Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Blush gebruiken: camoufleer je bleke winterse huidskleur

In dit blog artikel laat ik je zien hoe je op simpele wijze een vermoeide en bleke huid onder andere camoufleert met blush, zonder al te veel make-up te gebruiken.
In de zomer hebben de meeste mensen een bruiner gezicht en ogen ze meestal mooier, inclusief frissere uitstraling. Omdat ik een mengelmoes van Surinaamse afkomst ben, heb ik in de herfst en winter regelmatig last van het gebrek aan zonlicht. Ik zie ik er dan altijd bleker uit dan in het voorjaar. Ik vind dit verschrikkelijk omdat ik er voor mijn gevoel vermoeider uitzie dan in perioden waarin de zon schijnt. Zucht…

Eyeshadow tutorial

Met mijn bleke gezicht

Vitamine M(ake-up)

Behalve dat ik extra vitamine D slik op de momenten dat de ‘R in de maand is’, ben ik in de afgelopen jaren make-up gaan gebruiken om mijn bleke en vermoeide blik te camoufleren. Vitamine D is gewoon niet voldoende, ik heb toch ook echt vitamine M nodig.Bekijk de 2 onderstaande filmpjes als je wilt weten waaruit mijn vitamine M bestaat. De tips die je meekrijgt in de filmpjes kun je zelf ook gemakkelijk toepassen op momenten dat je er minder bleek uit wilt zien. 

Warme gloed

In het 1e filmpje zul je zien dat ik een brons-oranje blush gebruik om mijn winterse huidskleur warmer te maken. Omdat ik getint ben gebruik ik deze kleur, het complementeert mijn huidskleur waardoor mijn gezicht warmer oogt als ik deze blush gebruik. 

W7 Ebony make-up

Deze blush kun jij gebruiken

 • Getinte/donkere huid: Als je zelf ook getint bent of een donkere huidskleur hebt, adviseer ik je om ook een blush in deze kleur range te gebruiken. Je kunt eventueel ook een bronzer gebruiken met een shimmer (glans) erin.
 • Lichte huidAls je een lichtere huidskleur hebt, adviseer ik je om een oud roze of koraal kleurige blush te gebruiken, afhankelijk van de ondertoon van je huidskleur. Vind je dit te moeilijk om te te beoordelen, gebruik dan een lichtkleurige bronzer met een shimmer.

Blush aanbrengen

TIP: Mocht je je afvragen waar je exact blush moet aanbrengen, bekijk dan dit blog artikel: blush aanbrengen. 

Anderen lazen ook
H&M blush: Imperial Red, Pink Peach & Tango Pink

Zonder er té opgemaakt uit te zien

Mijn eerste filmpje is gericht op het camoufleren van vermoeidheid op simpele wijze, zonder dat je er té opgemaakt uitziet:

Concealer potlood

In het bovenstaande Youtube filmpje kun je zien dat ik een highlighter pen gebruik. Momenteel gebruik ik een concealer potlood als highlighter pen. Ik vind deze beter omdat de punt smaller is. Klik op de blauwe link om mijn review te lezen en te zien waar ik het heb gekocht.

Er minder bleek uitzien

In mijn tweede filmpje laat ik zien hoe je een matte bronzer aanbrengt om ervoor te zorgen dat je er minder bleek uitziet. Zelf gebruik ik een bronzer die hooguit 1 tot maximaal 2 tinten donkerder is dan mijn eigen huidskleur. Dit doe ik om een subtiel effect te creëren en te voorkomen dat ik er als Instagram drag queen uitzie. 

Wel/geen foundation?

In beide filmpjes kun je zien dat ik geen foundation gebruik. Uiteraard kun je dit gebruiken als je dit wilt. Hier enkele tips:

 • Gebruik het liefst een vloeibare foundation. Meng het eventueel met je dagcrème en breng dit licht aan met een sponsje of je vingers. Hierdoor blijft de gloed van je eigen huid zichtbaar. De warmte van je vingers zorgen er ook voor dat je foundation beter met je huid blendt.
 • Als je vlekjes in je gezicht hebt, kun je dit wegwerken met een concealer voordat je je foundation aanbrengt. Gebruik hier niet te veel van. Je wilt immers niet je huid ‘dicht smeren’.
 • Poeder het geheel af met een huidskleurige poeder in plaats van witte poeder, hiermee voorkom je een grauw effect.
Anderen lazen ook
MiMax Make-up: nieuw merk voor getinte & donkere vrouwen!

CK One Color foundation

Ben je op zoek naar geschikte foundations, bekijk eens deze blog artikelen:About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. sheila says

  Hoi suzanne,
  Ik ben licht getind en heb donkerbruine vrij aziatische ogen, zoek al tijden de oogkleuren die bij me passen. Naturel maar niet onopvallend! Nog tips? Misschien eens online workshop?

 2. Suzanne van Duijn says

  Hoi Sheila,

  Bedankt voor je vraag. Het is lastig om zo te zeggen welke kleuren precies bij je passen. Het hangt ervan af wat voor type je bent, zomertype, lentetype, wintertype of herfsttype. Dit zou je eens kunnen laten uitzoeken door een kleuren analist.
  Maar bij de meeste getinte mensen staan eigenlijk bijna alle kleuren. Ik zou alleen oppassen met blauw, grijs en zilver omdat dit grauw kan uitslaan op een gekleurde huid. Warme kleuren zijn vaak het mooist! Denk aan paars, roze, oranje, rood, bruin, goud, geel.
  Je zou eens paars of oranje/roze kunnen proberen en dan in transparante kleuren. Hierdoor zal je huidskleur nog mooier uitkomen.
  Heel veel succes!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar