Top
Producten voor mooie krullen

Contact

Wil je weten wie ik ben en waarom ik Macblogster.nl ben gestart, lees About Macblogster

Zakelijke vragen

Lezersvragen

Heb je vragen of opmerkingen over onderwerpen die je hier leest of graag wilt lezen op Macblogster.nl? Laat het mij weten via de comments onderaan mijn blog artikelen. Ik plan wekelijks tijd in om hier op te reageren.

Let op: er wordt niet meer gereageerd op e-mails of berichten via Social Media waarin om advies wordt gevraagd. Ik krijg namelijk veel e-mails en berichten en het beantwoorden kost veel tijd. Heb je behoefte aan persoonlijk advies en direct antwoord op je vraag, lees dan: https://macblogster.nl/krullen-consult/

Je kunt mij ook volgen via Social Media:

FACEBOOK: Macblogster
INSTAGRAM: Macblogster
YOUTUBE: Macblogster
PINTEREST: Macblogster

Comments

 1. Ik,heb al,jaren make Up van flormar, haalde ik in de Kalverstraat.
  Maar tot mijn verbazing was hij weg. Waar kan ik het nog wel krijgen

 2. Hey there,

  My name is Tim Hamilton and I’m the Partnerships-Manager at JvPartnersNow.

  We would like to advertise some of our Lifestyle & Beauty related clients on your blog.

  Can you please let me know which Advertising options you offer ?

  Thanks in advance for the Details !

  Take care,

  Tim Hamilton
  Partnerships Manager
  JvPartnersNow

 3. Hoi, ik kocht bij Holland & Barret kokosolie van Miaflora voor mijn droge, pluizige haar. Maar nou vraag ik me af: kan ik niet veel goedkoper ‘gewone’ kokosolie gebruiken? Dus kokosolie die niet speciaal voor haren is? Ik vond het best duur namelijk. Ik ben benieuw dat jij ervan vindt als expert : )

  • Hoi Nicole, je kunt zeker kokosolie gebruiken uit de supermarkt of toko. Er zijn veel mensen die dit doen. Welke olie je koopt is afhankelijk van het doel waarvoor je het wilt gebruiken en waar je je goed bij voelt. Net als bij bijv. biologische voeding, zijn oliesoorten waarbij het product zo min mogelijk wordt bewerkt (unrefined oils) duurder dan producten die wel zijn bewerkt (refined oils). Minder bewerkt betekent over het algemeen ook betere resultaten. Over het algemeen is de goedkopere kokosolie (sterk) bewerkt.
   Kortom, mijn advies is: kijk eerst naar de manier waarop de kokosolie is bewerkt. Is het virgin oil (unrefined) of is het bewerkt? Op basis daarvan zou ik beslissen om iets wel/niet te kopen en te beoordelen of je het de prijs waard vindt.

   “Refined oils are cheaper and possess no coconut flavor or aroma. They are produced from dried copra, not fresh coconuts, and the oil typically undergoes various levels of processing, including being deodorized and bleached.”

   Bronnen:

   1. http://www.evolvingwellness.com/post/how-to-choose-a-coconut-oil-comparing-best-and-worst-brands
   2. https://woman.thenest.com/regular-coconut-oil-vs-virgin-coconut-oil-12672.html
   3. het gaat niet zozeer om de prijs maar eerder om de wijze waarop de persing heeft plaatsgevonden.

 4. Hi Macblogster,

  Wat deel jij fantastische informative! Zowel mijn dochter als ik hebben lang krullend haar (zij semi kroes) en hebben wel manieren om het te managen maar vinden het ook lastig soms. We reizen nu bv en dan vinden we geen geode conditioner, grrr.
  Enfin een heel gerichte vraag is deze: het liefst gebruiken wij zo min mogelijk en zo natuurlijk mogelijke producten (slechte ervaringen, te duur, onnatuurlijk – allerliefst zouden we no poo gaan maar dat lijkt te moeilijk). Wat we vaak doen is: een klein beetje biologische shampoo, bio conditioner, kammen met een grove kam terwijl de conditioner erin zit en alleen de hoofdhuid schoonspoelen daarna. De meeste conditioner blijft dus in het haar. We voegen dan kokosolie toe aan de punten en een beetje door het hele haar en hoofdhuid direct nadat het haar uit de handdoek komt (we wrijven natuurlijk niet!). Ons haar zit fantastisch als we het net gewassen hebben en de dag daarna okee, daarna wordt het te rommelig en pluizig en hebben we vlechten of knotjes in. We zouden graag vaker ons haar mooi hebben zitten zonder vaker te hoeven wassen. Wat voor producten zou jij dan adviseren? Dank je wel voor je advies, groet, Astid & Joy

  • Hoi Astrid, dank je voor je fijne reactie. Het is heel moeilijk om producten te adviseren op afstand. Welk product goed voor jouw haar werkt is namelijk afhankelijk van je haareigenschappen. Dit zul je eerst moeten onderzoeken of door iemand laten beoordelen.
   Heb je dit blog artikel al gelezen: https://macblogster.nl/
   Wanneer je dit hebt gelezen, kun je vervolgens dit lezen: https://macblogster.nl/producten-voor-krullend-haar/

   Veel succes.

   • Hi, we hebben nogmaals je artikelen doorgestruind en hebben toch nog wat vragen als je het niet erg vindt. Een is: wanneer kam jij je haar? Droog of nat? Als wij het droog kammen wordt het superpluizig en groot, nat met conditioner erin werkt het best maar ik weet niet of het goed is. Wij hebben een doos vol verschillende producten gekocht op basis van onze haarstijl en conditie en waren verrast te merken dat vele leave-in conditioners heel vloeibaar zijn. Na gebruik op nat haar en wat Curl la la wordt ons haar toch wel gauw weer droog en kroezig. Heb je daar nog tips voor, wellicht gebruiken we te weinig leave in conditioner spray? Er staat alleen op de gebruiksaanwijzing wat de afstand van het haar moet zijn als je spuit maar niets over hoeveelheid. Ons haar is je zeer dankbaar over de olie/serum tips voor de hoofdhuid: wat een opluchting om onze hoofdhuid te verwennen zo! Bedankt voor je reactie.
    Groet, Astrid & Joy

    PS de okra conditioner gaan we zeker zelf maken, het groeit in de tuin 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.