Skip to Content

Creme of Nature haarverf review: krijg je hier droog haar van?

Ik wilde mijn krullend haar blonderen, maar wilde niet eindigen met droog en pluizig haar. Ik ging op zoek naar haarverf zonder ammoniak en ontdekte Creme of Nature haarverf. Ik kocht het en dit is er wat er met mijn haar gebeurde toen ik het gebruikte.

Creme of Nature haarverf kun je hier kopen (in 10 verschillende kleuren van intense black, intensive red tot honey blonde).

Droog & pluizig haar door haarverf

Na mijn laatste (negatieve) ervaring met Dark & Lovely haarverf, besloot ik never nooit meer mijn krullen te blonderen. Helaas het bloed kruipt waar het niet gaan kan en kreeg ik toch weer de behoefte mijn haar opnieuw te blonderen.

“Never nooit” blijkt dus een rekbaar begrip te zijn. Het probleem is alleen dat mijn haar hier niet zo goed tegen kan. Het wordt er altijd droog en pluizig door. Echt Sahara droog.

Toch besloot ik uiteindelijk een doosje Creme of Nature Exotic Shine Color met arganolie te kopen. Ik koos de kleur Light Golden Blonde (kleurnummer 9.23).

Ik kocht juist Creme of Nature haarverf omdat verschillende kopers en vloggers er overwegend positief over zijn. De boodschap die telkens terug kwam was: “Nee hoor, ik heb er geen droog haar door gekregen….” 

De gunstige prijs was ook nog eens een mooie bonus.

Creme of Nature haarverf review: krijg je hier droog haar van?
Hier zie je mijn geverfde haar met Creme of Nature haarverf zonder Amoniak – kleur Light Golden Blonde

Wat is er zo speciaal aan Creme of Nature haarverf?

Waarom is men zo enthousiast over Creme of Nature Exotic Shine Color haarverf? Het is:

  • vrij van ammoniak
  • 100% grijsdekking
  • Long-Lasting kleur met glans
  • Ultra-Moisturizing arganolie

Wat zegt Creme of Nature zelf:

“Ammoniakvrije vloeibare haarkleuring geeft 100% grijsdekking en zorgt voor een rijke, langhoudende kleur met glans. Diep verzorgend, verzachtend en sluit vocht in. Laat het haar sterker en gezonder aanvoelen met een exotische glans.”

Creme of Nature

Creme of Nature Exotic Shine Color haarverf review

Van donker haar naar blonde highlights. Wat gebeurt er met mijn krullend haar wanneer ik het lichter verf met Creme of Nature haarverf?

  • Krijgt mijn haar daadwerkelijk een glans?
  • Krijg ik dit keer geen last van droog haar?

Je ziet het in mijn filmpje. Inlcusief een unboxing van een doosje Creme of Nature Exotic Shine Color, kleur: Light Golden Blonde.

Instructies krullen blonderen

De instructie is gemakkelijk op te volgen en de haarverf kon ik gemakkelijk aanbrengen op mijn haar. Ik heb mijn haar zelf geverfd zonder enige hulp. Dit is goed te doen.

Overigens, ik heb enkel 1 doos gekocht omdat ik alleen de onderkant van mijn haar wilde verven, je weet wel een soort van ombre effect. Als ik mijn hele haar had willen kleuren had ik 2 doosjes moeten kopen.

Volgens de instructie dien je de verf binnen 10 minuten aan te brengen. Als je niet zoveel haar hebt als ik, moet dit te doen zijn.

Omdat ik enkel haarverf aanbracht aan de onderkant van mijn haar, redde ik het binnen 10 minuten. Indien ik heel mijn haar had willen verven, zou het een uitdaging zijn geweest om binnen 10 minuten klaar te zijn.

Bang voor geel haar

De Creme of Nature haarverf laat je maximaal 30 minuten in je haar. Dit is inclusief de 10 minuten waarin je de haarverf aanbrengt.

Praktisch gezien heeft deze haarverf dus 20 minuten inwerktijd nodig. Omdat ik bang was dat mijn haar geel zou worden, besloot ik het minder lang in mijn haar te laten.

In plaats van 20 minuten liet ik het er ongeveer 12 minuten in. Vervolgens spoelde ik de verf uit mijn krullen en bracht ik opnieuw verf aan op mijn haarpunten.

Dit liet ik nog eens 10 minuten intrekken. Naderhand heb ik de haarverf eruit gewassen met CHI Keratin shampoo, een shampoo waar extra keratine aan is toegevoegd.

Resultaat Cream of Nature Exotic Shine Color

Zoals je in het filmpje en op de foto’s kunt zien heb ik geen ‘light golden blonde’ krullen. Desondanks is mijn haar wel lichter geworden.

Het heeft nu een honing-bruine kleur met een gouden gloed. Hier ben ik zeer blij mee, aangezien het zeker niet gelig oogt.

Het is niet al te licht en het heeft een mooie glans. De kleur is met name zichtbaar als de zon schijnt.

Creme of Nature haarverf review: krijg je hier droog haar van?
Hier kun je duidelijk het verschil zien tussen mijn oorspronkelijke haarkleur en de Light Golden Blonde haarverf.

Is dit milde haarverf?

Ondanks de mooie glans is Creme of Nature Exotic Shine Color haarverf geen milde haarverf. Het is haarverf waar hydrogen peroxide (= waterstofperoxide = blondeer middel) in zit.

Dit verklaart waarom ik mijn haar niet vooraf hoefde op te lichten met waterstofperoxide. De hydrogen peroxide is goed te ruiken, dit triggerde dan ook mijn angst dat ik met geel haar zou eindigen.

Gelukkig gebeurde dit niet. Ik eindigde niet met geel haar en ook niet met een droge pluizige bos haar waarvan de kruldefinitie drastisch is aangetast. 

Mijn haarpunten zijn echter wel droger en pluiziger dan normaliter het geval is. Gelukkig kan ik dit oplossen door Olaplex te gebruiken bij een volgende verfbeurt.

In combinatie met mijn hair steamer heb ik mijn haar goed kunnen hydrateren waardoor mijn haar ging glanzen en zacht aanvoelde in plaats van droog en pluizig.

Verf jij jouw haren thuis of ga je naar een kapper?

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dydream

Saturday 10th of March 2018

Dank u, dank u ?

MacBlogster

Saturday 10th of March 2018

You're welcome ;-)

chucky1012

Monday 19th of December 2016

Wauw.... prachtige resultaat.

Xoxo

Annette Jung-Liu

Sunday 18th of December 2016

O ik zit niet op Instagram. Maar ben nieuwsgierig hoe het eruit ziet.

MacBlogster

Sunday 18th of December 2016

Dit kun je lezen in de tekst ;-) Ga ik specifiek op in.

Annette Jung-Liu

Sunday 18th of December 2016

Ja mooi gelukt. Krijg je er geen droge haarpunten van?

MacBlogster

Sunday 18th of December 2016

Kun je zien door op de bovenstaande link te klikken ;-)

Chudesca Leopold

Sunday 18th of December 2016

Is goed gelukt ??

MacBlogster

Sunday 18th of December 2016

Ja, gelukkig. Het is ook veel lichter geworden dan ik dacht en dan via Instagram te zien was.

Talise Loy

Sunday 18th of December 2016

?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.