Skip to Content

3 Super tips om castorolie voor wimpers & huid te gebruiken (wonderolie)

Wil je weten op welke manieren je castorolie voor wimpers en huid kunt gebruiken? Je leest het hier.

Pure castorolie is online verkrijgbaar via:

Wat doet castorolie voor wimpers?

Wist je dat Castor oil al sinds de oudheid wordt gebruikt? Het wordt ook wel wonderolie genoemd en dat is niets voor niets.

Je hebt vast en zeker gehoord dat men castorolie voor wimpers en wenkbrauwen gebruikt.

Dit doet men omdat verschillende vrouwen claimen dat ze bijvoorbeeld vollere, stevigere en langere wimpers kregen door het gebruik van castor oil.

3 Super tips om castorolie voor wimpers & huid te gebruiken (wonderolie)
Pure Castorolie an More Natural

Dit komt doordat wonderolie voornamelijk een beschermende laag om je wimpers heen vormt.

Hierdoor zijn je wimpers beschermd en breken ze minder snel wanneer je dagelijks mascara gebruikt of met je gezicht over jouw kussen schuurt tijdens je slaap. Door de glans van de olie zien je wimpers er ook voller uit.

Tip 1: hoe gebruik je castor oil voor wimpers?

Breng ’s avonds voordat je gaat slapen, dagelijks een druppel olie aan op je wimpers. Dit kun je met een wattenstaafje op je wimpers deppen.

  • Gebruik niet te veel castorolie voor wimpers en let op dat de olie niet in je ogen komt!
  • Las na een week een pauze in zodat je wimpers kunnen ademen. Doordat castorolie een barrière om je wimpers heen vormt, kunnen je wimpers op den duur juist droog en broos worden en dus afbreken.
  • Heb je wimper-extensions? Gebruik dan geen castorolie voor wimpers (tenzij je wilt dat ze eraf vallen….)

Waar is castorolie goed voor?

Pure castorolie is een bron van omega 9 vetzuren en een tal van andere verschillende vetzuren.

Dankzij de vele vetzuren wordt de olie gezien als een wondermiddel voor huid, haar en gezicht.

Deze olie kun je goed gebruiken in de verzorging van een gevoelige huid. Zo zegt men dat je bij verschillende huidaandoeningen waaronder dermatose, psoriasis en acne, gebaat bent bij een paar druppels castorolie per dag. 

Castorolie is in principe geschikt voor iedere huidtype, maar heeft met name voordelen wanneer je een:

  • droge huid,
  • gevoelige huid
  • of rijpere huid hebt.

Tip 2: acne bestrijden

Voeg een paar druppels Tea tree olie (essentiële olie) toe aan castor olie en je hebt een middel dat helpt tegen acne. 

Hoe kan dit? De antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen van pure castorolie kunnen ervoor zorgen dat acne vermindert.

Ook heeft het een hoog gehalte ricinolzuur (90%) waardoor het de groei van bacteriën remt die acne veroorzaken. 

Doordat pure castor oil is rijk is aan vetzuren zoals omega 9 vetzuren, kun je een egalere teint krijgen wanneer je enkele druppels wonderolie op je gezicht aanbrengt.

Dit komt doordat de vetzuren de groei van gezond huidweefsel kunnen bevorderen.

Castorolie voor je wimpers & huid: dit zijn de voordelen
Castorolie wordt gewonnen uit de vruchten van de Ricinus communis boom

Gevoelige huid

Ben je bang dat je poriën verstopt raken? Dit hoeft niet, castorolie heeft namelijk een lage comedogene score.

Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat je poriën verstopt raken. De kans op mee-eters is hierdoor ook kleiner.

Daarnaast, castor oil bevat triglyceriden. Dit is nuttig bij het reinigen van je gezicht. Het verwijderd namelijk vuil.

Tip 3: hoe gebruik je castor oil op je gezicht?

Verschillende vrouwen brengen vaak enkele druppels wonderolie op hun huid aan met behulp van een wattenschijfje.

Omdat het even duurt voordat castorolie volledig door je huid wordt opgenomen, kun je het verdunnen om dit proces te versnellen.

Zo kun je een paar druppels essentiële olie mengen met castor oil. Hierdoor kun je het makkelijker aanbrengen op je huid.

Je kunt castorolie ook verdunnen met andere oliën, zoals kokosolie of avocado olie. De aanbevolen verhouding is 1: 1. De hoeveelheid castor oil moet hetzelfde zijn als de olie waarmee het wordt gemengd.

Wat is castorolie?

Castorolie is een dikke plantaardige olie en is afkomstig van de vruchten van de Ricinus communis boom. Deze boom is te vinden in bepaalde gebieden in Afrika en Azië.

Vanwege de medicinale eigenschappen wordt de Ricinus communis boom ook wel Wonderboom genoemd. Castorolie is dus ook verkrijgbaar onder de naam:

  • Ricinusolie
  • wonderolie
  • castor oil
Castorolie voor je wimpers & huid: dit zijn de voordelen
Dit zijn de vruchten van de Ricinus communis boom (castorolieboom)

Waarom wordt castor oil wonderolie genoemd?

Er wordt van pure castorolie gezegd dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en een natuurlijke remedie is voor verschillende huidaandoeningen.

Zo zou je het kunnen gebruiken in de strijd tegen infecties veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels.

Castor oil wordt ook vaak gebruikt in cosmetica. Doordat het een mooie glans geeft, wordt het bijvoorbeeld toegevoegd aan lippenstift en lipgloss. Het wordt zelfs toegevoegd aan sommige mascara’s!

Waar kun je castorolie kopen?

Pure castorolie is online verkrijgbaar via:

Pure castorolie is veilig te gebruiken, maar zoals je in een ander blog artikel hebt kunnen lezen, kunnen natuurlijke producten ook allergische reacties veroorzaken.

Je doet er dus goed aan om voordat je het op je gezicht aanbrengt, enkele druppels castorolie op je onderarm aan te brengen. Schakel bij een allergische reactie onmiddellijk medische hulp in.

Gebruikte bronnen: esthetichealth.nl | Huidarts.com | makingcosmetics.com | Cosmetic ingredient dictionary

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kenya

Sunday 29th of November 2020

Bedankt voor de informatie, erg handig!

Mayra

Monday 21st of September 2020

Thnx voor de info, ik ben weer iets wijzer 👌🏾

Macblogster

Wednesday 23rd of September 2020

Dank voor je reactie Mayra!

Rachel

Sunday 20th of September 2020

Wat heb je er een mooi en uitgebreid artikel van gemaakt! Ik vind het interessant om hiermee aan de gang te gaan. Fijne zondag nog :)

Macblogster

Wednesday 23rd of September 2020

Dank voor je reactie Rachel!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.