Skip to Content

Boucleme review: mijn krullen bleven 6 dagen lang gehydrateerd!

Ben je op zoek naar haarproducten voor krullen en kroeshaar zonder proteine? Lees dan mijn Boucleme review. De producten zijn CG proof en goed voor de natuur. In mijn review geef ik tips en laat ik zien hoe mijn haar eruitziet nadat ik Boucleme heb gebruikt.

Ben jij al bekend met de krullen producten van Boucleme? Ik was er tot voor kort niet mee bekend. Toen ik de kans kreeg om deze lijn uit te proberen, kwam ik erachter dat de producten goed hun werk doen.

Via Instastories liet ik al weten een aantal Boucleme producten ontvangen te hebben van Lookfantastic. De producten die ik ontving en heb getest, bevatten geen proteïnen:

Tip: wil je de producten ook uitproberen, maar twijfel je of het ook geweldig op jouw krullend haar zal uitpakken? Koop dan The Best of Bouclème Hair Set met 100ml flesjes (min’s). Dit geeft je een goede gelegenheid om voor niet al te veel geld de producten uit te proberen.

boucleme mini set
The Best of Hair set

Boucleme & natural hair

Omdat er al verschillende goede Boucleme reviews online zijn te vinden, besloot ik je te laten zien wat er gebeurt als je Boucleme gebruikt op mijn type haar (krultype 2c t/m 4a, voornamelijk 3c en hoog poreus haar).

Bekijk vooral mijn video zodat je ziet hoe mijn krullen 6 dagen lang gehydrateerd bleven! Wat vind je van het resultaat? Laat het me weten in de comments.

Curly Girl friendly

Ondanks dat ik normaliter haarproducten met proteïne gebruik was ik aangenaam verrast door de producten. Ik hoefde namelijk pas na 6 dagen een curl refresh te doen!

In de bovenstaande video zie je hoe mijn krullen eruitzien op dag 1 tot en met 6. Hieronder vind je meer informatie over de producten die ik heb gebruikt, waaronder de ingrediënten. Maar eerst een extra tip.

Boucleme review: mijn krullen bleven 6 dagen lang gehydrateerd!

Extra tip tegen slap haar

Heb je poreus haar en bemerk je dat je jouw haar slap valt als je Boucleme gebruikt? Gebruik dan een leave-in conditioner met proteïne in combinatie met de onderstaande Boucleme producten, zoals bijvoorbeeld:

Als je geen leave-in conditioner wilt gebruiken kun je in plaats daarvan een haarmasker of hair treatment gebruiken met proteïne:

Nu volgen een aantal tips t.a.v. het gebruik van de Boucleme producten die ik heb gebruikt.

Dit is hoe mijn krullen eruitzien als ik Boucleme gebruik (dag 1 t/m 6)
Boucleme haarverzorging bevat geen proteïne en is geschikt voor krultype 2 t/m type 4

Tips & info t.a.v. de producten die ik heb gebruikt

Zoals je je kunt voorstellen ben ik erg blij met de ontvangen Boucleme producten. Dit is namelijk een merk dat ik graag wilde proberen vanwege de ingrediënten en de mooie kleurrijke reclyclebare verpakkingen.

Boucleme werkt met eco-gecertificeerd conserveermiddelen en fair trade ingrediënten. Zo bevatten de haarproducten voornamelijk plantaardige of natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zul je de volgende ingrediënten dus NIET terug vinden in Boucleme haarverzorging:

 • synthetische geurstoffen
 • synthetische kleurstoffen
 • siliconen
 • sulfaten en phthalates
 • parabenen
 • petroleum (mineral oil) en PEGs
 • propylene glycol

Geen geur- en kleurstoffen

Doordat er geen synthetische kleurstoffen in de Boucleme producten zit verwerkt, is de kans op allergische reacties aanzienlijk klein. Dit komt doordat 95% van de chemicaliën in geurstoffen synthetische verbindingen zijn van petroleum. Hiervan is bekend dat het de huid kan irriteren en allergieën kan veroorzaken. Dit geldt tevens voor synthetische kleurstoffen.

