Top
Producten voor mooie krullen

Verklaar je haar de liefde met dit pure Aloe vera haarmasker

Maak je eigen Aloe Vera haarmasker, leave-in conditioner, olie of gel met behulp van deze 4 onderstaande recepten. Ook vertel ik je waar ik mijn Aloe Vera plant heb gekocht die lekker snel groeit.

Liever pure Aloe vera

Naar aanleiding van de review over deze Aloe Vera gel die Sheila had geschreven, reageerden een aantal lezers dat zij liever pure Aloe Vera gel gebruikten. Vanwege deze comments moest ik direct aan mijn eigen Aloe Vera plant denken.

How to Aloe Vera haarmasker maken

Of toch liever uit een pot?

Ik vond het achteraf gezien toch best opmerkelijk dat ik thuis zo’n plant heb en dus mijn eigen Aloe Vera gel kan maken. In plaats van mijn eigen gel maken koos ik er vervolgens voor om naar de Action te rennen om een potje Aloe Vera gel te kopen.

Lekker gemakkelijk

Eerlijk is eerlijk, ik vond zo’n potje wel gemakkelijk. Ik hoefde dan niet na te denken over de houdbaarheid van zelf gemaakte Aloe Vera gel. Daarbij wist ik ook niet hoe ik zelf een haarmasker kon maken. Kortom, ik maakte geen tijd vrij om op Pinterest en op Youtube te kijken. Jammer, want daar zijn er verschillende recepten te vinden om thuis een Aloe Vera haarmasker te kunnen maken.

Hoe kom je aan een Aloe vera plant?

Ik zal hier een aantal Aloe Vera recepten delen die ik van plan ben om zelf te maken. Het materiaal is afkomstig van Pinterest en Youtube. Mijn Aloe Vera plant heb ik gekocht in deze webshop. Mijn ervaring is dat de plant erg snel groeit als je het in de vensterbank plaatst en veel water geeft.

How to: Aloe Vera haarmasker maken

Als eerste, hoe krijg je de gel uit de Aloe Vera plant? Dit blijkt niet zo ingewikkeld te zijn. Op deze Pinterest Pin zie je een how to: Aloe Vera gel maken:

[pin]https://www.pinterest.com/pin/12525705198848920/[/pin]

Op Pinterest en Youtube vond ik een aantal haarmaskers waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Ik wil deze graag proberen te maken. Zo vond ik een haarmasker waarbij je een ui gebruikt in combinatie met Aloe Vera gel. Ik ben benieuwd!

1. Ui & Aloe Vera haarmasker tegen haarroos & haaruitval

Ik heb nog nooit uien gebruikt voor een haarmasker, maar eens moet de 1e keer zijn. Ik zeer benieuwd of de geur blijft hangen.

[pin]https://www.pinterest.com/pin/12525705198848921/[/pin]

2. Aloe Vera olie maken

Klaarblijkelijk kun je ook Aloe Vera olie maken die je vrij lang kunt bewaren. Wil je dit maken? Zie de onderstaande Youtube tutorial voor benodigdheden en instructies:

3. Aloe Vera Leave-in conditioner & Deep conditioner

Als je hoog poreus haar hebt dat meer behoefte heeft aan moisture, kun je Aloe Vera klaarblijkelijk als een leave-in conditioner gebruiken. Je kunt het ook gewoonweg als een deep conditioner treatment gebruiken na het wassen van je haar.

[pin]https://nl.pinterest.com/pin/12525705198848915/[/pin]

4. 3 Aloe Vera haarmasker om haargroei mee te stimuleren

Ik heb niet eerder een haarmasker gemaakt van papaya, maar het blijkt dat dit in combinatie met Aloe Vera wonderen voor je krullen doet. Of ik dit masker ga maken, weet ik nog niet zo 123, maar ik ben wel geïnteresseerd in het Aloe Vera masker waarbij je honing en olie gebruikt. Als je trouwens niet zo van kokosolie houdt, kun je ook een andere olie gebruiken die meer bij jouw haarbehoefte past.

[pin]https://nl.pinterest.com/pin/12525705198848926/[/pin]

Aloe Vera plant kopen

Mijn Aloe Vera plant heb ik gekocht in deze webshop. Ik heb de grootste maat. De plant groeit erg snel als je het in de vensterbank plaatst en veel water geeft.

Q | Welk bovenstaand haarmasker lijkt jou het meest interessant om te maken?

Lees ook


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. LOL. Ik moest erg lachen om deze zin: ‘ In plaats van mijn eigen gel maken koos ik er vervolgens voor om naar de Action te rennen om een potje Aloe Vera gel te kopen.’ Ik zou hetzelfde doen. Het idee is erg leuk, maar als ik het ook makkelijk even bij de Action kan komen doe ik dat toch liever : )))

  2. Wat leuk om het zelf te maken! Ik heb er zelf alleen echt geen geduld voor, mezelf kennende! Het gemak in mij zegt dan rijd maar even naar de etos ofzo 😉

  3. Ik heb er nooit over nagedacht om zoiets zelf te maken. Klinkt leuk om eens te proberen. Maar vind het vooral interessant te zien hoe zo’n plant er vanbinnen uit ziet Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.