Skip to Content

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick heeft nieuwe nude lipsticks en ze zijn geschikt voor elke huidskleur!

Ben je op zoek naar een naturel lippenstift die bij jouw huidskleur past? Zie hier swatches van de 4 nieuwste nude kleuren uit de Bourjois Rouge Velvet The Lipstick collectie.

In dit review laat ik swatches zien van de volgende nude lipsticks:


Bourjois Rouge Velvet lipsticks

“Wat een topper is deze Bourjois Rouge Velvet The Lipstick. De kleur intensiteit is enorm en daarnaast blijft de lipstick ontzettend lang zitten, ook nadat je hebt gegeten en gedronken. Een super aanrader!”

— review op bol.com

Het is gek, maar ik ben verbaasd

Tot mijn verbazing ontving ik een perspakketje met 4 nieuwe nude lipsticks uit de Bourjois Rouge Velvet The Lipstick collectie. Ik was verbaasd omdat deze nieuwe lipsticks ook gericht zijn op getinte en donkere vrouwen.

Anno 2018 heb ik nog niet meegemaakt dat een gevestigd make-up merk in het midden- of budget segment, nude lippenstift voor elke huidskleur in het assortiment heeft. Bourjois nu dus wel.

Bourjois Rouge Velvet lipsticks
Bourjois Rouge Velvet The Lipstick heeft nieuwe nude lipsticks en ze zijn geschikt voor elke huidskleur!

Invloed Fenty Beauty

In 2013 schreef ik het blog artikel: de frustratie van een Black Beauty Blogger in Nederland. Gezien de soms onthutsende reacties op dit blog artikel, is het een wonder waarom wij getinte en donkere vrouwen, een onzichtbare doelgroep zijn gebleven tot 2018.

Ik vermoed dat Rihanna’s Fenty Beauty diverse beauty merken heeft wakker geschud.

Een nieuwe beauty standaard

Dankzij de reuring die Rihanna teweeg bracht met haar foundation collectie, lijkt er een nieuwe beauty standaard te ontstaan: “nude” is niet alleen maar van toepassing op 1 huidskleur.

Zo bevat de Bourjois Rouge Velvet The Lipstick collectie nu in totaal 8 verschillende nude lipsticks, geschikt voor meerdere huidskleuren.

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick heeft nieuwe nude lipsticks en ze zijn geschikt voor elke huidskleur!
Bourjois Rouge Velvet Nude Collection

Nude Lipstick Collection

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick had tot voor kort maar 4 nude kleuren gericht op een lichte huid, namelijk:

 • 01 Hey Nude! (lichtbeige nude)
 • 02 Flaming Rose (roze nude)
 • 03 Hippink Chic (zoet roze)
 • 12 Brunette (koffiebruin met vleugje rood)

Gelukkig zijn hier 4 nieuwe kleuren aan toegevoegd:

Het laatstgenoemde rijtje bespreek ik in mijn review.

Make-up tip: Bourjois Rouge Velvet nude lippenstift geschikt voor elke huidskleur!
Bourjois Rouge Velvet The Lipstick heeft nieuwe nude lipsticks en ze zijn geschikt voor elke huidskleur!

Review Bourjois Rouge Velvet The Lipstick – Nude lipsticks

Ik heb de nude lipsticks nu enkele weken gebruikt en dit zijn naar mijn mening de plus- en minpunten:

Pluspunten

 • gemakkelijk aan te brengen zijn
 • romig en dekkend zijn
 • rult niet
 • blijft lang zitten
 • dezelfde finish als een matte liquid lipstick zonder het droge lippen gevoel
 • foutjes zijn gemakkelijk te corrigeren
 • bijwerken gaat gemakkelijk en zonder gedoe
 • en droogt binnen 1 minuut op

Minpunten

 • benadrukt fijne lijntjes
 • droge lippen? Eerst je lippen scrubben en hydrateren.

Romig maar toch mat

Wat toch wel een punt van aandacht is, is het volgende: doordat de lipstick in de 1e instantie romig is, kun je een streperig effect krijgen. Dit kun je voorkomen door eerst een lippotlood te gebruiken en je lippen hiermee in te kleuren.

Heb je hier geen zin in, breng dan minstens 2 lagen lipstick aan zonder je lippen 20 seconden op elkaar te doen. Binnen 1 minuut is de lipstick opgedroogd en heb je een matte en velvet finish, net als bij een liquid lipstick. Je lippen voelen alleen niet zo droog aan als wanneer je liquid lipstick gebruikt.

