Skip to Content

MAC Twig lipstick review + swatches: mijn perfecte nude lipstick

Deze MAC lipstick is een perfecte naturel ogenende lippenstift. Wat dat betreft maakt het niet uit welke huidskleur je hebt: wit, zwart of getint. In mijn review laat ik je swatches zien en het verschil zien tussen MAC Twig en Mehr.

MAC Twig heeft een satin finish en is verkrijgbaar in een mini en normaal formaat. Zie de onderstaande webshops:

Op de onderstaande Instagram foto kun je een lip swatch zien van deze mooie nude lippenstift:

Wat is een satin finish?

Wanneer je mij al langer volgt dan weet je dat ik gek ben op matte lippenstift. De MAC Twig lipstick is geen matte lipstick. Het is een lippenstift met een satin finish.

MAC liptsticks met een satin finish kun je het beste vergelijken met een creme lipstick die ergens tussen een matte en creamy lippenstift zit.

Vanwege deze satin finish is de kleur Twig fijner om aan te brengen dan een matte MAC lipstick. Het is een vochtinbrengend lippenstift met een vleugje glans.

Verwacht geen glossy finish, want de kleur oogt toch redelijk mat op je lippen. Het enige verschil is dat je lippen dus niet mat of droog aanvoelen.

MAC Twig lipstick review + swatches: mijn perfecte nude lipstick
MAC Twig mijn perfecte nude lipstick

Beauty Tip

Doordat deze lipstick een satin finish heeft, is MAC Twig ook heel goed te gebruiken als blush. Wanneer je een gemengde of droge huid hebt, dan kun je lipstick als een cream blush gebruiken.

MAC Twig lipstick review

De kleur Twig kun je omschrijven als een bruin-roze lippenstift die zeer goed dekt en prettig aanvoelt op de lippen. Wat mij betreft is dit de perfecte nude lippenstift. My lips but waaaaaaaaaaaaay more better.

MAC Twig: perfecte nude lipstick
Ik met MAC Twig op mijn lippen

Daarnaast blijft het vrij lang zitten. Zeker tot het einde van de werkdag. Dit is 1 van de redenen waarom ik deze kleur tegenwoordig bijna dagelijks draag.

Twig vs Mehr swatches

Zoals ik al aangaf is Twig een bruin-roze kleur. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien heeft MAC Mehr meer rood-roze pigment.

Ook kun je op de foto zien dat Mehr een matte finish heeft. Da’s niet zo gek want het is een matte lipstick. Twig behoort tot de Satin collectie en heeft dus ook een lichte glans.

MAC Swatches Twog & Mehr

Op de arm swatch ziet de kleur Twig er redelijk donker uit. Het neigt bijna naar een bordeaux kleur, maar op mijn lippen ziet het er veel lichter uit.

Dit komt door het pigment van mijn lippen. Op mijn lippen oogt de MAC Twig lipstick veel meer roze en dus ook lichter.

Wat vind je van de kleur Twig? Vind je ‘m mooi?

Heb je deze lipstick reviews ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laura

Wednesday 3rd of April 2019

Mijn Twig is al zo goed als op! Heb alvast een volgende gekocht toen MAC in de aanbieding was. Ik ben ook team lipstick trouwens!

Macblogster

Wednesday 3rd of April 2019

Goede zet! Team lipstick let's Unite ;-)

charmaineanna

Saturday 18th of March 2017

Je weet dat ik ook van felle kleuren hou en heb laatst mijn tweede nude van Mac gekocht. Velvet Teddy. Voor het eerst! Moet het nog proberen. Kinda Sexy is echt mijn nude kleurtje dus moet nog uitzoeken welke kleur ik mooier vind. Deze kleur van jou is ook erg mooi. Ik heb 1 of 2 kleuren met een satin finish maar hou toch meer van de matte finish ook al blijft satin inderdaad ook lang zitten. Twig staat je erg goed

MacBlogster

Friday 24th of March 2017

Dank je :-) Ik heb Velvet Teddy zelf niet gekocht, mede doordat 't zo vaak uitverkocht was, maar ook omdat ik het vermoeden had dat het veel te licht is voor mij. Bij jouw kleur zal het vast en zeker geweldig staan.

Sarah

Saturday 18th of March 2017

Twig (en Mehr, Faux en Brave) staat ook op mijn wishlist. Staat je mooi!

MacBlogster

Friday 24th of March 2017

Dank je Sarah. Mehr staat inderdaad ook op mijn lijstje!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.