterende dagcrème

De laatste stap in mijn skin care routine is het aanbrengen van aquamilk van Lancaster. Dit huidverzorgingsproduct met honing, rijst en kokosnootmelk, richt zich op 24-uur intense hydratatie en bestaat ruim 10 jaar. Ik kreeg een tube Rich Day Cream 24h deep moisture (50 ml, € 25) toegestuurd om uit te proberen. Vanwege de handige slanke meeneemtube, besloot ik de rijke dagcrème mee te nemen in plaats van mijn gezichtscrème in een potje.

Lancaster Aqua Milk

Zelf heb ik een gecombineerde vochtarme huid, die in de winter droger aanvoelt. Hierdoor is de rijke textuur van de aquamilk Rich Day Cream zeer prettig voor mijn gezichtshuid. Mijn huid zuigt de crème gretig op. Het fijne aan de Rich Day Cream is dat ik het tevens kan gebruiken als oogcrème. Dit scheelt weer een extra product en dus ruimte in mijn toilettas.

De nieuwe ’travel friendly’ verpakkingen worden half maart 2013 geherintroduceerd.

Sleek i-Divine Storm palette

Sleek i-Divine Storm palette

Na het reinigen en hydrateren van mijn gezicht, is het tijd voor a little bit of make-up. Mijn dagelijkse eye make-up routine bestaat over het algemeen enkel uit het gebruik van mascara en af en toe een gekleurde eyeliner. Zo nu en dan vind ik het leuk om met oogschaduw te spelen, vooral als het bijzondere momenten betreft. En een trip to Paris, is en blijft bijzonder, toch?

Omdat ik zo min mogelijk make-up wil meenemen als ik op reis ga, gaat het Sleek i-Divine Storm (€9,99) palette vaak mee als ik meerdere dagen wegga. Dit oogschaduw palette vind ik erg handig vanwege de vele ooglooks die je ermee kunt creëren. Van natural tot opvallende smokey eyes.Het i-Divine Storm palette is o.a. verkrijgbaar bij Boozyshop en bestaat uit 12 tinten; een combinatie van matte en shimmery kleuren.

MAC Prep + Prime Lash

MAC Prep + Prime lash & Etos 24h mascara

In mijn zoektocht naar de perfecte mascara en het voorkomen van brandende ogen, heb ik verschillende mascara’s getest, waaronder Paula’s Choice Big Lashes mascara en de Double Wear mascara van Estee Lauder. Laatstgenoemde mascara vond ik erg prettig, maar zorgde ervoor dat ik aan het einde van de avond prikkende ogen kreeg. Op advies van een MAC visagist, kocht ik de MAC Prep + Prime (10g, €14.50) om dit tegen te gaan.

MAC Prep + PrimerMAC cosmetics Prep + Prime is een lash primer die je onder je mascara gebruikt. Het laat een witte laag achter die na het drogen een semi heldere basis vormt. Behalve dat het je wimpers verzorgt, versterkt het de volumiserende en verlengende werking van je mascara. Ook zorgt de Prep + Prime ervoor dat je mascara langer houdt en dus niet in je ogen terechtkomt.

Etos max volume 24h mascara

De nieuwe en betaalbare Etos Max Volume 24h mascara (€5,99) kreeg ik tevens toegestuurd om uit te proberen. Aanvankelijk verwachtte ik er niet zo veel van, maar deze mascara heeft mij aangenaam verrast. Door het siliconen borsteltje is de mascara gemakkelijk aan te brengen zonder dat je last krijgt van de gevreesde spinnenpoten. Geen klonten dus.

Etos max volume 24h mascara

De mascara creëert lengte en separeert de wimpers. Ik plaats er mijn twijfels bij of deze Etos mascara 24h blijft zitten zonder mijn MAC Prep + Prime. Aan het einde van de avond vond ik toch mascara terug onder mijn ogen. Niet erg veel, maar van een 24h mascara verwacht ik dit niet. Verder is de mascara gemakkelijk te verwijderen, wat ik een pluspunt vind. Kortom, de Etos Max Volume 24h is een prima mascara die ik zeker blijf gebruiken totdat ‘ie op is, maar wel in combinatie met mijn Prep + Prime.

