Skip to Content

De Pat McGrath lipstick hype is REAL en dit is wat je moet weten

Ik snap nu eindelijk waarom iedereen zo enthousiast is over de Pat McGrath MatteTrance lipsticks. Ken jij ze al, deze populaire lipsticks van ’s werelds meest bekende visagist? In mijn review vertel ik over de kwaliteit van deze bijzondere lipsticks en laat ik swatches zien.

Pat McGrath is online o.a. verkrijgbaar via:

Toen mijn vriend naar San Francisco moest voor zijn werk, vroeg ik hem om bij Sephora langs te gaan. Ik wilde graag Pat McGrath lipsticks hebben.

Hij kwam terug met een zakje vol met glitters en de Mini MatteTrance trio. Ik blij. Hij ook, want hij zegt altijd “happy wife, happy life.” Ik zou gek zijn om dit te ontkennen *big smile.*

Hij kwam dus thuis met de Colour Blitz Trio en na ze gebruikt te hebben, snap ik nu eindelijk waarom iedereen zo enthousiast is over de MatteTrance lipsticks.

De Pat McGrath lipstick hype is REAL en dit is wat je moet weten

De Colour Blitz Trio bestaat uit de volgende kleuren:

 • Elson: medium donker rode lipstick. De kleur doet me denken aan MAC Viva Glam of Diva. Alleen veel feller en rijker qua pigment.
MatteTrance Elson
 • OBSESSED!: rood-oranje lipstick. Doet me denken aan MAC Lady Danger. Alleen veel feller en iets warmer. Koperkleurig.
MatteTrance Obsessed
 • Full Panic: donkere fuchsia lipstick. Doet met denken aan een combi van Flat Out Fabulous en All Fired Up. Alleen feller en beter gepigmenteerd.
MatteTrance Full Panic

Deze kleuren zijn in Nederland alleen verkrijgbaar als full size lipsticks. Helaas worden deze mini trio’s niet verkocht in Nederland, maar gelukkig kun je ze wel scoren via:

Zie hier mijn blog over hoe je gemakkelijk vanuit Nederland besteld bij Sephora France, wanneer je geen woord Frans spreekt.

Pat McGrath MatteTrance lipstick review: The hype is real!

Pat McGrath MatteTrance lipstick review

Voordat ik uitgebreid mijn mening vertel over de Pat McGrath lipsticks, vertel ik eerst kort wat de min- en pluspunten zijn.

Pluspunten

 • geurloos,
 • goed gepigmenteerd,
 • keuze uit veel kleuren,
 • dekken veelal in 1 laag,
 • over het algemeen een creamy feel
 • en gemakkelijk aan te brengen, niet stroef.
Pat McGrath MatteTrance lipstick review: The hype is real!

Minpunten

 • niet alle kleuren zijn mat
 • en alleen online verkrijgbaar.

Wat valt op aan de MatteTrance lipsticks?

De lipsticks zijn geurloos en breng je vrijwel aan in 1 laag. De kleuren zijn ABSOLUUT goed gepigmenteerd. Daar is geen twijfel over mogelijk!

Wanneer je de kleur op je lippen aanbrengt zul je in de 1e instantie schrikken van hoe duidelijk zichtbaar deze lipsticks zijn. Echt in je FACE ZICHTBAAR. I kid you not.

De Pat McGrath lipstick hype is REAL en dit is wat je moet weten

Pat McGrath Matte Trance swatches

Wat dat betreft krijg je waar voor je geld. “Wil je lipstick? Dan krijg je lipstick,” heeft mevrouw McGrath vast gedacht.

Dit is erg fijn, want het maakt dat deze lipsticks geschikt zijn voor een divers publiek. Dus ook voor vrouwen met donkere lippen.

Zij die normaliter moeite hebben met het vinden van goed gepigmenteerde lipsticks. Houd je niet van opvallende lipstick, dan kun je beter de naturel of roze tinten kopen.

Een andere tip is om de lipstick aan te brengen met je vingers. De kleur is dan nog steeds zichtbaar, alleen minder fel of opvallend.

Swatches Pat McGrath MatteTrance lipsticks

Zijn deze Pat McGrath lipsticks long lasting?

