Top

Top pigmentatie voor een klein prijsje: Freedom Makeup oogschaduw

Experimenteren met oogschaduw dankzij 1 palette waarmee je meerdere looks kunt creëren: Freedom Makeup Jewels & Riches. Een oogschaduw palette wat ook geschikt is voor de getinte en donkere huid.

Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette

Top pigmentatie voor een klein prijsje: Freedom Makeup oogschaduw

Freedom Makeup Jewels & Riches

Aangezien een aantal dames graag wilden zien welke make-up ik in mijn visagie koffer heb zitten, trap ik vandaag af met een oogschaduw palette van Freedom Makeup London: het Freedom Pro 32 Jewels & Riches Collection oogschaduw palette.

Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette

Freedom Makeup London Jewels & Riches oogschaduw palette

Veelzijdig & compact

Sinds een aantal maanden heb ik dit oogschaduw palette in bezit. Zoals de naam doet vermoeden bevat dit palette 32 matte, shimmery en metallic oogschaduw kleuren en dat voor minder dan €15. Ik had niet gedacht dat ik het regelmatig zou gebruiken, maar at the end of the day komt dit palette altijd van pas. Het is namelijk veelzijdig en compact.

Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette

Freedom Makeup London Jewels & Riches oogschaduw palette

Van natural naar smokey eyes

Zoals je op de foto kunt zien heb ik met dit Freedom Pro 32 palette glamour eyes gemaakt. Hierbij heb ik de zilveren en zwarte oogschaduw gebruikt. Met dit palette kun je verschillende kanten uit. Je kunt er namelijk het volgende mee creëren:

  • een natural look, dankzij de beige, taupe en bruin tinten;
  • een glamour look, vanwege de parelmoer shimmer kleuren;
  • maar ook smokey eyes met de donkerblauwe, -groene en zwart tinten.
Review en eyeshadow look Freedom Makeup oogschaduw palette

Glamour eyes gecreëerd met Freedom Makeup Pro 32 Eye collection. De lipstick die ik op heb vind je hier.

Op de onderstaande foto’s zie je de swatches van de oogschaduw uit Freedom Pro 32 Jewels & Riches Collection oogschaduw palette. Helaas zijn de parelmoer en metallic shimmers niet duidelijk op de foto’s. Maar ga er voor het gemak vanuit dat het palette voornamelijk glans bevat in plaats van matte kleuren.

Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette

Rij 1 uit het Freedom Pro 32 Eye collection palette

Dupe Naked 3 Urban Decay

Wat mij opviel aan dit palette is dat op het eerste gezicht een aantal kleuren overeen komen met het Naked 3 palette van Urban Decay. Of dit daadwerkelijk zo is weet ik niet, ik heb geen vergelijking gemaakt.

Anderen lazen ook
From brow zero to brow hero met Anastasia Tinted Brow Gel Espresso
Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette 2_Freedom_Makeup_London_Pro_32_palette_zpsge9bekdu.jpg

Rij 2 uit het Freedom Pro 32 Eye collection palette

Pigmentatie

Wat verder opviel: de matte naturel oogschaduw (neutrals) kleuren zijn minder duidelijk zichtbaar op mijn getinte huid dan de shimmery en metallic kleuren. Waarschijnlijk omdat de kleurtoon van de naturel oogschaduw nagenoeg overeenkomt met mijn huidskleur. Hardcore nude dus….

Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette

Rij 3 uit het Freedom Pro 32 Eye collection palette

Wel of niet kopen?

De daadwerkelijke kleur van de oogschaduw is op mijn getinte huid lichter dan je in de eerste instantie zou denken als je de kleuren in het palette aanschouwt. Of dit bezwaarlijk is, is afhankelijk van hetgeen je zoekt. Als je op zoek bent naar variatie, shimmers en parelmoer kleuren dan is dit het palette voor jou. Ben je op zoek naar meer neutrale oogschaduw, dan zou ik dit palette overslaan.

Review en swatches Freedom Makeup oogschaduw palette

Rij 4 uit het Freedom Pro 32 Eye collection palette

Verkoopinfo Freedom Makeup London

In Nederland wordt Freedom Makeup London verkocht door Boozyshop. Freedom Makeup London komt uit dezelfde stal als Makeup Revolution en Makeup Academy (MUA), maar wordt marketing technisch weggezet als een ‘pro’ make-up lijn. De prijs ligt daarom net iets hoger dan van eerdergenoemde merken.

Lees ook

Fenty Beauty review: swatches highlighter & lipgloss Eye of Horus vegan make-up voor gevoelige huid oogschaduw aanbrengen zonder stressBetaalbare oogschaduw paletten voor een natural look


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. chucky1012 says

    Zo een prachtige make-up look had je gemaakt met de goed gepigmenteerde kleuren van de palette 😉

    Xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar