Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

“Help! Wat te doen als je een gevoelige hoofdhuid hebt?!”

Komt de titel van dit blog artikel je bekend voor? Heb je het gevoel met je handen in je haar te zitten, omdat je niet weet welke haarproducten je het beste kunt gebruiken als je een gevoelige hoofdhuid hebt? En welke haarverzorging kun je het beste gebruiken als jouw dochter (of zoon) last heeft van een schilferige hoofdhuid en allergische reacties vertoont op de meeste haarproducten? Wellicht herken je de vraag van een moeder en heb je iets aan mijn antwoord op haar vraag.
“Hoi Macblogster,

Gevoelige hoofdhuid & effect van Baking Soda & Appelazijn

Ik volg je al een tijdje voor je haartips. Ik heb krultype 3B-C en sinds ik je tips toepas heeft mijn haar al heel wat kunnen bijgroeien en ziet het er meestal goed uit. Maar waar ik je advies voor zou willen vragen, is mijn dochtertje van 4. Ze heeft een extreem gevoelige hoofdhuid, een eczeem huid en suuuuuper fijne haartje. De laatste tijd reageert haar hoofdhuid heel erg fel op elk haarproduct dat ik gebruik. Haar hoofdhuid verdikt helemaal, wordt rood en schilfert tot er wondjes zijn. Het jeukt vreselijk. Jouw DIY met appelazijn heeft al ongelooflijk geholpen nu!!! Super dikke dankjewel daarvoor!!! Ik heb haar haren gewassen met baking soda + spoelen met appelazijn en echt onmiddellijk alle irritatie weg!! Ze is echt heel erg opgelucht!

Gevoelige hoofdhuid & dun krullend haar

“Het haar van mijn dochter: dun haar met krullen”

Shea butter is te zwaar

Ik heb nu ook je whipped shea butter gemaakt en die is ook goed maar iets te zwaar voor haar. Ik mis dus nog een product om haar haartjes en gevoelige hoofdhuid alle verzorging te geven. Zelf heb ik heel veel aan de LOC methode en die zou ik bij haar ook graag toepassen. Weet jij welke haarproducten ik voor haar kan gebruiken? Graag geen DIY, dit is met een drukke baan en 2 kids niet realistisch om vol te houden, vooral omdat iedereen wel net iets anders nodig heeft.

Haarverzorging & proteine behandeling

Ik ben er ondertussen achter dat de siliconen en de build up zowel bij mij als bij mijn dochter de boosdoener zijn. Ik wil dus eigenlijk haarproducten waar géén siliconen, sulfaat, parabenen, etc in zit. En dan lijk ik na wat Googlen enkel te kunnen terug vallen op Shea Moisture. Nu mijn vraagjes aan jou, omdat dit toch vrij dure producten zijn, wil ik niet in het wilde weg beginnen met kopen:

  1. klopt het dat er weinig andere merken zijn die dit kunnen garanderen? Zo niet, welke haarproducten zou je nog meer aanraden?
  2. wat is een goeie proteïne behandeling, want degene die ik nu gebruik blijkt vol minerale olie te zitten.

Haarproducten zonder siliconen, sulfaat, parabenen

Ik ben echt een beetje moe en wordt gek van de ingrediëntenlijsten in de producten… Ik ben van plan om echt alles buiten te gooien als ik een goed alternatief heb… Mocht je advies kunnen geven zou ik dat heel erg appreciëren, omdat ik niet goed meer weet waar ik voor goed advies terecht kan en “verzuip” in Google… Maar misschien is dit niet waar jouw activiteiten zich echt op richten…? Ik hoop dat ik je hier niet te veel mee lastig val… In ieder geval sowieso al een hele dikke zeer welgemeende dank je wel voor de tips op je blog!!”

Mijn antwoord

Wat vervelend om te lezen, al ben ik dankbaar dat je veel aan mijn tips hebt gehad en mijn blog bezoekt. Het 1e wat bij mij omhoog komt: Sheado. De eigenaresse heeft lichte en zwaardere haarproducten waarin geen dierlijke of schadelijke ingrediënten zitten. Ik ben verliefd op haar proteïne masker. Voor een review en haar contactgegevens, zie het volgende blog artikel waar een link in zit: https://macblogster.nl/sheado-strawberry-chocolate-protein-fix/. Je kunt haar om hoofdhuidadvies vragen voor de gevoelige hoofdhuid van jouw dochter.

Mijn dochter had hetzelfde krulpatroon

Mijn dochter had ook zulk haar toen ze jonger was. Later toen ze ouder werd, ik denk tegen haar 10e levensjaar, veranderde haar krul. De producten die ik gebruik zijn inderdaad vaak te zwaar voor haar haar. Zij is meer gebaat bij hair milk, terwijl mijn haar schreeuwt om haarboter.

Qua proteine, zie: https://macblogster.nl/5-goede-proteine-treatments-voor-poreus-haar/

Veel succes!

Groet, Angela
Anderen lazen ook
Milde Vegan Shampoo & conditioner zonder parfum: Lavera Moisture Care

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • Macblogster says

      Hoi Ike, bedankt voor je reactie. Ik ben benieuwd naar de haarproducten die je hier momenteel tegen gebruikt. Welke zijn dit? En helpt het? Misschien kan de moeder dit eventueel ook gebruiken voor haar dochter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.