Skip to Content

MAC Keith Haring Lipstick Review (MAC Viva Glam)

MAC Cosmetics staat bekend om haar gedurfde en innovatieve benadering van make-up, waarbij hte merk voortdurend grenzen verlegt en producten creëert die zowel trendy als tijdloos zijn. De nieuwste toevoeging aan hun Viva Glam collectie zijn de MAC Keith Haring lipsticks.

Deze lippenstiften zijn een eerbetoon aan de iconische kunstenaar en zijn beroemde straatkunst. Door een MAC Keith Haring lipstick te kopen, steun je de strijd tegen HIV/AIDS. De combinatie maakte dat ik erg benieuwd werd naar deze nieuwe MAC Viva Glam samenwerking.

Ik werd erg nieuwsgierig hoe de kleur Red Haring zich verhoudt tot andere populaire MAC lipstick kleuren, zoals Ruby Woo en Russian Red. Uiteraard heb swatches gemaakt en laat ik dit ook zien in mijn MAC Keith Haring lipstick review. Verder lees je wat ik van de kleur en formule vindt van deze nieuwe MAC Viva Glam lipstick. Kijk je mee?

Dit bericht heeft mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets koopt via mijn linkjes, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor je support en lees mijn disclaimer voor meer informatie.

MAC LIPSTICK KEITH HARING RED HARING
Vind laagste prijs
bol.com
Recente update: 24 mei 2024 - 02:06

MAC Keith Haring is momenteel nog verkrijgbaar via:

mac viva glam keith haring
MAC Viva Glam Keith Haring is een limited edition lippenstift met een prachtige rode kleur.

MAC Viva Glam

Ik heb MAC Viva Glam 1 in huis en die gebruik ik zeer regelmatig. Het is een mooie bordeaux rode lipstick met een matte finish. Het is lichter dan twee van mijn andere lipstick favorieten MAC Sin en zelfs ook lichter dan MAC Diva.

Ondanks dat ik best veel MAC lipsticks in huis heb – trust me, ik kan gerust mijn eigen MAC winkel starten – heb ik maar één Viva Glam lipstick in mijn bezit, namelijk MAC Viva Glam 1.

Er was nog wel een andere speciale limited edition Viva Glam lippenstift die ik graag wilde hebben, de VIVA GLAM Cyndi (Lauper) uit de 2010 campagne met Lady Gaga.

Helaas heb ik deze Viva Glam lipstick toen niet gekocht. Jammergenoeg heb ik hier tot op de dag van vandaag spijt van.

MAC viva Glam 1
MAC Viva Glam 1

Een andere reden waarom dit nog meer jammer is, is omdat de volledige verkoopprijs van MAC Viva Glam al ruim 27 jaar naar lokale instanties gaat die zich inzetten voor:

 1. gelijke rechten voor iedereen;
 2. empowerment van vrouwen en meisjes.
 3. ondersteuning van de LGBTQIA+ gemeenschap en iedereen die leeft met of getroffen is door HIV/AIDS.

Door één MAC Viva Glam lipstick te kopen maak je de volgende impact:

 • 5 pasgeboren baby’s krijgen het geneesmiddel om de overdracht van HIV door hun moeders te voorkomen.
 • Een gezin dat getroffen is door HIV krijgt 7 dagen lang essentiële boodschappen, zoals vers fruit en groenten.
 • 1 Lipstick biedt 25 veiligere sekssets met condooms, glijmiddel en instructies.
 • 75 vrouwen en meisjes krijgen 45 minuten aan levensreddende HIV-preventievaardigheden.
 • Met 1 lipstick koop je 254 condooms om de overdracht van HIV te voorkomen.
MAC Viva glam lipsticks
100% van de verkoop van Viva Glam wordt geschonken aan verschillende lokale instanties die een zichtbare impact maken. Tot op heden is er wereldwijd $500.000.000 opgehaald. In Nederland werd er in 2021 bijvoorbeeld een cheque ter waarde van €55.000 overhandigd aan Orange Babies en Dance4Life.

MAC Keith Haring

Kortom, wanneer je een Viva Glam lipstick koopt, maak je impact in ruil voor een mooie lipstick. Vaak limited edition exemplaren, ondanks dat er een vaste collectie is waar ik verderop in mijn review meer over zal vertellen.

MAC Keith Haring review & swatches
De MAC Keith Haring lipsticks zijn versierd met de handtekening van de iconische kunstenaar Zowel de verpakking als de lipstick bullet zelf.

Na verschillende Viva Glam samenwerkingen, is er nu dus een samenwerking met de Keith Haring Foundation die bestaat uit 3 verschillende lipsticks, namelijk:

 • Red Haring (rood, matte finish),
 • Canal Blue (blauw, matte finish)
 • St. Marks (geel, frost finish).
mac keith haring lipsticks
De 3 MAC Keith lipsticks

Voor sommige mensen kunnen de gele en blauwe kleuren misschien verrassend lijken, maar dit zijn eigenlijk de 3 basiskleuren die vaak voorkomen in het werk van Keith Haring.

