Skip to Content

Dit haarmasker van Ghassoul klei verandert je leven!

Dit haarmasker van Ghassoul klei verandert je leven! Als je droge krullen hebt herstelt dit Ghassoul haarmasker de vochtbalans van je krullen. Omdat het tevens als een hoofdhuid detox werkt, kun je het ook gebruiken bij hoofdhuidproblemen waaronder een droge hoofdhuid. Pluspunt: het is betaalbaar!

Lees hier een reactie van een lezer die dit recept voor het Ghassoul haarmasker heeft gemaakt en gebruikt:

Testimonial ghassoul

Ghassoul klei tegen droog & pluizig haar

Ghassoul klei is een bijzonder product. Het is een minerale klei uit het Atlas gebergte dat voor een deel in Marokko ligt.

Men claimt dat het eeuwenlang door Marokkaanse vrouwen wordt gebruikt in hun beauty- en hair care routine op de volgende manieren:

 • als gezichtsmasker,
 • shampoo,
 • en haarmasker.
 • Ook wordt het door sommigen gedronken.
Dit Ghassoul haarmasker verandert je leven! (Ghassoul klei)
Ik maak mijn Ghassoul haarmasker met kokosmelk & cacaoboter

Rhassoul vs Ghassoul haarmasker

Het is overigens handig om te weten dat Rhassoul klei exact hetzelfde is als Ghassoul klei. De term Rhassoul wordt veelal in Engeland en Amerika gebruikt.

In dit blog artikel zoom ik in op het gebruik van Ghassoul klei als haarmasker, ondanks dat je het ook als shampoo kunt gebruiken.

Zelf gebruik het als een deep treatment (een diep werkend masker), dus na het wassen van mijn haar.

Waarom Ghassoul klei? 

Doordat Ghassoul klei de vochtbalans van je haar herstelt, versterkt het je krullen. Hierdoor is wekelijkse deep hair treatment met een Ghassoul haarmasker een goede manier om haargroei te stimuleren.

Het heeft namelijk de volgende eigenschappen:

 • detox voor (hoofd)huid en haar, gaat droogheid tegen;
 • het verbetert de elasticiteit van je huid en haar.
 • diepe reiniging van (hoofd)huid en haar zonder het uit te drogen;
 • vermindert en kalmeert haarroos en psoriasis;
 • het zorgt voor zacht haar en een gehydrateerde hoofdhuid;
 • het herstelt de vochtbalans van je huid en haar, waardoor je haar minder snel breekt.
Dit haarmasker van Ghassoul klei verandert je leven!
Biologische Ghassoul klei

Een nieuwe poging

De oplettende lezer heeft mijn eerdere review over de Rhassoul Klei van Anita Grant gezien.

Ondanks dat ik eerder niet erg enthousiast was – ik moest ECHT wennen aan de textuur – besloot mijn haar opnieuw te verzorgen met een haarmasker van Ghassoul klei.

Ghassoul klei vloeibaar maken

Ghassoul klei maak je vloeibaar door er warm water aan toe te voegen. In plaats van alleen water heb ik de volgende ingrediënten toegevoegd (zie onderstaand recept).

Ik heb deze ingrediënten gebruikt zodat er een crème substantie ontstaat die gemakkelijker is aan te brengen op je haar.

Dit Ghassoul haarmasker verandert je leven! (Ghassoul klei)
A&M Ghassoul klei gemengd met kokosmelk & gesmolten cacaoboter

Waarom kokosmelk?

Redenen waarom ik er kokosmelk aan heb toegevoegd, zijn:

 • Kokosmelk versterkt je haar.
 • Het stimuleert haargroei, geeft glans en zacht haar.
 • Kokosmelk heeft een anti-bacteriële en anti-virale werking. Het remt een overmatige groei aan schimmels op de huid, vanwege de aanwezigheid van laurinezuur.
Dit haarmasker van Ghassoul klei verandert je leven!
Ghassoul kleimasker in mijn haar

Waarom cacaoboter?

Redenen waarom ik er ook cacaoboter aan heb toegevoegd zijn:

 • het is anti-pluis en zorgt voor glans;
 • het creëert zachter haar zonder je krullen te verzwaren;
 • ook zorgt het voor handelbare krullen;
 • en het voedt hoofdhuid en haar;

Cacaoboter kun je hier kopen

Recept Ghassoul haarmasker met kokosmelk & cacaoboter

Dit haarmasker herstelt de vochtbalans van je haar en versterkt het. Het vermindert haarroos en zorgt voor glanzende, handelbare krullen zonder pluis. Kortom, een mooi masker om gezond ogend haar en haargroei mee te stimuleren.

Wat heb je nodig?

 • 150 gram Ghassoul klei (1 cup)
 • 475 ml heet water (2 cups)
 • blikje kokosmelk
 • 150 gram cacaoboter (1 cup)
 • Houten spatel of pollepel (gebruik geen metaal in combinatie met Ghassoul!)

Deze hoeveelheid aan ingrediënten is geschikt voor 1 persoon met een bos krullen zoals ik heb. Als je minder of korter haar hebt, kun je het voor 2 personen gebruiken of hetgeen dat overblijft invriezen en een volgende keer gebruiken.

