Top

Blush aanbrengen als een Pro – Tutorial

Breng jij je blush op de juiste manier aan? Verkeerd aangebrachte blush zorgt kan onbedoeld voor zorgen dat je er ouder uitziet. Ook kun je er per ongeluk een voller gezicht door krijgen.  Hieronder zie je: How to Blush aanbrengen als een pro.

1. Waar moet ik blush aanbrengen?

Om erachter te komen waar je blush dient aan te brengen zul je eerst 2 dingen moeten achterhalen:

 1. waar zitten je jukbeenderen?
 2. wat is de vorm van je gezicht?

Jukbeenderen

Het onderstaande filmpje helpt je bij het vinden van je jukbeenderen, mocht je dit moeilijk vinden:

Gezichtsvorm

Nu je weet waar je jukbeenderen zitten, is het handig om te achterhalen wat je gezichtsvorm is zodat je weet waar je het beste blush kunt aanbrengen. In het onderstaande filmpje wordt er op simpele wijze uitgelegd hoe je kunt achterhalen welke gezichtsvorm jij hebt:

Op de onderstaande afbeelding kun je duidelijke voorbeelden zien van 4 van de 5 meest voorkomende gezichtsvormen. De strepen in het gezicht hebben te maken met het highlighten en contouren van de verschillende gezichtsvormen. Dit zal  ik een andere keer bespreken.

Make-up DIY: waar breng je in godsnaam blush aan? photo gezichtsvormen_zpsvvylrgjw.jpg

En nu?

Als je eenmaal weet welke gezichtsvorm je hebt, kun je naar hartenlust blush aanbrengen. Als je een rond, vierkant, of lang gezicht hebt, is het handig om het onderstaande advies op te volgen. Heb je een ovaal gezicht? Lucky you, je kunt je blush op alle manieren aanbrengen zoals hieronder aangegeven.

Anderen lazen ook
How to: bronzer aanbrengen - bye bye bleke huid!

Blush aanbrengen obs je gezichtsvorm photo Blush_aanbrengen_gezichtsvormen_zpspbhzmzzv.jpg

2. Welke kleur kan ik het beste gebruiken?

 photo welke_kleur_blush_past_bij_huidskleur_zpsyxzyrrqk.jpg

the blushed blush

Vrouwen met een witte huid kunnen beter (licht) roze, (licht) brons of abrikoos kleurige blush aanbrengen. Bij vrouwen met een donkere huid zijn vooral warme tinten erg mooi zoals goudbruin en koraal, maar ook paars, oranje of warm roze is geschikt.

MAKE-UP DIY: WAAR BRENG JE IN GODSNAAM BLUSH AAN? photo morphe-that-glow-bronzer-palette-500x500_zps8zohurhi.png

that glow bronzer palette

Deze blush paletten zijn van het merk Morphe, the blushed blush en that glow bronzer palette en zijn te koop bij The Make-up Spot. Klik op de link voor meer verkoopinformatie.

3. Welke make-up brushes heb ik nodig?

Als je benieuwd bent naar welke make-up kwasten je kunt gebruiken om blush aan te brengen, bekijk dan het blog artikel Make-up Brush 211: waar gebruik je deze make-up kwasten voor?

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. TMZ says

  Bedankt voor de tips! ik kan ze heel goed gebruiken ik zie nu dat ik het al die tijd verkeerd heb gedaan. thanx!

 2. Barbara says

  Zonder dat ik het wist heb ik het altijd goed gedaan. Ook fijn om te weten 🙂 Poeder blush is meer mijn ding. Zo’n mouse lijkt me handig, maar plakkerig en erg aanwezig op je huid.

 3. Sabrina says

  Wat een duidelijk artikel. Ik volg al jarenlang allerlei beautyblogs, maar nergens is het ooit zo duidelijk met afbeeldingen uitgelegd 🙂 Top!

 4. Mariska says

  Dit soort artikelen zijn zo handig, echt fijn en duidelijk dit! Misschien nog een keertje zo eentje over de bronzer schrijven/maken? Of is die er al?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar