Skip to Content

Mijn haar houdt van aardbei & chocolade – jouw haar waarschijnlijk ook!

Omdat ik droog haar heb vanwege het verven, besloot ik naar de product launch van Sheado te gaan. Daar kwam ik aanraking met de Strawberry Chocolate Protein Fix. Als je dit product niet kent, dan mis je echt iets. Na het gebruik van deze proteïne treatment kwam ik erachter dat dit product goud waard is!

Strawberry Chocolate Protein Fix

Via Intagram liet ik weten aanwezig te zijn geweest bij de product launch van Sheado. Er werden 2 nieuwe producten gelanceerd:

 • Strawberry Chocolate Protein Fix
 • en Tropical Juice Detangler & Scalp Stimulator.
Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix

Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix

De Strawberry Chocolate Protein Fix heeft zo’n indruk op mij gemaakt. Daarom verdient deze deep conditioner een review.

Natural hair journey

Toen Dominique Snip, eigenaresse van Sheado, in 2009 nog regelmatig actief was op haar blog sheabutter.punt.nl, was ik één van haar vaste bezoekers. Op haar blog vertelde zij over haar natural hair journey en reviewde zij regelmatig black hair producnten. Toen ik vernam dat zij in 2012 haar eigen haarproducten op de markt bracht, was ik enthousiast. Ik heb echter nooit iets besteld omdat ik de bedragen van de producten aan de hoge kant vond.

Eerste kennismaking Sheado

Ik was het zat om opnieuw veel geld neer te tellen voor haaproducten waarvan ik niet zeker wist of ze überhaupt iets voor mijn haar zouden betekenen. Daarnaast wilde ik de Sheado producten eerst in levenden lijve testen op een haarlok, voordat ik tot een aankoop zou overgaan.

Omdat Sheado voornamelijk online wordt verkocht, heb ik de Sheado producten dus nooit in mijn handen gehad, getest of geroken tot op de product launch. Ik maakte kennis met het merk en kreeg ik de gelegenheid om een aantal producten uit het assortiment te testen, waaronder het geweldige Strawberry Chocolate Protein Fix!

Sheado

Tijdens de Sheado product launch

Freakin’ GE-WEL-DIG!

Dit product vind ik geweldig, geweldig, GEWELDIG! De prijs is pittig €24,95 (250 ml), maar mijn laatste centen zou ik zelfs aan deze proteïne treatment uitgeven. Het geeft zwak haar een proteïne boost.

Aardbei & Chocolade

Zoals ik eerder liet weten, heb ik droog haar vanwege het verven. Als je beschadigd haar hebt, kan het gebruik van een proteïne treatment een oplossing zijn. Deze protein fix, bestaande uit een mix van plantaardige proteïnen uit tarwe, soja en maïs, herstelt het vochtvasthoudend vermogen van het haar.

Cacaoboter

Daarnaast beschermen en versterken de toegevoegde Cacaoboter, Aardbei extract, Pro Vitamine B en Vitamine E het ook nog eens. Het gevolg: zacht en gevoed haar, met een zeer goede kruldefinitie!

Strawberry Chocolate Protein Fix

Links: nat haar before protein fix | Rechts: nat haar after protein fix

Hoe je het gebruikt

De wijze waarop je de Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix gebruikt is als volgt:

 1. haren wassen;
 2. proteïne treatment aanbrengen op je haar;
 3. laat het 30 tot 45 minuten intrekken;
 4. je kunt ook 20 minuten onder de droog- of hair steamer zitten;
 5. spoel de Strawberry Chocolate Protein Fix uit je haren.

Uiteraard heb ik het product op verschillende manieren getest, namelijk:

 • 20 minuten onder de droogkap: perfect resultaat;
 • na 45 minuten uitspoelen: perfect resultaat;
 • na een dag uit mijn haar spoelen: perfect resultaat.
Before & After Sheado Protein Fix

Before & After

Kortom, hoe je dit product ook gebruikt, het resultaat is een geweldig! Ik kreeg een goede kruldefinitie, zacht en gevoed haar. Ik vind de Strawberry Chocolate Protein Fix zo fijn, dat ik het jammer vind dat ik uit mijn haar moet spoelen. Ik heb eigenaresse Dominique Snip dan ook gevraagd of zij binnenkort van plan is om een Strawberry Chocolate Protein haarcrème of boter te maken. Zo ja, dan ben ik de eerste in de rij om het te  kopen!

