Skip to Content

Deze Aloe vera gel van de Action is geweldig voor je gezicht!

“Ben je op zoek naar een goede Aloe Vera gel? Check deze Aloe Vera gel van de Action. Ik kwam er achter dat het geweldig is voor mijn gevoelige huid. Ik had o.a. last van een opgezwollen huid en rode vlekken in mijn gezicht. Dit is flink afgenomen. Kortom, als je Betty’s Nature Aloe vera gel niet kent, mis je geweldige skincare in je leven.

Tekst: Sheila
Foto’s: Angela & Sheila

krullen challenge

Deze Aloë Vera gel is bij de action te koop. Helaas is het vaak uitverkocht. Je kunt hier alternatieven vinden: Bol.com | Holland & Barrett | Aloe Pura

Gebruik je liever pure Aloe vera gel? Lees deze blog artikelen over het gebruik van pure aloe vera gel:

  1. Door deze 2 tips groeit jouw Aloe vera plant als kool!
  2. Verklaar je haar de liefde met dit pure aloe vera haarmasker

Rode vlekken in mijn gezicht

Al tijden had ik last van een wat opgezwollen huid en rode vlekken in mijn gezicht. Voornamelijk bij mijn wangen en kaaklijn. Ik had last van huiduitslag, zichtbare poriën, bultjes en soms wat zichtbare adertjes.

Geen zin om alweer €100 euro te dokken!

Ik ben er zelfs voor naar de huisarts gegaan, maar die kon mij alleen helpen met een hormoonzalfje dat maar tijdelijk (alleen ten tijde van het smeren) zou helpen.

De klachten zouden bij het staken naar alle waarschijnlijkheid weer terug komen. Dat wilde ik niet, dus ik zocht naar alternatieven.

Aloe Vera crème

Mijn 1e alternatief was Clinique. Dit hielp prima om mijn huid egaler en rustiger te krijgen, maar toen het op was had ik niet veel zin om weer 3 producten voor ruim €88 aan te schaffen.

Ik ging opnieuw opzoek naar goede skin care die mijn huidprobleem kon oplossen. Ik dacht aan een Aloe Vera crème. Verrassend genoeg vond ik dit bij de Action.

Aloe vera van de Action is goed voor een gevoelige gezicht
Deze Aloe vera gel van de Action is betaalbaar en geweldig!

Aloe vera gel Action

Ik volg al een tijdje de Action Fan pagina op Facebook. Voornamelijk voor grappige kleine koopjes en soms voor mooie aanbiedingen van A-merken.

Bij toeval werd in de week dat mijn Clinique skin care op was, de Aloe vera gel van de Action, Betty’s Nature Aloe vera gel, aangeprezen op de Action Fan page.

Mooie huid voor €1,99

De beheerder van de pagina had ook last van huidproblemen, namelijk rode vlekjes, puistjes en zichtbare poriën. Zij had de Aloe vera gel van de Action aangeschaft voor 1,99 en het een aantal weken uitgeprobeerd. Twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds.

Ze behaalde hier goede resultaten mee, dit kon je duidelijk zien op de voor en na foto’s die ze had geplaatst. Ik besloot dat ik voor die €1,99 niet bestolen kon worden.

Overtuigd door haar verhaal besloot ik het ook te proberen en Betty’s Nature Aloe vera gel bij de Action te kopen.

Deze Aloe vera gel van de Action is geweldig voor je gezicht!
De Aloe Vera van de Action is een doorzichtige gel

Textuur & geur Betty’s Nature Aloe vera gel

Betty’s Nature Aloe vera gel doet me qua textuur denken aan de groene en gele haargel uit de supermarkt. Het enige verschil is dat het gelukkig niet plakt.

De geur is heel aangenaam. Het is niet chemisch, eerder licht plantaardig en zoals ik verwacht dat Aloe vera ruikt. 

Zonder alcohol, parfum & parabenen

Ondanks dat er word aangegeven dat er geen Alcohol, Parabenen of Parfum in zit, heb ik Betty’s Nature Aloe vera gel eerst op een klein deel van mijn wang getest. Bettter “safe than sorry.”

Er ontstond gelukkig geen allergische reactie en de volgende ochtend heb ik er mijn hele gezicht mee ingesmeerd. Wanneer je je gezicht ermee insmeert voelt het beetje “nattig” aan.

De Aloe vera gel moet ongeveer een halve minuut intrekken, voor je gezicht weer “droog” aanvoelt. Daarna voelt het erg aangenaam. Mijn gezicht voelde naderhand erg zacht.

 photo Aloe_vera_gel_action_gevoelige_huid_zpsjl9gagcy.jpg
Eenmaal uitgesmeerd trekt de gel snel in en krijg je een zachte huid.

