Top
Producten voor mooie krullen

Op deze manier kun je gemakkelijk geld verdienen met bloggen

Als je de nodige blog ervaring hebt opgedaan, ben je er ongetwijfeld achtergekomen dat het bijhouden van een blog geld en tijd kost. Dit was voor mij uiteindelijk de reden om geld te verdienen met mijn blog. Ondanks dat er verschillende manieren zijn om online geld te verdienen, is één van de gemakkelijkste manieren om je aan te melden bij één of meerdere affiliate programma’s. In dit blog artikel vertel ik je hoe je dit kunt doen en wat de grootste affiliate netwerken in Nederland zijn. 

 photo Geld_verdienen_met_bloggen_zpsy6qw83i6.jpg

Affiliate netwerk

In het blog artikel beginnen met bloggen liet ik weten hoe je een eigen blog kunt beginnen en waar je op moet letten. Maar wat als al een tijdje blogt en het bloggen naar een hoger plan wilt tillen, wat moet je dan vervolgens doen? Een mogelijkheid is om je blog aan te melden bij een affiliate netwerk.

Geld verdienen met bloggen

Door deelname aan een affiliate netwerk, krijg je als blogger (online publisher) de mogelijkheid om geld te verdienen met bloggen. Dit doe je door promotie te maken voor adverteerders die zich hebben aangemeld bij hetzelfde affiliate netwerk. Promotie maken doe je onder andere door het gebruik van affiliate links op je blog.

geld verdienen met affiliate links

Geld verdienen met bloggen: affiliate links

Hoe dan?

Voorbeelden van affiliate links zijn banners van aanbieders die je op je blog kunt plaatsen. Vaak zijn dit aanbieders waarvan jij vindt dat ze bij je blog passen. Ik blog bijvoorbeeld over make-up, haarverzorging, fashion en travel. Ik kan dus banners op mijn blog plaatsen die met deze onderwerpen te maken hebben. Zie onderstaande banner als voorbeeld:

Elke bezoeker die op de banner hiernaast klikt en overgaat tot een aankoop, levert mij een bepaald bedrag op. Dit bedrag is afhankelijk van:

  1. de vergoeding (het aangegeven percentage dat ik krijg van het aankoopbedrag. Dit varieert per aanbieder);
  2. en de hoogte van het aankoopbedrag.

Stel een bezoeker koopt voor €200 aan accessoires, na geklikt te hebben op de bovenstaande banner. Ik kan in dat geval €20 verdienen aan deze bezoeker als ik bijvoorbeeld 10% van het aankoopbedrag krijg. Zoals ik eerder aangaf kan het percentage dat je vergoed krijgt verschillen per aanbieder (5% tot zelfs 21%).

Nederlandse affiliate netwerken

De 4 grootste affiliate netwerken in Nederland waar je je gratis bij kunt aanmelden zijn:

  • Awin Nederland

Awin Nederland is onderdeel van een wereldwijd affiliate netwerk. Hier vind je adverteerders als bijvoorbeeld Douglas, de Bijenkorf, Asos, Hema, Mango, en Forever 21. Klik op de onderstaande screenshot om je aan te melden bij Awin Nederland.

 photo Awin_affiliate_netwerk_zpsblenb4og.png

Affiliate netwerk Awin

  • Daisycon Nederland

Daisycon heeft een Europees affiliate netwerk. Naast vele andere merken kun je hier materiaal vinden van bijvoorbeeld Vodafone, Van Haren Schoenen, Boozyshop, Christine Le Duc, Expresso. Klik op de onderstaande banner om je aan te melden bij Daisycon Nederland.

  • Tradetracker

Bij Tradetracker vind je verschillende affiliate aanbieders variërend van lifestyle, gadgets tot aan Ali express. Klik hier of op de onderstaande screenshot om naar de website van Tradetracker te gaan en je aan te melden.

 photo Geld_verdienen_met_bloggen_Affiliate_netwerk_tradetracker 1_zpszuaid4hd.png

Affiliate netwerk Tradetracker

  • Bol.com

Wie kent Bol.com niet? Wist je trouwens dat ze tevens een affiliate programma hebben? Alles wat je bij Bol.com kunt kopen, kun je promoten op je website of blog. Meer informatie vind je als op de onderstaande screenshot klikt.

 photo Geld_verdienen_met_bloggen_affiliate_netwerk_Bol_com_zpsehquz9ke.png

Affiliate netwerk Bol.com

Aanmelden affiliate netwerk

Na aanmelding bij de bovengenoemde affiliate aanbieders zul je eerst goedgekeurd moeten worden door de adverteerders waarvan je advertenties op je blog wilt plaatsen. Dit betekent dat een adverteerder op basis van ‘de look’ van je blog, de sfeer die het uitstraalt, plus de kwaliteit ervan, kan besluiten je wel of niet toe te laten.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ik draaide voorheen Google AdSense, maar ben daar sinds kort helemaal mee gestopt en plaats alleen nog maar affiliate banners. Deze zijn toch wat mooier, ik ben vooral blij met Zanox en Daisycon! 🙂

    • Adsense blijf ik gebruiken, al zijn de banners van Zanox en Daisycon bijvoorbeeld veel mooier, en kun je ze zelf uitkiezen. Het voordeel van adsense is dat je betaald krijgt per klik en bij bovengenoemden enkel per transactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.