Strawberry Chocolate Protein Fix

Mijn haar na Strawberry Chocolate Protein Fix kuur

Pluspunten

 • geeft beschadigd, droog haar een proteïne boost;
 • geschikt als je op zoek bent naar glans, voeding en moisture;
 • geeft zeer goede kruldefinitie;
 • bevat geen dierlijke proteïnen en keratine, dit blijft namelijk op je haar liggen en veroorzaakt build up en stroef haar.

Nadelen

 • helaas moet je het uit je haar spoelen;
 • maximaal 2 keer per maand gebruiken (indien je zeer beschadigd haar hebt, anders maar 1 keer per maand);
 • de prijs.

Verkoopinfo Strawberry Chocolate Protein Fix

Strawberry Chocolate Protein Fix kost €24,95 en is onder andere te koop via Sheado.nl

Ingrediënten Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix

Voor de dames die geinteresseerd zijn in de ingredientenlijst, bij dezen: Aqua, Behenyl trimethylammonium chloride (conditioning agent coconut oil derived), Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Pantothenyl Alcohol (Pro Vitamin B5), Theobroma Cacao Seedbutter, Cetyl Alcohol (thickener palm oil derived), Capric Capryllic Triglyceride (emulsifier coconut oil derived), Butyrosperum Parkii, Ceteareth 20 (emulsifier coconut oil derived), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Mixed Natural Tocopherols (Vitamin E), Strawberry Powder, Aloe Barbadensis (Aloe Vera), Parfum, 2-Phenoxyethanol, Piroctone olamine, Benzoic acid (all three mild preservatives)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Doeschka

Tuesday 4th of October 2016

Geweldige post, ik kwam hier een keer terecht nadat ik op zoek was naar een product voor mijn zeer droge haar. Na een nog wat uitgebreidere zoektocht ben ik er echt sinds kort achter gekomen dat ik geen stijl haar met flauwe golven heb maar eigenlijk krullen! Ik weet niet of je wel eens van de curly girl methode hebt gehoord maar ik zou het zeker aanraden!

http://www.curlyhairtalk.nl/the-curly-girl-methode/ http://www.naturallycurly.com/curltalk/general-discussion-about-curly-hair/47609-post-your-before-after-cg-pics-13.html

Hier zijn twee pagina's waar informatie te vinden is. Op de eerste wordt de methode grofweg uitgelegd en de tweede link is een blog waar mensen ook before en after foto's hebben geplaatst.

Ik wou dit gewoon even met je delen, misschien wist je het al wel maar ik ben razend enthousiast!

MacBlogster

Thursday 6th of October 2016

Hoi Doeschka, bedankt voor je reactie. Ik ben inderdaad op de hoogte van de Curly Girl methode. Ik heb het boek in huis :-) Ik heb er niet over geschreven op Macblogster.nl Wellicht wel een goed idee om te doen. Leuk dat dat je een reactie hebt achtergelaten en hebt gesnuffeld op mijn blog.

Nana Urwa

Monday 18th of April 2016

oooh help!! hij is niet meer beschikbaar .... :(

Macblogster

Monday 18th of April 2016

Hoi Nana, het Is een goed verkopend product, waarschijnlijk uitverkocht? Neem contact op met Sheado voor verdere info. Ik weet verder niks over hun sales. Succes!

Juanie Juan

Tuesday 29th of September 2015

Waar koop je dit?

MacBlogster

Tuesday 29th of September 2015

Als je het blog artikel leest, vind je een link daar kun je alle info vinden.

Kimberley Osei

Tuesday 29th of September 2015

Shanna Veronica

Shanira Doña Posnia

Monday 28th of September 2015

Shae Mackintosh

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.