Top
Producten voor mooie krullen

Squalane voor je krullen: ken je deze ongewone tip?

Dit is een ongewone tip die je niet snel voorbij ziet komen op de gemiddelde krullen blog: het gebruik van het gebruik van Squalane voor je krullen. Ik vertel je waarom je dit moet kopen.

9 Redenen waarom dit Krullen Event jouw relatie met je haarproducten zal veranderen

Vorige week gaf ik een nogal aparte tip op Instagram: Squalane voor je krullen. Omdat niet iedereen actief is op Instagram besloot ik deze niet ‘ordinary’ haar tip tevens op mijn blog te delen.

Squalane voor je krullen: ken je deze aparte tip?
Het begon met dit bericht op Instagram

Squalane, squa-watte?

“Squalaan [Squalane] wordt gebruikt in cosmetica producten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De huid herkent deze stof als huideigen (het is identiek aan het huideigen squaleen), waardoor de huid verbetert. Het is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. De stof is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en de huid niet afsluit. Squalaan is een droge olie – het trekt snel in en blijft niet op de huid liggen.”

bron- Squalan.com

Voordeel gebruik Squalane

Als je wordt geboren heb je een hoog percentage squaleen in je huid. Vanaf je 30e maakt je lichaam steeds minder squaleen aan waardoor je huid er steeds ouder begint uit te zien. Door het gebruik van bijvoorbeeld plantaardige Squalane herstel je de natuurlijke balans van je huid.

Squalane voor je krullen: ken je deze ongewone tip?

Waarom je Squalane nodig hebt

Het gebruik van Squalane zorgt voor de volgende voordelen:

 • hydratatie;
 • herstel van elasticiteit;
 • dringt diep door in de huid;
 • stimuleert andere stoffen ook diep in de huid door te dringen;
 • stimuleert een snelle huidherstel door bijv. wondjes en ontstekingen;
 • kalmeert de huid bij huidproblemen, als psoriasis, eczeem en rosacea;
 • vermindert pigmentvlekken;
 • werkt als antioxidant tegen vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik en luchtvervuiling

Dit geldt dus niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar en hoofhuid. Daarom gebruik ik sinds kort Squalane voor mijn krullen.

Waarom ik het gebruik

De voornaamste reden waarom ik hiermee ben gestart heeft te maken met mijn tripjes richting de Cayman islands. Als ik daar ben is het belangrijk om mijn krullen te beschermen tegen de zon. Vooral omdat ik mijn haar heb geverfd. De zon in combinatie met het zoute zeewater en zwembadwater, doet mijn krullen absoluut geen goed.

Hoe ik het gebruik

Eén van mijn oplossingen om te voorkomen dat mijn haar beschadigd raakt, is het gebruik van 100% plantaardige Squalane van The Ordinary.

De manier waarop ik het gebruik is als volgt:

 • Ik gebruik eerst een leave-in conditioner op nat haar,
 • daarna gebruik ik Squalane van The Ordinary wanneer mijn haar nog nat/vochtig is.
 • Vervolgens eindig ik met een haargel of een haarcrème.

Zoals je ziet gebruik ik het dus voornamelijk als onderdeel van de LOC methode.

The Ordinary kopen in Nederland

Mijn flesje Squalane van The Ordinary heb ik in het buitenland gekocht. Sinds kort is the Ordinary gelukkig ook in Nederland verkrijgbaar bij Douglas. In de webshop kun je het volledige assortiment terugvinden.

The Ordinary is een verzorgingsmerk dat producten verkoopt voor een schappelijke prijs. Dit is dan ook de reden dat de producten van The Ordinary in binnen- en buitenland vaak uitverkocht zijn. Mochten de producten uitverkocht zijn bij Douglas, dan kun je het alsnog kopen via Asos en Beauty Bay.

Lees ook

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Ik ga hier onmiddellijk naar op zoek. Niet voor mn haar, maar voor mn huid! Had hier nog nooit van gehoord, maar klinkt precies als wat ik nodig heb. Thanks voor de tip! (En ja ik ben boven de 30 ;))

 2. Aah thanks voor deze tip. Ik ben niet zozeer opzoek naar iets voor mijn haar maar misschien kan ik van dit merk wel een olie vinden die ik als lotion voor mijn huid kan gebruiken. Zeker met de overgang van koud naar warm weer of andersom. Andere lotions werken dan niet echt en de meeste olies zijn te vet en trekken niet snel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.