Skip to Content

Ik kreeg puistjes door skincare – deze tips hielpen mij

Ik kreeg puistjes door skincare. Hele vervelende onderhuidse ontstekingen. Dit vond ik echt verschrikkelijk. Toen ik overstapte op deze huidverzorging kreeg ik gelukkig een rustige huid.

Toen ik goedkopere skincare gebruikte, kreeg ik vaak last van onderhuidse ontstekingen en puistjes. Vooral tijdens mijn menstruatie had ik hier last van.

Ik vond dit erg vervelend, omdat de puistjes vaak veranderden in donkere pigmentvlekken. Je snapt dus dat ik op zoek ging naar skincare waar ik geen acne meer van kreeg.

De merken waar ik o.a. bij uitkwam zijn:

Ik kreeg puistjes door skincare - deze tips hielpen mij
Ik ben zeer tevreden over de huidverzorging van Ioma. Toen ik dit gebruikte had ik geen last van een droge huid of puistjes door skincare.

Ik kreeg last van het ‘cheap-cheap’-virus

Houd er rekening mee dat IOMA geen kattenpies is. Wanneer je IOMA Paris koopt, ben je bereid om te investeren in je uiterlijk. Je visitekaartje. Hier kwam ik helaas op een vervelende manier achter.

Toen mijn IOMA producten op waren, kreeg ik namelijk last van het ‘cheap-cheap-virus.’ Ik besloot toen alleen nog maar budget huidverzorging te kopen van de Kruidvat.

Puistjes door skincare

Helaas zonder succes, want ik kreeg opnieuw last gerstekorrels, een trekkerige huid, droogterimpels en puistjes door skincare. Toen ik IOMA gebruikte had ik hier serieus geen last van!

De producten deden mijn huid echt goed. Het verschil was overduidelijk! Betekent dit dat duurdere skincare beter is? Volgens dr. Jetske Ultee is dit niet per sé het geval.

Lees ook: 3 Cleansers waardoor ik geen droge huid meer heb

Waarom krijg je ontstekingen van goedkope skincare?

Dure huidverzorging hoeft niet per sé beter te zijn. Wat wel zeker is, is dat goedkope skincare weinig actieve ingrediënten bezit. Zie de onderstaande blog van dr. Jetske.

Ik kreeg puistjes door skincare - deze tips hielpen mij
Dit zegt Dr. Jetske Ultee onderzoeksarts cosmetische dermatologie over goedkope en duurdere huidverzorging

Het is dus geen verassing dat ik last kreeg van onderhuidse ontstekingen en puistjes door skincare, toen ik overstapte op goedkope huidverzorging onder de 10 euro.

Tips om puistjes door skincare tegen te gaan

In elk geval, tot nu toe ben ik het meest tevreden over IOMA Paris. Dit is een Frans skincare merk dat nu ook verkrijgbaar is in Nederland. Ik heb het ruim een jaar naar volle tevredenheid gebruikt.

Mijn huid zag er zeer goed uit toen ik de volgende producten gebruikte. Dit is huidverzorging voor een gecombineerde en vochtarme huid:

  • IOMA Moisturising Cleansing Milk (Hydra 1)
  • Moisturising Skin Care Water (Hydra 1)
  • Cream Hydration Optimale (Hydra 1)
  • Gentle Exfoliating Emulsion (Purete 5)

Eerlijk is eerlijk, dit is geen goedkope skincare. Wanneer je liever huidverzorging koopt bij de drogist, dan is dit niet jouw merk. Een alternatief is Clinique. Die heeft namelijk ook huidverzorging in het assortiment die je kan helpen.

Welke Clinique producten kun je het beste kopen?

Zoals ik aangaf heb ik ook goede ervaring met een aantal Clinique producten. De volgende skin care producten bevatten geen schadelijke of irriterende stoffen die je huid van binnenuit aftakelen of irriteren.

Volgens dr. Jetske Ultee en Beautypedia zijn de moeite waard om te kopen, omdat ze goede werkzame bestanddelen bevatten in de juiste concentraties en hoeveelheden. Daarom krijgen al deze Clinique producten ook 5 sterren:

  • Extra Gentle Cleansing Foam (gecombineerde tot vette huid): geurloos en reinigt ook zonder de natuurlijke bescherming van je huid te verwijderen.
  • Clinique Turnaround Concentrate Radiance Renewer: geadviseerd door Dr. Jetske Ultee en krijgt 5 sterren van Beautypedia. Goed voedend en anti aging product.

Een mooiere huid in een paar maanden

Wil je ook geen puistjes door skincare krijgen, verdiep je dan in wat een goede huidverzorging inhoudt. Een tip die jou hierbij kan helpen is het het Huidboek van Dr. Jetske Ultee.

In dit boek lees je hoe jouw huid in een paar maanden tijd mooier, egaler en stralender wordt. Ook lees je:

  • wat je moet doen,
  • wat je moet laten staan
  • en om welke ingrediënten het nu écht draait.

Q | Bij welke skin care zweer jij? Onderzoek je ook van te voren welke skin care goed beoordeeld wordt?

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Biepie

Friday 6th of March 2015

Ik gebruik al enige tijd Olaz 7 effects de parfum vrije en ook de andere versie met SPF 15. Deze twee werken prima aangezien ik couperose en snel acne en droge huid heb rond mijn menstruatie. Deze producten zijn regelmatig in de aanbieding. Voor de nacht gebruik ik vitamine E olie van Jacob Hooy, hiervan wordt mijn huid superzacht, dit kan je ook voor je krullen gebruiken.

Nefferth (@Mode_Plus)

Friday 3rd of October 2014

Dit lijkt mij zo moeilijk: een goeie huidverzorgins routine. Ik doe het al jaren met een mix van budget merken (lees: Kruidvat) en mijn moeders potjes crème. Het wordt wel tijd om een consistente routine te maken but I'm lost, Dus ff scrollen door al je artikelen. Ben benieuwd hoe Paula's Choice jou bevalt.

MacBlogster

Saturday 4th of October 2014

Ik ben zelf ook benieuwd wat ik van de producten vind na 2 maanden smeren. Ik houd je op de hoogte.

MacBlogster

Monday 22nd of September 2014

Bij welke huidverzorging zweer jij en zou jij mij absoluut aanraden? http://t.co/FD4pxUqeqf #skincare #durftevragen

char

Sunday 30th of November 2014

Ik heb zelf een hele gevoelige huid waarvoor ik een aantal microdermabrasie behandelingen voor heb moeten ondergaan (acnebehandeling) en gebruik sinds een paar jaar het merk Kanebo Sensai. Mijn schoonheidsspecialist werkt alleen met deze producten en het heeft mij erg geholpen. Super product! Zoek het maar eens op via google, het is ook bij douglas te koop. Mijn favoriet uit de lijn is de silky purifying mud soap die je ook als masker kunt gebruiken. Groetjes

Macblogster (@MacBlogster)

Monday 22nd of September 2014

Bij welke huidverzorging zweer jij en zou jij mij absoluut aanraden? http://t.co/FD4pxUqeqf #skincare #durftevragen

Crystal Hendrickx

Monday 22nd of September 2014

Heb je environ ooit getest?

MacBlogster

Monday 22nd of September 2014

Nee, dat merk ken ik niet. Gebruik ji jhet?

MacBlogster

Monday 22nd of September 2014

Nee. Ik ken Environ niet. Ga ik eens googlen. Thanx voor de tip.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.