Huidproblemen weg

Na 1 week smeren vond ik mijn huid er duidelijk rustiger en veel zachter uitzien. De rode vlekken in mijn gezicht zijn flink afgenomen en mijn gezicht lijkt ook wat minder gezwollen. Een prima en onverwacht resultaat voor een gel van maar €1,99!

Als je dus net als ik milde huidproblemen hebt en op zoek bent naar skin care die je niet een zak met geld kost, zou ik even langs de Action lopen en vooral Betty’s Nature Aloe vera gel kopen!

Waarom is Aloe vera goed voor je huid?

Dr. Jetske Ultee zegt: “Aloë vera staat al erg lang bekend om de geneeskrachtige en helende werking. [….] In de gel van het aloë-veraplantje zit een geringe concentratie anthraquinone.

Dit werkt pijnstillend, antibacterieel en doodt schimmels. Lees hier verder wat zij nog meer te zeggen heeft over Aloe Vera.

Q | Ken jij deze Aloe Vera gel van de Action? Zijn er nog andere wonder producten van de Action die je mij aanraadt? 

Ingrediënten Betty’s Nature Aloe vera gel

Aloe Barbadensis Leaf Extract (92%), Aqua, Hyaluronic Acid, Polyglutamic Acid, Butylene Glycol, Glycerol, PEG-60, Carbopol, Triethanolamine, 1,2-Hexadi-ol, p-Ansic Acid, Betaine, EDTA, Mentha Viridis Extract, Calendula Officinalis Extract, Melissa Officinalis Extract, Vitamin E.

Deze beauty tips vind je ook interessant

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Megan

Wednesday 24th of March 2021

Ben zo benieuwd! Kan je dit denk je ook als verkoeling en verzorging gebruiken na het epileren van je oksels?

Macblogster

Wednesday 24th of March 2021

Hoi Megan, ik heb geen idee. Dit heb ik niet uitgeprobeerd. Je zou het kunnen testen. Ik heb zelf een aloe vera plant in huis en smeer aloe vera uit de plant op geïrriteerde plekken.

Rutten

Friday 15th of March 2019

Kun je die alloe vera gel ook gebruiken onder foundation?

Macblogster

Monday 18th of March 2019

Hoi Margreet, de aloe vera gel kun je ook onder je foundation gebruiken. Ik zou het wel goed laten intrekken.

Iemke

Wednesday 11th of July 2018

Deze aloevera van Betty's nature heb ik ook gebruikt. Vervolgens enorme huiduitslag gekregen op mijn gezicht. Normaal gebruik ik vaak aloe vera, ook om een onrustige huid beter te krijgen. De Aloe Vera Care Body Creme die bij de action in het schap naast die van Bettys staat is wel prima voor mij. Als je de Aloe vera van Betty's wilt gebruiken voor de eerste keer en allergie gevoelig bent, misschien eerst een plek op je arm testen.

MacBlogster

Friday 13th of July 2018

Hoi Iemke, wat akelig. Het is inderdaad goed om dit eerst altijd te testen. Zoals je kunt lezen in de review heeft Sheila het eert getest op haar arm. Gelukkig heeft ze geen reactie gekregen. Aan deze aloe vera gel zijn ingrediënten toegevoegd, daar kan men dus allergisch voor zijn blijkt. Goed dat je extra onder de aandacht brengt dat het beste is om dit eerst te testen.

Carla de Conceiçao

Monday 2nd of July 2018

Hi Angela, Nadat ik je review had gelezen ben ik gelijk naar de action gelopen en heb de gel gekocht. Ik heb het getest op de armen van mijn dochter die al jaren last heeft van eczeem. Vorig jaar zomer kreeg ze op elke arm een grote vlek die alleen maar groter werd. De gebruikelijke middeltjes geprobeerd maar dat bleek uiteindelijk toch geen oplossing. Ik gebruik het nu ongeveer een week en haar huid is zacht, niet meer zo rood én ze heeft geen jeuk meer. Hier dus een Happy kid en Happy mom!!!!

MacBlogster

Monday 2nd of July 2018

Hoi Carla, wat goed om te lezen! De review is trouwens niet door mij geschreven, maar door Sheila. Dus alle dank aan haar voor deze gouden tip.

Cheryl

Saturday 30th of June 2018

Thanks voor de tip! Hopelijk is t nog op voorraad hier!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.