Daarnaast kun je deze kleuren ook nog eens combineren om bijzondere kleurcombinaties te creëren. Dit kun je op de onderstaande foto zien.

mac keith haring kleurcombinaties
Kleurcombinaties die je kunt maken met de Keith Haring lipsticks

MAC Swatches: Keith Haring vs Ruby Woo vs Russian Red

Mijn MAC Keith Haring review gaat over de rode kleur, Red Haring. Dit heb ik ontvangen van het PR Bureau dat de belangen voor MAC Cosmetics behartigt.

Het is een rode lipstick die door MAC zelf wordt omschreven als een “Bright vibrant red” met een matte finish.

ruby woo and russian red swatch
Foto zonder flits: MAC Red Haring vs Ruby Woo en Russian Red swatches.

De Red Haring kleur doet me een beetje aan Coca Cola rood denken. Het lijkt bijna op een satin versie van MAC Ruby Woo.

Als je goed kijkt zie je dat de Keith Haring lipstick feller is en meer licht rood oogt dan Ruby Woo. Ruby Woo is wat doffer en heeft blauwe ondertoon. Russian Red is donkerder dan beide lippenstift kleuren.

ruby woo vs russian red swatch
Foto met flits: MAC Red Haring vs Ruby Woo vs Russian Red. Het zijn alle 3 matte lipsticks.

Ondanks dat MAC Red Haring een matte lipstick is, heeft het eerder de feel van een satin lipstick. Het voelt veel meer comfortabel aan in vergelijking met Ruby Woo, wat een Retro Matte lipstick is.

Kortom, de MAC Keith Haring lipstick voelt comfortabel aan op je lippen en blijft lekker lang zitten. Minstens 6 uur. Tijdens het (voorzichtig) eten en drinken blijft het goed zitten, is mijn ervaring.

MAC Keith Haring lipstick swatch: Red Herring
Foto gemaakt met mijn mobiel: MAC Keith Haring lip swatch Red Haring

Kopen of laten liggen?

Over het geheel genomen is MAC’s Viva Glam samenwerking met Keith Haring een gedurfde toevoeging. Het belichaamt niet alleen de kenmerkende stijl van de kunstenaar, maar ondersteunt ook een goed doel, waarbij 100% van de opbrengst naar lokale instanties die een zichtbare impact teweegbrengen.

De lippenstift zelf is zeer gepigmenteerd, blijft langdurig zitten en is ongelooflijk comfortabel om te dragen.

Ben je een fan van het werk van Keith Haring en houd je van rode MAC lippenstift? Zo ja, dan is deze lippenstift een absolute must-have.

Weet je niet wie Keith Haring is, dan zou ik nog even verder lezen als ik jou was en goed overwegen of je überhaupt een rode lippenstift nodig hebt.

mac keith haring lipstick
MAC Red Haring vs Russian Red vs Ruby Woo.

Wie is Keith Haring?

Keith Haring is een bekende kunstenaar die op 31 jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van AIDS. Zijn tekeningen en muurschilderingen shockeerde de kunstwereld in de jaren 80 en hadden vaak een politieke boodschap.

Zijn werk veranderde destijds de wereld van Popart en Fine art. Na zijn HIV diagnose richtte hij de Keith Haring Foundation om o.a. de bestrijding van AIDS te financieren. Het is dan ook geen verrassing dat zijn tekeningen de 3 verschillende Viva Glam lipsticks sieren.

MAC Keith Haring lipstick
De Viva Glam Keith Haring lipsticks hebben zijn kenmerkende illustraties.

Viva Glam lipstick collectie

MAC heeft een vaste collectie Viva Glam lipsticks, namelijk:

 • Viva Glam 1: intense brownish blue-red matte lipstick.
 • Viva Glam 2: muted pink-beige with shimmer satin lipstick.
 • en Viva Glam 3: muted brownish-plum matte lipstick.

Ondanks dat er een vaste Viva Glam collectie is, gaat MAC Cosmetics elk jaar een samenwerking aan met een bekende artiest die vaak een boegbeeld is voor vrouwen, meisjes en de LGBTQIA+ community.

MAC keith haring Viva Glam lipstick
Op Keith Haring lipstick zie je zijn meest bekende illustraties

Het gezicht van de allereerste MAC Viva Glam was RuPaul, boegbeeld voor een deel van de LGBTQIA+ community. Later werden dit bijvoorbeeld:

 • Elton John, Mary J Blige & Shirley Manson (2002)
 • Dita von Teese (2006)
 • Lady Gaga (2010 & 2011)
 • Rihanna (2014)
 • Taraji P Henson & Jessie Smollet uit de serie Empire (2017)
 • Winnie Harlow (2019)
 • Rosalia (2020)

Welke VIVA GLAM heb jij in bezit?

About the blogger


MAC Twig Lipstick Review

Angela a.k.a. Macblogster is voormalig docent en sinds 2012 actief als krullen- en beauty blogger. Vanwege haar passie voor beauty en haarverzorging is ze sinds 2016 gecertificeerd make-up artist en heeft ze meerdere haarstylingstrainingen gedaan. Als beauty lover schrijft ze reviews over cosmetica en biedt ze verschillende oplossingen die je dagelijkse beauty- en krullenroutine vergemakkelijken.

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.