Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Getest: krijg je droge krullen van deze Cream of Nature haarverf?

KRULLEN BLONDEREN | Ik wilde mijn krullen opnieuw blonderen, maar wilde niet eindigen met droog en pluizig haar. *HORROR* Ik ging dus op zoek naar een milde haarverf en kwam uit bij Cream of Nature. Heb ik droog droog gekregen? Je leest het in mijn review en als bonus heb ik een filmpje gemaakt waarin je kunt zien wat het resultaat is. Laat een comment achter en laat me weten wat je van het resultaat vindt. 

Droog & pluizig haar door haarverf

Omdat ik mijn natuurlijke haarkleur zat was, wilde ik op een gegeven moment weer mijn haren blonderen. Het probleem is dat mijn haar hier altijd droog en pluizig door werd. Het was net alsof de Sahara zich op mijn hoofd bevond. Na mijn laatste (negatieve) ervaring met Dark & Lovely haarverf besloot ik never nooit meer mijn haar te blonderen.

Getest: krijg je droge krullen van deze Cream of Nature haarverf?

Positieve ervaringen

“Never nooit” blijkt een rekbaar begrip te zijn, want uiteindelijk kocht ik een doosje Cream of Nature Exotic Shine Color, in de kleur Light Golden Blonde (9.23) om specifiek te zijn. Ik kocht dit merk omdat verschillende kopers en vloggers overwegend positief waren. De boodschap die telkens terug kwam was: “Nee hoor, ik heb er geen droog haar door gekregen….” De gunstige prijs was ook nog eens een mooie bonus.

Ervaring Cream of Nature haarverf

Ik kocht dus een doos Light Golden Blonde haarverf en besloot aan de slag te gaan. De inhoud van de doos kun je in het onderstaande filmpje zien. De instructie is gemakkelijk op te volgen en de haarverf kon ik gemakkelijk aanbrengen op mijn haar. Ik heb mijn haar zelf geverfd zonder enige hulp. Dit is goed te doen. Overigens, ik heb enkel 1 doos gekocht omdat ik allen de onderkant van mijn haar wilde verven, je weet wel een soort van ombre effect. Als ik mijn hele haar had willen kleuren had ik 2 doosjes moeten kopen.

Anderen lazen ook
Beschadigd haar door gebruik van haarverf: de oplossing!

Instructies

Volgens de instructie dien je de verf binnen 10 minuten aan te brengen. Als je niet zoveel haar hebt als ik ik, moet dit te doen zijn. Omdat ik enkel haarverf aanbracht aan de onderkant van mijn haar, redde ik het binnen de 10 minuten. Indien ik heel mijn haar had willen verven, zou het een uitdaging zijn geweest om binnen 10 minuten klaar te zijn.

Bang voor geel haar

De verf laat je maximaal 30 minuten in je haar. Dit is inclusief de 10 minuten waarin je de haarverf aanbrengt. Praktisch gezien heeft deze haarverf dus 20 minuten inwerktijd nodig. Omdat ik bang was dat mijn haar geel zou worden, besloot ik het minder lang in mijn haar te laten.

Dit gebeurt er als je droogshampoo op kroeshaar of krullen gebruikt

Mijn kortere inwerktijd

In plaats van 20 minuten liet ik het er ongeveer 12 minuten in. Vervolgens spoelde ik de verf uit mijn krullen en bracht ik opnieuw verf aan op mijn haarpunten. Dit liet ik nog eens 10 minuten intrekken. Naderhand heb ik de haarverf eruit gewassen met CHI Keratin shampoo, een shampoo zonder parabenen en sulfaten.

Resultaat Cream of Nature Exotic Shine Color

Zoals je in het filmpje en op de onderstaande foto kunt zien heb ik geen ‘light golden blonde’ krullen. Desondanks is mijn haar wel lichter geworden, het heeft nu een honing-bruine kleur met een gouden gloed. Hier ben ik zeer blij mee, aangezien het niet te licht is en zeker niet gelig oogt. Het heeft een mooie glans en de kleur is voornamelijk zichtbaar als de zon schijnt.

Milde haarverf?

Ondanks de mooie glans is Cream of Nature Exotic Shine Color haarverf geen milde haarverf. Het is haarverf waar hydrogen peroxide (= waterstofperoxide = blondeer middel) in zit. Dit verklaart waarom ik mijn haar niet vooraf hoefde op te lichten met waterstofperoxide.

Droge haarpunten?

De hydrogen peroxide is goed te ruiken, dit triggerde dan ook mijn angst dat ik met geel haar zou eindigen. Gelukkig gebeurde dit niet. Ik eindigde niet met geel haar en ook niet met een droge pluizige bos haar waarvan de kruldefinitie drastisch is aangetast. Mijn haarpunten zijn echter wel droger en pluiziger dan normaliter het geval is. Echter dit kan ik ondervangen door middel van een regelmatige proteïne behandeling en het toepassen van een haarverzorgingsroutine die vriendelijk is voor mijn krullen.

Wat ik niet deed

De inhoud van de doos bevat een Cream of Nature Deep Conditioning Treatment en olie. Dit heb ik niet gebruikt. Wat heb ik wel gebruikt:

In combinatie met mijn hair steamer heb ik mijn haar goed kunnen hydrateren waardoor mijn haar ging glanzen en zacht aanvoelde in plaats van droog en pluizig.

 photo After_cream_of_nature_haarverf_2_zps6wenmiqe.jpg

Hier kun je duidelijk het verschil zien tussen mijn oorspronkelijke haarkleur en de Light Golden Blonde haarverf.

Verkoopinfo Cream of Nature Exotic Shine Color

Cream of Nature Exotic Shine Color haarverf wordt online o.a. verkocht in deze webshop en is verkrijgbaar in 10 kleuren van intense black, intensive red tot ginger blonde.

Beschadigd haar voorkomen

Ben je benieuwd hoe ik droog en poreus haar voorkom na het verven van mijn haar, lees het blog artikel: de oplossing tegen beschadigd haar door gebruik van haarverf.

Lees ook

5 geboden voor verzorgen krullen oliesoorten waar je haar blij van wordt Haarproducten kopen voor krullen Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner review

Anderen lazen ook
The Body Shop Hair Chalk: Tijdelijk roze krullen zonder roze haarverf

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar