Top
Producten voor mooie krullen

Dit zijn de beste shampoos voor krullen die behoefte hebben aan meer “moisture”

De beste krullen shampoo’s voor laag poreus haar

Heb je droog haar dat snel vettig en zwaar wordt door haarproducten? Je weet wel zo’n vervelend vettig laagje dat bovenop je haar blijft liggen? Dan is dit blog artikel voor jou bestemd. Zie hier de 7 beste shampoo’s voor krullen behoefte hebben aan meer moisture (ook als ze geverfd zijn).

Oorzaak vettig haar

De reden waarom je haar snel vettig wordt ondanks dat het zeer droog is, komt doordat je haarschubben praktisch potdicht zitten. Hierdoor kunnen haarproducten nauwelijks door je haarschacht heen dringen. Dit noemt men ook wel laag poreus haar.

Tips voor laag poreus haar

Als je laag poreus haar hebt is het belangrijk om:

 • je shampoo altijd te verwarmen voordat je het gebruikt;
 • het gebruik van shampoo’s met proteïnen en siliconen te beperken;
 • verdere instructies voor het verzorgen van laag poreus haar kun je hier lezen.

Haarverlies tijdens haren wassen

Kortom, als je vettig haar hebt kun je alsnog droog haar hebben. Omdat droog haar zeer snel breekt, gebeurt het regelmatig dat je tijdens het wassen van je krullen (veel) haar verliest. Wil je dit voorkomen? Deze geweldige methode helpt je bij het beperken van haarverlies.

Dit zijn de beste shampoo's voor krullen die snel vettig worden

De 7 beste shampoo’s voor krullen die snel vettig worden

Overigens, in de onderstaande lijst met de beste shampoo’s voor krullen die snel vettig worden staat er 1 shampoo met proteïnen vermeld. Dit wordt duidelijk bij benoemd. De reden waarom ik deze shampoo toch in dit rijtje vermeld, kun je bij de desbetreffende shampoo lezen.

1) Aztec Bentonite Clay (CG friendly)

De beste shampoo voor krullen die snel vettig worden: Aztec Bentonite Clay
Eén van de beste shampoo voor krullen die snel vettig worden als je last hebt van allergieën

Aztec Bentonite Clay is zoals – de naam al aangeeft – een klei waarmee je je haar, hoofdhuid en zelfs gezicht diep mee kunt reinigen. Het is vooral geschikt als je last hebt van allergieën en bijvoorbeeld niet tegen geurstoffen of andere additieven kunt. Verwacht dus een korte ingrediëntenlijst: het product bestaat enkel uit 100% calcium bentonite klei.

2) Ghassoul klei (CG friendly)

Ook deze klei, Ghassoul is geschikt voor als je last hebt van allergieën en dus niet alle shampoo’s kunt gebruiken. Ghassoul is een natuurlijke minerale klei gedolven uit het Atlasgebergte van Marokko.

glassoul kleimasker voor droog kroeshaar

Het voordeel van het gebruik van zowel Aztec Bentonite als Ghassol klei is dat het multifunctioneel is. Je kunt het met van alles kunt mengen en op verschillende manieren gebruiken (zie hier mijn DIY Ghassoul recept):

 • shampoo
 • haarmasker of hoofdhuid detox
 • als masker voor je gezicht, borst en/of hals

Dit pluspunt kan voor sommigen een nadeel zijn. Vooral je niet van DIY-en houdt. In dat geval is de onderstaande lijst met de beste shampoo’s voor krullen die snel vettig worden, een uitkomst.

3) Boucleme Curl Cleanser (CG friendly shampoo)

Het vegan merk Boucleme heeft super mooie verpakkingen! Alleen al om die reden zou ik de producten aanschaffen. Gelukkig ziet het merk er niet alleen mooi uit, maar is het ook nog eens fijn voor krullend haar. Zo heeft Boucleme Curl Cleanser bijvoorbeeld een award gewonnen: beste shampoo voor krullend haar.

Beste shampoo voor krullen die snel vettig worden: Boucleme Curl Cleanser
Beste shampoo voor krullen die snel vettig worden

Het is wel even wennen als je deze shampoo gebruikt, want het schuimt niet. Hierdoor reinigt het je hoofdhuid en je krullen zonder het droog te maken. Volgens Boucleme kun je deze shampoo daarom dagelijks gebruiken.

Boucleme Curl Cleanser bevat een mix van:

 • arganolie,
 • virgin coconut oil,
 • honing,
 • aloe vera,
 • lijnzaad
 • en extracten van granaatappel.

In deze webshop kun je Boucleme Curl Cleanser kopen voor de meest gunstige prijs.