Zijn ze long lasting?

Als je niet al te vettig en enthousiast eet, haal je 6 uur ook wel. Dit vind ik best bijzonder want deze Rouge Velvet lipsticks zijn aardig romig als je ze aanbrengt. Over het algemeen vervaagt romige lipstick vrij snel. Deze lipsticks dus niet.

Afgezien van de eerste paar seconden, heb ik niet het idee gehad dat ik gedurende de dag de lipstick voelde trekken of überhaupt voelde zitten. Ook rult de lipstick niet aan het einde van de dag.

De kleur vervaagt net als bij gewone lipstick. Als je trouwens eerst een lippotlood gebruikt, blijven deze Rouge Velvet lipsticks nog langer zitten. Lees deze instructies waardoor je lipstick langer blijft zitten.

Bourjois Nohalicious (13)

De nude lippenstift die ik de afgelopen weken vrijwel dagelijks heb gedragen is Bourjois Rouge Velvet The Lipstick nr. 13 Nohalicious.

Op mijn lippen is Nohalicious niet per sé een nude kleur, eerder lavendelkleurig, maar toch warmer dan Mac So Me en NYX Embellishment. Waarschijnlijk vanwege de bruin-roze ondertoon.

Op de onderstaande Instagram foto draag ik de kleur Nohalicious.  Zoals je kunt zien een kleur die goed bij mijn huidskleur past. Geschikt voor overdag en voor op kantoor als je niet geacht wordt opvallende lipstick kleuren te dragen.

Bourjois Brownette (14)

Op de onderstaande foto draag ik Bourjois Rouge Velvet The Lipstick Brownette. Dit is een donkerbruine lippenstift. Do you like it?

Bourjois Caramelody (16)

Op de onderstaande Instagramfoto draag ik de kleur Caramelody. Ik had het niet verwacht maar Rouge Velvet nr. 16 Caramelody is mijn perfecte nude kleur. Identiek aan mijn lipkleur, maar warmer & better.

Kortom, ik ben overtuigd van de kwaliteit van deze Bourjois Rouge Velvet lipsticks. De kleuren die ik absoluut blijf gebruiken, zijn:

 • 13 Nohalicious
 • 14 Brownette
 • 16 Caramelody

Verder ben ik ook benieuwd naar Bourjois Rouge Velvet 12 Brunette.

Heb jij een perfecte nude lipstick die bij jouw huidskleur past? Zo ja, van welk merk?

Waar kun je Review Bourjois Rouge Velvet The Lipstick – Nude lipsticks kopen?

Bourjois Rouge Velvet The Nude Collection bestaat uit 8 lipsticks en 8 bijbehorende lippotloden. In deze webshop zijn alle kleuren verkrijgbaar en kun je de lipsticks goedkoper scoren!

Heb je deze lipstick reviews al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pearl

Friday 26th of October 2018

Na het lezen van dit artikel was ik erg nieuwsgierig en ben ik ook op zoek gegaan naar één van de (toen) nieuwe kleuren van de Bourjois lippenstiften. Het is nr16 Caramelody geworden. Ik ben net als Angela getint en deze nude kleur kan eigenlijk altijd! Mooie aanvulling in mijn groeiende lippenstift collectie. Het is een fijne en zachte lippenstift die lang blijft zitten. Erg blij mee!

Chicamoms

Thursday 14th of June 2018

Ik denk dat ik die peach ga halen! Btw gave blouse heb je aan!

MacBlogster

Thursday 14th of June 2018

Thank you, bedoel je die gekleurde vest of echt de zwarte blouse? Ik ben benieuwd naar wat je van de kwaliteit van de lipsticks vindt en waar je het gaat halen.

Juliette

Thursday 14th of June 2018

Top review! Die caramelody staat je prachtig. Daar ga ik zelf ook naar kijken!

MacBlogster

Thursday 14th of June 2018

Dank je! Ik ben benieuwd wat je er van vindt en waar je het gaat scoren.

Laura | I scream beauty

Thursday 14th of June 2018

Mooie kleuren, ik vind dat ze je erg goed staan!

MacBlogster

Thursday 14th of June 2018

Dank je!

Lodi

Wednesday 13th of June 2018

Ik vind het hele mooie kleuren, ik vind de oude kleren altijd erg mooi, maar goed dat e ook verder kijken.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.