Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt voor je krullen?

Krullend haar dat gemakkelijk in de knoop raakt, is geen pretje. Wil je dit soort haar snel ontklitten? Gebruik een goede haarborstel zoals de Denman brush voor krullen. Je kunt er namelijk ook mooie krullen mee maken. Als je tenminste de juiste koopt. Lees verder zodat je weet waar je op moet letten.

Mooie krullen dankzij Curl Challenge

Denman brush voor krullen:

Onderaan mijn blog artikel kun trouwens meerdere blogs vinden over de verzorging van krullend haar. In dit blog artikel worden de volgende Denman brushes besproken:

 • D31 (medium, 7 rijen)
 • D41 (large, 9 rijen – ik heb deze gekocht)
 • D3 (medium, 7 rijen)
 • D4 (large, 9 rijen)

Als je het zo leest, lijkt er geen verschil tussen de haarborstels. Hieronder leg ik echter uit wat het exacte verschil is tussen bijvoorbeeld een D4 en een D41, ondanks dat ze beiden 9 rijen hebben.

Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt voor je krullen?

Denman borstel voor krullen

Ik ben al in bezit ben van een Tangle Teezer speciaal voor dik en gekruld haar. Toch besloot ik een Denman Brush te kopen. Ik wilde zelf ondervinden of de Denman Brush zijn heilige status waard is. Daarnaast was ik benieuwd of het mooiere krullen creëert dan mijn Tangle Teezer, waar ik ook zeker tevreden over ben. Zodoende ging ik op zoek naar een Denman borstel voor krullen.

Zoektocht naar de juiste Denman borstel

Tijdens mijn zoektocht kwam ik achter het volgende:

 1. Je kunt niet overal een Denman Brush kopen (alsof ik dit niet van te voren had kunnen weten….). Met overal bedoel ik: in elke winkel. Gelukkig kun je wel online terecht (zie verkoopinfo onderaan dit blog artikel).
 2. Er zijn meerdere Denman Brushes. Ze hebben verschillende functies.
 3. Onderzoek van te voren welke Denman Brush je nodig hebt op basis van je behoefte. Bijvoorbeeld: verbeteren van je kruldefinitie of het gemakkelijker ontklitten van je krullen.
Anderen lazen ook
Cantu haarproducten: betaalbaar, CG vriendelijk & slecht voor je haar?

[bctt tweet=”[bctt tweet=”Onderzoek van te voren welke Denman Brush je nodig hebt op basis van je behoefte. Bijvoorbeeld: verbeteren van je kruldefinitie of het gemakkelijker ontklitten van je krullen” username=”macblogster”]” username=”macblogster”]

D41 brush: Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt voor je krullen?
Dit is de Denman D4. Er zijn nog veel meer varianten die je kunt kopen.

Denman brush D3 of D31?

Er zijn tientallen Denman brushes, dus als je het over zo’n borstel hebt, heb je het niet over 1 specifieke haarborstel. Dit is relevant om te weten, want als je zo’n haarborstel wilt kopen, zul je van te voren moeten weten welke haarborstel je exact nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde Denman Brush koopt, en dus eindigt met een negatieve ervaring, en dus teleurgesteld raakt.

Curl Challenge: Mooie krullen in 5 dagen

[bctt tweet=”Er blijken tientallen Denman brushes te zijn, dus als je het over een Denman Brush hebt, heb je het niet over 1 specifieke haarborstel.” username=”macblogster”]

Veelgehoorde klacht

Een veelgehoorde klacht is dat de Denman borstel niet geschikt is voor het ontklitten van dik haar. Desondanks hoor je ook dat het WEL de geschikte haarborstel is om je krullen vrij van klitten te maken. Snap jij het nog? Don’t worry, ik zal uitleggen waar je op moet letten.

Lees ook: Haarproducten kopen: wat je niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

Mooie kruldefinitie creëren 

Als je naar de meeste Youtube filmpjes kijkt, zie je over het algemeen vaak de Denman Brush D3 of D4 terug. Deze haarborstels worden meestal gebruikt om een mooie kruldefinitie te creëren. Het wordt niet per se gebruikt om krullen mee te ontklitten. Dit zie je in de onderstaande filmpjes terug.

Kruldefinitie creëren met een Denman borstel:

Kruldefinitie creëren op type 4 haar (zie vanaf 3:06 minuut):

Klitten verwijderen

Kortom Denman D3 en D4 brushes worden voornamelijk gebruikt voor het creëren van mooie krullen. Als je dik haar hebt, zijn de D3 en D4 niet geschikt om tevens klitten te verwijderen. Indien je dik en krullend haar hebt en meer geïnteresseerd bent in het verwijderen van klitten, dan heb je Denman Brush D31 of D41 nodig.