ARTISTRY cheek colour soft rose

Artistry cheek colour soft rose
Ik heb een stuk of 10 soorten blush van verschillende merken, in verschillende texturen. De ARTISTRY cheek colour soft rose behoort toch wel tot één van mijn favorieten. Ik ben gek op de subtiele bruin-roze gloed van deze gebakken blush. Het bevat tevens een warme shimmer die absoluut niet storend is. Deze blush, die je in een mooi zwart fluwelen zakje krijgt, is goed te combineren met verschillende looks en bevat vitamine E en jojobaolie.

Voor informatie over verkoopadressen: info-nl@amway.com of 020-20 353 82.

CATRICE Ultimate Colour Lipstick 

Catrice Ultimate Colour lipstick

In mijn toilettas kan uiteraard geen lippenstift ontbreken. Omdat de lippenstiften van CATRICE zeer betaalbaar zijn, heb ik er een aantal in mijn bezit, waaronder de kleuren 110 Pink me up! (rood-roze) & 020 Maroon (oud roze-bruin) (€3,99 per stuk). Beiden komen uit de CATRICE Ultimate Colour Lipstick collectie en hebben een zachte, crèmige textuur. Een goede dekking met een mooie glans. Verwacht echter niet dat deze lippenstift (zeer) lang blijft zitten. Dat is dus niet het geval, maar gelet op de prijs van de lipptenstift, wil ik best een paar keer mijn lippen bijstiften.

Catrice, Ultimate Colour lipstick

OPI Nail Lacquer ‘My chihuahua bites’

OPI heeft geen introductie nodig. Het nagellakmerk is zeer geliefd en populair bij nagellak addicts. Zelf ben ik eerder fan van Essie, maar de OPI’s ‘My chihuahua bites’ (15ml, € 14,25 per stuk), kreeg ik samen met 5 andere OPI nail lacquers bij het afsluiten van een tijdschriftenabonnement. Een mooie opvallende kleur en redelijk sneldrogend. Vrij van tolueen, DBP of formaldehyde en bevatten kwastjes waarmee je egaal en streepvrij kunt lakken. OPI is o.a. verkrijgbaar bij Sephora.

OPI Nail Lacquer 'My chihuahua bites'

Parfum: Florabotanica, Balenciaga

Balenciaga’s Florabotanica (30ml, €56)is sinds eind 2012 verkrijgbaar. Zoals de naam Florabotanica al doet vermoeden is dit een bloemige geur. Het parfum ruikt onder andere naar rozen en anjers. Dit klinkt oudbollig, maar de geur is eerder warm en sensueel, dankzij de toevoeging van vetiver en amber. Toen ik de geur voor het eerst rook, was ik direct verkocht. Sindsdien behoort het tot één van mijn favoriete parfums.

Balenciaga Florabotanica

Philosophy Miracle Worker Dark Spot Corrector

Last but not least: de Dark Spot Corrector uit de Miracle Worker lijn van Philosophy (30 ml, Є54,95). Dit is een formule ontwikkeld om huidverkleuringen, als pigment- en acnévlekken tegen te gaan. Omdat ik op mijn rechterwang sneller last heb vlekken veroorzaakt door acné, wat één keer in de maand komt opzetten, ben ik de Dark Spot Corrector gaan gebruiken. Het is de bedoeling dat je dit vier weken lang elke avond opsmeert, zodat de vlekken vervagen en je dus een je een gelijkmatigere teint krijgt. Geschikt voor alle huidskleuren en huidtypen, dus ook de gevoelige huid.

Philosophy dark spot corrector

Q | Welk make-up of skin care product neem jij beslist mee als je op reis gaat? 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MacBlogster

Friday 18th of October 2013

Samira Houb ik verblijf een paar dagen in een kasteel in Limburg. Mooie groene omgeving.

Samira Houb

Thursday 17th of October 2013

Waar .a je heen ?

Macblogster (@MacBlogster)

Saturday 17th of August 2013

Thanx!"@BeautifulBlackH: @Seripao M.A.C.! Maar die blush die @MacBlogster omschrijft ziet er ook mooi uit: http://t.co/StZpIOpmvR"

@BeautifulBlackH

Friday 16th of August 2013

@Seripao M.A.C.! Maar die blush die @MacBlogster in haar artikel omschrijft ziet er ook mooi uit: http://t.co/r3seXlL1ui

Kimry

Friday 9th of August 2013

Die blush van ARTISTRY zou ik wel eens willen proberen. ZIet er erg mooi uit!

MacBlogster

Friday 9th of August 2013

Hoi Kimry, ik kan het je zeker aanraden!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.