Het bijzondere is dat juist het gebrek aan synthetische geurstoffen ervoor zorgt dat sommige klanten klagen over de geur van Boucleme. Persoonlijk vind ik de geur prettiger dan de typische kokos- of mierzoete geur die onlosmakelijk verbonden is met haarproducten voor krullend haar. De geur doet me enigszins denken aan Citronella. Je weet wel, het schoonmaakmiddel.

Dit is hoe mijn krullen eruitzien als ik Boucleme gebruik (dag 1 t/m 6)
Boucleme Hydrating hair cleanser

Boucleme Hydrating hair cleanser

Boucleme Hydrating hair cleanser is een milde reiniger waarmee je je haar toch diep kunt reinigen, ondanks dat het nauwelijks schuimt. Doordat het mild is, is het tevens geschikt voor fijn haar.

Het is de bedoeling dat je je hoofdhuid ermee masseert. Dankzij de toevoeging van zeezout stimuleert de Hydrating hair cleanser tevens de bloedcirculatie in je hoofdhuid. Dit bevordert de groei van gezonde haarfollikels.

Doe je regelmatig aan co-washing of gebruik je oliën, haarboters en creams voor je krullen? Gebruik dan Boucleme Hydrating hair cleanser.

Dit is hoe mijn krullen eruitzien als ik Boucleme gebruik (dag 1 t/m 6)
Boucleme Curl Conditioner

Boucleme Curl Conditioner

Ik vind de Boucleme Curl Conditioner een bijzonder product. Je brengt het namelijk aan op doorweekt haar en kunt het in je haar laten zonder dat het de pH waarde van je haar negatief beïnvloedt.

 • Heb je droge en dikke krullen? Laat de conditioner in je haar net als een leave-in conditioner.
 • Heb je fijn haar en minder fijne krullen? Spoel het er geheel of gedeeltelijk uit. Hiermee kun je experimenteren afhankelijk van je krulpatroon en krultextuur.

Ik vind dit een handige conditioner, het is echter geen rijke conditioner met veel slip waarmee je je haar gemakkelijk kunt ontdoen van klitten.

review Boucleme Curl Defining Gel
Boucleme Curl Defining Gel

Boucleme Curl Defining Gel

De Boucleme Curl Defining Gel is het best verkochte product van het merk. Het is een alcohol-vrije en hydraterende gel met medium hold; het voorkomt pluizig haar. Het lijkt bijna op een serum qua textuur hierdoor hydrateert het je krullen zonder het te verzwaren.

Mijn ervaring:

 • weinig shrinkage,
 • verzwaart niet,
 • gelukkig niet heel erg plakkerig,
 • scrunchen om gel cast te verwijderen.
review Boucleme Super Hold Styler
Boucleme Super Hold Styler

Boucleme Super Hold Styler

De Boucleme Super Hold Styler is de nieuwste toevoeging aan het Boucleme assortiment. Je gebruikt het op doorweekt haar en het is te combineren met de Boucleme Curl Defining Gel. Deze combinatie zorgt voor krullen for days zonder je haar te verzwaren. Zie het resultaat in mijn video.