Welke Denman brush voor krullen kun je het beste kopen?
Zie hier het verschil tussen een Denman brush D4 en D41. Beiden hebben 9 rijen, maar verschillende functies.

Denman D4 vs D41

Voor het gemak heb ik een foto gemaakt van de D4 en D41 borstels zodat je het verschil tussen beiden ziet:

 • De D41 heeft minder ‘borstelharen’ en ook staan ze wijder uit elkaar (geschikt voor ontklitten).
 • De D4 Denman Brush heeft meer ‘borstelharen’ die dichter op elkaar staan (geschikt voor verbeteren kruldefinitie).
D41 brush: Welke Denman brush voor krullen kun je het beste kopen?
Op de achterkant van de verpakking kun je het typenummer van de Denman haarborstel vinden.

Conclusie

Er zijn verschillende Denman Brushes. Welke haarborstel je nodig hebt is afhankelijk van het doel waarvoor je Denman borstel wilt aanschaffen:

 • Ben je op zoek naar het sneller kunnen ontklitten van je haren: koop Denman Brush D31 (medium) of D41 (large).
 • Ben je enkel op zoek naar een haarborstel die je kruldefinitie verbetert: koop Denman Brush D3 (medium) of D4 (large)
Anderen lazen ook
Cantu haarproducten: betaalbaar, CG vriendelijk & slecht voor je haar?

Verschil Denman brush D3 & D4 / D31 & D41

 • D3 brush is een medium brush (7 rijen) en geschikt voor kort haar tot halflang haar.
 • D4 brush is een large brush (9 rijen) en geschikt voor halflang tot lang haar.
 • Hetzelfde verschil geldt voor de D31 (medium brush) en D41 (large brush).

Ontklitten & kruldefinitie

Zelf heb ik ervaring met de In hoeverre de Denman D41 brush. Het ontklitten van mijn krullen is goed te doen. Tevens bemerk ik dat het ook voor een goede kruldefinitie zorgt. Of je een betere kruldefinitie krijgt als je een D3 of D4 gebruikt weet ik niet. Over de kruldefinitie van de D41 ben ik in elk geval al tevreden.

Waar kun je Denman Brush kopen?

Als je geluk hebt vind je deze haarborstels in een Afro haarwinkel. Je kunt de Denman brush NIET bij de Kruidvat kopen. Online zijn ze in elk geval verkrijgbaar bij Kapperskorting. Ze verkopen er meerdere Denman borstels waaronder:

 • D31 (medium, 7 rijen)
 • D41 (large, 9 rijen – ik heb deze gekocht)
 • D3 (medium, 7 rijen)
 • D4 (large, 9 rijen)

Dit vind je ook interessant

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Nayibe says

  Hoi Angela, ja graag uitproberen. Ik heb c4 en c3 haar met hier en daar stijle stukken. Vooral bovenop stug kroes erg vervelende combi. Dus ben benieuwd naar de uitwerking van de borstel voor mooiere kruldefinitie. Groetjes

  • MacBlogster says

   Hoi Nayibe, het kan zijn dat je verschillende haartypen een verschillende behoefte hebben. Dus misschien zul je verschillende haarproducten moeten gebruiken voor het gedeelte bovenop. Hierdoor zal je kruldefinitie daar ook mooier zijn. Misschien werkt de maximum hydration method voor dat type haar. De Denman brush is geen magie; het werkt in combinatie met de juiste producten.

   Veel succes!

  • MacBlogster says

   Afhankelijk van wat je in je haar doet en hoe je de haarborstel gebruikt, kun je een aardige kruldefinitie krijgen. Ik gebruikte vroeger altijd een kam, maar sinds ik een haarborstel gebruik, zitten mijn krullen veel mooier.

 2. Deborah says

  Wat goed dat je ook het verschil aangeeft om zo teleurstellingen te voorkomen. Overigens heb ik nooit geweten dat er zoveel verschil zat in bepaalde borstels voor krullend haar.

 3. Natalie says

  Ik ken dit merk van borstel nog niet, maar wel heel handig dat er verschillende types zijn, bv voor krullen zoals jij hebt! Zelf kan ik helaas niets anders gebruiken dan een Tangle Teezer 😀

 4. Lodi says

  wat een goed artikel, nu mijn haar langer aan het worden si , merk ik dat mijn kan niet meer werkt en ik heb mijn oude borstel weer uit de kast gehaald, Ik ken dit merk niet, maar ga er zeker even naar kijken. Nu heb ik niet zo een prachtige krullen als jij, maar de slag zit er weer aardig in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar