Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Geld verdienen met bloggen: affiliate marketing

Geld verdienen met bloggen kun je op verschillende manieren doen. Eén van de manieren waarop dit kan is door middel van affiliate marketing. In dit blog artikel vind je de grootste Affiliate netwerken in Nederland.

Geld verdienen met bloggen

In het blog artikel beginnen met bloggen kun je lezen hoe je een eigen blog begint en waar je op moet letten. Als je de nodige blog ervaring hebt opgedaan, ben je er ongetwijfeld achtergekomen dat het bijhouden van een blog tijd en geld kost. Wellicht wil je dit graag gecompenseerd zien of heb je de wens om een passief inkomen te genereren.

Heb je behoefte aan Blog coaching waarbij ik je stap voor stap help om een blog te starten? Klik hier

Geld verdienen met bloggen: affiliate marketing

Affiliate netwerk

Door deelname aan een affiliate netwerk krijg je als blogger (online publisher) de mogelijkheid om geld te verdienen met bloggen. Dit doe je door promotie te maken voor adverteerders die zich hebben aangemeld bij hetzelfde affiliate netwerk. Promotie maken doe je onder andere door het gebruik van affiliate links of banners op je blog.

Geld verdienen met bloggen: affiliate marketing
Geld verdienen met bloggen: affiliate links

Hoe dan?

Het is handig om affiliate links en banners op je blog te plaatsen die passen bij het onderwerp van je blog. Ik blog bijvoorbeeld over make-up, haarverzorging, lifestyle en travel. Ik plaats dus banners op mijn blog die met deze onderwerpen te maken hebben. Hieronder zie je een voorbeeld van een affiliate banner:

Anderen lazen ook
Vermoeidheid camoufleren met weinig make-up

Als een bezoeker op de banner klikt en overgaat tot een aankoop, krijg ik een commissie. De bezoeker is hier geen extra kosten aan kwijt. De affiliate aanbieder betaalt mij voor doorsturen van de klant. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een advertentie in een tijdschrift waarvoor een bedrijf betaalt. In plaats van een tijdschrift hebben we het nu dus over een blog.

De commissie die je ontvangt is afhankelijk van:

 1. de hoogte van het aankoopbedrag
 2. en de vergoeding (het aangegeven percentage dat je krijgt van het aankoopbedrag. Dit varieert per aanbieder);

Stel een bezoeker koopt voor €200 aan producten, na geklikt te hebben op de bovenstaande banner. In dat geval krijg ik een commissie van €20 als ik bijvoorbeeld 10% van het aankoopbedrag krijg. Zoals ik eerder aangaf kan het percentage dat je vergoed krijgt verschillen per aanbieder (5% tot zelfs 21%).

Nederlandse affiliate netwerken

De 4 grootste affiliate netwerken in Nederland waar je je gratis bij kunt aanmelden zijn:

Awin Nederland

 photo Awin_affiliate_netwerk_zpsblenb4og.png
Affiliate netwerk Awin

Awin Nederland is onderdeel van een wereldwijd affiliate netwerk. Hier vind je adverteerders als bijvoorbeeld Douglas, Dyson, de Bijenkorf, Asos, Mango, en Forever 21.

Daisycon Nederland

Daisycon heeft een Europees affiliate netwerk. Naast vele andere merken kun je hier materiaal vinden van bijvoorbeeld Vodafone, Van Haren Schoenen, Boozyshop, Christine Le Duc, Expresso. 

Tradetracker

 photo Geld_verdienen_met_bloggen_Affiliate_netwerk_tradetracker 1_zpszuaid4hd.png
Affiliate netwerk Tradetracker

Bij Tradetracker vind je verschillende affiliate aanbieders variërend van lifestyle, gadgets tot aan Ali express. Klik hier om naar de website van Tradetracker te gaan en je aan te melden.

Bol.com

 photo Geld_verdienen_met_bloggen_affiliate_netwerk_Bol_com_zpsehquz9ke.png
Affiliate netwerk Bol.com

Wie kent Bol.com niet? Wist je trouwens dat ze tevens een affiliate programma hebben? Alles wat je bij Bol.com kunt kopen, kun je promoten op je website of blog. Meer informatie vind je als op de onderstaande screenshot klikt.

Anderen lazen ook
Concealer aanbrengen: welke concealer heb je nodig?

Aanmelden affiliate netwerk

Na aanmelding bij de bovengenoemde affiliate aanbieders zul je eerst goedgekeurd moeten worden door de adverteerders waarvan je advertenties op je blog wilt plaatsen. Dit betekent dat een adverteerder op basis van ‘de look’ van je blog, de sfeer die het uitstraalt, plus de kwaliteit ervan, kan besluiten je wel of niet toe te laten.

LinkPizza

Dit kun je omzeilen door lid te worden van LinkPizza. Als je lid wordt van LinkPizza heb je toegang tot bijna alle binnen- en buitenlandse affiliate netwerken zonder dat je eerst op goedkeuring hoeft te wachten.. Dit betekent echter wel dat je een percentage van je commissie afstaat aan LinkPizza.

Het lijkt in de 1e instantie onprettig, maar er staat wel een hoop gemak tegenover. Je hoeft je namelijk niet aan te melden bij de afzonderlijke affiliate netwerken. Dit betekent dat je ook niet telkens op verschillende plekken hoeft in te loggen voor affiliate links. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat bedrijven overstappen op een ander affiliate netwerk waardoor je de verschillende links handmatig moet aanpassen. Ik kan je vertellen dat dit niet prettig is. LinkPizza is dus zo slecht nog niet.

Een ander voordeel is dat je via LinkPizza betaalde samenwerkingen kunt aangaan met verschillende bedrijven.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Beste BeautyByTS, je kunt het beste contact opnemen met de helpdesk van Zanox. Zij kunnen al je vragen beantwoorden.
   Veel succes.

 1. Sophie says

  Ik draaide voorheen Google AdSense, maar ben daar sinds kort helemaal mee gestopt en plaats alleen nog maar affiliate banners. Deze zijn toch wat mooier, ik ben vooral blij met Zanox en Daisycon! 🙂

  • MacBlogster says

   Adsense blijf ik gebruiken, al zijn de banners van Zanox en Daisycon bijvoorbeeld veel mooier, en kun je ze zelf uitkiezen. Het voordeel van adsense is dat je betaald krijgt per klik en bij bovengenoemden enkel per transactie.

  • MacBlogster says

   Zanox kun je zelf niet installeren, enkel campagnes van aanbieders van campagnes waarbij je je hebt aangemeld. Die kun je binnen jouw dashboard op Zanox vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar