Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Gratis MAC lippenstift in Nederland & België dankzij Back 2 MAC?

Van de week las ik op 2 populaire websites dat je nu ook in Nederland gratis MAC lippenstift kunt krijgen. Vanaf januari 2019 zou het Back 2 MAC recycle programma ook via MAC Cosmetics Nederland en België beschikbaar zijn. Goed nieuws voor mij als lipstick lover.

Gratis MAC lippenstift dankzij Back 2 MAC?

Gratis MAC lippenstift in Nederland & België dankzij Back 2 MAC?
Gratis MAC lippenstift in Nederland & België dankzij Back 2 MAC?

Gratis MAC lippenstift

Back 2 MAC houdt in dat je 6 lege make-up containers kunt inleveren bij verschillende MAC winkels in Nederland en vervolgens een lipstick (of oogschaduw) naar keuze krijgt. In de onderstaande video kun je horen wat je allemaal wel en niet kunt inleveren:

Back 2 MAC

Zoals je weet houd ik van mijn MAC lipsticks. Ik werd dus erg blij toen ik dit las. Nu kon ik eindelijk gratis MAC lippenstift halen wanneer ik maar wilde dankzij het Back 2 MAC programma!

Feit of fabel?

Na mijn moment van euforie ging ik op zoek naar de voorwaarden van het Back 2 MAC programma op MAC Cosmetics nl. Ik kon er geen informatie vinden. Zou het dan toch een fabel zijn? Zulk nieuws wordt immers altijd via officiële kanalen verspreid. In elk geval, ik had nog niks gehoord. Ego deuk….. Wie weet was dit een mega scoop waar ik niet van de hoogte was. Ego deuk in het kwadraat…..

Contact met MAC Cosmetics Nederland

Ik besloot het verhaal bij MAC Cosmetics Nederland te verifiëren en zocht telefonisch contact met:

 • de MAC Pro Store in Amsterdam
 • en de klantenservice van MAC Cosmetics Nederland.

Uitkomst: het Back 2 MAC recycle programma is niet beschikbaar in Nederland en België. Wanneer dit wel het geval is, is op dit moment onbekend.

Het echte verhaal

Het werd mij in elk geval duidelijk dat dit voorlopig ook niet zal gebeuren. Op mijn vraag waarom Back 2 MAC niet in Nederland en België wordt toegepast kon er geen eenduidig antwoord worden gegeven:

 • reden onbekend.
 • vanwege het btw stelsel (lees: onduidelijk verhaal).

Voorlopig geen gratis MAC lippenstift dus…

National Lipstick Day

Kortom, je zult dus moeten wachten tot National Lipstick Day op 28 juli. Als je mazzel hebt geeft MAC Cosmetics Nederland ook dit jaar weer gratis MAC lippenstift weg.

Back 2 MAC alternatieven

Wil je wel gebruik maken van het Back 2 MAC recycle programma? Pak de auto of bus naar voor een dagje shoppen naar de volgende steden zodat je daar gebruik kunt maken van het programma:

 • Duitsland – hier krijg je geen gratis MAC lippenstift, alleen oogschaduw. Shop tip: overdekt winkelcentrum CentrO in Oberhausen;
 • Frankrijk

Met behulp van de website Go Euro vind je de goedkoopste en snelste trein- en busreizen om naar bovengenoemde steden te reizen.

Gratis MAC lippenstift in Nederland & België dankzij Back 2 MAC?
Als je dit tekentje op je kartonnen verpakking ziet staan, kun je de lege make-up container (bijv. een lipstick huls) inleveren.

Let op: houd er rekening mee dat limited edition of Viva Glam lipsticks uitgesloten zijn van deelname. Dit betekent dat je dit niet kunt uitkiezen als je 6 lege containers inlevert.

Q | Wat vind je ervan dat Back 2 MAC niet in Nederland en België toepasbaar is?

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • Macblogster says

   Helaas geen lipstick in Duitsland, maar ze hebben best leuke oogschaduws. Ik zou dus zeker een kijkje nemen als ik jou was.
   En anders de auto pakken naar Zwitserland als het niet al te ver rijden is. Daar krijg je wel weer lipsticks.

 1. Alice says

  hahaha what a post..you had me fooled there for a moment.
  Back 2 mac is not available due to the recycling policy in the Netherlands which is already very good and the tax advantages that come from that.
  Most other countries do Back 2 MAC. In Italy you can get a lipstick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar