Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Door deze 2 tips groeit jouw Aloe Vera plant als kool!

In dit blog artikel deel ik 2 super tips die ervoor zorgen dat je Aloe vera plant als kool groeit. Als je een plant aanschaft kun je dus een kleinere maat kopen. Dit scheelt je namelijk aardig wat geld. Handig!

Aloe vera plant verzorgen als een boss.

Aloe plant verzorgen als een boss

Ik kocht mijn Aloe vera plant bij plantje.nl. De plant was toen ongeveer 36 cm hoog (incl. pot: 50 cm). Nu is mijn Aloe vera plant 52 cm hoog (incl. pot: 66 cm) en veel breder geworden. Zo had ik eerst 3 grote stengels, nu heb ik er inmiddels 8 grote stengels, nadat ik er 2 af had gesneden omdat ik een Aloe vera haarmasker wilde maken.

Kortom, mijn 1e advies is koop een kleinere plant. Bespaar geld en laat de Aloe vera plant groeien door de onderstaande tips toe te passen.

Tip: bespaar geld!

Via plantje.nl kocht ik een plant van 36 cm (incl. potmaat: 50 cm). Hier betaalde ik net geen 13 euro voor. Inmiddels is mijn Aloe vera plant 52 cm (incl. pot: 66 cm) en zou ik tussen de 29 en 50 euro betalen als ik het zo groot gekocht zou hebben. Tel uit mijn winst!

How to Aloe Vera haarmasker maken
Mijn Aloe vera plant wordt zelfs te klein en te zwaar voor de pot.

Voorkom dat je plant dood gaat

Toen ik mijn Aloe vera plant kocht zat er een instructie bij die aangaf dat ik de plant 2x per week water moest geven en een plek half in de schaduw moest geven. Om eerlijk te zijn heb ik beide instructies niet opgevolgd. Reden: ik vergeet mijn planten regelmatig water te geven. Hierdoor krijgen ze te weinig water en groeien ze minder snel of gaan ze gewoonweg dood.

Anderen lazen ook
Deze Lush producten kun je ook voor je haar gebruiken!

1) Aloe vera plant water geven

Omdat planten best duur zijn en ik het zonde vind dat ze snel dood gaan door mijn nalatigheid, heb ik hier iets op bedacht zoals je in het filmpje kunt zien. Het viel mij toen op dat hoe vaker je een Aloe vera plant water geeft, des te meer de plant groeit en dikkere stengels krijgt. Uiteraard moet je plant niet laten verzuipen. Hoe ik dit voorkom zie je in mijn filmpje.

Door deze 2 tips groeit jouw Aloe Vera plant als kool!

Aloe vera plant & wijn

Je ziet dan trouwens ook dat mijn plant voldoende water krijgt doordat ik wijn drink. No joke….. kijk maar 😉

2) Standplaats Aloe vera

Zoals ik aangaf moest ik volgens de instructies mijn Aloe vera plant tevens half in de schaduw plaatsen. Dit heb ik niet gedaan. Zoals ik in het filmpje vertel en laat zien, heb ik de plant elders geplaatst boven de verwarming.

Gebruik Aloe vera op deze manieren

Behalve dat je allerlei Aloe vera haarmaskers kunt maken, kun je ook simpelweg pure Aloe vera op de volgende manieren gebruiken:

 • toevoegen aan je shampoo (voorkomt dat je krullen klitten & uitdrogen door shampoo);
 • als leave-in conditioner of haar serum (gebruik naderhand je overige stylingsproducten);
 • als haargel (gebruik het nadat je een leave-in conditioner hebt gebruikt);
 • gezichtsmasker, make-up verwijderaar, wenkbrauw gel, serum

Lees ook

Anderen lazen ook
Mijn Wash and Go routine met bantu knots & Curls producten

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Deborah says

  haha geweldig dat je met je eigen Aloe Vera plant je eigen haarmasker hebt gemaakt.
  Sinds enkele jaren stek ik hier mijn eigen plantjes. Vriendlief wordt er hor en dol van. Overal die potjes. Maar ik vind het erg leuk. Ze gaan hier nl ook nog wel eens dood. Maar het lukt mij nu redelijk om er goed voor te zorgen 🙂 Succes met je plant.

 2. Frederique says

  Hele mooie planten.vind.ik het. Wat goed dat het zo enorm groeit, scheelt inderdaad als je een kleine koopt. Ik ben zelf niet zo goed met planten maar houd er wel erg van.

 3. Juliette says

  Handige tips. Ik wil ook dat mijn aloe Vera plant zo hard groeit! Ik ga het proberen er net zo goed voor te zorgen als jij.

 4. Amanda says

  Zo’n Aloë Vera plant is eigenlijk een echte aanwinst. Niet alleen voor je interieur als ik het zo lees, maar ook voor je beautystash. Wat een multitalent!

 5. Anja says

  Moet mijn aloe vera plant ook eens onderhanden nemen: hij wil maar niet goed groeien, dus eens kijken wat er gebeurd als ie een andere plek krijgt

 6. Carmen says

  Hai, vraagje: mijn aloe vera plant heb ik al een hele poos en hij wordt niet breed maar lang en krult zowat de pot uit. Hoe kan ik er voor zorgen dat hij niet nog langer wordt?

  • Macblogster says

   Hoi Carmen, het 1e dat in mijn hoofd komt is: minder water geven en snoeien. Houd er rekening mee: planten groeien nu eenmaal. Willen dat je plant niet groeit is hetzelfde als tegen een baby zeggen: ik wil niet dat je groter wordt. Dit is een natuurlijk proces. Je zou eventueel kunnen overwegen om je plant in een grotere pot te plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar