Skip to Content

Super Hot Oil Treatment voor Krullen: Sterk & Gezond Haar

Wil je graag sterk en gezond ogend haar? Krullend haar dat gemakkelijk is uit te kammen? Maak dit Super Hot Oil Treatment met behulp van mijn stappenplan. Easy Peasy Lemon Squeezy.

Krullend haar, veel mensen zijn er jaloers op. Vaak krijg ik complimenten over mijn haar en 9 van de 10 keer ben ik erg blij met mij haar.

Behalve wanneer het snel droog en pluizig wordt. Hierdoor wil het wel eens snel in de knoop raken en zit het niet meer in model zoals ik graag wil.

Gelukkig kun je dit probleem oplossen door onderstaand super hot oil treatment toe te passen. Omdat niet iedereen bekend is met een hot oil treatment, zal ik eerst kort uitleggen welke voordelen dit geeft.

Met dit DIY hot oil treatment versterk je jouw krullend haar
Zwarte komijnzaad olie heeft een stimulerend effect op je haarzakjes

Wat is een hot oil treatment?

Wanneer je een hot oil treatment uitvoert, smeer je letterlijk verwarmde olie in je haar en op je hoofdhuid. Dit laat je vervolgens een aantal minuten intrekken.

Het liefst gebruik je 100% pure oliën en pas je zo’n treatment toe op dof en beschadigd haar. Het voornaamste doel van een hot oil treatment is namelijk het versterken en beschermen van je haar en hoofdhuid.

Je kunt zelf kiezen welke olie je gebruikt voor een hot oil treatment zolang het maar een 100% natuurlijke olie is. Je vindt hier een overzicht met super haar olie die je kunt gebruiken.

In het onderstaande DIY recept geef ik een suggestie voor 2 soorten olie die je kunt gebruiken wanneer je haargroei wilt stimuleren en de elasticiteit van je haar wilt verbeteren.

Welke olie je kiest, zal afhangen van jouw persoonlijke voorkeur en je haareigenschappen. Afhankelijk van de olie die je gebruikt, zorgt het bijvoorbeeld ook voor soepel haar en extra glans.

DIY Hot oil treatment_DIY
Een hot oil treatment versterkt je haar en zorgt vaak ook voor soepel krullend haar

Waar is een hot oil treatment goed voor?

De meeste olien zorgen ervoor dat de buitenste laag van je haar wordt afgesloten. Hierdoor kunnen er geen schadelijke stoffen binnendringen en je haar beschadigen.

De voornaamste voordelen van een hot oil treatment zijn:

 • Je haar zacht en ‘handelbaar’ maken.
 • Het versterken van je haar.
 • Verminderen van gespleten punten.
 • Droog haar en een droge hoofdhuid verminderen.
 • Bestrijd haarroos wanneer dit ontstaat door een droge hoofdhuid.
 • Dof en pluizig haar verminderen.
 • Bloedsomloop van je hoofdhuid bevorderen. Dit stimuleert sterk haar.

Ben je enthousiast geworden en wil je een hot oil treatment toepassen? Zie het onderstaande hot oil recept.

MAC Impassioned Lipstick
Op deze foto kun je zien hoe droog mijn geverfde haar is.

Hot oil: wanneer wel & niet?

Heb je fijn haar dat snel vet wordt? In dat geval wordt je niet aangeraden een hot oil treatment te doen. Zo’n treatment is namelijk meer geschikt om toe te passen wanneer je dof en droog krullend haar hebt. 

Heb je Afro haar of een mix daarvan, dan kan een hot oil zeker goed helpen. Het zorgt er namelijk voor dat je je haar gemakkelijker kunt kammen en klitten kunt verwijderen.

Ook is het verstandig om een hot oil treatment toe te passen op pas gewassen haar, tenzij je een pre-poo doet. In dat geval is er geen sprake van een hot oil treatment, maar een andere manier om je haren te reinigen.

Heb je een gevoelige huid? Check van te voren of je hoofdhuid goed reageert op de olie die je kiest.

Je wordt aangeraden om eerst een bescheiden hoeveelheid olie aan te brengen op een klein deel van je hoofdhuid. Laat het intrekken en bekijk hierna hoe je huid erop reageert.

Pre-poo methode
Op deze foto zie je wat het resultaat is van een hot oil treatment op droog krullend haar.

Wat is het verschil tussen deep conditioning & een hot oil treatment?

Een deep conditioner en een hot oil treatment kun je beiden gebruiken wanneer je bijvoorbeeld droog en pluizig haar wilt bestrijden. Het verschil zit ‘m in de ingrediënten en de manier waarop ze werken.

Een deep conditioner is zodanig geformuleerd dat het door je haarschacht heen kan komen. Hierdoor kan het je haar van binnenuit hydrateren of versterken.

Je gebruikt een deep conditioner niet op je hoofdhuid. Een hot oil treatment kun je wel voor je hoofdhuid gebruiken.

Afhankelijk van de olie die je gebruikt, is een hot oil treatment niet per se gericht op het hydrateren van je haar. Niet elke olie is namelijk in staat om je haar van binnenuit te hydrateren.

Anderen lazen ook: 3 Treurige redenen waarom jij droog haar krijgt wanneer je olie gebruikt

verschil deep conditioner en hot oil treatment
Een deep conditioner kan een dikke creme substantie zijn waar ook olie aan toegevoegd is.

Een hot oil treatment richt zich eerder op het versterken van je haar. Ook zorgt het ervoor dat je haar gehydrateerd blijft door een laagje om haar te creëren, waardoor het niet snel gedehydreerd raakt.

