Top
Producten voor mooie krullen

Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt?

Ben je op zoek naar een haarborstel waarmee je vlug en gemakkelijk je haar kunt ontdoen van klitten? Of ben je op zoek naar een haarborstel waarmee je jouw kruldefinitie kan verbeteren? De Denman brush doet het allebei, maar alleen als je de juiste koopt.  Lees verder als je wilt voorkomen dat je de verkeerde brush koopt. 

Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt?

Onderaan mijn blog artikel kun trouwens meerdere blogs vinden over de verzorging van krullend haar. In dit blog artikel worden de volgende Denman brushes besproken:

 • D31 (medium, 7 rijen)
 • D41 (large, 9 rijen – ik heb deze gekocht)
 • D3 (medium, 7 rijen)
 • D4 (large, 9 rijen)

Als je het zo leest, lijkt er geen verschil tussen de haarborstels. Hieronder leg ik echter uit wat het exacte verschil is tussen bijvoorbeeld een D4 en een D41, ondanks dat ze beiden 9 rijen hebben.

droge krullen

Denman Brush

Ondanks dat ik al in bezit ben van een Tangle Teezer speciaal voor dik en gekruld haar, besloot ik toch een Denman Brush te kopen. Ik wilde zelf ondervinden of de Denman Brush zijn heilige status waard is. Daarnaast was ik benieuwd of het mooiere krullen creëert dan mijn Tangle Teezer waar ik ook zeker tevreden over bent. Op zoek naar een Denman Brush dus!

Zoektocht naar de juiste Denman Brush

Tijdens mijn zoektocht kwam ik achter het volgende:

 1. Je kunt niet overal een Denman Brush kopen (alsof ik dit niet van te voren had kunnen weten….). Met overal bedoel ik: in elke winkel. Gelukkig kun je wel online terecht (zie verkoopinfo onderaan dit blog artikel).
 2. Er zijn meerdere Denman Brushes. Ze hebben verschillende functies.
 3. Onderzoek van te voren welke Denman Brush je nodig hebt op basis van je behoefte. Bijvoorbeeld: verbeteren van je kruldefinitie of het gemakkelijker ontklitten van je krullen.
Anderen lazen ook
Het beste cadeau voor mannen & vrouwen met krullen (5 tips)

Onderzoek van te voren welke Denman Brush je nodig hebt op basis van je behoefte. Bijvoorbeeld: verbeteren van je kruldefinitie of het gemakkelijker ontklitten van je krullen Klik om te Tweeten” username=”macblogster”]

D41 brush
Dit is de Denman D4. Er zijn nog veel meer varianten die je kunt kopen.

Welke haarborstel?

Er zijn tientallen Denman brushes, dus als je het over zo’n borstel hebt, heb je het niet over 1 specifieke haarborstel. Dit is relevant om te weten, want als je zo’n haarborstel wilt kopen, zul je van te voren moeten weten welke haarborstel je exact nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde Denman Brush koopt, en dus eindigt met een negatieve ervaring, en dus teleurgesteld raakt.

Er blijken tientallen Denman brushes te zijn, dus als je het over een Denman Brush hebt, heb je het niet over 1 specifieke haarborstel. Klik om te Tweeten

Veelgehoorde klacht

Een veelgehoorde klacht is dat de Denman Brush niet geschikt is voor het ontklitten van dik haar. Desondanks hoor je ook dat het WEL de geschikte haarborstel is om je krullen vrij van klitten te maken. Snap jij het nog? Don’t worry, ik zal uitleggen waar je op moet letten.

Lees ook: Haarproducten kopen: wat je niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

Mooie kruldefinitie creëren 

Als je naar de meeste Youtube filmpjes kijkt, zie je over het algemeen vaak de Denman Brush D3 of D4 terug. Deze haarborstels worden meestal gebruikt om een mooie kruldefinitie te creëren. Het wordt niet per se gebruikt om krullen mee te onklitten. Dit zie je in de onderstaande filmpjes terug.

Kruldefinitie creëren met een Denman Brush:

Kruldefinitie creëren op type 4 haar (zie vanaf 3:06 minuut):

Klitten verwijderen

Kortom Denman D3 en D4 brushes worden voornamelijk gebruikt voor het creëren van mooie krullen. Als je dik haar hebt, zijn de D3 en D4 niet geschikt om tevens klitten te verwijderen. Indien je dik en krullend haar hebt en meer geïnteresseerd bent in het verwijderen van klitten, dan heb je Denman Brush D31 of D41 nodig.

