Skip to Content

Bleek gezicht? Zie 5 tips om je bleke winterse kleur te camoufleren

Heb je een bleek gezicht? In dit blog artikel geef ik jou 5 tips waarmee je jouw vermoeidheid en bleke huid in de winter kunt camoufleren.

In de zomer hebben de meeste mensen een bruiner gezicht. Hierdoor zien ze er gezonder uit, inclusief frissere uitstraling. Omdat ik een mengelmoes van Surinaamse afkomst ben, heb ik in de herfst en winter regelmatig last van het gebrek aan zonlicht.

Bleek gezicht

In de winter heb ik altijd een bleek gezicht. Dit vind ik verschrikkelijk, omdat ik er voor mijn gevoel meer vermoeid uitzie dan in perioden waarin de zon schijnt. Gelukkig kan ik de vermoeidheid aanpakken met behulp van:

Vitamine M(ake-up)

Mijn bleke huid en vermoeidheid camoufleer ik met behulp van make-up. Hier kom ik een heel eind mee. In dit blog artikel vertel ik en laat ik zien hoe ik dit doe.

Lees ook: Doffe huid? Droge en doffe huid? Deze 5 tips helpen je bij dit probleem

Tip 1: gebruik een blush of bronzer

Wanneer je goed naar de onderstaande foto kijkt, dan kun je aan de huid onder mijn ogen zien dat ik een beetje vermoeid ben. Mijn vermoeidheid heb ik kunnen camoufleren door een warmere gloed te creëren met behulp van blush.

Onder de foto kun je lezen welke blush jij kunt gebruiken, afhankelijk van jouw huidskleur.

In de onderstaande video bij tip 2, kun je trouwens duidelijk het verschil zien. Ik laat je namelijk zien hoe ik mijn bleke gezicht en vermoeide huid camoufleer.

Bleek gezicht? Zie 5 tips om je bleke winterse kleur te camoufleren
Ik heb een warme gloed gecreëerd met behulp van mijn blush en lipsick

Warme gloed creëren – deze blush kun jij gebruiken

In het onderstaande filmpje kun je zien dat ik een brons-oranje blush gebruik om een bleek gezicht warmer te maken. Omdat ik getint ben gebruik ik bovengenoemde kleur. Deze kleur complementeert mijn huidskleur waardoor mijn gezicht warmer oogt. 

Uiteraard kun jij een andere kleur gebruiken die beter bij jouw huid past. Zie hier kleuren die je kunt gebruiken:

Getinte / donkere huid

Heb je ook een getinte of een donkere huidskleur? Gebruik dan de volgende blush kleuren:

 • oranje
 • brons / terracotta
 • bronzer met een shimmer (glans)
 • donker roze of paars
 • oud roze met warme ondertoon (getinte huid)

[show_lookbook_widget id=”487842″]

Lichte huid

Heb je een lichte huidskleur en krijg je snel een bleek gezicht? Gebruik dan de volgende blush kleuren:

 • licht roze
 • oud roze
 • koraal
 • perzik
 • lichtkleurige bronzer met een shimmer.
Nieuwe H&M beauty collectie: H&M blush
Met blush kun je o.a. een bleek gezicht verhelpen

Hoe breng je blush aan?

TIP: vraag jij je af hoe je blush het beste kunt aanbrengen? Bekijk dan dit blog artikel:

Blush aanbrengen als een Pro – Tutorial

Hoe breng je een bronzer aan?

Wil je weten hoe je een bronzer aanbrengt? In mijn onderstaande filmpje laat ik zien hoe je een matte bronzer aanbrengt. Door het gebruik van een bronzer zorg je ervoor dat je er minder bleek uitziet.

Een bronzer is altijd bruin. De kleur varieert van warm tot koel. Zelf gebruik ik een warme terracotta kleurige bronzer die hooguit 1 tot maximaal 2 tinten donkerder is dan mijn eigen huidskleur. Dit doe ik om een subtiel effect te creëren en te voorkomen dat ik van die harde bruine strepen op mijn wangen krijg.

Tip 2: gebruik blush of bronzer op je oogleden

Deze tip kreeg ik ooit van een MAC Pro visagist: gebruik de blush die je op je wangen aanbrengt, ook op je ogen. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je gezicht meer kleur krijgt. Door dezelfde kleur te gebruiken, zorg je voor een rustig geheel en camoufleer je een bleek gezicht.

In de onderstaande video kun je zien wat ik bedoel. Je ziet dat ik mijn bleke huid en vermoeidheid camoufleer door alleen basis make-up te gebruiken:

 • mascara
 • highlighter pen
 • blush
 • en lippenstift

Tip 3: breng kleur aan op je lippen

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, maakt het gebruik van kleur op mijn lippen een groot verschil. Uiteraard hoef je geen rode lipstick te gebruiken wanneer je dit niet wilt. Gebruik in dat geval een lippenstift die in dezelfde kleur range valt als de blush die je hebt gebruikt.

Op de bovenstaande foto kun je zien dat ik een brons – oranje lipstick draag. Dit matcht met de kleur van mijn blush. Ik heb namelijk een brons-oranje blush gebruikt. Ik had ook een naturel lipstick kunnen gebruiken, maar omdat ik meer warmte wilde gebruiken, koos ik voor een warmere kleur.

Ga je liever voor een rustige naturel lippenstift? In deze blog vind je een naturel lippenstift die bij jouw huidskleur past:

Nude lippenstift (geschikt voor elke huidskleur!)

Tip 4: gebruik een concealer potlood of highlighter

In het bovenstaande Youtube filmpje kun je zien dat ik een highlighter pen gebruik. Momenteel gebruik ik een concealer potlood als highlighter pen. Ik vind dit handiger omdat de punt smaller is.

Lees ook: Concealer aanbrengen op de juiste manier: dit is wat je moet weten

Tip 5: meng een beetje foundation met je dagcreme

[show_lookbook_widget id=”487843″]

In beide filmpjes kun je zien dat ik geen foundation gebruik. Uiteraard kun je dit wel gerust gebruiken. Zier hier enkele tips:

 • Meng vloeibare foundation met jouw dagcrème.
 • Gebruik je vingers om het aan te brengen op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je huid zichtbaar blijft en je geen pancake gezicht krijgt.
 • De warmte van je vingers zorgt er trouwens ook voor dat je het geheel beter blendt met je huid. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat.

Ben je geïnteresseerd make-up reviews? Bekijk ook deze blog artikelen:Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

chucky1012

Sunday 16th of April 2017

Handige en goed tips! Dit moet ik eens proberen.

Fijne dagen Xoxo

MacBlogster

Wednesday 19th of April 2017

Dank je. Ik ben benieuwd wat je van het resultaat vindt. Let me know.

Victorina Hutton

Friday 2nd of August 2013

Wow, that's what I was looking for, what a information! thanks!

Miranda

Thursday 4th of July 2013

Leuk basic artikel! Ikzelf vind het fijn om een bb cream met spf te gebruiken in de zomer.

Ansuya Lalay

Monday 3rd of June 2013

Ansuya Lalay liked this on Facebook.

Jocelina (@ChocolateBreak)

Monday 3rd of June 2013

RT @MacBlogster: Creƫer een mooie huid en zomerse uitstraling met make-up: http://t.co/q83dzC3XMI

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.