Skip to Content

Review: Loveli deodorant tegen zweetlucht – mijn ervaring

Ik had nooit verwacht dat deze deo zo goed zou werken tegen zweetlucht. Ik ben aangenaam verrast! En dan te bedenken dat ik per toeval in aanraking kwam met de Loveli deodorant stick, een natuurlijke deodorant waar geen aluminium in zit. Gelukkig was het een schot in de roos!

Loveli is online te koop via Bewustpuur.nl

Mijn Loveli ervaring

Aanvankelijk was ik op zoek naar haarproducten met goede ingrediënten, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik op Bewustpuur.nl deze deo tegen.

Kortom, ik was niet per sé op zoek naar een natuurlijke deodorant waar geen aluminium in zit.

Toen ik via Instastories deze deo liet zien, ontving ik verschillende berichtjes over hoe goed deze deodorant stick is. Deze reacties zorgde ervoor dat ik niet lang heb gewacht om de Loveli deo te testen.

Review: Loveli deodorant tegen zweetlucht - mijn ervaring

Loveli deodorant stick bevat geen:

 • aluminium
 • SLS
 • Alcohol
 • parabenen
 • phenoxyethanol
 • siliconen
 • PEG’s
 • minerale oliën
 • synthetische parfums/kleurstoffen
 • dierlijke producten tenzij natuurlijk door hen geproduceerd, zoals bijenwas

Loveli claimt zelf dat hun deodorant de eerste natuurlijke deodorant is waar geen aluminium in zit en ECHT werkt:

“100% natuurlijk. Gebaseerd op kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid en echt werken.”

Linda Bot, eigenaar Loveli
Loveli deodorant stick Coconut werkt goed tegen zweetlucht

Waarom is deodorant waar geen aluminium in zit beter?

Op de website van Loveli kun je de volgende uitleg vinden:

“Deo’s met aluminium sluiten je zweetklieren af en daardoor werken ze echt. Maar zweten doe je natuurlijk niet voor niets. Die afvalstoffen moeten toch echt je lichaam uit.”

Loveli

Daarnaast blijkt dat de aluminium uit je deodorant wordt opgenomen door je lichaam. Het blijkt dat je lichaam 60% opneemt van alles wat op je huid smeert.

Toen er bij de moeder van Linda Bot, de eigenaar van Loveli, borstkanker werd geconstateerd, waarschuwde haar arts om geen deo met aluminium meer te gebruiken.

Zodoende ontstond het idee om de Loveli deodorant stick te creëren, want er was toen niks anders dat werkte tegen zweet.

Keith Sweat has left the building

En eerlijk is eerlijk, wanneer ik Loveli gebruik zweet ik nog steeds. Het verschil is dat het niet meer onwelriekend is.

Oftewel het stinkt niet meer. Yes ladies and gentlemen, Keith Sweat has left the building…..

By the way, de geur van de Loveli deodorant die ik heb besteld is: Coconut. Dit is een limited edition geur.

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik geen fan ben van kokosgeuren. Ik krijg er zelfs kokhals neigingen door als de geur te sterk aanwezig is.

Gelukkig is de geur niet overheersend. Na het aanbrengen van de natuurlijke deo, ruik je de geur al niet meer.

Werkt Loveli deo wel of niet?

Omdat de geur vervliegt, vroeg ik mij in het begin dus ook af of de Loveli deodorant stick überhaupt wel zou helpen, want ik zweet vrij snel.

En op de 1 of andere manier ging ik er toch vanuit dat er een geurtje moest zijn om zweetlucht te kunnen maskeren. Dus niet….

De praktijk laat zien dat de Loveli deodorant zeker wel helpt! Inmiddels gebruik ik het al een aantal weken aaneengesloten naar volle tevredenheid. Waar was deze deo all my life??

Review: Loveli deodorant tegen zweetlucht - mijn ervaring

“Je ruikt niet naar zweet”

Toen ik mijn vriend op een warme avond om 22:00 uur vroeg of ik naar zweet rook, zei hij: “je ruikt al de hele tijd lekker. Je ruikt niet naar zweet.”

Mijn reactie: “Excuse me….. alsof ik OOIT naar zweet ruik!” Zijn reactie: “nou, soms kun je wel eens naar zweet ruiken.”

De waarheid gebiedt mij te vertellen dat ik liters zweet wanneer ik deodorant gebruik waar aluminium in zit (je weet wel zo’n deo spuitbus).

Met Salt of The Earth had ik hier al veel minder last van, maar met de natuurlijke deodorant van Loveli helemaal niet. Ik herhaal: HELEMAAL NIET.

Overmatig zweten na zwangerschap

Mijn zwangerschap liet mij achter met een ongewenst cadeau. En dan heb ik het uiteraard niet over mijn dochter, maar over het overmatig zweten.

Als ik bij wijze van spreken mijn arm op til, gutst het zweet al over mijn lichaam. Zoals je kunt voorstellen is deo mijn beste vriend. Als ik dit namelijk niet gebruik ruik ik al snel naar zweet.

Van de reguliere deo’s die je in de winkel vindt, krijg ik op den duur last van okselirritaties en zweetaanvallen in de ochtend.

Daarnaast zijn er weinig deo’s die goed werken voor langere periode. Lees: voorkomen dat ik niet naar zweet ruik.

Loveli deo vs Salt of the Earth

Op den duur stapte ik over op Salt of the Earth. Dit werkte een lange tijd, maar op een gegeven moment kreeg ik toch weer last van okselirritaties wanneer ik de zout stick gebruikte.