Een ander verschil is dat je een hot oil treatment voornamelijk gebruikt bij droog haar. Een deep conditioner kun je ook gebruiken wanneer je geen droog haar hebt.

Is het één beter dan het ander? Ik zou zeggen van niet, beide methodes kunnen een belangrijke aanvulling zijn op je routine.

Je kunt ze tegelijkertijd toepassen, dus door te combineren. Ook kun je ze bijvoorbeeld om en om of zelfs achterelkaar gebruiken. De keuze die je maakt is afhankelijk van je haareigenschappen.

Met dit DIY hot oil treatment versterk je jouw krullend haar
Yield: Hoofdhuid stimuleren & haar versterken

Super Hot oil treatment stappenplan

Prep Time: 5 minutes
Active Time: 15 minutes
Total Time: 20 minutes
Hoe doe je een Super hot oil treatment?

Zoals hierboven omschreven heeft een hot oil treatment diverse voordelen. Het is een simpele manier om je krullend haar een extra boost te geven en te versterken.

Je kunt een hot oil treatment gemakkelijk zelf doen. Je hoeft er niet voor naar een salon, al kan dit wel als je voorkeur hier naar uitgaat. 

Wil je zelf zo’n treatment thuis doen, volg dan het onderstaande stappenplan, inclusief DIY hot oil recept. Het zijn in totaal 9 stappen.

Onthoud dat ieder haar anders is en anders zal reageren op zo’n treatment. Op basis van mijn eigen ervaring weet ik dat een hot oil treatment over het algemeen erg goed werkt.

Vooral wanneer je Afro haar hebt of droog krullend haar. Dit type haar wordt nu eenmaal sneller droog dan andere haartypes.

Instructions

 1. Is je haar vuil, was het dan eerst met shampoo, is je haar schoon maak het dan alleen nat.
 2. Doe 3 eetlepels Monoi oil in een glas of kom. Monoi oil heeft een positieve invloed op de elasticiteit van je haar en haarbreuk. Het is 1 van de weinige oliën die door de haarschacht heen dringt.
 3. Meng dit vervolgens met 3 eetlepels Zwarte Komijnzaad olie. Deze olie stimuleert de doorbloeding van je hoofdhuid en haarzakjes. Dit kan een positieve invloed hebben op jouw haargroei.
 4. Verwarm het oliemengsel in 1 minuut in de magnetron of verwarm het au bain marie.
 5. Voorkom dat je jezelf verbrand, breng de olie pas aan wanneer het voldoende is afgekoeld = warm genoeg zonder dat olie pijn doet.
 6. Breng de olie eerst aan op je hoofdhuid en masseer je hoofdhuid met je vingers of een scalp massage brush.
 7. Verdeel de rest van de olie over je natte haar: van haarwortel tot aan je puntjes.
 8. Doe een douchemuts of heatcap op en laat het minimaal 30 tot 60 minuten intrekken.
 9. Spoel daarna de olie voorzichtig uit je haar en style je haar als gewoonlijk.

Ben jij ook benieuwd naar wat een hot oil treatment voor jouw haar kan betekenen? Ik zou zeggen probeer het eens en laat me door middel van een comment weten wat jouw ervaring was.

Zie hier een DIY recept voor haargroei olie die je thuis kunt maken en als hot oil treatment kunt gebruiken.

Wanneer doe jij jouw eerste hot oil treatment?

Gebruikte bronnen: Health Line | RealSimple

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sandra

Monday 25th of January 2021

Hallo Angela,

Zondag was weer washday en dacht laat me een hot oil treatment doen want mijn krullen waren erg droog. Ik heb je recept met de combinatie van o.a. wilde rozen olie en calendula oil geprobeerd. Ik heb wel eerder hot oil treatment gedaan maar nog nooit met deze 2 oliën erin. Jeetje wat een ervaring, ik kon meteen mijn krullen uit de klit halen en het rook heerlijk. Mijn krullen zijn glanzend, hydraterend en zitten losjes (lees ze dansen). Dit oil treatment recept is een blijvertje hoor! Dank je wel voor het delen van je tips.

Macblogster

Tuesday 26th of January 2021

Dank je Sandra, super dat je een reactie hebt achtergelaten <3

Litesse Dap

Friday 29th of April 2016

Tyana

Maria Jose Da Silva

Friday 29th of April 2016

Waar kont de olie Bharco Castor vandaan.Ik heb een oli Castror gekocht bij de Tuinen maar ik ben niet zo onder indrukt van . kan je mij zegeen war je deze heeft gekocht.alfasta bedantk

Maria Jose Da Silva

Sunday 1st of May 2016

Maria Jose Da Silva

Sunday 1st of May 2016

MacBlogster bedankt voir je reactie showwwww ??????????

MacBlogster

Friday 29th of April 2016

Ik heb deze bij een afro haarwinkel gekocht in Rotterdam a/d Kruiskade. Dit merk wordt voornamelijk in dat soort winkels of toko's verkocht. Je kunt online ook een andere castor oil kopen bij Nederlandse black hair webshops. Zoeken via Google.

Shanira Doña Posnia

Friday 29th of April 2016

Dyzzelle Bryan

Dyzzelle Bryan

Friday 29th of April 2016

Shanira Doña Posnia ???

Shanira Doña Posnia

Friday 29th of April 2016

Hahaha si. Akiratu abo ku Siggy ta kana ku krul deremate.

Dyzzelle Bryan

Friday 29th of April 2016

Kos nobooo pa purbaaa??

Wahida Shahabedin

Thursday 3rd of March 2016

Nahed O'Hussein

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to Instructions