Skip to Content

Morphe Brushes 35P review: veelzijdig palette met een MAAR

Een tijd geleden kocht ik o.a. het Morphe Brushes 35P palette. Dit is een oogschaduw palette met verschillende paarse oogschaduw. In dit blog artikel laat ik swatches zien van alle kleuren, zodat je kunt zien wat de kwaliteit van de oogschaduw is. Enjoy!

Morphe Hype

Morphe Brushes 35P review

Een paar maanden geleden kwam er een heuse Morphe Brushes hype over beauty minnend Nederland heen als een Tsunami golf. Overal waar je keek werd de naam Morhpe geroepen.

Youtube, blogs, Instagram en Snapchat werden allen overspoeld met het enthousiasme waarmee Morphe Brushes omringd werd. Zo waren en voor- en tegenstanders, echter tot welk kamp ik behoor weet ik op dit moment nog niet zo goed. Al neig ik tot het kamp der voorstanders. Vooral na het gebruik van een aantal Morphe producten. In dit Morphe 35P review zal ik uitleggen waarom ik Morphe wel oké vindt.

Morphe make-up kwasten

Morphe Brushes 35P review: veelzijdig palette met een MAAR

Behalve verschillende paletten bezit ik ook een aantal Morhphe make-up kwasten. Mochten jullie hier een blog artikel over willen zien, dan hoor ik het graag. Mijn focus zal nu liggen op het Morphe 35P palette dat verschillende paarstinten en bruintinten bevat. De P staat trouwens voor “Plum” wat verwijst naar de paarse kleuren.

Morphe 35P review

Het 35P palette oogt qua mooi en volledig qua samenstelling van de kleuren. Hierdoor kun je er verschillende kanten mee op, dankzij toevoeging van 2 highlighter kleuren en een mat zwarte oogschaduw. De structuur wisselt per oogschaduw en over het algemeen zijn ze goed gepigmenteerd.  Morphe Brushes 35P bestaat uit 35 kleuren met de volgende afwerking:

  • 20 matte oogschaduws;
  • 12 mettalic oogschaduws;
  • 2 shimmer oogschaduws;
  • 1 glitter oogschaduw

De kleuren zijn onderverdeeld in:

  • 23 paarstinten
  • 9 bruintinten
  • 2 highlighter kleuren (1 mat & 1 met shimmer)
  • 1 mat zwarte oogschaduw

Mooie kleursamenstelling

Review mixed skin Morphe Brushes 35P

Mijn algemene indruk is dat het Morphe 35P palette mooie basis-, crease en transition kleuren bevat die goed bij mijn huidskleur passen. Er zit een basiskleur in voor zowel de witte als donkere huid en de bruintinten bevatten verschillende ondertonen.

In die zin is het palette z’n geld waard, juist omdat je er basic oogschaduw looks mee kunt creëren, maar ook smokey eyes. Kortom, je kunt het zo subtiel als opvallend maken als dat je wilt. Toch is er een MAAR of 3…..

MAAR 1: te groot

Ik vind het palette te groot. Het is geen palette dat je gemakkelijk meeneemt als je gaat reizen. Uiteraard is dit op te lossen door de oogschaduws uit het palette te halen en je meest favoriete en/of meest gebruikte kleuren in een kleiner palette te plaatsen.

Dan nog ben je trouwens goedkoper uit als je dit palette koopt, want je zult never nooit 35 oogschaduw kleuren kunnen kopen voor €24,99.

Review Morphe Brushes 35P mixed skin photo Morphe_brushes_35P_oogschaduws_zpsj76kvr5i.jpg

MAAR 2: Fall out

Wanneer je naar de foto’s kijkt zie je een laagje oogschaduw op het palette liggen (fall out). Het doet me denken aan het laagje poeder dat je krijgt als je in de weer gaat met krijt. De term ‘chalky’ is dus enigszins van toepassing.

In vergelijking met bijvoorbeeld het budget oogschaduw palette van W7: 10 out 10 is Morphe Brushes zeker beter. Het veroorzaakt veel minder fall out. In plaats van een hoopje poeder, krijg je eerder ‘een stoflaagje’. Dezelfde fall out die je krijgt bij het Urban Decay Naked 3 palette dat 2 keer zo duur is.

MAAR 3: kwaliteit per oogschaduw varieert

De pigmentatie van het Morphe Brushes 35P palette is goed te noemen. Zelfs de matte kleuren zijn goed zichtbaar. Desondanks bemerk je het verschil in kwaliteit per oogschaduw. Dit kun je ook op de foto’s terug zien.

