Skip to Content

Oogschaduw aanbrengen zonder gedoe & zonder blut te worden

Hoeveel oogschaduw paletten heb jij in huis? Gebruik je alle kleuren in het palette? Mocht je net als ik behoefte hebben aan een simpele eyeshadow look waarbij je toch een verrassend effect kunt creëren door maar 1 oogschaduw te gebruiken, lees dit review. Ik testte namelijk deze Makeup Revolution single eyeshadow van maar €1,49. Toen ik de prijs zag dacht ik: “dit kan nooit goed zijn.” Of dit ook daadwerkelijk zo is lees je hieronder. 

 photo Makeup_Revolution_mono_oogschaduw_zps82cnuwfl.jpg

Zou jij deze Makeup Revolution oogschaduw kopen voor €1,49?

Hoeveel oogschaduw paletten heb jij?

Wat valt je op als je Youtube filmpjes bekijkt van verschillende Make-up vloggers die oogschaduw tutorials laten zien. Negen van de tien keer creëren ze een eyeshadow look met één of twee oogschaduw paletten. Let’s be honest, wie van jullie wil er ’s ochtends graag in de weer met 2 paletten? Heb jij zin om na te denken over welke kleuren je die dag zal opdoen? Ik niet.

Oogschaduw aanbrengen zonder gedoe

Zo concludeerde ik min of meer in het blog artikel over het Morphe 35P oogschaduw palette, dat eenvoud erg fijn kan zijn. Niet iedereen heeft ’s ochtends tijd of zin om hele oogschaduw creaties te maken met 5 verschillende oogschaduw kleuren. In dat geval is het erg fijn om een single eyeshadow te hebben die je opdoet, eyeliner erbij en klaar is kees. De single eyeshadows van Makeup Revolution zijn in dat geval best handig. En vooral vanwege de prijs.

 photo Makeup_revolution_mono_oogschaduw_ingredienten_zpsgjel30cw.jpg

Makeup Revolution mono oogschaduw: I won’t be alone

De prijs is lachwekkend

Behalve oogschaduw paletten verkoopt het populaire budget merk Makeup Revolution tevens single eyeshadows. Ik lees veel positieve dingen over de paletten, maar vrij weinig over hun mono oogschaduw. En dat terwijl een single eyeshadow enkel €1,49 kost! Voor dit lachwekkende bedrag wilde ik best testen of de single eyeshadows van Makeup Revolution de moeite waard zijn. Zo kocht ik dus de paarse oogschaduw I won’t be alone. Want als ik oogschaduw doe, wil ik wel dat je het kunt zien. Uiteraard snap ik dit dat mijn persoonlijke voorkeur is. So don’t worry, ze hebben nog meer kleuren in het assortiment. Ook rustigere kleuren 😉

Dit vind ik een pluspunt

Ondanks dat de onderstaande vinger swatch doet vermoeden dat de kleur I won’t be alone sterk gepigmenteerd is, ziet het er op je ogen minder heftig uit. Als ik het op mijn ogen aanbreng met een oogschaduw brush, dan valt de pigmentatie mee. Als je het met je vinger aanbrengt is de kleur meer zichtbaar en opvallend. Dit vind ik een pluspunt, want dit betekent dat je de kleur intensiteit kan opbouwen.

 photo Makeup_Revolution_Mono_oogschaduw_Iwontbealone swatch_zpszpawhv5u.jpg

Swatch I won’t be alone, Makeup Revolution mono oogschaduw

Intensiteit opbouwen

Wil je een opvallende paarse shimmer op je ogen, dan zul je pas met circa 3 laagjes tevreden zijn of het met je vinger moeten aanbrengen. Wil je echter een subtiele look die tevens draagbaar is op kantoor, dan is het aanbrengen van 1 laagje oogschaduw voldoende. Het blenden van deze Makeup Revolution single eyeshadow gaat overigens gemakkelijk.

Wat voor kleur is het eigenlijk?

In de eerste instantie zou ik I won’t be alone omschrijven als smoked purple. Als je beter kijkt en vanuit een andere hoek, dan is het een paarse oogschaduw met een roze metallic ondertoon. De finish is ongeveer vergelijkbaar met de Duochroom eyeshadows van Urban Decay.

 photo Swatches_Makeup_Revolution_mono_oogschaduw_I wont be alone_zps4lbbfum0.jpg

Beide swatches heb ik aangebracht met een oogschaduw brush. Boven heb ik de kleur geblend. Onder niet. Als de deze oogschaduw met je vingers aanbrengt, krijg je waarschijnlijk meer pigment op je ogen. De swatches heb ik trouwens zonder primer aangebracht.

Gemakkelijk meenemen in je toilettas

I won’t be alone komt in een simpele en handige verpakking. Het is compact waardoor je het gemakkelijk in je toilettas kunt meenemen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat de verpakking gemakkelijk open gaat en je hele tas onder oogschaduw zit.

Pluspunten

  • De kleurintensiteit is op te bouwen. Je kunt het zo fel of subtiel maken als je wilt.
  • Blijft de hele dag zitten, ook zonder primer.
  • Betaalbaar.

Minpunten

  • Als je opvallende oogschaduw wilt, moet je de kleur opbouwen. Het is geen kwestie van 1 swipe en tadaaaaaa daar is de felle kleur.
  • Alleen online verkrijgbaar of in een aantal Etos filialen.

Kortom voor €1,49 vind ik deze Makeup Revolution single eyeshadow meer dan prima. En bovenal raak je niet blut als je meerdere kleuren koopt. Op die manier kun je alsnog kleuren combineren mocht je hier behoefte aan hebben.

Makeup Revolution oogschaduw voor 1,49 euro kopen

De Makeup Revolution mono oogschaduw heb ik zonder primer aangebracht

Verkoopinfo Makeup Revolution

Makeup Revolution kun je online kopen in deze webshop en ook in deze webshop. De mono oogschaduws kosten  €1,49 (3.3 gram) per stuk.

Lees ook

Fenty Beauty review: swatches highlighter & lipgloss Eye of Horus vegan make-up voor gevoelige huid verschillende soorten concealers Betaalbare oogschaduw paletten voor een natural look

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kimberly

Friday 29th of June 2018

Wat een mooie kleur! Ik ben pas net met palettes bezig dus nog zoveel te ontdekken, leuk.

Lindsey Beljaars

Thursday 28th of June 2018

Ziet er goed uit! Ik ben altijd erg te spreken over MakeUp Revolution!

MC Kleuver

Thursday 28th of June 2018

Wat begin je met een leuke cliffhanger. Voor de prijs helemaal prima denk ik zo.

MacBlogster

Friday 29th of June 2018

Dank je ;-)

Mieke | mieksmind

Thursday 28th of June 2018

bij jouw huid staat deze kleur mooi, zelf zou ik hem niet kopen en gebruiken ik ga voor andere kleurtjes

kiki hasselton

Thursday 28th of June 2018

hij staat bij jou prachtig!! ik ben bang dat deze kleur niet bij mij staat

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.