Met Loveli heb ik hier nog geen last van gehad. Misschien is het nog te vroeg om hier iets te zeggen, ik gebruik de Loveli deodorant stick nu ruim een maand.

Geen witte strepen op kleding

De Loveli deodorant stick lijkt eigenlijk op een uit de kluiten gewassen Pritt stift. Het grote verschil is dat de natuurijke deo niet plakt. De textuur is redelijk zacht.

Ik zou het eerder vergelijken met waterverf dat niet goed is verdund. Met als verschil dat Loveli geen witte strepen achterlaat op je kleding, ook geen gele vlekken, is mijn ervaring tot nu toe.

Wat wel gebeurt is dat er pluisjes aan de deo blijven plakken. Hierdoor ziet het er niet zo smetteloos wit uit. Niet wereldschokkend, maar tot nu toe het enige minpunt.

Overigens, het duurt zo’n 5 a 10 minuten totdat Loveli is ingetrokken en niet zichtbaar of voelbaar is op je huid.

Zelf vind ik dit geen probleem, aangezien ik na het douchen direct deo opsmeer. Na mijn routine in de badkamer ben ik alweer zo’n 15 a 20 minuten verder.

Loveli deodorant stick Coconut werkt goed tegen zweetlucht

Hoe gebruik je Loveli?

Het is belangrijk om te onthouden dat heel weinig van de Loveli deo hoeft te gebruiken. Het klinkt raar, maar het is waar. 2 Streepjes zouden voldoende moeten zijn, aangezien de natuurlijke deo erg geconcentreerd is.

Zelf gebruik ik 3 lichte strepen per oksel. Tijdens het aanbrengen van de deo zorg ik ervoor dat ik de deodorant stick niet te hard in mijn oksel druk.

Zodoende voorkom ik dat ik te veel aanbreng. Een tip is om eventueel de deo te stempelen onder je oksels.

Waarom is dit belangrijk en besteed ik hier überhaupt aandacht aan? Dit is belangrijk om te weten, omdat je zodoende okselirritaties voorkomt.

Het ingrediënt natriumbicarbonaat (ook bekend als baking soda of zuiveringszout) kan namelijk voor irritatie zorgen indien je het te rijkelijk gebruikt.

Waarom zit er zuiveringszout in Loveli deodorant stick?

Zoals aangegeven zit er Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) in Loveli. Dit neutraliseert zweetgeuren en heeft een positief effect op de pH waarde van je huid, zolang je het met mate gebruikt.

Zodoende wordt je geadviseerd om geen hele plakkaten Loveli onder je oksels te smeren. Dit zorgt er trouwens ook voor dat je langer met de deo doet.

Ingrediënten Loveli

Loveli geeft als uitleg:

“Zweet gaat pas stinken als het in contact komt met de bacteriën op je huid. En dat is wat je wilt voorkomen. Dat kun je doen door je oksels regelmatig te wassen. Maar ook door de pH-waarde van je huid omhoog te brengen, zodat de bacteriën op je huid er niet kunnen leven. Geen bacteriën = geen geurtjes

En dat is precies wat de natriumbicarbonaat in de deo van Loveli doet. Een andere naam voor natriumbicarbonaat is zuiveringszout en zo heet het niet voor niets. Zweet wordt namelijk meteen geneutraliseerd als het via je zweetklieren je huid bereikt. Bijkomstig voordeel van natriumbicarbonaat is dat het ook nog eens zweet kan absorberen. Een klein beetje. Maar het lijkt daardoor alsof je minder zweet.

Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is dus hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. De deo van Loveli bevat daarnaast ook kokosolie voor een neutraliserende werking. En arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.”

Linda Bot, eigenaar Loveli

Ingrediënten in volgorde van hoeveelheid: Kokosolie, natriumbicarbonaat (zuiveringszout), bijenwas, shea butter, zinkoxide, arrowroot, vitamine E, natuurlijk parfum gemaakt van essentiële oliën en zonnebloemolie (drager van vitamine E).

In welke geuren is Loveli deo te koop?

 • Power of Zen
 • Appleblossom
 • Fresh Cotton
 • Sweet Orange
 • Sensitive
 • Coconut (dit is de geur die ik heb).

Tevens is er een voor Loveli deo voor mannen te koop.

Waar is Loveli te koop?

De Loveli deodorant is dierproefvrij, maar niet vegan omdat er bijenwas in wordt verwerkt.

Behalve deodorant verkoopt Loveli ook nog andere producten zoals skincare. De producten kun je o.a. vinden bij Bewustpuur.nl.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

rachel

Friday 16th of October 2020

ik vind het er al cute uitzien maar ik heb een hekel aan sticks!! dus ik skip deze even en blijf toch eigenwijs bij mijn spray ;)

Renata Feyen

Monday 12th of October 2020

Dat wist ik niet dat er 60% wordt opgenomen door je lichaam - das best wel veel :o

Macblogster

Wednesday 14th of October 2020

Hoi Renate, dat is best shocking toch!

Jouvence

Sunday 11th of October 2020

Ik heb hun deodorant ook eens geprobeerd in een andere geur en was er ook erg tevreden over.

Kiki Hasselton

Sunday 11th of October 2020

ik gebruik het zelf ook en ben er erg tevreden over

Fleur

Saturday 10th of October 2020

Ik kende dit merk niet, maar ben nu wel erg nieuwsgierig geworden De deo klinkt veelbelovend

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.