Top
Producten voor mooie krullen

Make-up Brush 112: waar gebruik je deze make-up kwasten voor?

Als jij je afvraagt wat voor make-up brush je kunt gebruiken om je basis make-up mee aan te brengen, dan is dit blog artikel voor jou bestemd. In het onderstaande overzicht kun je zien wat voor make-up brushes je allemaal kunt gebruiken voor het aanbrengen van:

  • foundation
  • concealer
  • poeder
  • blush
  • highlighter
  • eyeliner of lippen
Basis Make-up kwasten (gezicht)

Kun je door de bomen het bos niet meer zien als het op make-up kwasten aankomt? Denk je regelmatig: “welke make-up brush moet ik kopen?!?” Als het aan de fabrikanten van dit soort make-up tools ligt, heb je alle make-up kwasten nodig die ze in het assortiment hebben. Uiteraard is dit niet per sé nodig, tenzij je het echt heel graag wilt. Welke kwasten je koopt is afhankelijk van welk effect je wilt creëren en of je liever met een kwast, sponsjes of je vingers werkt.

Multifunctioneel

Sommige personen gebruiken liever verschillende kwasten en anderen maken het liefst gebruik van brushes die multifunctioneel zijn en dus voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. The choice is yours.

“Welke make-up brush MOET ik kopen?”

Nu denk ja vast en zeker: “oké, leuk om te weten, maar wanneer vertelt ze welke make-up brushes ik moet kopen?” Het antwoord is simpel: ik ga je niet vertellen welke kwasten je nodig hebt. Het enige wat ik ga doen, is vertellen welke make-up kwasten ik zelf graag gebruik en waarvoor ik ze gebruik. Zie het onderstaande overzicht. Op basis van deze informatie kun je zelf beslissen welke make-up kwasten jij nodig hebt.

Welke make-up kwasten gebruik je voor je gezicht?

Make-up Brush 112: waar gebruik je deze make-up kwasten voor?

Oogschaduwkwasten

Zoals je kunt zien heb ik voor het gemak de oogschaduw brushes weggelaten. Dit heb ik gedaan omdat niet al te veel informatie in één overzicht wilde proppen. Indien hier behoefte aan is, zal ik hier de volgende keer aandacht aan besteden.

Verkoopinfo make-up brushes

Uiteraard zijn er nog meer make-up kwasten die je kunt gebruiken. De kwasten in het overzicht heb ik geselecteerd omdat dit over het algemeen basic brushes zijn die gemakkelijk verkrijgbaar zijn in verschillende prijsklassen. Je kunt ze bij de Action vinden, maar ook bijvoorbeeld in een MAC Store. Het zijn in elk geval kwasten die ik in mijn badkamer heb en praktisch dagelijks gebruik:


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Een handig overzicht! Het meeste heb ik wel een vaste routine voor maar met contourpoeder weet ik soms even niet welke kwast fijner zou werken.

    • Hoi Mariska, bedankt voor je reactie. Het leuke van make-up kwasten is dat de meeste kwasten multifunctioneel zijn. Momenteel gebruik ik bijvoorbeeld een make-up spons voor het blenden van concealer en foundation, maar tegelijkertijd ook voor het blenden van contour en highlight strepen. Tegenwoordig gebruik ik ook een buffer kwast die eigenlijk bestemd is voor het aanbrengen van foundation voor het blenden van concealer, maar ook voor het aanbrengen van bronzer onder mijn jukbeenderen. Kortom, veel kwasten zijn multifunctioneel. Hier kom je achter door gewoon dingen uit te proberen, maar ook veel youtube filmpjes te kijken (slecht voor je portemonnee) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.