Dit Ghassoul haarmasker verandert je leven! (Ghassoul klei)
Onder de hair steamer met het kleimasker

Instructies

 1. Vul een kom met de helft van het Ghassoul klei.
 2. Voeg de helft van het hete water beetje bij beetje toe en meng het totdat er een romige massa ontstaat.
 3. Voeg vervolgens de rest van de Ghassoul klei en het hete water toe en blijf roeren totdat er een gladde pasta ontstaat.
 4. Voeg het hele blikje kokosmelk toe en gebruik opnieuw de mixer om het geheel te mengen.
 5. Meng het geheel met de gesmolten cacoaboter.
 6. Laat het afkoelen en breng het mengsel ruimhartig aan op je hoofdhuid en haar. Wees niet zuinig en kam het met je handen door je haar. Ik verdeel mijn haar in 4 parten en breng het part voor part aan.
 7. Laat het 20 minuten intrekken met een plastic kap (of zak) op je hoofd. Je kunt ook 20 minuten onder de stoomkap (zonder plastic kap). Dit heb ik gedaan.
 8. Goed uitspoelen met lauwwarm water. Geen shampoo of co-wash gebruiken. Gebruik naderhand eventueel je leave-in conditioner en stylingsproducten, afhankelijk van je haareigenschappen.
Dit Ghassoul haarmasker verandert je leven! (Ghassoul klei)
Mijn haar na het kleimasker uitgespoeld te hebben. Er zit verder geen product in.

Heb je deze tips al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lam

Tuesday 3rd of July 2018

Hi wat een leuke post super interessant! Ik zie alleen geen glans en hydratatie bij je haar? Als ik het eerlijk mag zeggen vind ik het zelfs erg droog ogen. Is het misschien zo dat het gehydrateerd aan voelt?

MacBlogster

Wednesday 4th of July 2018

Hoi Lam, bedankt voor je reactie. Op de foto's kun je het resultaat niet goed zien, vooral omdat er geen before foto is waarmee je hebt kunt vergelijken. Ik heb een filmpje gemaakt dat ik nog moet editen, maar als je op deze pagina kijkt, kun je onderaan een Instagram filmpje zien. Op dat recentere filmpje zie je het resultaat na het gebruik van de Ghassoul klei en het aanbrengen van haarproducten: bouncy en goede kruldefinitie. Ook daar zie je geen glans. Mijn haar zal nooit zichtbaar glanzen. Kroeshaar glanst over het algemeen niet zo snel. Bij mij zie je het verschil dus voornamelijk tussen droog of gehydrateerd haar.

De Ghassoul masker hydrateert mijn haar, maar omdat ik poreus haar heb door het verven moet ik er haarproducten in mijn haar doen omdat het anders snel pluizig en droog wordt. Kijk eens naar de 1e foto waar mijn haar nat is. Je ziet een verschil tussen het geblondeerde haar en het haar dat niet geverfd is. Zie je het? Normaliter had het niet geverfde haar eruit gezien als het geblondeerde gedeelte.

Zoals je bij de foto's kunt lezen, laat ik op de foto's mijn haar zien zonder haarproducten erin. Als je dit recept zelf gaat gebruiken zul je verschil voelen en zelf zien. Klaarblijkelijk is dit niet duidelijk zichtbaar op de foto's. Als ik tijd heb zal ik andere foto's maken waarop je het verschil duidelijk kunt zien, of het filmpje editen en online plaatsen.

Liefs, Angela aka Macblogster

Fatimaa

Thursday 7th of July 2016

Hey, Ik heb ook krullend haar en gebruik ghassoul 1 a 2 keer per week als haarmasker en laat het 1 uur inwerken. Probeer ghassoul met rozenwater. Kleine tipje ghassoul kan je halen bij Marokkaanse winkeltjes voor 3 tot 5 Euro voor een grote zak. Helemaal niet duur toch en rozEnwater is iets van 75 cent.

MacBlogster

Monday 11th of July 2016

Bedankt voor de tips. Ik koop mijn klei en rozenwater bij een Pakistaanse haarwinkel. Ik zal eens op zoek gaan naar zo'n Marokkaanse winkel.

salima

Sunday 15th of May 2016

Hallo Kan het kwaad om het Ghassoul klei masker op nat haar aan te brengen? ik heb mijn haar net gekleurd en goed uitgewassen. ik zou nu extra willen voeden met dit masker.

dank u

salima

MacBlogster

Sunday 15th of May 2016

Hoi Salima, het kan zeker geen kwaad om het op nat haar aan te brengen.

Victoria

Saturday 5th of March 2016

Ik ga dit zeker een keer uitproberen! Want ik heb best wel pluizig haar. Tot nu toe heb ik ghassoul alleen gebruikt als gezichtsmasker. Mijn gezicht voelt dan super schoon en zacht aan :D xxx

Macblogster

Saturday 2nd of April 2016

Ik heb het zelf gek genoeg nog niet gebruikt als gezichtsmasker. Moet ik ook nog eens doen.

Nina Elfadili

Tuesday 1st of March 2016

Bij de Marokkaans winkels De echte ghassoul komt uit Marokko

Nelleke Samseer

Thursday 3rd of March 2016

Heb je ook nog geconfijte citroentje? liggen ?

Tirza Slijngard

Thursday 3rd of March 2016

Ik heb nog ergens rasoul liggen ik ga gelijk zoeken

Nelleke Samseer

Thursday 3rd of March 2016

Nou dan moeten we dat maar samen gaan scoren samen met die geconfijte cintroentjes?

Tirza Slijngard

Thursday 3rd of March 2016

Je kan het op je huid smeren je haar echt magnefique!

Tirza Slijngard

Thursday 3rd of March 2016

Rasoul is de bom Nelleke Samseer en je haar word er echt niet vet van!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.