De grote vraag is natuurlijk of Pat McGrath MatteTrance lipsticks long lasting zijn. Uiteraard kan ik niet voor alle kleuren spreken, maar de kleuren die ik heb zijn zeker long lasting.

Eten en drinken kun je prima doen wanneer je deze lipsticks op hebt. Na het eten van patat en een magnum had ik nog steeds lipstick op.

De kleur was nog steeds duidelijk zichtbaar. Kortom, blijft zeker langer dan 5 a 6 uur zitten en nog steeds gepigmenteerd. 

Voorbeeld: om ongeveer 16:30 uur deed ik de kleur Elson op vanwege een zakelijke afspraak buiten de deur. Om 23.30 uur was de kleur nog steeds goed zichtbaar.

Geen stain, maar echt nog duidelijk zichtbaar lipstick. Het was niet uitgelopen en het zat niet op mijn tanden.

Elson lip swatch Pat McGrath

Matte is niet per sé mat

Voor een matte lipstick zijn ze erg soepel aan te brengen. Totaal niet stroef. Je hoeft niet te drukken om enig pigment op je lippen te krijgen.

Ook hoef je niet meerdere malen over je lippen heen met de lipstick. De matheid verschilt overigens per kleur.

Elson is de enige lipstick uit het trio die ik eerder creamy dan mat zou noemen. Vol en rijkelijk gepigmenteerd. 

Toch blijft de kleur lang zitten, langer dan 6 uur. Dit vind ik redelijk uniek. Meestal slijten creamy lipsticks binnen 4 a 5 uur.

OBSESSED lip swatch Pat McGrath

De 2 andere kleuren Full Panic en OBSESSED! zijn zichtbaar matter. Ook voelen ze wat stroever aan. Beide kleuren dekken in 1 tot 2 lagen en blijven ook langer dan 6 uur zitten.

Ben je het niet gewend om matte lipstick te dragen, dan zul je hoogstwaarschijnlijk ook moeten wennen de MatteTrance lipsticks. Het voelt licht trekkerig aan.

Niet zoals bij Ruby Woo, maar to be honest, ik draag altijd matte lipsticks. Hierdoor vind ik het niet storend omdat ik het gewend ben.

Ben jij het niet gewend, dan adviseer ik je om de MatteTrance in combinatie met lip balm te dragen. Dus eerst lip balm op, 10 a 15 minuten wachten en vervolgens je lipstick opdoen. Ook in combinatie met een lip balm blijven deze Pat McGrath lipsticks minstens 5 uur zitten.

Full Panic Elson lip swatch Pat McGrath

Gemakkelijk te verwijderen?

De Pat McGrath MatteTrance lipsticks zijn gemakkelijk te verwijderen. Dit kun je doen met water en een wattenschijfje, maar met micellair water of eventueel olie, heb je minder wattenschijfjes nodig en ben je dus sneller klaar.

Voor wie wel geschikt?

De MatteTrance lipsticks van Pat McGrath zijn geschikt voor liefhebbers van:

 • luxe,
 • (semi) matte lippenstift,
 • goed gepigmenteerde lipstick,
 • en 1x lipstick opdoen en daarna niet meer.
MatteTrance lip swatches

Voor wie niet geschikt?

De Pat McGrath MatteTrance lipsticks zijn niet geschikt voor:

 • budget lovers,
 • liefhebbers van lippenbalsem met een tint
 • en degenen die niet van matte lipstick houden vanwege de feel.

Goede alternatieven

Goede alternatieven zijn in dat geval:

Hieronder zie je het resultaat wanneer je bijvoorbeeld Full Panic met je vingers aanbrengt. Je ziet dat de kleur duidelijk zichtbaar is, maar minder fel.

Full paninc finger swatch

Wat zijn de meest populaire Pat McGrath lipsticks?

De meest populaire lipsticks uit de MattTrance collectie zijn:

 1. OMI
 2. 1995
 3. Christy

Over Pat McGrath

Pat McGrath Make-up wordt gemaakt in The UK (dus niet in China). Vanuit The UK wordt het verspreid over de rest van de wereld.

Ze testen niet op dieren, maar het is momenteel onduidelijk of leveranciers van ingrediënten wel op dieren testen.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.