4) As I am Coconut co-wash (CG friendly)

As I am Coconut co-wash is een award winning haarproduct dat licht is. Hierdoor is het dus geschikt voor krullend haar dat dun is en/of niet tegen zware haarproducten kan. Ondanks dat er castor oil aan toegevoegd is, kun je het toch gebruiken.

de beste shampoo's voor krullen die snel vettig worden: As I am cocout co-wash
Deze As I Am Coconut Co-wash zorgt voor minder haarverlies en mooiere krullen

Deze co-wash zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid schoon worden zonder dat het droog aanvoelt. Je krijgt er juist zacht haar van en het helpt bij het ontklitten van je haar.

As I am Coconut co-wash bevat geen proteïnen maar wel ingrediënten die hetzelfde effect kunnen hebben. Desondanks zijn er vrouwen met laag poreus haar die aangeven dat ze er mooiere krullen door krijgen. Door het gebruik van deze co-wash hebben ze tevens minder last van haarverlies tijdens het wassen van hun haar.

Het grappige is dat er ook mannen zijn die dit voor hun baard gebruiken. Plus mensen met steil haar die deze co-wash naar alle tevredenheid gebruiken. Lees bijvoorbeeld eens de reviews in deze webshop.

5) Bounce Curl Enzyme Gentle Clarifying Shampoo (CG friendly)

Bounce Curl Enzyme Gentle Clarifying Shampoo is een vegan en biologische shampoo. Het is geschikt voor het grondig reinigen van je krullen als je last hebt van buildup door o.a. siliconen. Desondanks is deze shampoo zo fijn voor je krullen dat je het regelmatig kunt gebruiken.

de beste shampoo's voor krullen die snel vettig worden: Bounce Curl Enzyme Gentle Clarifying Shampoo

Bounce Curl Enzyme Gentle Clarifying Shampoo heeft tevens een award ontvangen en behoort tot 1 van de betere krullen shampoos volgens Naturally Curly.

Let op: dit product bevat proteïnen en wordt door sommige vrouwen met fijne krullen en laag poreus haar, met succes gebruikt. Mogelijk omdat ze het niet wekelijks gebruiken, waardoor het de moisture en proteïne balans in hun haar in tact houdt.

6) Kinky Curly Come Clean Natural Moisturizing Shampoo Sulfate Free (CG friendly)

Dit is zo’n reinigende shampoo die bijvoorbeeld geschikt is als jij of jouw kinderen, wekelijks zwemmen. Omdat het grondig reinigt is het niet handig om Kinky Curly Come Clean meer dan 1 keer per week te gebruiken. Desondanks geven veel mensen aan dat deze shampoo hun haar zacht maakt. Ook zitten hun krullen mooier sinds ze o.a. deze shampoo gebruiken.

De beste shampoo's voor krullen die snel vettig worden: Kinky Curly Come Clean
De beste shampoo voor krullen die snel vettig worden die de minste ingrediënten heeft

Wat tevens als groot pluspunt wordt genoemd is dat de ingrediëntenlijst van Kinky Curly Come Clean kort is. Hierdoor is het de meest populaire shampoo in deze lijst met 7 beste shampoo’s voor krullen die snel vettig worden.

7) Shea Moisture Baobab and Tea Tree Oils Low Porosity Protein-Free Shampoo (CG friendly)

De beste shampoo's voor krullen die snel vettig worden: Shea Moisture Low Porosity protein free shampoo
Shea Moisture is altijd een succes voor krullend haar

De naam zegt het al: Shea Moisture Low Porosity protein free shampoo kun je gebruiken als je laag poreus haar hebt. Deze shampoo van dit vegan merk reinigt je haar zonder dat je liters shampoo hoeft te gebruiken. A little goes a long way en als je weinig gebruikt zul je bemerken dat je haar niet gortdroog wordt door deze shampoo.

Als je teveel shampoo gebruikt

Vind je het ook zo moeilijk om niet teveel shampoo te gebruiken? Als je teveel shampoo gebruikt word je haar droog. Behalve dit raak je ook sneller door je fles shampoo heen. Zonde! Door het gebruik van de Roots Only Applicator hoef je minder snel een nieuwe fles shampoo te kopen, en heb je minder snel last van droog haar.

Q | Welke shampoo gebruik jij voor krullen die snel vettig worden?

Lees ook

Sharing is caring

Heb je iets gehad aan dit blog artikel? Share the love en deel het via Social Media.

Heb je droog haar dat snel vettig en zwaar wordt door haarproducten? Je weet wel zo'n vervelend vettig laagje dat bovenop je haar blijft liggen? Dan is dit blog artikel voor jou bestemd. Zie hier de 7 beste shampoo's voor krullen die snel vettig worden (ook als ze geverfd zijn).
*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Ikzelf heb alleen last van vettig haar als ik door de regen ben geweest.. Anders heb ik er geen last van.
  Heb geen krullen van mezelf, maar wel heel fijn dat er steeds meer producten komen voor de mensen die ze wel hebben van zichzelf.

 2. Wat een super handig blog! Dank voor de vele tips!! Het is hier met vlagen (hangt beetje van het weer af). Overigens had ik niet verwacht dat kleiproducten ook goed zijn voor je haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.