Top
Producten voor mooie krullen

CHI Keratin haarverzorging: glanzende krullen en zacht haar

Enige tijd geleden liet ik weten in bezit te zijn van de nieuwe haarproducten van Farouk Systems: CHI Keratin. Om de producten goed te kunnen testen heb ik de shampoo, conditioner en Silk Infusion een aantal weken gebruikt. Het resultaat: glanzende krullen en zacht haar.

Keratine

Keratine is een lichaamseigen eiwit dat de basis vormt van je haar en nagels. Vanwege de herstellende eigenschappen heeft Farouk Systems CHI Keratin ontwikkeld; haarproducten waar geen parabenen en sulfaten aan zijn toegevoegd.

CHI Keratin en kroeshaar & krullen

CHI Keratin haarproducten

Jojoba- en arganolie

Behalve Keratine bevatten deze CHI haarproducten eveneens Jojoba olie en arganolie. Zoals ik al eerder aangaf, klinkt dit ideaal, maar is deze lijn ook daadwerkelijk fantastisch voor mijn krullen?

kroeshaar & krullen

Mijn haar na het gebruik van CHI Keratin shampoo & conditioner.

De belofte

Deze keratine lijn belooft pluis tegen te gaan en daarnaast herstelt het beschadigd haar door het natuurlijke keratineniveau aan te vullen. Als je regelmatig styling tools gebruikt of je haar niet alle liefde geeft, die het eigenlijk benodigd, dan zou dit een geschikte lijn voor je zijn. Door het gebruik deze nieuwe CHI lijn, zou je haar meer glans krijgen en voorkom je dat je haar minder snel breekt.

Shampoo zonder SLS, sulfaten en parabenen

CHI Keratin Shampoo reinigt mijn haar zoals elke shampoo doet. Het verschil is echter dat deze shampoo vrij is van SLS, sulfaten en parabenen en mijn haar niet uitdroogt.

CHI Keratin en kroeshaar & krullen

CHI Keratin Shampoo

CHI Keratin Conditioner

De Keratin Conditioner is tevens vrij van SLS, sulfaten en parabenen. Het herstelt de vochtbalans en maakt het haar heerlijk glad. Normaliter is het de bedoeling dat je de conditioner 3 tot 5 minuten laat intrekken. Ik liet het echter een hele dag intrekken. Het resultaat: heerlijk geurend zacht haar!

CHI Keratin en kroeshaar & krullen

CHI Keratin Conditioner

Zijdezachte Silk Infusion oil

CHI Keratin Silk Infusion is een serum en lijkt op een lichte haarolie. Het voelt zeer zacht aan. De Silk Infusion werkt als een bescherming voor je haar vooral tegen hitte van stylingtools. Ook dit product is vrij van SLS, sulfaten, parabenen en siliconen.

CHI Keratin en kroeshaar & krullen

CHI Keratin Silk Infusion

Het resultaat 

Door het gebruik van deze CHI lijn kreeg mijn haar inderdaad een glans. Het werd zeer zacht en soepel, en rook heerlijk! Ondanks de toevoeging van jojoba- en arganolie, heb ik toch meer hydratatie nodig. Dit zou de CHI Keratin Leave-in conditioner kunnen bieden, echter deze heb ik niet getest.

kroeshaar & krullen

Mijn haar na gebruik van CHI Keratin: glanzende krullen

Leave-in conditioner

Mocht je krullen hebben dan kun je de CHI producten die ik heb getest zeker gebruiken. Voor voldoende hydratatie is het gebruik van de CHI Keratin Leave-in conditioner echter een vereiste. Na het gebruik van de leave-in condition gebruik je het serum om de hydratatie te behouden en om je haar te beschermen.

CHI Keratin en kroeshaar & krullen

Voldoende glans, maar helaas ook pluis omdat ik geen leave-in conditioner heb gebruikt

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ik lees altijd veel goede dingen over Chi. Wel jammer dat je haar er zo van pluist, dat is juist vaak het grootste probleem bij krullenbollen (bij mij wel in ieder geval) en ben juist altijd op zoek naar producten die dat een beetje in bedwang kunnen houden.

    • Hoi Nadia, er zijn redelijk wat anti-pluis producten die het niet voor elkaar krijgen om pluis te verminderen. Waarschijnlijk heeft het toch te maken met de beperkte moisture die het toevoegt. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dan alsnog moisture toe te voegen, maar 1 product zou prettig zijn. Toe nu toe ben ik dit nog niet tegengekomen: 1 product die alles voor mijn haar doet. Heb jij een tip?

  2. Ik heb ook krullend haar ik gebruik de oranje kleur crème shampoo en mask ook mijn haar wordt er pluizig van alles bij elkaar 70euro zonde van mijn geld is er iemand die mij kan helpen

  3. Hoi! Wat fijn om je reviews te lezen! Zelf heb ik blijkbaar haartype 3A (Curly Twirly) en kwam ik ook een ander product van Farouk Chi tegen, namelijk de Curl Preserver. Heb je daar ook ervaring mee? De keratin-lijn lijkt me namelijk wel interessant, maar het pluizen houdt me tegen… Alvast heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.