Koop Boucleme

Boucleme is in Nederland online verkrijgbaar bij Lookfantastic. Dit is een zeer fijne webshop waar je o.a. terecht kunt voor:

 • Groot aanbod haarsupplementen
 • Haarverzorging bij haarverlies
 • krullen haarproducten (o.a. As I Am, Boucleme, KeraCare)
 • hair tools & hair extensions (o.a. WAHL, Braun, Tangle Teezer)
 • skin care (o.a. Cowshed, The Ordinary, Aurelia Probiotic Skincare)
 • en zelfs make-up (o.a. Bourjois, Beauty Box, Cover FX, Ellis Faas, NARS)

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Coby

Thursday 23rd of April 2020

Bedankt voor je tips.. ik ben al n tijd aan t klooien met mijn krullen. Ze zijn droog en pluizig. Gebruik ook al een tijd cantu maar het wordt tijd voor betere producten denk ik, mijn haar blijft niet lang genoeg gehydrateerd. Het is wel echt een puzzel om uit te vinden wat werkt en juist niet werkt. Ik heb met al dat experimenteren al menig dag in de spiegel gekeken zo van "wie ís dat??". Dan weer coupe de ontploft a la 80's Madonna, alsof ik een slechte permanent had (te weinig product, verkeerde handdoek, te hete fohn). Dan weer een Shirley Temple dag met hele dikke clumpy curls in worsten langs mijn gezicht (geen fohn, geen borstel, krullen creme ipv gel). Nu wil ik overstappen op boucleme en toch ook maar een denman kopen. Eens kijken wat dat me gaat brengen... dit wordt mijn 2e jaar sinds ik aan de zoektocht begon maar het gouden ei heb ik nog niet gevonden!

Macblogster

Thursday 23rd of April 2020

Hoi Coby, you're welcome. Dank voor je reactie. Fijn dat je wat aan mijn informatie hebt.

Het vervelende is dat je zoveel producten kunt kopen als dat je wilt, maar wanneer je niet weet wat je koopt en waarom je het koopt, dan kun je lang blijven zoeken. Vind je het fijn om zelf alles uit te zoeken en vind je het oké dat dit merendeel van je (vrije) tijd kost? Dan kun je online voldoende vinden. Zoek en gij zult met vallen en opstaan vinden. Ga je voor gemak en een stappenplan? Kijk dan hier: https://www.liefdevoormooiekrullen.nl/krullend-haar-verzorgen/

groetjes, Angela a.k.a. Macblogster

Loes

Monday 13th of January 2020

Ik was na de eerste keer wassen ook enthousiast (groene flesje) en heb de conditioner gebruikt, erin gelaten ook. En de gel, dag later op droog haar. Na 5 dagen weer gewassen maar nu wel het gevoel van ‘vet haar’.. voelt niet schoon zeg maar.. ik heb (fijn haar) krullen maar geen kroeshaar

Macblogster

Monday 13th of January 2020

Hoi Loes, wat bedoel je exact met: "Na 5 dagen weer gewassen maar nu wel het gevoel van ‘vet haar’" Wat betekent "nu"?

Mathilda

Thursday 31st of October 2019

Hoi! Vraagje. Ik vind je haar er super mooi uitzien! Maar heb je deze 6 dagen dan elke dag opnieuw de producten gebruikt (de gel) of is dat nog steeds van dag 1? :) X

Macblogster

Thursday 31st of October 2019

Hoi Mathilda, dank voor je reactie. Ik heb de producten niet dagelijks gebruikt. Het resultaat dat je telkens ziet, is nog steeds van 1 keer aanbrengen op dag 1. Let wel, het is belangrijk dat je de instructies opvolgt zoals op de verpakking staat.

Silkeblogs

Monday 1st of July 2019

Klinkt goed! Al is het niks voor mij, want ik heb hélemaal geen krullend haar =D

Katja

Sunday 30th of June 2019

Leuk om te zien. Heb zelf nu de producten van curlygirlmovement en de light gel + haarlak van bouncecurl.. merk dat met deze producten ook mijn volume afneemt. Misschien dat mijn haar ook meer proteïne nodig heeft. Blijft een zoektocht.

Macblogster

Thursday 4th of July 2019

Hoi Katja, je zou kunnen overwegen om 1x in de maand of in de 8 weken een proteine treatment te doen. Hier vind je nog meer tips: https://macblogster.nl/hoog-poreus-haar-5-producten-die-je-nodig-hebt/

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.