Weet jij welke Denman Brush je nodig hebt?
Zie hier het verschil tussen een Denman brush D4 en D41. Beiden hebben 9 rijen, maar verschillende functies.

Denman D4 vs D41

Voor het gemak heb ik een foto gemaakt van de D4 en D41 borstels zodat je het verschil tussen beiden ziet:

 • De D41 heeft minder ‘borstelharen’ en ook staan ze wijder uit elkaar (geschikt voor ontklitten).
 • De D4 Denman Brush heeft meer ‘borstelharen’ die dichter op elkaar staan (geschikt voor verbeteren kruldefinitie).
D41 brush
Op de achterkant van de verpakking kun je het typenummer van de Denman haarborstel vinden.

Conclusie

Er zijn verschillende Denman Brushes. Welke haarborstel je nodig hebt is afhankelijk van het doel waarvoor je Denman Brush wilt aanschaffen:

 • Ben je op zoek naar het sneller kunnen ontklitten van je haren: koop Denman Brush D31 of D41.
 • Ben je enkel op zoek naar een haarborstel die je kruldefinitie verbetert: koop Denman Brush D3 of D4
Anderen lazen ook
5 Curly Girl geboden die elke chick met krullen/kroeshaar moet kennen

D31 is een medium brush (7 rijen) en D41 is een large brush (9 rijen). De Denman D41 is geschikt voor halflang tot lang haar. De D31 brush is geschikt voor verschillende haarlengtes. Hetzelfde verschil geldt voor de D3 (medium brush) en D4 (large brush), al hebben ze meer tanden.

Ontklitten & kruldefinitie

Zelf heb ik ervaring met de In hoeverre de Denman D41 brush. Het ontklitten van mijn krullen is goed te doen. Tevens bemerk ik dat het ook voor een goede kruldefinitie zorgt. Of je een betere kruldefinitie krijgt als je een D3 of D4 gebruikt weet ik niet. Over de kruldefinitie van de D41 ben ik in elk geval al tevreden.

Kopen Denman Brush

Als je geluk hebt vind je deze haarborstels in een Afro haarwinkel. Online zijn ze in elk geval verkrijgbaar bij:

 • Look Fantastic Nederland (is het goedkoopst en je kunt er bijvoorbeeld ook goede producten voor krullend haar kopen en bijvoorbeeld ook make-up voor de getinte en donkere huid!)
 • Kapperskorting
 • D31 (medium, 7 rijen)
 • D41 (large, 9 rijen – ik heb deze gekocht)
 • D3 (medium, 7 rijen)
 • D4 (large, 9 rijen)

Sharing is caring

Heb je iets gehad aan dit blog artikel? Share the love en deel het via Social Media.

Lees ook

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Hoi Angela, ja graag uitproberen. Ik heb c4 en c3 haar met hier en daar stijle stukken. Vooral bovenop stug kroes erg vervelende combi. Dus ben benieuwd naar de uitwerking van de borstel voor mooiere kruldefinitie. Groetjes

  • Hoi Nayibe, het kan zijn dat je verschillende haartypen een verschillende behoefte hebben. Dus misschien zul je verschillende haarproducten moeten gebruiken voor het gedeelte bovenop. Hierdoor zal je kruldefinitie daar ook mooier zijn. Misschien werkt de maximum hydration method voor dat type haar. De Denman brush is geen magie; het werkt in combinatie met de juiste producten.

   Veel succes!

  • Afhankelijk van wat je in je haar doet en hoe je de haarborstel gebruikt, kun je een aardige kruldefinitie krijgen. Ik gebruikte vroeger altijd een kam, maar sinds ik een haarborstel gebruik, zitten mijn krullen veel mooier.

 2. Wat goed dat je ook het verschil aangeeft om zo teleurstellingen te voorkomen. Overigens heb ik nooit geweten dat er zoveel verschil zat in bepaalde borstels voor krullend haar.

 3. Ik ken dit merk van borstel nog niet, maar wel heel handig dat er verschillende types zijn, bv voor krullen zoals jij hebt! Zelf kan ik helaas niets anders gebruiken dan een Tangle Teezer 😀

 4. wat een goed artikel, nu mijn haar langer aan het worden si , merk ik dat mijn kan niet meer werkt en ik heb mijn oude borstel weer uit de kast gehaald, Ik ken dit merk niet, maar ga er zeker even naar kijken. Nu heb ik niet zo een prachtige krullen als jij, maar de slag zit er weer aardig in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.