De matte kleuren zijn redelijk droog, poederig, maar toch (redelijk) goed te blenden. De paarse oogschaduw met glitter is korrelig en droog. Ik vind de glitters ‘chunky’.

De metallic oogschaduw is over het algemeen ‘buttery’ en minder poederig. Af en toe zit er ‘een droge’ tussen. De pigmentatie is goed te noemen, maar dat is meestal het geval bij dit soort oogschaduw.   Review Morphe Brushes 35P mixed skin photo Morphe_Brushes_35P_review_zpsoh4y40pu.jpg Wat ik overigens nog moet vermelden is dat ik geen primer op mijn vingers heb gebruikt bij het swatchen. Hierdoor kun je goed de structuur van de oogschaduw zien.

Ook bij het aanbrengen van de oogschaduw op mijn oogleden heb ik geen primer gebruikt. Dit is dus het resultaat zonder het gebruik van een primer. Deze subtiele dag make-up bleef gedurende de dag zitten tot in de avonduren.

Wel of niet kopen

Laten we wel wezen, het zijn subtiele MAAR-s, maar ik bemerk dat dit MAAR-s zijn die mij licht irriteren. Dit betekent dus dat ik in het vervolg betere keuzes moet maken wat betreft de aanschaf van dit soort paletten en mijzelf moet afvragen:

  • koop ik opnieuw een Morphe Brushes 35 palette waarvan ik weet dat ik niet alle kleuren ga gebruiken en niet alles van even goede kwaliteit is. Dit terwijl ik weet dat ik goedkoper uit ben als ik dit palette koop.
  • Ga ik liever voor kwaliteit (minder droge en poederige oogschaduw, sterkere pigmentatie)? Koop ik liever single eyeshadows waarvan ik zeker weet dat de kwaliteit goed is, maar ik wel duurder uit ben?
Review mixed skin Morphe Brushes 35P

De vraag is ook: wat heb ik aan zo’n groot Morphe 35 palette, als er relatief veel bruintinten in het palette zitten? Op zich handig omdat Morphe Brushes hiermee verschillende huidskleuren kan bedienen, maar ik heb al de juiste bruintinten in huis die passen bij mijn huidskleur.

In mijn geval zijn deze kleuren dus overbodig en heb ik voor niets zo’n groot palette. Als je over weinig oogschaduw beschikt of helemaal geen oogschaduw in huis hebt, is dit palette daarentegen zeer ideaal. 

Concluderend

En nu de hamvraag: “zou ik opnieuw een Morhpe Palette kopen?” Ik denk ik het wel. Ondanks dat de kleur van de poederige oogschaduw op mijn oogleden vervaagt, kun je de kleur wel opbouwen. Ook kun je een oogschaduw primer gebruiken waardoor de kleuren duidelijker zichtbaar zijn.

Waarom wel kopen

Het Morphe Brushes 35P is een palette dat zijn geld waard is. Je betaalt namelijk €24,99 voor het gehele palette, dat is €0,71 per oogschaduw! Ook al zou je enkel 4 kleuren uit het palette gebruiken dan heb je je winst er al dubbel en dwars uit. Voor een  single eyeshadow van een willekeurig budget merk betaal je tegenwoordig al gauw €5 tot €7 per stuk,

Ook blijven de kleuren lang zitten op je oogleden, zelfs zonder primer. Als je een sterkere pigmentatie wilt voor een buget prijs, kun je bijvoorbeeld een Sleek oogschaduw palette van kopen van €10. Je hebt dan echter niet dezelfde variatie tussen matte en shimmer oogschaduw. Dat heb je in dit palette wel. Kortom, tel uit je winst.

Waar kun je Morphe Brushes kopen?

Mijn Morphe 35P palette heb ik gekocht bij TheMakeupspot voor een bedrag van €24,99. Het wordt trouwens ook verkocht bij Boozyshop. Klik op de linkjes om in de webshops terecht te komen. De lipstick die ik op heb is Heroine van MAC uit de matte collectie.

 photo Morphe_brushes-35P_swatches_zijkant_zpsl0ifrjez.jpg

Dit vind je ook interessant

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Julie

Sunday 23rd of October 2016

Ik vind het wel een mooi palette aangezien ik dol ben op paarstinten! Die lipstick van je vind ik dan ook geweldig! :-) Fall-out is niet fijn, maar valt nog wel op te lossen. Toch vind ik grote palettes inderdaad super onhandig!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.