Top

Deze hot oil treatment laat je haar groeien: Calendula & Rozenolie behandeling

Als je haargroei wilt stimuleren is het essentieel je hoofdhuid te hydrateren. Dit kun je doen door je hoofdhuid wekelijks te masseren door middel van een calendula en rozenolie behandeling. Zie hier het recept van deze hot oil treatement voor langer haar.

Deze hot oil treatment laat je haar groeien: Calendula & Rozenolie behandeling

Haargroei stimuleer je door…

Zoals je hebt kunt lezen in 7 haarfeiten waar je van zult schrikken, wordt haargroei gestimuleerd door de mate waarop je je hoofdhuid en je haar hydrateert. Aangezien mensen met krullend haar van nature droger haar hebben, heeft het de neiging sneller te breken waardoor het moeilijker lijkt om lengte te behouden. Als je weet hoe je je haar moet verzorgen, kun je ervoor zorgen dat je haar niet breekt en je hoofdhuid voldoende gehydrateerd blijft. Een manier waarop je haargroei kunt stimuleren is door wekelijks een calendula en rozenolie behandeling te doen.

Verschil deep treatment & hot oil treatment

Maar eerst een uitleg over het verschil tussen een deep hair en een hot oil treatment, zodat je weet wanneer het handig is om een olie behandeling toe te passen.

 • Hot oil treatment: dit pas je toe voordat je je haar wast.
 • Deep hair treatment: pas je toe na het wassen van je haar.
Anderen lazen ook
Kroeshaar voor witte vingers (deel 1)

Aangezien de gemiddelde shampoo ervoor zorgt dat krullen en kroeshaar droger worden, is het handig je haar te beschermen voordat je fanatiek aan het wassen slaat. Voordat ik mijn krullen was, doe ik vooraf vaak een hot oil treatment. Dit noemen ze ook wel de pre poo methode. Het zorgt er namelijk voor dat je na het wassen minder last hebt van een droge hoofdhuid en droog krullend haar.

Haargroei stimuleren met een hot oil treatment van calendula olie en rozenolie

Hot oil Haargroei Treatment met Olijfolie, Castor oil, Calendula & Rozenolie

Calendula & rozenolie behandeling

Heb je vaak last van een geïrriteerde hoofdhuid of last van haarroos, dan is calendula olie je beste vriend. Vrouwen die bijvoorbeeld hun haren verven of een haar relaxer gebruiken, kunnen last krijgen van brandwondjes , haarroos of een geïrriteerde hoofdhuid. Masseer in dat geval je hoofdhuid de onderstaande calendula en rozenolie behandeling. Gebruik hierbij eventueel een Roots Only Applicator zodat je de olie gemakkelijk op je hoofdhuid kunt aanbrengen. Als je een hardcore hoofdhuid treatment wilt doen, gebruik dan ook een hair steamer.

Droge hoofdhuid

Een calendula en rozenolie hot oil treatment kun je een half uur of eventueel een hele nacht toepassen, afhankelijk van de toestand van je haar. Als je enkel zacht haar wilt, zou ik het er een half uur in laten. Indien je een droge hoofdhuid en droog haar hebt, kun je de olie bijvoorbeeld een nacht in je haar laten. Deze calendula en rozenolie hot oil treatment is trouwens ook zeer handig om je haar mee te ontklitten.

Recept Haargroei Treatment

DIY: haargroei door calendula & rozenolie hot oil treatment
 
Zacht haar Hydratatie Haargroei Ontklitten
Author:
Recipe type: DIY
Ingrediënten
 • 30 ml olijfolie
 • 30 ml kokosolie (hydraterende eigenschappen, gunstig als je gekleurd haar hebt)
 • 30 ml calendula olie (hydraterende eigenschappen, tegen haarroos)
 • 30 ml rozenolie (tegen haarroos en heeft een heerlijke rozengeur)
 • 20 ml castor oil (stimuleert haargroei)
 • een flesje waarin je de olie kunt bewaren
 • een kommetje
 • spuitfles
Instructie
 1. Verdeel je haar in 4 parten en maak bantu knots.
 2. Doe het oliemengsel in een kommetje.
 3. Doe kokend water in een grotere kom en doe hier het kommetje met olie in.
 4. Laat dit 2 tot 3 minuten opwarmen.
 5. Maak je haar in de tussentijd vochtig (niet zeiknat) met een plantenspuit.
 6. Breng het oliemengsel telkens 1 voor 1 aan op de 4 haarparten op de volgende manier d.m.v. de spuitfles: breng de olie aan op je hoofdhuid en masseer je hoofdhuid.
 7. Breng vervolgens wat olie aan op je haar, tot aan je haarpunten en kam het met je vingers er doorheen.
 8. Breng tot slot wat extra olie aan op je haarpunten. Je zult bemerken dat het gemakkelijker wordt om je haar te ontklitten.

Verkoopinfo gebruikte olie

 • Olijfolie: gekocht in de supermarkt
 • Castor oil: gekocht in deze webshop
 • Calendula olie & Weleda Wilde Rozenolie heb ik in deze winkel gekocht. De Weleda Wilde Rozenolie gebruik ik ook om mijn lichaam mee in te smeren. Heerlijk!

Nog meer haarverzorgingstips

Behalve deze calendula en rozenolie hot oil treatment zijn er nog zoveel meer huis-tuin-en-keuken mogelijkheden om je haren een boost te geven.

Lees ook

verschillende soorten concealers DIY Oker Conditioner maken olie waar je haar blij van wordt avocado masker voor droge krullen en droog kroeshaar

Learn to love your curls & blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe tips & tricks die ik deel. Geen gespam. Beloofd.

* indicates required


 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Maria Jose Da Silva says

  Waar kont de olie Bharco Castor vandaan.Ik heb een oli Castror gekocht bij de Tuinen maar ik ben niet zo onder indrukt van . kan je mij zegeen war je deze heeft gekocht.alfasta bedantk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Beoordeel dit recept:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar