Top

5 Tips om je haar sneller te laten groeien (gemakkelijk uit te voeren)

Kun je haar sneller laten groeien? Het lijkt onmogelijk, maar als je deze 5 tips toepast die gemakkelijk zijn uit te voeren, zou het moeten lukken getuige het onderstaande voorbeeld.
5 Tips

Onlangs kwam ik dit onderstaande Youtube filmpje tegen en uiteraard werd ik benieuwd naar de inhoud. Ik keek het filmpje uit en kwam tot de conclusie dat de 5 tips die deze dame geeft voor haar sneller laten groeien, allen terug te vinden zijn op mijn blog.

Haar sneller laten groeien

Linksboven: mijn haar geknipt in april 2016 | Rechts: mijn haar in februari 2017 | Linksonder: mijn haar in april 2017

Haar sneller laten groeien

Omdat het uiteraard handiger is om de informatie bij elkaar terug te vinden, besloot ik de linkjes in dit blog artikel te plaatsen. Alle informatie voor haar sneller laten groeien op 1 plek en dus gemakkelijk terug te vinden.

In de blog artikelen waar ik naar verwijs vind je trouwens alle verkoopinformatie, mocht je hier naar op zoek zijn. Omdat ik hier vaak vragen over krijg, neem ik dit tegenwoordig standaard op in mijn blogs.

1. Pillen om haargroei mee te stimuleren

Ooit was Hairfinity populair. Nu zijn het de Sugar Bear Hair tabletjes. Er zijn dames die er bij zweren, anderen geven aan de prijs erg hoog te vinden voor pilletjes waar veel suiker in verwerkt zit. Gelukkig zijn er betaalbare alternatieven zonder suiker. Deze alternatieven vind je in dit het blog artikel Haarverlies: tips & haargroei stimuleren.

haargroei stimuleren als je last hebt van haarverlies

Haar sneller laten groeien door vitaminepillen

TIP | Heb je ook last van nagels die snel afbreken ben je ook op zoek naar tips om ervoor te zorgen dat je sterkere nagels krijgt, lees dan dit blog bericht met tips om gespleten nagels tegen te gaan.

2. Hoofdhuid masseren

De tool die de dame in de youtube video gebruikt ken ik niet. De link die zij gebruikt is van een Amerikaanse webshop. Uiteraard kun je dit aanschaffen, maar zelf prefereer ik het gebruik van mijn Tangle Teezer voor Thick & Curly Hair. Met deze ergonomische borstel masseer ik onder andere mijn hoofdhuid. Hiermee kun je ook je haar sneller laten groeien.

Anderen lazen ook
Met deze 7 Hair Care Tips krijg je lange krullen en mooi haar

5 geboden die elke chick met krullen moet kennen

3.  Regelmatig ‘product build up’ verwijderen

Eén van de tips die ik kreeg tijdens de Natural Hair Academy Paris was dat het belangrijk is om je hoofdhuid goed te reinigen. Hiermee kun je haar sneller laten groeien in combinatie met goede haarproducten. Als je je hoofdhuid niet reinigt, is het weinig gebaat bij de (dure) ingrediënten die verwerkt zitten in de producten die je gebruikt. Het regelmatig reinigen van je hoofdhuid is vooral handig als je zware haarproducten gebruikt, denk aan haarcrèmes of haarboters, maar ook wanneer je bijvoorbeeld de LOC methode toepast.

Yves Rocher Low ShamPoo crème shampoo voor curly girls

Yves Rocher Low ShamPoo crème shampoo voor curly girls

MAAR!

Er is echter wel een MAAR aan verbonden, namelijk: hoe vaak jij je hoofdhuid en haar dient te wassen is afhankelijk van de poreusheid van je haar. Als je haar een lage poreusheid heeft (low porosity hair) dan heb je sneller last van ‘product buildup’ en is het dus belangrijk om regelmatig je haar te wassen met een shampoo. Regelmatig kan zijn meerdere keren per week of 1 keer per week.

Poreus haar

Heb je echter zeer poreus haar (high porosity hair), dan zou ik je niet adviseren om meerdere malen per week je haren te wassen. Hoe vaak je dit wel moet doen, zou ik laten afhangen van het moment dat je hoofdhuid begint te jeuken. Ook wordt je geadviseerd om niet wekelijks een shampoo te gebruiken, maar eerder een cleansing conditioner.

(bronnen: Naturallycurly.com, minimalistbeauty.com, science-yhairblog.blogspot.nl)

4. Gebruik essential oils

In de volgende 2 blog artikelen kun je uitgebreid terug lezen wat essentiële oliën voor je hoofdhuid en je haar kunnen betekenen. Je kunt je haar sneller laten groeien als je specifieke essential oils gebruikt. Lees beide blog artikelen als je wilt weten welke essentiële oliën geschikt zijn en welke hoeveelheden je dient te gebruiken:

Haar sneller laten groeien met essential oils

5. Pre-poo Methode

Ik heb er meerdere blog artikelen en zelfs een video gewijd aan de pre-poo methode. Het toepassen van een pre-poo is goed tegen een jeukende hoofdhuid, vooral als je het combineert met essential oil. Kun je met een pre-poo haar sneller laten groeien? Ja, zeker! Men zegt namelijk dat een pre-poo minder stressvol voor je haar is en je er dus haarverlies mee kunt voorkomen als je dit regelmatig doet. Daarnaast is deze manier van haren wassen goed voor de bloedsomloop van je hoofdhuid, en dus haargroei. En waarschijnlijk zul je het niet verwachten, maar olie verwijdert viezigheid en overtollig talg.

Anderen lazen ook
Haarmasker maken: 3 Curly Girl Methode vriendelijke maskers
Haar sneller laten groeien met een pre-poo

Q | Heb jij ervaring met vitaminepillen die jouw haar sneller laten groeien? 

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Dewi says

    Ik heb het niet in huis helaas dat vind ik jammer anders had ik het wel uitgeprobeerd
    Het zijn wel hele goede tips om je je haar sneller te laten groeien ??☺?????

    Helaas pindakaas dat ik het niet in huis heb maar ja het saieso echt suuper jammer ???????

    Doek Xxxxx Dewi???????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar