Skip to Content

Aloe vera plant verzorgen als een baas + 7 tips waarop je de plant kunt gebruiken

Hoe dit je dit: Aloe vera water geven? En een Aloe vera plant verzorgen? Heb je geen idee? In dit blog artikel deel ik 2 super tips die ervoor zorgen dat je plant als kool groeit. Uiteraard geef ik ook 7 tips waarop je deze healing plant kunt gebruiken in je beauty of krullen routine.

Aloe plant verzorgen als een baas

Waar kun je een Aloe vera plant kopen?

Ik kocht mijn Aloe vera plant bij plantje.nl. De plant was toen ongeveer 36 cm hoog (incl. pot: 50 cm).

Inmiddels is mijn Aloe vera plant gegroeid en veel breder geworden. Het is nu 52 cm (incl. pot: 66 cm).

Ik zou tussen de 29 en 50 euro moeten betalen als ik zo’n grote plant gekocht zou hebben. Destijds betaalde ik net geen 14 of 15 euro voor de plant. Tel uit mijn winst!

How to Aloe Vera haarmasker maken
Aloe vera water geven: in mijn video leg ik uit hoe ik dit doe. Zoals je kunt zien is mijn Aloe vera plant zelfs te groot en te zwaar geworden voor de pot.

Tip: bespaar geld en laat je plant groeien

Zo had ik eerst 3 grote stengels, nu heb ik er inmiddels 8. En dat is min de 2 stengels die ik er af heb gesneden, omdat ik een Aloe vera haarmasker wilde maken.

Kortom, je kunt dus een kleinere plant kopen. Bespaar geld en laat de Aloe vera plant groeien door de onderstaande tips toe te passen.

1) Aloe vera water geven: voorkom dat je plant dood gaat

Toen ik mijn plant kocht, vroeg ik mij in het begin af: “hoe vaak geef je een Aloe vera plant water?” Bij de plant zat een korte instructie die aangaf dat ik de plant 2x per week water moest geven.

Ook moest ik de plant een plek half in de schaduw geven. Om eerlijk te zijn heb ik beide instructies niet opgevolgd.

Reden: ik vergeet mijn planten regelmatig water te geven. Hierdoor krijgen ze te weinig water en groeien ze minder snel, gaan ze hangen of gaan ze gewoonweg dood.

Omdat planten best duur zijn en ik het zonde vind dat ze snel dood gaan door mijn nalatigheid, heb ik hier iets op bedacht zoals je in het filmpje kunt zien.

Je ziet dan trouwens ook dat mijn plant voldoende water krijgt doordat ik wijn drink. No joke….. kijk maar 😉

Toen ik deze tactiek toepaste, viel het op dat mijn Aloe vera plant vanaf dat moment sneller groeit en dikkere stengels krijgt.

Aloe vera plant verzorgen als een baas: 2 super groei tips

2) Aloe vera plant verzorgen: standplaats

Zoals ik aangaf moest ik volgens de instructies mijn Aloe vera plant half in de schaduw plaatsen. Dit heb ik niet gedaan.

Zoals ik in het filmpje vertel en laat zien, heb ik de plant elders geplaatst. Dit werkt perfect.

Waar kun je Aloe vera voor gebruiken? 7 Tips

Oke, leuk zo’n plant, maar wat kun je ermee? Zie hier het meest simpele antwoord: je kunt er onder andere verschillende Aloe vera haarmaskers mee maken.

Heb je daar geen zin in? Je kunt pure Aloe vera ook op de volgende 7 manieren gebruiken:

  1. toevoegen aan je shampoo. Dit voorkomt dat je haar in de knoop raakt en droog word door de shampoo.
  2. Je kunt het als leave-in conditioner of haar serum gebruiken.
  3. Gebruik het als haargel
  4. of simpelweg als gezichtsmasker,
  5. om make-up mee te verwijderen,
  6. wenkbrauw gel
  7. of serum onder je dag- of nachtcreme.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annie

Thursday 2nd of September 2021

Ik kreeg op mijn 54e plotseling last van kleine jeukende bultjes in mijn handpalmen. De dokter gaf mij hormoonzalf, het was eczeem, maar daar werd het niet beter van, en de huid werd erg dun. Ik heb toen met aloë Vera over de plekken gewreven, zodra er ergens iets opkwam. Het hielp ontzettend goed, ik was er binnen 2 weken vanaf. De dokter lachte mij uit, zei dat als ik dacht dat dat kon werken dat ik dat maar moest smeren, maar alleen hormoonzalf kon echt helpen... ( Hé, waar ken ik dat riedeltje nog meer van...."alleen een vaccin kan helpen"..🙄). Ik weet dat die aloë Vera mij geholpen heeft en ik ben er super blij mee.

Willeke Mooi

Friday 11th of December 2020

Wanneer ik aloë Vera aan producten toe voeg dan zit er een hele sterke geur aan. Hoe kan ik die verminderen? Of gebruik ik teveel dicht bij de schil?

Macblogster

Friday 11th of December 2020

Hoi Willeke, dat zou ik niet weten. Ik heb zelf geen last van de geur, omdat ik het niet in mijn haar laat zitten. Dus ben nooit op zoek gegaan naar een alternatief. Je zou eventueel essential oil kunnen toevoegen om de geur te maskeren? Zie bijv: 1. https://macblogster.nl/essentiele-olien-voor-het-oplossen-van-haarproblemen/ 2. en https://macblogster.nl/de-beste-essentiele-olien-diy-haarverzorging/

Carmen

Saturday 6th of July 2019

Hai, vraagje: mijn aloe vera plant heb ik al een hele poos en hij wordt niet breed maar lang en krult zowat de pot uit. Hoe kan ik er voor zorgen dat hij niet nog langer wordt?

Macblogster

Tuesday 9th of July 2019

Hoi Carmen, het 1e dat in mijn hoofd komt is: minder water geven en snoeien. Houd er rekening mee: planten groeien nu eenmaal. Willen dat je plant niet groeit is hetzelfde als tegen een baby zeggen: ik wil niet dat je groter wordt. Dit is een natuurlijk proces. Je zou eventueel kunnen overwegen om je plant in een grotere pot te plaatsen.

Anja

Wednesday 16th of January 2019

Moet mijn aloe vera plant ook eens onderhanden nemen: hij wil maar niet goed groeien, dus eens kijken wat er gebeurd als ie een andere plek krijgt

MacBlogster

Friday 18th of January 2019

Succes!

Amanda

Wednesday 16th of January 2019

Zo'n Aloë Vera plant is eigenlijk een echte aanwinst. Niet alleen voor je interieur als ik het zo lees, maar ook voor je beautystash. Wat een multitalent!

MacBlogster

Friday 18th of January 2019

Precies, je kunt er echt heel veel mee. Je zou er zelfs mee kunnen koken of thee van kunnen trekken, maar dat gaat me nu nog een stap te ver.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.