Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Aloe vera haarmasker maken: 4 maskers voor gezond haar

Wil je een Aloe vera haarmasker maken waarmee je haargroei stimuleert of haarverlies mee voorkomt? Zie hier 4 recepten voor een gezonde hoofdhuid en krullen.

Gratis Curl Challenge

Waar is Aloe vera goed voor?

Van Aloe vera wordt gezegd dat het de celstofwisseling en doorbloeding. stimuleert. Hierdoor wordt je huid elastischer mede doordat het je huid tevens hydrateert. Als je dus wekelijks meerdere keren je hoofdhuid en gezicht masseert met Aloe vera, houd je er na ongeveer 90 dagen een mooiere en gezondere huid aan over.

Aloe vera haarmasker maken: 4 maskers voor gezond haar

Tegen huidproblemen

Doordat Aloe vera ook kalmerende en verkoelende eigenschappen heeft, wordt het vaak gebruikt bij huidproblemen als eczeem, acné, zwellingen, ontstekingen of wanneer je bent verbrand door de zon. Hierdoor wordt Aloe vera vaak verwerkt in after sun producten. Verschillende n aloë vera zitten stoffen die het genezingsproces van de huid versnellen.

Aloe vera haarmasker maken: 4 maskers voor gezond haar
Aloe ver gel uit de winkel

Haarmasker maken tegen haarroos

Zo heeft Aloe vera tevens een gunstig effect op je hoofdhuid. Je kunt o.a. een Aloe vera haarmasker maken waarmee je haarroos (uiteindelijk) vermindert. Met zo’n haarmasker kalmeer je tevens je hoofdhuid te dankzij de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. En zoals ik vaker heb gezegd: een gezonde hoofdhuid heeft vervolgens weer een positief effect op haargroei.

Waar kun je het voor gebruiken

Kortom, je kunt Aloe vera voor gebruiken voor je:

 • gezicht,
 • hoofdhuid
 • en haar
Anderen lazen ook
De 7 beste essentiële oliën die je kunt toevoegen aan je haarverzorging

In dit blog artikel focus ik mij op een Aloe vera haarmasker maken. Dit kun je sowieso voor je haar en hoofdhuid gebruiken.

Hoe kom je aan een Aloe vera plant?

Hieronder zal ik je een aantal recepten geven afkomstig van Pinterest of Youtube. De recepten kun je maken met behulp van:

How to Aloe Vera haarmasker maken
Met 1 Aloe vera plant kun je meerdere haarmaskers maken. Deze Aloe vera plant heb ik gekocht en vetgemest. Wil je weten hoe ik dit heb gedaan, bekijk het onderstaande filmpje dat ik speciaal voor je heb opgenomen.

Als je liever pure Aloe vera gebruikt is het handig om in bezit te zijn van een van een Aloe vera plant. Mijn plant heb ik online gekocht bij Plantje.nl.

Aloe vera gel uit de winkel

Gebruik je liever Aloe vera uit de winkel? Zie bijvoorbeeld:

Voordeliger

De goedkoopste optie is uiteraard het kopen van een plant. Het voordeel van zelf Aloe vera gel maken is dat het absoluut puur is en je er zelf tevens extra ingrediënten aan toe kunt voegen zoals verschillende oliesoorten of vitaminen.

Homemade Aloe ver gel kun je ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast. Aloe vera gel uit de winkel kun je langer bewaren, het is echter niet meer zo puur als de real deal. Wil je een Aloe vera plant kopen en weten hoe je het laat groeien, zie het onderstaande filmpje. Ik geef je namelijk 2 tips:

1. How to: basic Aloe Vera haarmasker maken

Mocht je besluiten om een plant te kopen zodat je in dit filmpje kun je zien hoe je de gel uit de Aloe Vera plant krijgt. Dit blijkt minder ingewikkeld te zijn dan het lijkt:

Deze pure Aloe vera gel kun je wekelijks gebruiken om je hoofdhuid en haar mee in te masseren. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het naderhand uit. Hieronder vind je andere haarmaskers die je tevens met Aloe vera kunt maken.

Anderen lazen ook
Gebruik DIT avocado haarmasker als je droog haar hebt

2. ‘Lazy people’ haarmasker maken met Aloe vera & honing

Heb je geen zin hebt om eerst de gel uit de Aloe vera plant te halen en te blenden? Er is een simpelere optie, zie:

Je ziet dat er in het filmpje een elektrische hoofdhuid massageborstel wordt gebruikt. Deze kun je gelukkig met Ideal kopen via Amazon Duitsland. Verder heb je nodig:

 • 1 eetlepel kokosolie (of andere oliesoort naar keuze, let op dat je geen sealing oil gebruikt) ,
 • 1 eetlepel rauwe honing
 • ongeveer 5 eetlepels Aloe vera gel (puur of uit de winkel)

3. Ui & Aloe Vera haarmasker tegen haarroos & haaruitval

Aloe vera haarmasker maken met ui. Say whut? Ik heb nog nooit uien gebruikt voor een haarmasker, maar op het Internet zijn verschillende recepten te vinden waarvan men claimt dat het helpt tegen haaruitval en haarroos. Zodoende dat ik uitkwam bij dit ui en Aloe vera haarmasker. Ik zeer benieuwd of de geur blijft hangen.

4. Aloe Vera avocado oil deep conditioner voor super droog haar

Als je last hebt van super droog haar gebruik dan dit deze deep conditioner gemaakt met Aloe vera, avocado olie en arganolie:

In het bovenstaande filmpje wordt tevens een Devacurl haarmasker gebruiikt. Uiteraard kun je ook gewoon jouw favoriete haarmasker gebruiken.

Q | Haarmasker maken: welke van de 4 lijkt jou het meest interessant?

Lees ook


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. alexa says

  ahh klinkt echt heerlijk en wat leuk dat je het zelf kan maken, misschien leuk als ik het een dagje niet meer weet wat te doen!

 2. Nicole Orriëns says

  LOL. Ik moest erg lachen om deze zin: ‘ In plaats van mijn eigen gel maken koos ik er vervolgens voor om naar de Action te rennen om een potje Aloe Vera gel te kopen.’ Ik zou hetzelfde doen. Het idee is erg leuk, maar als ik het ook makkelijk even bij de Action kan komen doe ik dat toch liever : )))

 3. Nadia says

  Wat leuk om het zelf te maken! Ik heb er zelf alleen echt geen geduld voor, mezelf kennende! Het gemak in mij zegt dan rijd maar even naar de etos ofzo 😉

 4. Danielle says

  Ik heb er nooit over nagedacht om zoiets zelf te maken. Klinkt leuk om eens te proberen. Maar vind het vooral interessant te zien hoe zo’n plant er vanbinnen uit ziet Haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar