Skip to Content

Review: krijg je droge krullen van deze Cream of Nature haarverf?

KRULLEN BLONDEREN | Ik wilde mijn haar blonderen, maar wilde niet eindigen met droog en pluizig haar. Ik ging op zoek naar een milde verf en ontdekte Cream of Nature haarverf. Dit is wat er gebeurde.

Cream of Nature haarverf kun je hier kopen.

Droog & pluizig haar door haarverf

Omdat ik mijn natuurlijke haarkleur zat was, wilde ik op een gegeven moment weer mijn haren blonderen. Het probleem is dat mijn haar hier altijd droog en pluizig door werd. Het was net alsof de Sahara zich op mijn hoofd bevond. Na mijn laatste (negatieve) ervaring met Dark & Lovely haarverf, besloot ik never nooit meer mijn krullen te blonderen.

Review Cream of Nature haarverf

“Never nooit” blijkt een rekbaar begrip te zijn, want uiteindelijk kocht ik een doosje Cream of Nature Exotic Shine Color, in de kleur Light Golden Blonde (9.23) om specifiek te zijn.

Ik kocht dit merk omdat verschillende kopers en vloggers overwegend positief waren. De boodschap die telkens terug kwam was: “Nee hoor, ik heb er geen droog haar door gekregen….” De gunstige prijs was ook nog eens een mooie bonus.

Ervaring krullen blonderen

Ik kocht dus een doos Light Golden Blonde haarverf en besloot aan de slag te gaan. De inhoud van de doos kun je in het filmpje zien. De instructie is gemakkelijk op te volgen en de haarverf kon ik gemakkelijk aanbrengen op mijn haar. Ik heb mijn haar zelf geverfd zonder enige hulp. Dit is goed te doen.

Overigens, ik heb enkel 1 doos gekocht omdat ik alleen de onderkant van mijn haar wilde verven, je weet wel een soort van ombre effect. Als ik mijn hele haar had willen kleuren had ik 2 doosjes moeten kopen.

Instructies krullen blonderen

Volgens de instructie dien je de verf binnen 10 minuten aan te brengen. Als je niet zoveel haar hebt als ik ik, moet dit te doen zijn. Omdat ik enkel haarverf aanbracht aan de onderkant van mijn haar, redde ik het binnen 10 minuten. Indien ik heel mijn haar had willen verven, zou het een uitdaging zijn geweest om binnen 10 minuten klaar te zijn.

Bang voor geel haar

De verf laat je maximaal 30 minuten in je haar. Dit is inclusief de 10 minuten waarin je de haarverf aanbrengt. Praktisch gezien heeft deze haarverf dus 20 minuten inwerktijd nodig. Omdat ik bang was dat mijn haar geel zou worden, besloot ik het minder lang in mijn haar te laten.

Dit gebeurt er als je droogshampoo op kroeshaar of krullen gebruikt

Mijn kortere inwerktijd

In plaats van 20 minuten liet ik het er ongeveer 12 minuten in. Vervolgens spoelde ik de verf uit mijn krullen en bracht ik opnieuw verf aan op mijn haarpunten. Dit liet ik nog eens 10 minuten intrekken. Naderhand heb ik de haarverf eruit gewassen met CHI Keratin shampoo, een shampoo zonder parabenen en sulfaten.

Resultaat Cream of Nature Exotic Shine Color

Zoals je in het filmpje en op de onderstaande foto kunt zien heb ik geen ‘light golden blonde’ krullen. Desondanks is mijn haar wel lichter geworden, het heeft nu een honing-bruine kleur met een gouden gloed. Hier ben ik zeer blij mee, aangezien het niet te licht is en zeker niet gelig oogt. Het heeft een mooie glans en de kleur is voornamelijk zichtbaar als de zon schijnt.

Milde haarverf?

Ondanks de mooie glans is Cream of Nature Exotic Shine Color haarverf geen milde haarverf. Het is haarverf waar hydrogen peroxide (= waterstofperoxide = blondeer middel) in zit. Dit verklaart waarom ik mijn haar niet vooraf hoefde op te lichten met waterstofperoxide.

Droge en pluizige haarpunten?

De hydrogen peroxide is goed te ruiken, dit triggerde dan ook mijn angst dat ik met geel haar zou eindigen. Gelukkig gebeurde dit niet. Ik eindigde niet met geel haar en ook niet met een droge pluizige bos haar waarvan de kruldefinitie drastisch is aangetast. 

Mijn haarpunten zijn echter wel droger en pluiziger dan normaliter het geval is. Gelukkig kan ik oplossen door regelmatige een proteïne treatment te gebruiken en door bijvoorbeeld Olaplex te gebruiken.

Wat ik niet deed

De inhoud van de doos bevat een Cream of Nature Deep Conditioning Treatment en olie. Dit heb ik niet gebruikt. Wat heb ik wel gebruikt:

In combinatie met mijn hair steamer heb ik mijn haar goed kunnen hydrateren waardoor mijn haar ging glanzen en zacht aanvoelde in plaats van droog en pluizig.

 photo After_cream_of_nature_haarverf_2_zps6wenmiqe.jpg
Hier kun je duidelijk het verschil zien tussen mijn oorspronkelijke haarkleur en de Light Golden Blonde haarverf.

Waar kun je Cream of Nature haarverf kopen?

Cream of Nature Exotic Shine Color haarverf wordt online o.a. verkocht in deze webshop en is verkrijgbaar in 10 kleuren van intense black, intensive red tot ginger blonde.

Deze reviews wil je ook lezen

Haarproducten kopen voor krullen
Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner review

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dydream

Saturday 10th of March 2018

Dank u, dank u ?

MacBlogster

Saturday 10th of March 2018

You're welcome ;-)

chucky1012

Monday 19th of December 2016

Wauw.... prachtige resultaat.

Xoxo

Annette Jung-Liu

Sunday 18th of December 2016

O ik zit niet op Instagram. Maar ben nieuwsgierig hoe het eruit ziet.

MacBlogster

Sunday 18th of December 2016

Dit kun je lezen in de tekst ;-) Ga ik specifiek op in.

Annette Jung-Liu

Sunday 18th of December 2016

Ja mooi gelukt. Krijg je er geen droge haarpunten van?

MacBlogster

Sunday 18th of December 2016

Kun je zien door op de bovenstaande link te klikken ;-)

Chudesca Leopold

Sunday 18th of December 2016

Is goed gelukt ??

MacBlogster

Sunday 18th of December 2016

Ja, gelukkig. Het is ook veel lichter geworden dan ik dacht en dan via Instagram te zien was.

Talise Loy

Sunday 18th of December 2016

?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.