Skip to Content

Squalane voor je krullen: ken je deze ongewone tip?

Dit is een ongewone tip die je niet snel voorbij ziet komen op de gemiddelde krullen blog: het gebruik van het gebruik van Squalane voor je krullen. Ik vertel je waarom je dit moet kopen.

Vorige week gaf ik een nogal aparte tip op Instagram: Squalane voor je krullen. Omdat niet iedereen actief is op Instagram besloot ik deze niet ‘ordinary’ haar tip tevens op mijn blog te delen.

Squalane voor je krullen: ken je deze aparte tip?
Het begon met dit bericht op Instagram

Squalane, squa-watte?

“Squalaan [Squalane] wordt gebruikt in cosmetica producten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De huid herkent deze stof als huideigen (het is identiek aan het huideigen squaleen), waardoor de huid verbetert.

Het is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans.

De stof is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en de huid niet afsluit. Squalaan is een droge olie – het trekt snel in en blijft niet op de huid liggen.”

bron- Squalan.com

Voordeel gebruik Squalane

Als je wordt geboren heb je een hoog percentage squaleen in je huid. Vanaf je 30e maakt je lichaam steeds minder squaleen aan waardoor je huid er steeds ouder begint uit te zien. Door het gebruik van bijvoorbeeld plantaardige Squalane herstel je de natuurlijke balans van je huid.

Squalane voor je krullen: ken je deze ongewone tip?

Waarom je Squalane nodig hebt

Het gebruik van Squalane zorgt voor de volgende voordelen:

 • hydratatie;
 • herstel van elasticiteit;
 • dringt diep door in de huid;
 • stimuleert andere stoffen ook diep in de huid door te dringen;
 • stimuleert een snelle huidherstel door bijv. wondjes en ontstekingen;
 • kalmeert de huid bij huidproblemen, als psoriasis, eczeem en rosacea;
 • vermindert pigmentvlekken;
 • werkt als antioxidant tegen vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik en luchtvervuiling

Dit geldt dus niet alleen voor je huid, maar ook voor je haar en hoofhuid. Daarom gebruik ik sinds kort Squalane voor mijn krullen.

Waarom ik het gebruik

De voornaamste reden waarom ik hiermee ben gestart heeft te maken met mijn tripjes richting de Cayman islands. Als ik daar ben is het belangrijk om mijn krullen te beschermen tegen de zon. Vooral omdat ik mijn haar heb geverfd. De zon in combinatie met het zoute zeewater en zwembadwater, doet mijn krullen absoluut geen goed.

Hoe ik het gebruik

Eén van mijn oplossingen om te voorkomen dat mijn haar beschadigd raakt, is het gebruik van 100% plantaardige Squalane van The Ordinary.

De manier waarop ik het gebruik is als volgt:

 • Ik gebruik eerst een leave-in conditioner op nat haar,
 • daarna gebruik ik Squalane van The Ordinary wanneer mijn haar nog nat/vochtig is.
 • Vervolgens eindig ik met een haargel of een haarcrème.

Zoals je ziet gebruik ik het dus voornamelijk als onderdeel van de LOC methode.

The Ordinary kopen in Nederland

Mijn flesje Squalane van The Ordinary heb ik in het buitenland gekocht. Sinds kort is the Ordinary gelukkig ook in Nederland verkrijgbaar bij Douglas. In de webshop kun je het volledige assortiment terugvinden.

The Ordinary is een verzorgingsmerk dat producten verkoopt voor een schappelijke prijs. Dit is dan ook de reden dat de producten van The Ordinary in binnen- en buitenland vaak uitverkocht zijn. Mochten de producten uitverkocht zijn bij Douglas, dan kun je het alsnog kopen via Asos en Beauty Bay.

Lees ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

KapperJan

Tuesday 7th of January 2020

Wat er gebeurt als je squalaan op vochtig haar wrijft is dat je het nadien niet meer goed kan drogen. Het haar blijft vochtig of klam. Dit is logisch aangezien squalaan een film vormt rond het haar en het vocht er niet meer uit kan. Het krult dan makkelijker maar je moet er bij nemen dat het vochtig of klam blijft.

Macblogster

Friday 10th of January 2020

Dank voor je aanvulling!

Juliette

Wednesday 6th of March 2019

Hier had ik nog nooit van gehoord en ik ben gek op natuurproducten voor mijn huid. Dus ga er zeker naar kijken!

Linda

Wednesday 6th of March 2019

Je haar is prachtig! Ik ga mijn schoonzusje (heeft krullen) zeker even tippen!

Macblogster

Wednesday 6th of March 2019

Dank je! Ik organiseer tevens een Krullen Event. Mocht ze dit interessant vinden, zie: https://macblogster.nl/macblogster-krullen-event/

Marion

Monday 4th of March 2019

Ik heb geen krullen en kan daarom volstaan met een regelmatige knipbeurt en met het gebruik van gewone shampoo.

Jantina Scheltema

Monday 4th of March 2019

Bijzonder hoe je bedacht hebt om iets voor op je gezicht in je haar te smeren. En dat het dan nog goed werkt ook, een supertip!

Macblogster

Tuesday 5th of March 2019

Het is niet zozeer dat ik dit zelf bedacht heb. Het was gewoon een kwestie van uitzoeken wat dit product exact doet ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.