Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Weekend Tip: Ode aan de Nederlandse Mode

Vorig weekend bezocht ik het Gemeentemuseum Den Haag samen met een dierbare vriendin die ik een jaar niet had gezien. We besloten er een leuke dag van te maken en de expositie Ode aan de Nederlandse Mode te bezichtigen. Waarom is deze expositie, die tot en met 7 februari 2016 te zien is, een bezoek waard? Niet eerder was er in Nederland zo’n overzicht te zien met meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis van 1900 tot 2015. 
Ode aan de Nederlandse Mode photo Ode_aan_NL_mode_boek_zpsoyiqimtl.jpg

Eigenzinnige mode

“Klinkende namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. Deze, en ook andere, modeontwerpers van Nederlandse bodem oogsten internationale waardering. Hoog tijd dus voor een Ode aan de Nederlandse mode in het Gemeentemuseum Den Haag, het museum met één van de belangrijkste modecollecties ter wereld.

Ode aan de Nederlandse Mode photo Ode_aan_NL_Mode_zps0vzqtg1s.jpg

De blauwe Maxima dress

Wie kent niet de oogverblindende blauwe creatie, een ontwerp van Jan Taminiau, waarin koningin Máxima was gehuld tijdens de inhuldigingsceremonie? Of de vaak extravagante ontwerpen van Viktor & Rolf? Nederland kent enorm veel creativiteit die in het buitenland ook zeker wordt opgemerkt. Vooral ontwerpers die een sterk eigen handschrift weten te vinden, slagen erin om boven het maaiveld uit te steken en een stevige positie te verwerven. Het Gemeentemuseum Den Haag is er trots op hen dit najaar een welverdiende Ode te brengen en daarnaast te schetsen hoe de mode zich in ons land vanaf 1900 heeft ontwikkeld.”

Ode aan de Nederlandse Mode photo Viktor_Rolf_ode_aan_NL_mode_zpsdiohphpp.jpg

De befaamde ‘strikkenjurk’ van Viktor & Rolf

Over Ode aan de Nederlandse Mode

 • Openingstijden: 11:00 – 17:00 uur, dinsdag t/m zondag Maandag gesloten.
 • Entree: € 13,50 (voltarief) / € 10,00 (CJP/Student)
 • Locatie: Stadhouderslaan 41 Den Haag
 • Meer info: website Gemeentemuseum Den Haag
Ode aan de Nederlandse Mode photo Jan_Taminiau-Ode_aan_NL_mode_zpsho2gdux9.jpg

Jan Taminiau

Anderen lazen ook
Monday Inspiration: Macblogster draagt Dyanne

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Homadepicturemania Sao Nonac says

  Mooie fashion van Nederlandse designers!
  Het komt ook steeds vaker voor dat beroemdheden in binnen- en buitenland zoiets dtagen.
  Prachtige foto’s!

  Fijne dag Xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.