Top

Droge hoofdhuid? Deze bijzondere tip helpt hiertegen

Wat kun je doen tegen een droge hoofdhuid? Heb je hier regelmatig last van, weet dan dat mensen met krullend haar sneller last hebben van een droge en jeukende hoofdhuid. In dit blog artikel leg ik je door middel van een video zien wat je hiertegen kunt doen.

Droge hoofdhuid? Deze bijzondere tip helpt hiertegen

Oorzaak droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid die ook nog eens jeukt kan o.a. komen door het verkeerd wassen van je haar:

  • het gebruik van verkeerde shampoo’s kan je hoofdhuid erg droog maken.
  • Dit geldt ook voor het te vaak wassen van je haar.
  • Als je je hoofdhuid echter te weinig wast kun je weer last krijgen van Malassezia Furfur. Dit is een gist die van nature aanwezig is op je hoofdhuid, maar bij wildgroei zorgt het echter voor haarroos en andere hoofdhuidaandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan eczeem.

Droge hoofdhuid voorkomen

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je een jeukende en droge hoofdhuid kunt voorkomen. Dit doe ik door middel van de pre-poo methode.

Let op: in het filmpje heb ik zowel een conditioner en een haarmasker gebruikt. Normaliter gebruik je 1 van de 2. Dit zou voldoende moeten zijn.

Stappenplan

De bovenstaande video heb ik speciaal opgenomen omdat ik vragen kreeg over hoe je de pre-poo methode exact uitvoert. Wil je ook graag het stappenplan lezen, bekijk dan ook: Hoe voorkom je een jeukende hoofdhuid? Volg deze 3 stappen.

Droge hoofdhuid? Deze bijzondere tip helpt hiertegen
Mijn ‘out of bed hair’

Gebruikte haarproducten

Toen ik deze video opnam maakte ik gelijk gebruik van de gelegenheid om nieuwe haarproducten te testen die gericht zijn droog krullend haar, namelijk:

Anderen lazen ook
Hoe kan dit! Deze ELF Baked Highlighters zijn net zo goed als .....

Jojoba olie & arganolie

Zoals je in de video kunt zien gebruik ik Chi Biologische Jojoba olie en Supernaturals 100% pure biologische arganolie. De reden waarom ik voor deze oliën heb gekozen heeft te maken met het feit dat Jojoba olie nagenoeg gelijk is aan de talg die je (hoofd)huid aanmaakt. Daarnaast is het ontstekingsremmend en heeft het anti-bacteriële eigenschappen.

Arganolie heb ik gekozen vanwege het feit dat het vitamine E bevat. Dit verbetert het vermogen van je huid om vocht vast te houden. Daarnaast stimuleert het de bovenste huidlaag om huidcellen te regenereren.

Andere oliesoorten

Op andere momenten gebruik ik Calendula olie. Dit verzacht en verzorgt namelijk een schrale en gevoelige hoofdhuid. Uiteraard kun je ook een olie naar wens gebruiken. Lees Oliesoorten waar je haar super blij van wordt om te zien welke oliën je nog meer geschikt zijn.

Droge hoofdhuid? Deze bijzondere tip helpt hiertegen

Andrelon haarproducten

Ik ontving een perspakket met de nieuwe Andrelon Deluxe Curl & Shine haarproducten. Zoals de naam al aangeeft zijn deze producten gericht op krullen. Uit deze lijn testte ik de volgende producten:

Let op: ik heb zowel een conditioner en een haarmasker gebruikt. Normaliter gebruik je 1 van de 2. Dit zou voldoende moeten zijn.

Andrelon CG vriendelijke producten

Overigens, deze producten zijn overigens niet Curly Girl friendly (CG). Ben je op zoek naar Andrelon producten die CG vriendelijk zijn, bekijk:

Droge hoofdhuid? Deze bijzondere tip helpt hiertegen

Activilong Acticurl shampoo

Deze Activilong Acticurl Organic Aloe & Plant Glycerine Shampoo ontving ik tijdens het Natural Hair Academy Paris. Deze shampoo richt zich op krullen en haar met een slag. Het stimuleert de kruldefinitie en elasticiteit van je krullen. In de video kun je zien wat er met mijn pluizige en droge haar gebeurt nadat ik het heb gewassen met deze shampoo.

Anderen lazen ook
Deze Catrice highlighter pen wordt vergeleken met YSL Touche Eclat

Na het wassen van mijn haar & hoofdhuid

Zoals je in de video kunt zien heb ik na het wassen van mijn haar de 2 onderstaande producten gebruikt:

  • Shea Moisture Coconut & Hibiscus Frizz Free Curl Mousse: ik gebruik graag mousse omdat het shrinkage voorkomt. Het fijne is tevens dat het een hold heeft, waardoor je krullen langer in tact blijven. In de video heb ik echter weinig aandacht besteed aan het maken van mooie krullen.
Droge hoofdhuid? Deze bijzondere tip helpt hiertegen

Deze tool bespaart je geld

Het gebruik van de Roots Only Applicator is mij goed bevallen. Ik bemerkte dat ik door het gebruik van de Roots Only Applicator applicator minder olie verspil en dus uiteindelijk ook minder olie gebruik. Dit is zeer ideaal als je dure olie gebruikt.

Gebruikte bronnen: Alternatieva | Barberstore | Aestetichealth

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Brenda Manuela says

    Er is een instagram van een meisje dat een masker verkoopt het heet :amira curly hairmask en haar insta: krullenclub. Het schijnt super goed te werken, veel before & after fotos van perfecte krullen, maar heb het nog niet zelf getest ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar